Mens en Dier

Minister De Jonge wil dat Gideon van Meijeren stopt met het verspreiden van ‘complottheorieën’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Minister Hugo de Jonge en Gideon van Meijeren debatteerden donderdag minutenlang over ‘complottheorieën’. Volgens de minister verspreidt Van Meijeren complottheorieën als hij zegt dat mensen die geen QR-code hadden, werden uitgesloten van het maatschappelijk leven en dat er buitensporig geweld is gebruikt tegen weerloze demonstranten.

“Stop ermee. Stop er gewoon mee. Stop met dit soort pyromanenpolitiek. Stop met het aanwakkeren van vijandschap. Stop gewoon met het verspreiden van complottheorieën. Stop ermee,” zei De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij noemde als definitie voor complottheorieën: een specifieke vorm van des- of misinformatie waarbij mensen de overtuiging hebben dat bepaalde gebeurtenissen of situaties in het geheim en achter de schermen zijn gemanipuleerd door machtige groepen met verkeerde bedoelingen.

‘Let maar op, de tribunalen komen’

De genoemde voorbeelden komen volgens Van Meijeren dan ook niet overeen met de definitie van complottheorieën die de minister zelf geeft.

De Jonge beweerde ook dat ‘het complot’ gevaarlijk is en een narratief van een kwaadaardige elite voedt die het gemunt zou hebben op z’n eigen volk. “Ik vind dat dit soort complotten geen ruimte verdienen in de allermooiste vergaderzaal die we hebben in het land.”

Hij klaagde dat hij met enige regelmaat wordt aangesproken door mensen die zeggen: ‘let maar op, de tribunalen komen’. De minister houdt Van Meijeren daar verantwoordelijk voor. “Ik zie ze ook bij ons aan de voordeur dezelfde taal uitkramen als u hier in de Kamer.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Spiegel voorhouden

“Stop ermee, stop met het verspreiden van complottheorieën, stop met het zaaien van haat. We hebben een genoeg aan polarisatie, een teveel aan polarisatie. Stop ermee!” herhaalde De Jonge. “Stop ermee, met al dit soort complotretoriek. Stop ermee.”

Van Meijeren wees erop dat hij het woord ‘tribunalen’ nooit in de mond heeft genomen. Hij voegde toe dat heel veel boosheid en frustratie bij mensen juist veroorzaakt wordt door uitspraken van De Jonge: ‘we weten waar de ongevaccineerden wonen en we gaan wijk voor wijk, straat voor straat, arm voor arm naar ze toe’.

“Of als de minister woorden als ‘complotdenker’ gebruikt. Of als hij het heeft over ‘wappies’, een dehumaniserende aanduiding, waarmee de minister eigenlijk zegt: ‘jullie zijn inferieur, het is prima dat jullie in elkaar geknuppeld worden op het Malieveld’,” vervolgde Van Meijeren.

“Ik zou deze minister toch graag een spiegel willen voorhouden, want volgens mij is hij degene die hoofdverantwoordelijk is voor vrijwel al die spanningen en polarisatie waar we nu mee te maken hebben.”

4.9 232 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
5 maanden geleden

Complot Feiten. En misdadiger De Jonge Kan en wil die niet weerspreken.

Joke
Joke
5 maanden geleden

Goed gezegd Gideon.

Wie stopt deze demissionaire leugenaar en manipulator die maar liefst 2x minisrer is geworden in de zieke nietszeggende criminocratie en pathocratie NL anno 2023.

Annette
Annette
5 maanden geleden

Oh Gideon, wat ben JIJ toch een méér dan geweldige KANJER!

Hugo de Jonge lijkt steeds meer op een kat in doodsnood. En wij weten allemaal wel het gezegde: EEN KAT IN HET NAUW MAAKT RARE SPRONGEN.

ALLES wat Gideon van Meijeren hier naar voren brengt, IS geen complottheorie, maar de absolute waarheid.

Hoe kan die gekke De Jonge dit nu allemaal beweren? Wij zijn zelf bij die demonstraties geweest in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam. Daar zijn mensen met de knuppel achternagezeten en opgepakt of met een waterkanon bewerkt.

DAAR zijn vast en zeker nog meer dan genoeg beelden van beschikbaar.

Als Hugo dan zo nodig wil liegen, dan moet hij dat echt wel wat slimmer doen, want op deze manier valt hij, zelfs voor de allergrootste schapen, compleet door de mand.

En dan die QR-code: Het IS gewoon een feit, dat wij niet meer naar een restaurant, cafë, bioscoop mochten zonder die QR-code.

En dan het zwembad. Ik zwem altijd zeer regelmatig, maar mocht toen niet naar ons zwembad toe. Gelukkig hebben wij vrienden met een privë zwembad en daar konden wij toen terecht.

Het leuke is, dat ik daarna ook NOOIT meer in het zwembad in onze gemeente ben geweest. In plaats daarvan zwemmen mijn man en ik nog steeds, nu bijna TWEE jaar later, twee keer in de week in dat heerlijke bad. Voor ons een win win situatie.

En WIE is de beelden vergeten van kleine kindertjes, die buiten met hun natte lijfjes in de kou stonden, omdat hun ouders niet naar binnen mochten?

Hugo de Jonge heeft niet een klein beetje boter op zijn hoofd, maar tonnen!

Gideon, jij bent een absolute kanjer. Ga lekker door met het roeren in die stinkende brij.

roro 237
roro 237
5 maanden geleden

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Back to top button
209
0
We lezen graag je reactie!x