Gezondheid

Moe, moe, moe… 7 redenen waarom je weinig energie hebt – en hoe je een energie-powerhouse wordt!

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Merk je dat je energie steeds vaker op is? Het gevoel dat je ‘accu leeg is? Ontdek in deze blog de 7 redenen hoe dit komt en hoe je het kunt omkeren, zodat je een energie powerhouse wordt!

Klinkt dit bekend in de oren?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Je zit in de trein en je dommelt weg om nog even een extra paar minuten je ogen dicht te kunnen doen? Iemand zegt: “hallooo, ik heb je wat gevraagd”… terwijl je in gedachten even afgedwaald was? Of het 4-uur moment dat je bij wijze van spreken een moord zou willen plegen om maar even te kunnen slapen?

Als je dit soort, of soortgelijke situaties herkent, dan komt dit waarschijnlijk door een tekort aan energie.

Het is niets nieuws dat je je energieniveau hoog moet houden om dingen voor elkaar te krijgen. Maar er is iets dat je misschien niet weet en dat is dat er verschillende soorten energie zijn. En elk van deze soorten energie kan weglekken bij je, waardoor je doodmoe bent en je af en toe het idee hebt dat je wel dagen zou kunnen slapen.

De expert

James Glover is energie-expert bij ‘The Energy Project, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft om productiviteit van werknemers te bevorderen. Hij zegt dat je je energie grofweg kunt onderverdelen in drie soorten:

  1. Lichamelijke energie
  2. Mentale energie
  3. Emotionele energie

Alle drie deze vormen van energie zullen op hoog niveau moeten zijn. En de volgende 7 stappen helpen je dit te realiseren:

energie power booster 1Je eet het verkeerde voedsel tussen de middag

Ze zeggen weleens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, toch? Maar wacht even… Is dat ook zo?

Want hoe zit het met de lunch? Die zorgt voor je energie voor de rest van de (werk)dag. Wanneer je de verkeerde lunch eet, zul je de rest van de dag brak en moe zijn, vooral als je laat werkt of je later in de middag iets anders wilt doen.

Wanneer je in een dip zit rond 4 uur ’s middags, is de kans groot dat je te weinig eiwitten binnen hebt gekregen tijdens de lunch. Als je daarentegen de hele dag zittend werk doet, zorgt een eiwitrijke lunch ervoor dat je fysieke energie tot de avond wordt aangevuld.

Het is dan ook verstandig om je middageten te laten bestaan uit 50% proteïne en 50% koolhydraten. Het gemakkelijkste is dan om bijvoorbeeld een salade te nemen met kip, avocado en/of quinoa. Dat zijn gezonde vetten en koolhydraten in één. Dit geeft je de energie die je nodig hebt om tot het einde van de dag door te kunnen gaan.

energie power booster 2

Je slaapt niet goed genoeg

Ja logisch, denk je al snel. Als je te weinig slaapt, is het te begrijpen dat je de volgende dag brak bent. Maar heb je ook de juiste slaap? Ik bedoel… de juiste slaap is vast, diep en onafgebroken slapen gedurende enkele uren? Dus zonder onderbrekingen?

Wakker worden ’s nachts kan heel normaal zijn. Maar zelfs als je 8 uur per nacht slaapt en tijdens die slaap ben je een paar keer wakker, dan zorgt dat ervoor dat je de dag erop veel minder energie hebt, waardoor je snel in een vermoeidheidsdip kunt komen. Eén van de manieren om beter te kunnen slapen is magnesium slikken. Dit supplement helpt je vaster, dieper en beter te kunnen slapen, doordat het je waak/slaapritme bevorderd.

energie power booster 3Je bent niet actief genoeg

Het klinkt heel tegenstrijdig, maar als je niet lichamelijk actief genoeg bent, creëer je een soort energie-vervuiling in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer vermoeid bent dan wanneer je actiever bent en je deze energie-vervuiling afvoert.

Mensen die een actiever leven hebben, zijn vaak minder snel moe.

energie power booster 4Je hebt een tekort aan vitamine B12

Een vitamine B12-tekort kan zeer ernstige gevolgen hebben. Zo kunnen je hersenen krimpen dat leidt tot onomkeerbaar geheugenverlies. Ook kunnen je bloedcellen slechter werken, wat resulteert in bloedarmoede.

Maar daarnaast kan het ook minder ernstige gevolgen hebben, zoals chronische vermoeidheid en een tekort aan energie. Zorg er dus voor dat je voldoende vitamine B12 binnen krijgt.

energie power booster 5Een opgeruimde werkplek is niet perse beter

Een opgeruimde werkplek geeft meer energie, toch? Wel… niet perse…

Dr. Craig Knight, een psycholoog aan de Universiteit van Exeter, die productiviteit op de werkplek bestudeert, toonde aan dat het tegenovergestelde waar is. Wanneer iemand van nature rommelig is, zal een opgeruimde werkplek meer mentale energie kosten. Het is dan ook beter om je werkplek te houden zoals die van nature is.

energie power booster 6Multitasking is knap, maar vreet energie

De concentratiespanne van mensen is tegenwoordig extreem kort. Korter dan een goudvis. Mensen switchen van taken en concentreren zich steeds meer heel even op iets.

Ze zappen van hun werk, naar hun e-mail, naar Facebook, naar Whatsapp, naar hun werk, naar Instagram, en weer terug. Naast dat dit inefficiënt is, kost het omschakelen bergen energie. Het is dan ook verstandig om regelmatig een digitale detox te doen. Dat betekent even afkicken van alle sociale media en andere digitale afleidingen.

energie power booster 7Je krijgt te veel externe prikkels

In de hectische wereld van tegenwoordig word je gebombardeerd met prikkels van buitenaf. Duizenden reclameboodschappen, e-mails, websites, sociale media, gebrul op de radio, tv, youtube, enzovoort zorgen ervoor dat je brein enerzijds verslaafd is geraakt aan deze prikkels en anderzijds wordt het tot op de bodem uitgeput. De oplossing is om af en toe een uurtje in te plannen waarin je helemaal niets doet. En dat doe je dan naast je gewone slaap.

Het probleem van deze oplossingen

Bovenstaande oplossingen werken perfect. Het grote probleem is echter dat je er bewust aan moet denken. Telkens weer. Elke dag. En dat is nou net het probleem met onze korte concentratiespanne van tegenwoordig.

Veel handiger en snellere oplossing

Veel handiger en sneller werkt het dan ook als je de Multiliminal Sessie ‘Energie Booster’ doet. Hiermee creëer je snel, veilig en effectief (en op aangename wijze) een innerlijke energie-explosie, die je zo graag wenst.

Je activeert er je onderbewustzijn mee, dat vervolgens die extra langdurige energiestoot loslaat in je lichaam. Wanneer je meer kracht nodig hebt om door te gaan, neem dan heel even de tijd en luister naar deze Multiliminal. Hij duurt slechts 25 minuten. En in deze korte tijd merk je:

  • Een grote golf van ontspanning die je hele lichaam verfrist
  • Hoe het is om verbinding te leggen met de diepe bronnen van kracht en energie in je
  • Een multi-sensorisch bewustzijn van energetische krachten die door en om je heen stromen
  • Hoe je actief jouw reserve-energie kunt activeren
  • Dat je daarna kunt opstaan en weer verder kunt vol energie

Je kunt deze Powerhouse Sessie nu tijdelijk downloaden voor slechts 27 euro.

Zet ‘m op je smartphone en je hebt altijd een enorme energie booster bij je.

Download de sessie vandaag nog HIER.

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button