Homepagina » Mens en Dier » Moleculair bioloog Peter Borger getuigt over de test. ‘Ik dacht: dit kan niet waar zijn’
moleculair bioloog
Foto: CC0

Moleculair bioloog Peter Borger getuigt over de test. ‘Ik dacht: dit kan niet waar zijn’

Afgelopen weekend mocht moleculair bioloog Peter Borger getuigen voor de buitenparlementaire onderzoekscommissie, een initiatief van Pedro Kuit en zijn dochter Jade. Zij willen zoveel mogelijk deskundigen laten getuigen over de gebeurtenissen tijdens de crisis.

Hij ontmoette einde augustus in Berlijn veel mensen en kwam zodoende het één en ander te weten over het buitenparlementaire onderzoek daar. Hij onderhoudt ook contact met advocaat Reiner Füllmich van ACU2020, de Duitse buitenparlementaire onderzoekscommissie naar het coronabeleid.

Borger sprak uitgebreid over de coronatest. Zo legde hij de PCR-methode uit en vertelde hij wat er allemaal mis is gegaan bij het ontwerpen van de test, die men wereldwijd toepast als ‘de standaard’.

Volgens de moleculair bioloog bestaat er veel misverstand over de coronatest. “Het coronavirus is een RNA-virus. Dat wil zeggen dat het erfelijke materiaal uit één streng bestaat. Dat noemen we het RNA. DNA heeft twee strengen. De PCR-test is gebaseerd op het testen van DNA en kan ook alleen maar DNA aantonen.”

Deze twee vingerafdrukken laten zien dat Covid-19 geen nieuw virus is

Om met PCR het coronavirus aan te tonen, moet men eerst het RNA omzetten in DNA, legt hij uit. Pas daarna kan een molecuul de PCR ondergaan. Daarbij wordt het molecuul, dat na omzetting uit twee strengen bestaat, verhit tot boven 92 graden, met als gevolg dat de twee strengen los komen van elkaar. Vervolgens laat men de temperatuur dalen en behandelt men de strengen met een primer. Tijdens dat proces verdubbelt de losgekomen DNA-streng zich, waardoor er twee dubbele strengen ontstaan. Dit proces noemen we ook wel amplificeren of vermenigvuldigen. Dit vermeerderingsproces kun je tot in het oneindige voortzetten. Na 30 van deze zogeheten cycli heb je al een miljard moleculen.

“PCR staat dus niet voor een methode van testen, het is een methode om DNA te vermeerderen,” licht Borger toe.

Hij zegt zich te zijn gaan verdiepen in de PCR-test omdat hij een verband zag met Sars-CoV-1, een virus waar hij mee was geconfronteerd toen hij in Australië werkte. Hij vergeleek de genetische sequenties van Sars-CoV-1 en Sars-CoV-2 (coronavirus) met elkaar en kwam tot de conclusie dat in Sars-CoV-2 dezelfde twee vingerafdrukken voorkomen als in Sars-CoV-1 uit 2003.

“Mijn stellige conclusie is dat Sars-CoV-2 hetzelfde is als Sars-CoV-1 van destijds, want beide virussen delen twee dezelfde fingerprints,” stelt Borger. “Deze twee vingerafdrukken laten zien dat Covid-19 geen nieuw virus is.”

Ik dacht toen: ‘Dit kan niet waar zijn’

Eind september ontstond er paniek, aangezien er in die periode opeens veel positieve tests werden geregistreerd. Volgens de moleculair bioloog was er in werkelijkheid niets aan de hand. Het RIVM had enkel de test veranderd, zo bevestigde ook een medewerker van het RIVM.

“Men is gaan testen met één gen, terwijl men voorheen testte met twee genen. Aldus werd de test aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien heeft het RIVM het aantal cycli (dus de vermeerderingen) verhoogd tot een onverantwoord hoog niveau. Het aantal vermeerderingen bedroeg eerst 30, en dit heeft men verhoogd naar 35. Deze twee wijzigingen door het RIVM geven blijk van zeer slechte wetenschapsbeoefening.”

“Ik dacht toen: ‘Dit kan niet waar zijn’,” voegt hij toe.

Het is volgens hem dan ook wetenschappelijk onverantwoord om te betogen dat het aantal besmettingen op basis van de coronatest nu is toegenomen ten opzichte van eerder dit jaar. “Dat is wetenschappelijk gezien volstrekt onverantwoord.”

Nadat Borger zijn vragen en kritiek ten aanzien van de PCR-test op LinkedIn had gepost, werd hij van LinkedIn verwijderd. “Ik werd dus wetenschappelijk gecensureerd.”

Lees hier de volledige getuigenis van Peter Borger.

4.7 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erik
Erik
10 maanden geleden

Zeer groot fraude geval, we worden voorgelogen.

Alex
Alex
10 maanden geleden

I think I’m in the Twilight Zone.. Nah, not really! People with some common sense are fully aware what is going on! The problem is, how are we going to get out of this mess! Everyone with a clear case of the facts is being, banned, censored and silenced!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
10 maanden geleden

Ze kunnen de Virus niet eens isoleren !! Deze zogenaamde Corona-Virus heeft NIETS met een virus te maken...Covid-19 is een gevaarlijk agenda..
Mensen doden met een vaccine, en de rest slaaf maken met Vaccine-Nano = Tack and Trace systeem…

BertRoermond
BertRoermond
10 maanden geleden

dat mag allemaal wel zo zijn…wij critici weten dit toch al langer ? hoeveel wetenschappers zijn niet nu al naar buiten gekomen ? de cojona-hystericy duwen de vingers in de oren en luisteren toch niet.

x

Check Also

nos

‘Waarom stelt nou niemand bij breindode NOS de vraag waarom na 2 jaar de IC-capaciteit niet drastisch hoger is?’

Ziekenhuizen moeten zich voorbereiden op een overbelasting ...

arts

Arts-microbioloog Red Team: ‘Steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis’ (77,8% deze maand)

Het RIVM meldde dat de prognoses voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

56
0
We lezen graag je reactie!x