Homepagina » Mens en Dier » Robin Hood Army: Duizenden vrijwilligers delen eten en dekens uit aan de armen
Het Robin Hood Army: Duizenden vrijwilligers delen eten en dekens uit aan de armen

Robin Hood Army: Duizenden vrijwilligers delen eten en dekens uit aan de armen

Zes Indiase twintigers besloten in augustus vorig jaar de straat op te gaan om eten uit te delen aan daklozen. Ze reden ’s nachts naar diverse restaurants met de vraag of zij toevallig eten over hadden.

Het Robin Hood Army: Duizenden vrijwilligers delen eten en dekens uit aan de armenInmiddels is het Robin Hood Army uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 3000 vrijwilligers. Oprichters Neel Ghose en Anand Sinha deden hun inspiratie op in Portugal. Daar zamelt de organisatie Re-food overschotten van restaurants in. Ze dachten dat een dergelijk project in India ook een goede kans van slagen zou hebben.

Geen geld

Het Robin Hood Army voedt inmiddels iedere week zo’n 5000 mensen. Daarnaast verzamelt de groep ook dekens en kleren voor daklozen voor als het buiten kouder wordt. Er worden ook lessen gegeven aan kinderen om hen te leren voedselverspilling terug te dringen.

Opmerkelijk is dat de organisatie geen geld accepteert. “Hoe meer mensen we gemotiveerd krijgen om zich in te zetten voor ons project, hoe beter,” zegt hoofd sociale media Aarushi Batra. “Dan is geld niet van belang. We willen dat restaurants begrijpen dat ze levens kunnen redden door ons voedsel te geven.”

Overweldigende succes

Door het overweldigende succes van het Robin Hood Army in India, heeft de organisatie besloten door te groeien. De groep biedt inmiddels ook hulp in Pakistan, Indonesië, Bangladesh en Maleisië.

Het Robin Hood Army is actief in 23 steden in vijf landen. Meer dan 3000 Robins helpen meer dan 500.000 mensen. Nederlanders kunnen de groep ook helpen. “Ga op zoek naar restaurants die eten willen geven aan daklozen in jouw stad,” zegt Batra. “Er is zoveel dat kan gebeuren.”

[MO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • onbekend schreef:

  en voorbehoedsmiddelen pfff

  7 likes
  • sonnie schreef:

   Blijkbaar zijn jouw ouders die ook vergeten of waren die er toen ook nog niet? Kijk eens naar het mooie initiatief van dit bericht…

   5 likes
  • Markus schreef:

   Da’s wat er bij jouw is misgegaan, een condoom waarin je was terecht gekomen.
   pffff jammer.

   4 likes
  • flardinga schreef:

   Ik vind het gedrag van deze uitdelers hartverwarmend en het is natuurlijk goed om te delen met elkaar, het erge vind ik toch dat er verder niks zal veranderen, er is toch structureel iets fout in ons economische systeem en Piketty kaart dat prima aan in bestseller, de rijken worden maar rijker met niks doen en de hardwerkende mensen die niks hebben krijgen nog steeds minder, de allerarmsten hebben vaak helemaal geen toegang tot voorbehoedsmiddelen omdat die te duur zijn voor hun en soms kan hun religieuze ballast een nadeel voor hun, meestal is de religie die mensen achterlijk houdt, iedereen zou te eten kunnen hebben, een dak boven zijn hoofd, er is een structurele verandering nodig maar die zie ik niet komen hoe graag ik dat ook zou willen, kijk om je heen, Poetin die de macht heeft, Erdogan die de macht heeft, wie weet Trump die de macht pakt, we zijn ver van die broodnodige veranderingen, het nummer van John Lennon maar eens goed beluisteren, Imagine, tijdloos en nog steeds van toepassing op het leven voor velen op dees aardkloot!!!

   1 likes
 • Kalki schreef:

  Er zijn dus niet alleen egoistische idioten, maar ook nog goeie mensen. Alleen lijkt het wel of ze in de minderheid zijn.

  6 likes
  • Markus schreef:

   De goeie mensen zijn juist in de meerderheid, het is juist die kleine minderheid die lijkt in de meerderheid te zijn maar het niet is. De kunst voor hun is om deze illusie in stand te houden.
   EVIL PREVAILS WHEN GOOD PEOPLE DO NOTHING!!!
   ONE LOVE

   6 likes
 • rocinante schreef:

  Gelukkig bestaan er nog normale/goede mensen op deze planeet.

  Bij ons hebben ze de soepbus. Een paar jaar geleden afgekeken van de randstad. Het is tegenwoordig trouwens soepbus 2.0 geworden. Het is nu een plek, waar ook artsen, straatpsychiaters, en andere hulpverleners komen, om de verschoppelingen uit mijn stad te checken, en eventueel hulp te bieden. Ook een pizzatent kot altijd een stapels pizza’s brengen.

  Hulde voor al deze helpende mannen en vrouwen.

  11 likes
 • Trix schreef:

  Humanity is rising 🙂 hope is restored…

  Geweldig. Ik ben zelf dakloos geworden door het rotte systeem. En werkelijk aan alle kanten word ik geholpen. Niet door instanties maar door vreemde mensen die me niet eens kennen.

  10 likes
 • Henk schreef:

  Mooi initiatief petje af , wat een tegenstelling in deze compleet verrotte wereld waar IS mensen vermoord zijn er toch velen anderen die hun ziel en hart op de juiste plek hebben zitten en begaan zijn met het lot van de medemens , prachtig . Zo zou de hele wereld eigenlijk in elkaar moeten steken , elkaar helpen waar het kan dan zouden we leven in een aards paradijs . Dit zal het altijd wel een utopie blijven want de mens is egoïstisch en uit op eigen gewin zonder zich te bekommeren om een ander helaasssss .

  7 likes
 • Padja schreef:

  Er zijn op de wereld goede mensen die goede dingen doen en slechte mensen die slechte dingen doen.
  Alleen religie kan goede mensen zo gek maken dat ze slechte dingen kunnen doen.

  1 likes
 • faith schreef:

  Wat kortzichting weer. Want er is ook nog een aanzienlijk grote groep mensen die helemaal niet geloven dat er iets boven ze staat, die zijn anti religie.
  Die proberen ons wijs te maken dat zij het hoogst haalbare in de kosmos zijn.
  Je kunt je voorstellen hoe die ooit de macht gegrepen hebben en de mensheid wijsgemaakt hebben dat wij hen moeten volgen, gehoorzamen. {nwo/agenda21}
  Dat is de groep die alles doet om alle religies belachelijk c.q. het liefst met de grond gelijk willen maken.
  {o.a. gerotzooi in alle Heilige Schriften} Dat is de enige manier om zelf de macht t houden.
  Macht om de macht. En zo begonnen ze te denken dat ze zelf God waren.
  Ook wel ubernazi’s genoemd. Dat zijn de gevaarlijksten.
  Maar ze hebben het grootste deel van hun macht inmiddels verloren {Aquarius Tijdperk} en zijn binnenkort totaal uitgeschakeld.
  Ik begrijp dat mensen die deze religie aanhangen het slecht naar hun zin beginnen te krijgen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  bill gates

  Bill Gates vernietigt onze vrijheid. Zo komt de wereld eruit te zien als hij zijn zin krijgt

  Miljardair Bill Gates is er medeverantwoordelijk voor ...

  >