
De Britse regering schorst het parlement tot 14 oktober, ongeveer 2,5 week voor de Brexit-deadline. Koningin Elizabeth heeft een verzoek daartoe van de regering van Boris Johnson ingewilligd.
Volgens de oppositie zet Johnson het parlement op deze manier buitenspel om te voorkomen dat het Lagerhuis een no-deal-Brexit zal dwarsbomen.
Parlementsleden reageerden woedend.
Opgedoekt
Labour-parlementslid Kate Osamor schreef op Twitter dat de monarchie moet worden opgedoekt.
Ze zei dat de koningin zich zou moeten herinneren wat er met haar neef, de Griekse koning Constantijn, is gebeurd.
Die werd afgezet nadat hij in de jaren zeventig een rechtse staatsgreep had gefaciliteerd.
“De koningin zou moeten kijken naar wat er gebeurd is met haar neef Tino, ex-koning van Griekenland!” schreef ze. “Monarchie opgedoekt!”
Anti-democratische stap
Labour-leider Jeremy Corbyn protesteerde schriftelijk bij de koningin tegen de gang van zaken.
Hij en de leider van de Liberaal Democraten, Jo Swinson, vroegen Elizabeth om een ontmoeting naar aanleiding van deze ‘anti-democratische stap’.
Een ander Labour-parlementslid, Yvette Cooper, zei dat Johnson ‘probeert om via de koningin meer macht in handen te krijgen’.
Dictatuur
Parlementsvoorzitter Bercow, een ex-partijgenoot van Johnson, sprak bij de BBC van een ‘grondwettelijke schande’.
“Het is overduidelijk dat deze stap alleen bedoeld is om te voorkomen dat het parlement over de Brexit debatteert,” zei hij.
De Schotse premier Sturgeon vergeleek de stappen van Johnson met ‘een dictatuur’.
Het zou kunnen, maar dan moeten er nog veel wakker worden……
https://herstelderepubliek.wordpress.com/2019/08/31/prinsjes-dag-op-geheime-locatie-deze-keer/
Het parlement in de UK heeft al jaren haar verantwoording niet genomen en de Wil van het Volk, dat via het referendum is gemeten, niet uitgevoerd.
En nu gaan lopen piepen dat het anti democratisch is, dan heb je toch aardig wat boter op je hoofd.
Ik ben het helemaal met Rene eens. democratie (Demos kratos) betekent nog steeds de macht aan het volk. En als het volk heeft gesproken via een referendum dan heeft de volksvertegenwoordiging zich er bij neer te leggen. Dus ook in de UK zou men deze mening moeten eerbiedigen. Maar de cruciale vraag is of de volksvertegenwoordiging zich nog wel iets van het volk aan trekt. Niet in de UK en ook niet in NL getuige de raadgevende referenda van de afgelopen jaren – Europese grondwet – Oekraïne en de inlichtingenwet. Kennelijk vond men in NL dat het volk teveel invloed kreeg en heeft men de stekker uit het raadgevend referendum getrokken. De vraag die boven komt drijven is deze – in hoeverre leven wij nog in een democratie of is het alleen maar een schijnvoorstelling ?.
De Rothschilds hebben haast met het verlaten van het zinkende EU schip.
Koningshuizen zijn voor de bühne en zijn uitgediend. De koninklijke familie in slaven Sneuderland weet ook dat de boel gaat klappen en kopen als bezetene panden op in vooral Amsterdam, in de hoop dat dit bescherming biedt. De gaarkeukens en volkopstanden zijn onderweg en daarna maar verder zien