Mens en Dier

Robin Hood Army: Duizenden vrijwilligers delen eten en dekens uit aan de armen

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zes Indiase twintigers besloten in augustus vorig jaar de straat op te gaan om eten uit te delen aan daklozen. Ze reden ’s nachts naar diverse restaurants met de vraag of zij toevallig eten over hadden.

Het Robin Hood Army: Duizenden vrijwilligers delen eten en dekens uit aan de armenInmiddels is het Robin Hood Army uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 3000 vrijwilligers. Oprichters Neel Ghose en Anand Sinha deden hun inspiratie op in Portugal. Daar zamelt de organisatie Re-food overschotten van restaurants in. Ze dachten dat een dergelijk project in India ook een goede kans van slagen zou hebben.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Geen geld

Het Robin Hood Army voedt inmiddels iedere week zo’n 5000 mensen. Daarnaast verzamelt de groep ook dekens en kleren voor daklozen voor als het buiten kouder wordt. Er worden ook lessen gegeven aan kinderen om hen te leren voedselverspilling terug te dringen.

Opmerkelijk is dat de organisatie geen geld accepteert. “Hoe meer mensen we gemotiveerd krijgen om zich in te zetten voor ons project, hoe beter,” zegt hoofd sociale media Aarushi Batra. “Dan is geld niet van belang. We willen dat restaurants begrijpen dat ze levens kunnen redden door ons voedsel te geven.”

Overweldigende succes

Door het overweldigende succes van het Robin Hood Army in India, heeft de organisatie besloten door te groeien. De groep biedt inmiddels ook hulp in Pakistan, Indonesië, Bangladesh en Maleisië.

Het Robin Hood Army is actief in 23 steden in vijf landen. Meer dan 3000 Robins helpen meer dan 500.000 mensen. Nederlanders kunnen de groep ook helpen. “Ga op zoek naar restaurants die eten willen geven aan daklozen in jouw stad,” zegt Batra. “Er is zoveel dat kan gebeuren.”

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
7 jaren geleden

en voorbehoedsmiddelen pfff

Henk
Henk
7 jaren geleden

Mooi initiatief petje af , wat een tegenstelling in deze compleet verrotte wereld waar IS mensen vermoord zijn er toch velen anderen die hun ziel en hart op de juiste plek hebben zitten en begaan zijn met het lot van de medemens , prachtig . Zo zou de hele wereld eigenlijk in elkaar moeten steken , elkaar helpen waar het kan dan zouden we leven in een aards paradijs . Dit zal het altijd wel een utopie blijven want de mens is egoïstisch en uit op eigen gewin zonder zich te bekommeren om een ander helaasssss .

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Er zijn dus niet alleen egoistische idioten, maar ook nog goeie mensen. Alleen lijkt het wel of ze in de minderheid zijn.

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Gelukkig bestaan er nog normale/goede mensen op deze planeet.

Bij ons hebben ze de soepbus. Een paar jaar geleden afgekeken van de randstad. Het is tegenwoordig trouwens soepbus 2.0 geworden. Het is nu een plek, waar ook artsen, straatpsychiaters, en andere hulpverleners komen, om de verschoppelingen uit mijn stad te checken, en eventueel hulp te bieden. Ook een pizzatent kot altijd een stapels pizza’s brengen.

Hulde voor al deze helpende mannen en vrouwen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x