Homepagina » Binnenland » ‘Schokkende’ docu over Covid-19: ‘Waarom vertelt het RIVM ons de halve waarheid?’
covid-19

‘Schokkende’ docu over Covid-19: ‘Waarom vertelt het RIVM ons de halve waarheid?’

Na de toespraak van premier Rutte over het ‘zeer besmettelijke’ coronavirus probeerde internationaal ondernemer Nico Sloot samen met wetenschappers, artsen en deskundigen antwoord te vinden op vragen. Hoe gevaarlijk is Covid-19? Hoe ziet onze toekomst eruit? Staan de maatregelen wel in verhouding tot de risico’s van het virus? Tijdens zijn zoektocht deed Sloot schokkende bevindingen.

“Waarom vertelt het RIVM ons al die maanden de halve waarheid?” vraagt hij. “Het is gewoon halve wetenschap. Als je al dit soort dingen ziet wat hier gebeurt, ga je je natuurlijk afvragen of dit wel over onze volksgezondheid gaat.”

Sloot heeft een documentaire gemaakt over zijn zoektocht, Covid-19 ‘The System’, waarin hij onder meer spreekt met oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl. Hij vindt dat er in de grote kranten en bij de publieke omroep veel te weinig aandacht is voor een kritische analyse van de huidige problematiek. Bijl haalt in de film fel uit naar de farmaceuten, die momenteel hard werken aan de ontwikkeling van coronavaccins. “Nieuwe producten zijn over het algemeen vergif,” zegt hij. “Niets anders.”

Transformatie

Ook internist Evelien Peeters werkte met aan de documentaire, die volgens haar de crisis in het systeem blootlegt. Er is niet alleen sprake van een crisis in de zorg, maar ook in de economie, in de wetenschap en op mentaal vlak, legt ze uit. “Gezondheid is niet alleen fysiek of mentaal.” Peeters zegt in haar spreekkamer veel mensen te zien die last hebben van lichamelijke klachten als gevolg van de manier waarop zij moeten overleven in de maatschappij.

“Ik hoop dat we door deze crisis – waarin crisis ook kan staan voor transformatie – kunnen gaan naar een tijd waarin we niet meer wachten op ziekte, maar waarin we werken aan gezondheid en waarin de arts er is om iemand gezond te maken of nog gezonder te maken in plaats van te wachten tot ziekte er is en dan pas te handelen,” zegt Peeters.

[Docsfair]
4.8 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
9 maanden geleden

Het geldsysteem en systeem waar we als samenleving inzitten, wordt ook mooi uitgelegd

Lenny Kuikstra
Lenny Kuikstra
9 maanden geleden

Top docu!!

Marcel
Marcel
9 maanden geleden

Als je afvraagt of dit met onze gezondheid te maken heeft na 1000 uur onderzoek dan kom je echt uit een ei pfffff en ik heb LTS gehad .mischien weet klaus schwab het

Waldemar
Waldemar
9 maanden geleden

NEE, Het gaat niet over volksgezondheid. Vanaf het begin van de crisis al niet en daarvoor.
We zitten midden in de transitie naar de grote Reset en iedereen is verdoofd of bang om voor e.o.a. debiel te worden uithemaakt.
De enige die het hardop zegt en weet is David Icke.

x

Check Also

de jonge

‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’

Dit kabinet slaat door, gaat veel te ...

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x