Buitenland

Mondkapjes ‘beschadigen kinderen’: 68% ouders meldt alarmerende klachten

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Duitsland is het eerste grote onderzoek gedaan naar de gevolgen van het dragen van mondkapjes. Ruim 20.000 ouders vulden een vragenlijst in. Van de ouders meldde 68 procent fysieke en mentale gezondheidsproblemen als gevolg van mondkapjes. “Er is nog niets bekend over de eventuele bijwerkingen van de ‘alledaagse mondkapjes’ die de meeste kinderen dragen. Het is daarom belangrijk dat hier onderzoek naar wordt gedaan. Steeds meer kinderen en jongvolwassenen klagen over het dragen van mondkapjes,” stellen de auteurs.

Ze besloten een register in het leven te roepen waar mensen bijwerkingen van mondmaskers kunnen melden. Op 20 oktober 2020 vroegen de auteurs aan 363 artsen om ouders, pedagogen en leraren te verwijzen naar dit register van de Universiteit van Witten en Herdecke.

Ze kregen een aantal vragen voorgeschoteld over mondkapjes; welk soort mondkapje zij of hun kinderen dragen, hoelang ze een mondkapje dragen, wat voor klachten ze hebben en wat ze van de coronamaatregelen vinden.

Kinderen droegen de mondkapjes gemiddeld 270 minuten per dag. Het viel op dat ouders (66,1%) ongeveer net zo vaak last hadden van klachten als kinderen (67,7%).

Duizenden kinderen

Zes dagen later, op 26 oktober, bleek het register door 20.353 mensen te zijn gebruikt. Zij hadden gegevens ingevuld over in totaal 25.930 kinderen. Ruim 68 procent van de ouders meldde alarmerende klachten als gevolg van de maskers. Het ging daarbij onder andere om irritatie (60%), hoofdpijn (53%), concentratieproblemen (50%), minder gelukkig voelen (49%), met tegenzin naar school gaan (44%), malaise (42%), leerproblemen (38%) en slaperigheid of vermoeidheid (37%).

Het lijkt erop dat duizenden kinderen lijden omdat ze een mondkapje moeten dragen, of hierdoor mogelijk zelfs last krijgen van gezondheidsproblemen, zeggen de onderzoekers. Ze voegen toe dat op basis van hun onderzoek een kostenbatenanalyse kan worden gemaakt. De studie heeft nog geen peer review ondergaan en is dus nog niet door vakgenoten van de auteurs beoordeeld.

[GreenMedInfo]

4.7 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nos=fakenews
nos=fakenews
1 jaar geleden

Wat mondkapjes dragen betreft verbaas ik me steeds meer over Nederland.
Ik kijk uit mijn raam en zie mensen alleen over straat wandelen of de hond uitlaten met een mondkapje op.
Ik zie mensen alleen in de auto zitten met een mondkapje op.
Ik vraag me af waarom ze dat doen als je alleen in publieke ruimtes een mondkapje op moet doen…..

Pioneertje
Pioneertje
1 jaar geleden

Als ik iemand vraag waarom diegene een mondkapje draagt die niet werkt, dan weten ze daar geen antwoord op te geven. Een mondkapje (ook niet een medische) houdt namelijk GEEN virus tegen!

rop
rop
1 jaar geleden

De verantwoordelijke is de politiek met haar verwijzingen mondkapjes te dragen, zij zullen de gevolgen moeten dragen van hun dwazen beleid. en beoordeeld woorden of ze niet verkeert hebben gehandeld en aftreden als de gevolgen bewezen word, en zeker hun straf mogen ze niet ontlopen. een crimineel krijgt ook gevangenis straf, en zij hebben zich door hun beleid zo gedragen van ontkenning tegen over mensen die dat al wisten dat het ging gebeuren,

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Niet alleen kinderen maar heel veel mensen zijn heel erg beschadigt. Ik ga winkel binnen zonder mondkap, nooit een probleem gehad
En als IEDEREEN het doet dan is het game over voor ze. Blauwe masker is het ergste, wordt in China gemaakt, er zit gif in. Je longen gaat binnen een jaar kapot! Ik ga GEEN mondkap kopen want dan draag ik financeel bij om mensen leven te vernietigen ! EEN MONDKAP is ook te vergelijken met het jodenster !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x