Mens en DierCorona

Minister De Jonge ‘is nooit bevoegd geweest’ om coronamaatregelen uit te vaardigen

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In januari vorig jaar is bij ministeriële regeling het nieuwe coronavirus in groep A van infectieziekten van de Wet publieke gezondheid (Wpg) geplaatst. De ministeriële regeling is door de minister voor Medische Zorg ondertekend. Dat was op dat moment Bruno Bruins.

In de toelichting van de regeling valt onder andere te lezen: “Ten derde houdt dit in dat de minister voor Medische Zorg verantwoordelijk wordt voor de leiding van de bestrijding van deze ziekte. Dit betekent dat de minister de maatregelen ter bestrijding vaststelt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Eind september kwam de bestrijding van corona op het bordje van Hugo de Jonge terecht. De minister kan wel meedelen dat hij corona in portefeuille heeft genomen, maar het is nog steeds uitsluitend de minister voor Medische Zorg en Sport aan wie de regelgevende bevoegdheid is gedelegeerd, verklaarde medisch socioloog Tjerk de Haan zaterdag aan tafel bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Alle maatregelen die De Jonge heeft uitgevaardigd ter bestrijding van corona zijn nietig

“De groep A-indeling van Covid-19 heeft nog steeds uitsluitend de ministeriële regeling 2019-nCoV van 28 januari 2020 van de minister voor Medische Zorg als grondslag. Die is ook als enige bevoegd om maatregelen ter bestrijding van het coronavirus te treffen,” lichtte hij toe.

Na het wegvallen van Bruins heeft De Jonge het coronadossier feitelijk gekaapt van de minister voor Medische Zorg, aldus De Haan. “Alle maatregelen die De Jonge heeft uitgevaardigd ter bestrijding van het coronavirus […] zijn nietig, met alle daaruit voortvloeiende schadeplichtigheid jegens getroffenen, aangezien hij daartoe simpelweg nooit bevoegd is geweest.”

Er was slechts sprake van een papieren ‘epidemie’

De Haan benadrukte dat corona ook niet formeel, als zijnde een voorafgaande constituerende wetsbepaling in artikel 1 lid e van de Wet publieke gezondheid, is vastgelegd als een groep A-infectieziekte. En dus kan diezelfde wet daarover geen nader onderliggende, rechtskracht bezittende onderdelen bevatten, stelde hij.

Is er volgens De Haan ooit sprake geweest van een coronapandemie? “Neen. Er was slechts sprake van een papieren ‘epidemie’, van staatswege veroorzaakt door wetsbreuk en -misbruik.”

[BPOC]

4.9 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rudolf
Rudolf
3 jaren geleden

Dit is totalitaire machtsmisbruik en zie het feit hoe een virus een democratie een dictatuur maakte ps het zou mooie tekst zijn voor een boek of een documentaire en trouwens hij moet het geweten hebben den ik!!!???.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Maakt dat wat uit?
Niets, is slechts een vormfoutje.

Mijns inziens had de rechter keihard moeten toetsen aan bepaalde internationale verdragen en aan de grondwet zoals door viruswaarheid is gevraagd, echter hier is door de rechter willens en wetens aan voorbij gegaan en dan is er sprake van rechtsweigering. Tegen rechtsweigering is geen kruid gewassen.

rc...
rc...
3 jaren geleden

DUHHH, en het virus bestaat ook nog niet eens is nog steeds niet geisoleerd.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Het kaartenhuis stort in elkaar! En dat is maar goed ook. Jammer voor die miljoenen mensen die inmiddels de prik aller prikken hebben ontvangen en daar, over het algemeen, nog steeds blij mee zijn.
ALLES wat er de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd, was op frauduleuze grondslag.
Wat ben ik blij dat er een Buiten Parlementaire Onderzoek Commissie is en wat hebben ze al fantastisch werk geleverd. Dat die brulboei van een Grapperhaus daar anders over denkt… betekent alleen maar dat de waarheid steeds dichterbij komt.
Bruno Bruins is niet voor niets vorig jaar maart in elkaar gestort. Ik denk dat hij één van de weinige politici is met een geweten.
Hij is toen vervangen door een charlatan, die zelfs als onderwijzer een gevaar was voor de opgroeiende jeugd. Die man moet je ver uit de buurt van kinderen, maar ook van volwassenen houden.
Maar met alles wat er de afgelopen tijd boven water komt, is NU natuurlijk de grote vraag: Wat gaat er mee gebeuren? Is die trein die regelrecht richting afgrond raast, nog te stoppen? That’s the question!

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x