Binnenland

Ben jij één van de 2 miljoen Nederlanders die deze onnodige en gevaarlijke medicijnen slikken?

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Ongeveer 2 miljoen Nederlanders slikken statines oftewel cholesterolverlagers. Tussen 2003 en 2022 nam het aantal gebruikers van deze medicijnen met 150 procent toe, maar desondanks is er geen significante daling te zien in het aantal sterfgevallen door toedoen van hart- en vaatziekten.

Onderzoeksjournalist Daan de Wit schreef het boek ‘De cholesterolmythe’, waarin hij laat zien dat cholesterol meer een helper is dan een boosdoener.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ook huisarts Rob Elens is sceptisch over statines. Hij verwees naar onderzoek waaruit blijkt dat er slechts 0,4 procent risicoreductie is bij mensen die statines innemen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Grote medical scam

Ondanks deze cijfers en het beperkte rendement verlaagde de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) in 2019 toch de streefwaarde van het LDL, het zogenaamde ‘slechte’ cholesterol.

“Ik vind het een grote medical scam,” zei Elens hierover in gesprek met ON!-verslaggever Jonathan Krispijn. Hij merkte op dat onderzoekers van 300 ziekenhuizen alle gegevens verzamelden van mensen die opgenomen waren met een infarct. Wat bleek? 70 procent van de mensen met een acute hartaanval had een laag LDL.

“Dus de hypothese klopt niet, want anders hadden deze mensen allemaal een hoog LDL gehad,” benadrukte de huisarts. “Hebben ze niet.”

Hele belangrijke stof

Michael Smulders, die meer dan 30 jaar huisarts is geweest, zei in de studio van Ongehoord Nieuws dat cholesterol een bouwsteen is die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. “Het is een hele belangrijke stof. Onze celwand is gebouwd van cholesterol. Het is de voorloper van vitamine D. Alle hormonen zijn gebouwd op het cholesterol-skelet. Als we geen cholesterol hadden, zouden we binnen drie dagen helemaal dood zijn. Zo belangrijk is die stof.”

Het gebruik van statines heeft bovendien een heleboel bijwerkingen die ook weer leiden tot zorgvraag, zei PVV-Kamerlid René Claassen. Hij noemde gewrichtspijn en spierpijn, en daarnaast neemt de kans op vallen toe. Langdurig gebruik kan leiden tot insuline-afhankelijkheid.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Den
Den
1 maand geleden
zona
zona
1 maand geleden

Avocado eten, hetzij zo puur of anders in een smoothie .Avocado verlaagt het cholesterolgehalte.

Plebejer
Plebejer
1 maand geleden

Katsjing!

Pieter
Pieter
1 maand geleden

De medische maffia weer in de bocht.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x