Homepagina » Paranormaal » CIA-archief onthult geheime experimenten met paranormale vermogens Uri Geller
CIA-archief onthult geheime experimenten met paranormale vermogens Uri Geller

CIA-archief onthult geheime experimenten met paranormale vermogens Uri Geller

De Israëlische helderziende Uri Geller, die claimde lepels te kunnen buigen met zijn gedachten, beschikt echt over speciale krachten. Dat blijkt uit de resultaten van geheime experimenten die zijn vrijgegeven, schrijft The Times.

De CIA heeft na lang juridisch getouwtrek 13 miljoen pagina’s geopenbaard. Een aantal documenten gaat over experimenten die werden gedaan om de vermogens van Geller te testen.

De experimenten maakten deel uit van het Stargate Project, een wetenschappelijk onderzoeksprogramma dat door veel mysterie is omgeven.

Foto

Volgens journalist Michael Best was dit project een poging van de inlichtingendiensten om helderziendheid, precognitie en telepathie te gebruiken om informatie te verzamelen.

In 1972 werd Geller overgebracht naar het Stanford Research Institute en in een afgesloten ruimte geplaatst.

Tijdens één van de experimenten selecteerde een onderzoeker willekeurig een woord en een foto die te maken had met dat woord.

Geller moest vervolgens proberen de foto na te tekenen. Soms lukte hem dat met precieze nauwkeurigheid.

Paranormale vermogens

Volgens de onderzoekers demonstreerde hij daarmee zijn paranormale vermogens op een overtuigende en ondubbelzinnige wijze.

De CIA-documenten gaan verder over plannen om Fidel Castro te vermoorden en waarnemingen van vliegende schotels.

In 1995 gaf Bill Clinton de CIA opdracht documenten te openbaren die meer dan 25 jaar oud waren en die ‘historische waarde’ hadden.

Mossad

Pas in 2000 gaf de spionagedienst hier gehoor aan. De stukken waren eerder alleen in de nationale archieven in Maryland te bekijken, maar staan nu voor het eerst online.

Geller vocht in 1967 als paramilitair in de Zesdaagse Oorlog.

In 2013 werd in de documentaire The Secret Life of Uri Geller uitvoerig bewijs getoond dat hij als geheim agent had gewerkt voor zowel de Mossad als de CIA.

Niemand

Er kwamen wetenschappers en voormalige inlichtingenofficieren aan het woord die op de hoogte waren van zijn activiteiten.

De maker van de documentaire, Vikram Jayanti, zei: “Veel mensen denken dat hij een charlatan is, maar hij heeft veel volgers en doet dingen die niemand kan verklaren.”

[The Times]


Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. De enige werkelijkheid van Uri Geller is dat als hij die vermogens heeft niet van hier is en dat het logisch een Alien is.

  12 likes
  • Erg rare redenering tinus, iedereen en elk mens zou over deze gavens moeten kunnen beschikken, training van de geest (is niet makkelijk) is toch de key. … heeft vrij weinig met aliens te maken ,,, zijn genoeg moniken die over dit soort gaven kunnen beschikken… Als mens zijnde

   10 likes
   • @Bitterbal
    @Lauke

    Het is geheel geen rare redenering, hij is supersonisch maar in mijn vorige reacties heb ik ook gezet dat vele een dikke vette eigen wereld hebben waar werkelijkheid en logica geheel niet aan de orde komt.

    Het gaat niet om de training van de geest maar het gaat om de frequentie waarin je leeft en dan ook die eigenschappen heeft.

    Albert Einstein: Logica brengt je van A naar B en verzinsels brengen je overal!!!

    3 likes
  • Zelfs sommige dieren hebben paranormale vermogens (zoals telepathie), dus het is wel van hier.

   6 likes
  • is zeker niet van ” hier ” !!
   kan me nog heugen vroeger toen ik klein was ; de Uri Geller Show. niet te bevatten als klein kind, maar nu stuk duidelijker!

   boeiende personage, maar ook erg o n b e trouwbaar

   2 likes
 2. Uri Geller is gewoon een goochelaar en als zodanig ontmaskerd (o.m. door James Randi)

  8 likes
  • Haha, James Randi. Als er één kwakzalver is dan is het die Randi wel. Ik heb vele optredens van Randi gezien waarin hij Geller voor oplichter wilde wegzetten. Elke simpele ziel prikt zo door de trucs van Randi heen, hij komt niet in de buurt van wat Geller liet zien.
   Ten eerste is Randi geen wetenschapper maar een goochelaar. Ten tweede is zijn insteek niet om te onderzoeken of het paranormale wel of niet bestaat maar hij wil bewijzen dat elke vorm van paranormaliteit oplichting is. Onderzoekers die deze insteek hebben zijn niet serieus te nemen.

   6 likes
   • Ik heb groot respect voor Randi. Diverse optredens en documentaires van hem gezien. Hij is integer, intelligent en bijzonder nieuwsgierig, maar hij accepteert geen onzin. Dat laatste maakt hem niet populair.
    Als je vermeende paranormale verschijnselen kan verklaren met alledaagse truuks, dan is het waarschijnlijk het laatste. Occam enzo.

    4 likes
    • Wow! je slaapt blijkbaar heel diep. Randi is de grootste oplichter aller tijden. Zijn taak is juist om alles wat ook maar paranormaal is de kop in te drukken. Stel je voor dat de mens er achter komt dat ze paranormale gaven bezitten….tja dat kan de elite zich niet veroorloven…want dan wordt er ineens aan hun touwtjes getrokken ;-).
     Randi wordt duidelijk betaald om deze groep aan te pakken goedgelovige ‘Thomas’! Er is altijd een reden waarom iemand zoveel moeite doet om iemand kapot te maken. Eeuwenoude tactiek en het blijft maar doorgaan. Heksen gingen al op de brandstapel. Maar niet getreurd het tij zal keren….we are back!…maar dan voorgoed!

     3 likes
     • pfff… daar heb je dat zogenaamde “slapen” weer. Als iemand een andere mening heeft dan “slaapt” hij. Wat een onzin!

      3 likes
     • De andere trieste cliché in je antwoord is natuurlijk de beschuldiging dat mensen als Randi op één of andere manier betaald worden voor hun handelen.

      Ik geloof oprecht dat Randi strijdt tegen types als Geller die zich paranormaal verklaren, terwijl ze in feite collega goochelaars zijn. Dat is de onbetaalde maar bewonderenswaardige drijfveer van Randi

      2 likes
 3. Uri Geller is als kind getroffen door de bliksem. Sindsdien heeft hij zijn gaves.

  6 likes
  • Niet precies een bliksem, maar een lichtbol ging dwars door hem heen toen hij als klein kind van 4 jaar over een grasveldje liep. Een getuige -die dat voorval heeft gezien- heeft dit een aantal jaar geleden verklaard.
   Ik heb altijd al geweten dat Geller geen charlatan was. Hij heeft teveel wetenschappelijke experimenten hiervoor gedaan. Ook deze verklaren dat zijn gaven echt zijn.
   Maar iedereen heeft ze. De kunst is om erbij te kunnen. Dus het is geen alien oid. wat veel mensen denken.

   5 likes
 4. Nou, ik wil dat bewijs dan wel eens zien! Die man is meerdere malen gigantisch door de mand gevallen.

  8 likes
 5. Geller is in de jaren zeventig getest in Amsterdam. Geen enkele test gaf een bijzonder resultaat. Onder laboratorium condities kan hij echt niets.

  8 likes
 6. 13 miljoen pagina’s geopenbaard is op zich al ongeloofwaardig.

  5 likes
 7. Volgens een kennis is het zo dat onze lichaam constant straling afgeeft. Als je die straling weet te bundelen en te richten op één punt, dan kun je objecten warm of koud maken, doen bewegen, zelfs onzichtbaar doen worden.

  2 likes
 8. houden jullie het maar bij ufo
  en niet bij het paranormaal

  2 likes
 9. Probleem voor ons kan zijn: informatie verzamelen hoe het werkt.

  1 likes
 10. Dat de mens paranormale vermogens heeft en bijv. een ander kan beïnvloeden, kan zeker kloppen. Ik kan mij nog goed herinneren dat de politie ongeveer twee jaar terug Chinezen aan het opsporen was in Den Haag.

  Wat deden die Chinezen? Mensen beïnvloeden, zodat zij helemaal naar huis gingen om waardevolle spullen mee te nemen en weer terug de stad in om deze af te geven. Zoek het maar op. Op een gegeven moment zag ik zelf met mijn eigen ogen dat in die weken alle Chinezen op straat staande werden gehouden; er werd gevraagd naar hun identiteitsbewijs.

  Nu is dit natuurlijk maar één klein voorbeeld. Maar doe dit (beïnvloeden) maar met andere mensen…

  1 likes
 11. ” Soms lukte hem dat met precieze nauwkeurigheid.”
  Soms.

  De Volkskrant laat zien hoe de vork in de steel zit.
  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/hoe-uri-geller-de-cia-voor-de-gek-hield~a4454289/?hash=5f23886e19f73cfd9203f271666b3ace6839ea7a

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus gemaakt in laboratorium, zegt deze voormalige CIA-officier

Het coronavirus is niet in de natuur ...

syrië

Syrië is het slachtoffer van een nooit eerder gezien wereldcomplot. Pater Daniël brengt aangrijpend verslag uit

Door pater Daniël Maes: Syrië is het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.