Homepagina » Buitenland » De monarchie moet worden opgedoekt! Zo reageren parlementsleden na de ‘anti-democratische stap’ van ‘dictator’ Boris Johnson
De monarchie moet worden opgedoekt! Zo reageren parlementsleden na de 'anti-democratische stap' van 'dictator' Boris Johnson

De monarchie moet worden opgedoekt! Zo reageren parlementsleden na de ‘anti-democratische stap’ van ‘dictator’ Boris Johnson

De Britse regering schorst het parlement tot 14 oktober, ongeveer 2,5 week voor de Brexit-deadline. Koningin Elizabeth heeft een verzoek daartoe van de regering van Boris Johnson ingewilligd.

Volgens de oppositie zet Johnson het parlement op deze manier buitenspel om te voorkomen dat het Lagerhuis een no-deal-Brexit zal dwarsbomen.

Parlementsleden reageerden woedend.

Opgedoekt

Labour-parlementslid Kate Osamor schreef op Twitter dat de monarchie moet worden opgedoekt.

Ze zei dat de koningin zich zou moeten herinneren wat er met haar neef, de Griekse koning Constantijn, is gebeurd.

Die werd afgezet nadat hij in de jaren zeventig een rechtse staatsgreep had gefaciliteerd.

“De koningin zou moeten kijken naar wat er gebeurd is met haar neef Tino, ex-koning van Griekenland!” schreef ze. “Monarchie opgedoekt!”

Anti-democratische stap

Labour-leider Jeremy Corbyn protesteerde schriftelijk bij de koningin tegen de gang van zaken.

Hij en de leider van de Liberaal Democraten, Jo Swinson, vroegen Elizabeth om een ontmoeting naar aanleiding van deze ‘anti-democratische stap’.

Een ander Labour-parlementslid, Yvette Cooper, zei dat Johnson ‘probeert om via de koningin meer macht in handen te krijgen’.

Dictatuur

Parlementsvoorzitter Bercow, een ex-partijgenoot van Johnson, sprak bij de BBC van een ‘grondwettelijke schande’.

“Het is overduidelijk dat deze stap alleen bedoeld is om te voorkomen dat het parlement over de Brexit debatteert,” zei hij.

De Schotse premier Sturgeon vergeleek de stappen van Johnson met ‘een dictatuur’.

[PressTV, The Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René schreef:

  Het parlement in de UK heeft al jaren haar verantwoording niet genomen en de Wil van het Volk, dat via het referendum is gemeten, niet uitgevoerd.

  En nu gaan lopen piepen dat het anti democratisch is, dan heb je toch aardig wat boter op je hoofd.

  19 likes
  • IIS schreef:

   @René

   Nee joh, die hebben dit zo getimed. Niet eerder en niet later moet de boel afgaan. Let maar op, na het masochistische Sexit feest gaat de boel op de schop.

   Is Andrew al uit de kast gekomen, dat hij een griezel pedofiel is? Opdoeken dat chantabele zootje, ook in ons Sneuland worden veel hooggeplaatste verkrachters, pedofielen en moordenaars gechanteerd en maken daarmee NL vleugellam. Opschonen en bij het grofvuil zetten zal Sneuland bevrijden van dit giftige monster. NL moet gezuiverd worden en terug naar het volk.

   20 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Ja jij snapt het, ze staan gewoon op de film met hun vunzige activiteiten waarvoor ze andere mensen het schavot opzetten(veroordelen), daarom werkt Marokko enz. niet mee, die zetten onze vertegenwoordigers meteen in een bioscoop met die films en de hoge heren kunnen dan onverricht zaken naar huis.(en weer een dooddoener voor het Nederlandsche volk want Marokko werkt niet mee). Voor de draad ermee en met de billen bloot die Joris Demmink en de zijne! Dat snijd het mes aan meerdere zijden, dan heeft Marokko niks meer om te chanteren en de hoge piefen ook de lik in. Opgeruimd staat netjes.

    4 likes
    • IIS schreef:

     @Strijdervoorvrijheid

     Precies zoals het is, hopelijk gaan de (Marokkaanse, Saoedi-Arabië en Israëlische) chantage foto’s en video’s ooit nog eens viraal en kan iedereen met eigen ogen aanschouwen welk grote en meest onvoorstelbare smerigheid politici, ryoals, rechters en hooggeplaatste ambtenaren in de gehele EU hebben uitgespookt.

     Prins Friso, een vriend van Demmink, is overleden en begraven buiten de Delftse grafkelder? En waarom moest er in nota bene Marokko het satanische Marrakesh-pact getekend worden?

     Het is erger en triester dan men zich kan voorstellen. Hoeveel kinderen zullen er van de aardbodem zijn verdwenen door deze demonisch bezeten mensen? Deze mensen zijn psychopaten die goed kunnen acteren en precies weten hoe ze het volk moeten bespelen en pretenderen dat ze menselijk zijn. Alles schijn, de satanisten komen met een lach, maar ondertussen zijn ze van achter hun masker het laagste soort.

     3 likes
 • IFF schreef:

  Monarchieën horen overal opgedoekt te worden.

  19 likes
 • Gerrit schreef:

  Ik ben het helemaal met Rene eens. democratie (Demos kratos) betekent nog steeds de macht aan het volk. En als het volk heeft gesproken via een referendum dan heeft de volksvertegenwoordiging zich er bij neer te leggen. Dus ook in de UK zou men deze mening moeten eerbiedigen. Maar de cruciale vraag is of de volksvertegenwoordiging zich nog wel iets van het volk aan trekt. Niet in de UK en ook niet in NL getuige de raadgevende referenda van de afgelopen jaren – Europese grondwet – Oekraïne en de inlichtingenwet. Kennelijk vond men in NL dat het volk teveel invloed kreeg en heeft men de stekker uit het raadgevend referendum getrokken. De vraag die boven komt drijven is deze – in hoeverre leven wij nog in een democratie of is het alleen maar een schijnvoorstelling ?.

  15 likes
  • Jaja schreef:

   Het mag toch duidelijk wezen dat men niet gehinderd door enige vorm van kennis ook mag stemmen in zo’n referendum. Dat is ook waarom men spijt heeft van het brexit referendum. Sterker nog, NA het referendum ging men pas op Google zoeken wat de EU nou precies inhoudt. En dat gebeurt ook in Nederland met dat gebeuren van Oekraïne. Hoe vaak heb ik wel niet gehoord dat men tegen een zwak land erbij was? Terwijl het hele associatieverdrag daar niet eens om ging.

   Nee, zoals ik zo vaak lees hier, het volk is dom. Dus laat ze dan ook geen raad geven.

   3 likes
 • IIS schreef:

  De Rothschilds hebben haast met het verlaten van het zinkende EU schip.
  Koningshuizen zijn voor de bühne en zijn uitgediend. De koninklijke familie in slaven Sneuderland weet ook dat de boel gaat klappen en kopen als bezetene panden op in vooral Amsterdam, in de hoop dat dit bescherming biedt. De gaarkeukens en volkopstanden zijn onderweg en daarna maar verder zien

  14 likes
  • dna schreef:

   We zouden al hun bezit moeten confisceren!!!! Alles hebben ze gestolen en verziekt. Het zijn ordinaire vieze criminelen die onmiddelijk van alles ontdaan moeten worden. Dat had na de 2e wereldoorlog al moeten gebeuren!!!!!!!!!!!

   0 likes
 • salvar schreef:

  democratie is maar een woord niet meer en niet minder.

  9 likes
 • Eelke Piers schreef:

  …….Het is overduidelijk dat deze stap alleen bedoeld is om te voorkomen dat het parlement over de Brexit debatteert,………….
  Een parlement dat niet kan debatteren is geen parlement. Want in een parlement moet je kunnen palaveren of er wat uit komt of niet want daar worden ze voor betaald.
  Wat kunnen die kletskousen toch moeilijk doen

  5 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  The Queen protect the pedo. Dus ja opdoeken.

  1 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  ‘Rutte is één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’

  Geert Wilders confronteert premier Mark Rutte op ...

  rutte

  Rutte 10 jaar de ‘baas’: dit zijn 9 glasharde leugens waar hij mee wegkwam

  Het is 10 jaar geleden dat de ...

  >