BuitenlandCorona

Brits parlementslid: ‘Griep doodt meer mensen dan corona’

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan het begin van de coronacrisis kregen we te horen dat we de ‘curve moesten afvlakken’ en dat we rond de zomer – als het warmer zou zijn – groepsimmuniteit opgebouwd zouden hebben. “Waarom horen we daar niets meer over?” vroeg het Britse parlementslid Desmond Swayne zich af op talkRADIO. Nu zijn grote delen van Europa toch weer opnieuw in lockdown gegaan vanwege het coronavirus.

Sir Swayne zei dat lockdowns niet werken en dat het de overheid nooit te doen is geweest om sterfgevallen te voorkomen. “Er vallen namelijk ongeveer net zoveel doden als bij een matig tot zwaar griepseizoen. De griep doodt sinds kort meer mensen dan corona,” zei hij. Het parlementslid voegde toe dat de overheid zich vooral liet leiden door angst. Zo was men bang dat de zorg overbelast zou raken, maar ‘dat is nooit gebeurd’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
50.000 mensen

De Britse overheid en het SAGE-crisisteam schreven letterlijk in een memo dat iedereen bang gemaakt moest worden zodat mensen de coronaregels zouden naleven. “Zoiets moet je niet doen. Je speelt dan een psychologisch spelletje met mensen,” reageerde presentator Kevin O’Sullivan.

Swayne zei dat de mentale problemen waar veel mensen mee kampen hiermee te maken hebben. Ze zijn bang gemaakt door de overheid. O’Sullivan wees erop dat er in Groot-Brittannië al minstens 50.000 mensen zijn overleden omdat ze als gevolg van de coronacrisis geen toegang hadden tot zorg. Ter vergelijking: officieel zijn er in Groot-Brittannië 55.000 coronadoden gemeld. “Daar zijn ze ook flink de mist ingegaan.”

[talkRADIO]

4.6 25 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

De mensen moesten goed bang gemaakt worden. Dat was ook de werkwijze van rutte en de jonge en hun handlangers. En van terroristen natuurlijk.

Marischu.
Marischu.
3 jaren geleden

Stop NU eindelijk met corona !! Laten wij ons onze energie bundelen en op de vrijheid richten. Als wij iedere dag opnieuw over C. schrijven en spreken blijven wij hier tot het einde der tijden in zitten/hangen !!!

William
William
3 jaren geleden

Het enige waar ze mee bezig zijn is de verplichting om een “zombie” vaccin je laten inspuiten.. de rest is allemaal een groot theaterstuk… wat eindigt als we niet oppassen in een horror scenario….

wim bierman
wim bierman
3 jaren geleden

Mond houden, doorlopen, muilkorf op, weg met sinterklaas, vuurwerk mag niet, kerst niet meer, handen geven niet, knuffelen verboden, thuisblijven avondklok, geen kritiek hebben. Geen alcohol, verplichte spuit, corona paspoort. Gele ster Jude !!~!!!!!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x