Paranormaal

CIA-archief onthult geheime experimenten met paranormale vermogens Uri Geller

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Israëlische helderziende Uri Geller, die claimde lepels te kunnen buigen met zijn gedachten, beschikt echt over speciale krachten. Dat blijkt uit de resultaten van geheime experimenten die zijn vrijgegeven, schrijft The Times.

De CIA heeft na lang juridisch getouwtrek 13 miljoen pagina’s geopenbaard. Een aantal documenten gaat over experimenten die werden gedaan om de vermogens van Geller te testen.

De experimenten maakten deel uit van het Stargate Project, een wetenschappelijk onderzoeksprogramma dat door veel mysterie is omgeven.

Foto

Volgens journalist Michael Best was dit project een poging van de inlichtingendiensten om helderziendheid, precognitie en telepathie te gebruiken om informatie te verzamelen.

In 1972 werd Geller overgebracht naar het Stanford Research Institute en in een afgesloten ruimte geplaatst.

Tijdens één van de experimenten selecteerde een onderzoeker willekeurig een woord en een foto die te maken had met dat woord.

Geller moest vervolgens proberen de foto na te tekenen. Soms lukte hem dat met precieze nauwkeurigheid.

Paranormale vermogens

Volgens de onderzoekers demonstreerde hij daarmee zijn paranormale vermogens op een overtuigende en ondubbelzinnige wijze.

De CIA-documenten gaan verder over plannen om Fidel Castro te vermoorden en waarnemingen van vliegende schotels.

In 1995 gaf Bill Clinton de CIA opdracht documenten te openbaren die meer dan 25 jaar oud waren en die ‘historische waarde’ hadden.

Mossad

Pas in 2000 gaf de spionagedienst hier gehoor aan. De stukken waren eerder alleen in de nationale archieven in Maryland te bekijken, maar staan nu voor het eerst online.

Geller vocht in 1967 als paramilitair in de Zesdaagse Oorlog.

In 2013 werd in de documentaire The Secret Life of Uri Geller uitvoerig bewijs getoond dat hij als geheim agent had gewerkt voor zowel de Mossad als de CIA.

Niemand

Er kwamen wetenschappers en voormalige inlichtingenofficieren aan het woord die op de hoogte waren van zijn activiteiten.

De maker van de documentaire, Vikram Jayanti, zei: “Veel mensen denken dat hij een charlatan is, maar hij heeft veel volgers en doet dingen die niemand kan verklaren.”

[The Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

De enige werkelijkheid van Uri Geller is dat als hij die vermogens heeft niet van hier is en dat het logisch een Alien is.

Rita
Rita
5 jaren geleden

Volgens een kennis is het zo dat onze lichaam constant straling afgeeft. Als je die straling weet te bundelen en te richten op één punt, dan kun je objecten warm of koud maken, doen bewegen, zelfs onzichtbaar doen worden.

Earthaxis
Earthaxis
5 jaren geleden

Uri Geller is als kind getroffen door de bliksem. Sindsdien heeft hij zijn gaves.

Dirk
Dirk
5 jaren geleden

13 miljoen pagina’s geopenbaard is op zich al ongeloofwaardig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x