CoronaMens en Dier

Fleur Agema pakt Kuipers aan: ‘Hou op een heel land voor te liegen over de bedoeling van coronatoegangsbewijzen’

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers heeft gezegd dat hij ‘voorzichtig optimistisch’ is over de coronacijfers. Hij benadrukte dat de druk op de zorg ‘heel erg meevalt’. Kuipers zei te hopen op versoepelingen. “Dat willen we allemaal. Het kabinet en de hele samenleving. Wát nou precies kan, dat is echt iets om volgende week te bespreken.”

Ondanks sceptici en een kritische Kamer blijft hij het 3G-beleid ‘noodzaak’ vinden. In een Kamerbrief over het onderzoeksrapport van de TU Delft over de effectiviteit van het coronatoegangsbewijs staat een opmerkelijke passage. In de brief geeft Kuipers antwoord op vragen over het rapport.

Wij zijn niet gek!

De zorgminister schrijft: “Uit het gedragsonderzoek blijkt dat 40 procent van de mensen die niet gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben, compenserend gedrag zal laten zien in de vorm van andere activiteiten met andere mensen als zij met 2G geen toegang zouden krijgen, waarbij 60 procent aangeeft dat alleen met gezinsleden te doen. Dit zal effect hebben op de effectiviteit, maar dit is niet in de modellen meegenomen. De groep niet-geïmmuniseerden die zegt dat invoering van 2G een reden is om alsnog een vaccin te laten zetten, is kleiner dan de toename in vaccinatiebereidheid die in andere landen is aangetroffen.”

En nu komt het: “Ik merk op deze plaats op dat het bevorderen van de vaccinatiegraad of het nemen van het boostervaccin nadrukkelijk geen doel van het ctb-beleid in Nederland is.

Kamerlid Fleur Agema haalt hard uit naar minister Kuipers. “Hou op een heel land voor te liegen over de bedoeling van coronatoegangsbewijzen,” schrijft ze op Twitter. “We zijn niet gek!”

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
1 jaar geleden

Is er iemand die een oproep of aktie op wil zetten. Met de titel Stop het testen. Laat je nooit meer testen

Stembiljet
Stembiljet
1 jaar geleden

Tante Agema reageert snel, maar deze tante vertrouw ik toch niet. Zij was de afgelopen maanden toch ook wel erg voor vaccineren en boosteren en stemde hiermee dus in voor het CTB.

NoVax
NoVax
1 jaar geleden

Helaas is een groot deel van de bevolking wel gehypnotiseerd. Misschien niet gek in de psychologische zin, maar wel gek door de hypnose.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

We zijn niet gek, d.w.z. een deel van de bevolking is niet gek.

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x