Homepagina » Bewustzijn » Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven
Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in een documentairereeks gezegd wat er volgens haar na de dood gebeurt.

Het onderzoek van dr. Murphy richt zich op de rol van filosofie bij theologie, de relatie tussen theologie en wetenschap en de neurowetenschap.

Ze zei ervan overtuigd te zijn dat er een hiernamaals is.

Essentieel onderdeel

“Dit is absoluut een essentieel onderdeel van mijn hele christelijke traditie,” zei ze in de serie ‘Closer to Truth’, te zien op Amazon Prime.

Christenen die zeggen dat het christendom alleen maar draait om hoe je je leven leidt in deze wereld en dat er niks is na de dood, hebben het volgens Murphy bij het verkeerde eind.

“Zij slaan de plank volledig mis,” benadrukte ze.

Opstaan uit de dood

“Pasen is een christelijke feestdag waarbij wordt gevierd dat Jezus opstaat uit de dood,” zei Murphy. “Het is de belofte dat ook wij zullen opstaan uit de dood.”

“Wij zullen praten in het hiernamaals,” vervolgde ze.

Christenen denken bij eeuwige gelukzaligheid aan mensen die op een wolk zitten of een harp bespelen, aldus Murphy.

Overtuigend en intrigerend bewijs

Zelf zegt ze een hele andere kijk op de hemel te hebben.

In dezelfde serie zei een andere professor dat er ‘overtuigend en intrigerend bewijs’ is voor het leven na de dood.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Als de belastingdienst hier maar geen weet van krijgt.

  15 likes
 • Vrijheid schreef:

  @Mikaël
  Helemaal met je eens, overigens staat dit alles ook geschreven in de boeken van Josef Rulof, het boek door de hemelse sferen, vertelt precies wat de mens te wachten staat na dit leven.
  Veel mensen denken dat ze maar één leven hebben en willen alles uit het leven halen, de bucketlist moet af zijn, het liefst zo snel mogelijk alle materiële zaken opslorpen, want dan heb je een goed leven gehad.
  Er is totaal geen interesse in een nadenken over waarom we hier zijn, velen zijn compleet dood, zombies geworden door de verslavingen aan tv, smartphones, parties, vakanties, sporten om een goddelijk lichaam te krijgen, wat helaas nooit lukt….
  Ja en dan staan de demonische wezens op je wachten in de duistere sferen, incarnatie is dan een feit!

  6 likes
  • Dirk schreef:

   @Vrijheid
   Goed gezegd: “Sporten om een goddelijk lichaam te krijgen, wat helaas nooit lukt”
   en niet willen geloven dat we hier met een reden zijn, om te ontdekken dat we straks een goddelijk lichaam mogen ontvangen en ja als je die keuze nu niet maakt staan die demonische wezen klaar. Je ziet idd veel mensen als zombies op straat lopen.

   4 likes
  • rpg schreef:

   Demonische wezen, yeah right!! Bangmakerij, ook een christelijke achtergrond zeker? er is geen hel, wat een onzin. Iedereen gaan naar het licht met alleen maar liefde!

   2 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Ahah, het is heel verwarrend. Thetans staan er klaar om er voor te zorgen dat je naar het licht gaat. In een tip van de sluier, zal ik jou vertellen wat dat witte licht is. Dat witte licht is het licht van de TL buizen in het ziekenhuis waar jou moeder op dat moment van jou licht te bevallen. Dat betekend dat als je dat werkelijk bereikt hebt dat je dan ‘weer hier bent’. In de wereld van de Cabal waar je weer murph gemaakt zal worden van de belastingen en allerlei angstaanjagende dingen waar ze jou weer de schuld van gaan geven zodat hun lekker van jou zullen gaan profiteren.

    3 likes
 • Sergio schreef:

  Ik ben overtuigd van een leven na de (fysieke) dood.
  Vraag is alleen HOE het zal zijn. Er zijn diverse theorieën hierover mogelijk, o.a. op basis van de kwantum mechanica.
  Ben zelf gelovig (Christelijk), maar het is dus niet alleen o.b.v. dit gegeven dat ik dit denk. Het heeft allemaal te maken (denk ik) met onze bewustzijn, welke niet verloren gaat door/na onze fysieke dood. T/m heden kan de wetenschap (a) niet eens goed omschrijven WAT onze bewustzijn precies is, en (b) de aanwezigheid ervan VERKLAREN. Uitsluiten dat ons bewustzijn na de fysieke dood doorgaat is aldus evenmin mogelijk.
  Overigens kwam ik laatst onderstaande filmpje tegen op YouTube: fascinerend!
  https://www.youtube.com/watch?v=0GE5M6F8I18&t=662s

  5 likes
  • Rob schreef:

   @Sergio

   Het leven is de meest beperkte vorm van bewustzijn. Als mens is dat in een lichaam. De dood is in wezen niets anders dan een bewustzijnsverandering. Dan is het niet lichamelijk meer maar puur energetisch. Dat is door geen enkele wetenschap te verklaren. Bewustzijn betreft de kern in de mens, de ziel. Die ziel is universeel en dat gaat over bewustzijn. Bewustzijn zonder lichaam is universeel bewustzijn, ofwel gerelateerd aan het universum. De ziel komt uit de bron van het universum voort. Sommigen noemen die bron ook wel ‘de grote centrale zon’. Dat is dan in wezen wat God is: de brom of kern van het universum. Het bewustzijn van de ziel is groots. Het is alleen altijd in de mens in een slaaptoestand geweest. Dan ervaar je geen zielsbewustzijn meer. Dat is eigenlijk hetzelfde als wanneer je ‘s nachts ligt te slapen. Dan ervaar je niet wat je overdag ervaart als je wakker bent. Met de ziel is dat net zo, alleen dan energetisch. De lichamelijke dood is dan een bewustzijnsverandering naar puur energetisch bewustzijn. Dan is de ‘fysieke beperking’ voorbij. Punt is alleen dat we altijd met een wereld van macht en controle te maken hebben gehad. Dan is het zielsbewustzijn in een slaaptoestand maar het leven wordt ook niet eens geleefd. Dan maak je deel uit van die wereld van macht omdat het ego geprogrammeerd is met oordelen, overtuigingen, voorwaarden, verwachtingen en meer. Macht is in feite de duisternis en daar is helemaal geen bewustzijn. Maar andersom bestaat in bewustzijn ook geen macht. Bewustzijn is dan hetgeen ‘licht’ wordt genoemd. Dus een oorlog tussen licht en duisternis is een strijd tussen macht en bewustzijn. Alhoewel, bewustzijn strijd niet, het is alleen de macht die steeds harder gaat vechten om de controle te houden als er steeds meer bewustzijn op komt. n een simpel beeld: als je gewend bent in een donkere kamer te leven en iemand doet ineens het licht aan dan raak je in paniek want alles wordt zichtbaar. Wat de macht dan probeert is het licht te onderdrukken maar dat is onmogelijk Zo werkt dat in de mens ook.

   5 likes
 • Mikaël schreef:

  Mensen zouden eindelijk meer dienen bezig te zijn met het leven na de dood . De cabal elite overspoelt mensen met speeltjes , waaronder de smartphones en pc de grootste boosdoeners zijn daarnaast , competities en sporten en reisjes , , naast het slikken van medicijnen en voeding van chemische troep , dit alles om de ziel te doden ipv te redden .
  Degenen die zich niet bezighouden met het leven na de dood , hen zal ook niets te beurt / te beleven vallen na de dood, zij zullen in totale duisternis dolen in de maansfeer en ten prooi vallen aan de ahrimanische wezens . Na een materieel leven zal een vlugge reincarnatie volgen om het verwekte karma opnieuw uit te werken .

  8 likes
  • Rob schreef:

   @Mikaël

   Wat dacht er van om NU het leven te gaan leven? DIT is als mens het enige dat LEVEN in kan houden. Na dit leven bestaat dat niet, dat is iets heel anders. In de meeste gevallen gaat het leven aan de mensen voorbij omdat ze alleen maar bezig zijn te overleven. Eigen leven is in eigen lichaam en daar houdt het alleen maar ervaring in. Wat de meeste mensen leven noemen is niets anders dan (dom) vermaak.

   1 likes
 • Tigron schreef:

  Volgens Edgar Cayce is ons huidige leven het gevolg van hoe we ons in het vorige hebben gedragen en dat ons huidige gedrag gevolgen zal hebben in ons volgende leven.
  Je zou dit dan ook onder karma kunnen plaatsen.

  Er is ‘n veronderstelling dat wij na onze dood in ‘n energetische omgeving komen waarin wij ons geleefde leven gaan overzien om te beseffen wat we goed danwel niet goed hebben gedaan.
  Om goed te kunnen beseffen krijgt men zelf te ervaren wat men anderen heeft aangedaan, zowel in het goede alsook in het verkeerde gedrag naar anderen.Het gevoel wat je mensen hebt laten krijgen door jouw slecht handelen, krijg je dan op jouw beurt zelf te voelen.
  In dat opzicht zou het dan kloppen dat slecht gedrag de “hel” je te wachten staat.
  Nadat jouw ‘ziel ‘ tot inzicht is gekomen kan deze besluiten om te reïncarneren om de geleerde lessen toe te passen.
  Doordat deze ziel in ‘n nieuw mens geboren wordt en deze mens ‘n eigen wil heeft, kan het gebeuren dat er opnieuw dingen niet goed gaan ondanks het ‘stemmetje’ wat we kunnen vernemen vóórdat we dingen gaan doen.
  Heel diep van binnen weten we wat goed is en wat niet, het is ons EGO wat z’n zin doordramt
  Er is ook sprake van ‘oude zielen’, deze hebben diverse reïncarnaties achter de rug, je zou kunnen zeggen dat ze door schade en schande wijs zijn geworden.

  In de huidige periode zie je regelmatig kleine kinderen die ontzettend wijs zijn voor hun leeftijd, men wil deze kinderen wel eens ‘nieuwetijds ‘kinderen noemen.
  De huidige volwassenen kunnen veel van deze kinderen leren.

  Net zoals ‘n mensenbaby groeit tot ‘n volwassen persoon en daarom telkens grotere kleding nodig heeft, zo zal ook onze ziel groeien waarbij je ieder leven als passende kleding kunt beschouwen.

  Eigenlijk is dit een te complexe materie om zo hier als reactie te plaatsen, maar ik hoop dat het toch begrepen kan worden.

  9 likes
 • Lauke schreef:

  Pasen is met geweld gebracht door de christenen in Nederland, ze hebben ons Germaans lente feest Ostara (wedergeboorte van de natuur) gejat/geadopteerd , heeft feitelijk niets met Christendom te maken , paashaas en de Kip (ei) horen bij Freya/Ostara en de kip dient als vruchtbaarheids symbool…. zelfde geld voor kerstmis, is gewoon het gejatte joelfeest,, nee kan geen sympathie opbrengen voor dit controle systeem,,, bewustzijn is voor altijd , dus er is altijd “leven na de dood” ,, ongeacht waar je in geloofd

  6 likes
 • StefanZ schreef:

  “Pasen is een christelijke feestdag waarbij wordt gevierd dat Jezus opstaat uit de dood,” zei Murphy. “Het is de belofte dat ook wij zullen opstaan uit de dood.”. Er daarmee “bewijst” ze, dat er leven is na de dood of dat er een god bestaat. Zo ken ik er ook nog wel een paar. We zien de smurfen op de tv, dus kabouters bestaan, of nog een… Ik zie draken in de Efteling, dus draken bestaan… ER Is geen god. Die heeft nooit bestaan. En ALS er een god zou bestaan die al het leed op aarde zou toestaan, is hij geen knip voor de neus waard en het niet waard om aanbeden te worden. Geloof MIJ, je zult het in het leven helemaal ZELF moeten doen

  2 likes
 • Margie schreef:

  Vijf ontmoetingen in de hemel~ Mitch Albom
  Een aanrader

  1 likes
 • Lucie schreef:

  Veel Christenen geloven juist in een bewust leven na de dood,we zullen dan een leven leiden in totale harmonie met God en met elkaar.
  Er zijn maar weinigen die nog geloven in dat verhaal van zittende op een wolkje.

  1 likes
 • sunshine schreef:

  Het denken heeft alles bedacht !! wat hier allemaal wordt verwoord is allemaal gemaakt door woorden van het
  denken ,laat het denken nu eens los ,wat blijft er dan nog over ?
  precies zo simpel is dat !!

  In Lak’ech

  0 likes
 • x

  Check Also

  jezus

  Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

  Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders ...

  Er is overtuigend en intrigerend bewijs voor leven na de dood. Professor spreekt zich uit

  Er is overtuigend en intrigerend bewijs voor leven na de dood. Professor spreekt zich uit

  Robert Lawrence Kuhn sprak met professor Stephen ...

  >