Homepagina » Natuur en Milieu » Monsanto en Gates Foundation niet langer welkom in Afrika. Deze tegenslagen kregen ze onlangs te verwerken
Monsanto en Gates Foundation niet langer welkom in Afrika. Deze tegenslagen kregen ze onlangs te verwerken

Monsanto en Gates Foundation niet langer welkom in Afrika. Deze tegenslagen kregen ze onlangs te verwerken

Het Tanzaniaanse ministerie van Landbouw heeft per direct een einde gemaakt aan veldproeven met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) in het land door onder andere de Gates Foundation en Monsanto.

De proeven moeten worden stopgezet en de gewassen moeten worden vernietigd, aldus het ministerie.

Volgens het ministerie zijn er aanwijzingen dat biotech-lobbyisten samenzweren met ggo-onderzoekers die worden betaald door de Gates Foundation en anderen.

Propaganda

De bekende lobbyist Mark Lynas gebruikt kleine Tanzaniaanse boeren op social media als propaganda-instrument in een poging genetisch gemodificeerde gewassen goedgekeurd te krijgen.

De media helpen de lobbyisten om propaganda te verspreiden over ggo’s.

In de media werd geclaimd dat de proeven een groot succes waren, maar die uitspraak wordt niet ondersteund door het Tanzaniaanse ministerie van Landbouw.

Onvoldoende gebleken

Dat dergelijke beweringen ongegrond zijn, werd onlangs bevestigd in Zuid-Afrika. Daar kreeg Monsanto van de autoriteiten geen toestemming om droogteresistent maïs te verkopen.

Tijdens veldproeven was volgens de Zuid-Afrikaanse autoriteiten onvoldoende gebleken dat het gewas daadwerkelijk droogte- en insectenresistent was.

Ook in Kenia, Oeganda en Mozambique worden veldproeven gedaan door Monsanto en de Gates Foundation.

Openlijk bekritiseerd

Boerenorganisaties, wetenschappers en burgers hebben dit project en de veldproeven in Tanzania openlijk bekritiseerd.

“Boeren hebben de overheid opgeroepen ggo’s niet toe te staan omdat boeren noch het land als geheel er baat bij zullen hebben,” klonk het.

Belangrijk moment

Ondertussen spreken wetenschappers die worden betaald door Monsanto en de Gates Foundation steeds meer dreigende taal.

Janet Maro van Sustainable Agriculture Tanzania (SAT) zei dat het besluit op een belangrijk moment komt, nu vrijwel alle grote media propaganda over genetisch gemodificeerd voedsel verspreiden.

[Sustainable Pulse]
2 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
2 jaren geleden

De dag dat ggo’s slikken voor iedereen verplicht is, stap ik in een ufo.

Frans2
Frans2
Reactie op  onbekend
2 jaren geleden

Alle groente en fruit die je eet is genetisch gemanipuleerd. Alleen deden ze dat via kruisen van soorten. Al eeuwenlang.

Marie
Marie
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Nee, Frans2, bij het kruisen van soorten verander je niet actief de genetische eigenschappen van de planten, je probeert slechts eigenschappen die al in de planten aanwezig zijn te versterken. Actief ingrijpen in genetisch materiaal gebeurt wel bij genetische manipulatie, dat gaat dus veel verder dan kruisen en daarbij worden soms zelfs dierlijke genen met plantaardige gecombineerd. Er wordt actief ingegrepen in de oorspronkelijke eigenschappen van planten zodat zij heel anders worden van samenstelling en zeer goed bestand zijn tegen chemische bestrijdingsmiddelen zoals Roundup. Genetisch gemanipuleerde organismen staan dusdanig ver af van hun oorsprong dat zij niet goed verteerd kunnen worden in het menselijk lichaam en heel veel schade kunnen aanrichten in de natuur!

Frans2
Frans2
Reactie op  Marie
2 jaren geleden

Nee, Marie, bij het kruisen van soorten verander je actief de genetische samenstelling van de planten, je haalt immers eigenschappen (=genetische samenstelling) die in bepaalde planten aanwezig zijn naar een andere plant.
Versterken beteken niet dat je gen nummer 87395 gewoonweg twee keer aanbrengt.

[ Genetisch gemanipuleerde organismen staan dusdanig ver af van hun oorsprong dat zij niet goed verteerd kunnen worden in het menselijk lichaam]
Dat je de huidige groenten en fruit gewoon kunt eten bewijst al dat dat niet waar is. De huidige groenten en fruit lijken immers voor geen meter op wat het ooit was en diverse soorten zijn samengevoegd. Het is vergelijkbaar met de tientallen hondenvarianten die in de verste verte niet meer op een vos lijken en toch gewoon kunnen leven.

Overigens gaat het met kruisen ook wel eens mis. Er zijn wel eens giftige soorten uit kruisingen ontstaan, zo “veilig” is dat.

guido
guido
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

frans. Het is vergelijkbaar met de tientallen hondenvarianten die in de verste verte niet meer op een vos lijken en toch gewoon kunnen leven. De hond stamt af van een wolf geen vos maar jij weet zoveel alles beter/slechter zal wel een tik foutje geweest zijn.
En inderdaad ze kunnen gewoon leven met al die sh*t brokken maar alleen al in Amerika sterven 6 miljoen honden en katten aan kanker, dat ligt niet aan de brokken zal je wel zeggen maar kijk voor je weer alles weerlegt eerst even deze video The Truth About PET Cancer https://www.youtube.com/watch?v=KGiqXnQ8Bzg&feature=youtu.be

Philip
Philip
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Er is een groot verschil tussen kruisbestuiving en bewust klooien op genetisch vlak zoals GRISP doet……ben zelf van opleiding land en tuinbouwer dus weet waarover ik het heb.
Wat jij verteld laat net zien hoe onwetend de meeste mensen zijn op vlak van GMG’S.

Na apen kan iedereen, maar dat betekend niet dat jij/anderen enige kennis hebt!!

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Ik bedoelde inderdaad wolf en niet vos.
En al die idiote varianten zoals een soort chiwawa’s die alleen met een keizersnede geboren kunnen worden of honden met permanente koppijn of te kleine neus of kankergevoelig zijn zeer zeker geklooi van op winst bedachte malafide fokkers door ondoordacht kruisen is hetzelfde als “klooien” met genetica/GMO.

vladi
vladi
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

en dit soort praat is het gevaar van frenske2.

fff

Marie
Marie
2 jaren geleden

Genetisch gemanipuleerde organismen kunnen zich ook vaak niet meer langs natuurlijke weg voortplanten en dit kunnen gekruiste planten nog wel. Mede daarom wil monster Monsanto ook dat boeren gebruik gaan maken van GGO´s, die zijn patenteerbaar en kunnen vaak slechts aangeleverd worden door Monsanto en partners. Het horrorscenario lijkt om eerst, mede door beinvloeding van het klimaat??, de natuur/bijen te vernietigen zodat er alleen nog genetisch gemanipuleerde gewassen geteeld kunnen worden die allen in handen zijn van Monsanto/partners.

vladi
vladi
Reactie op  Marie
2 jaren geleden

dank Marie voor het perfect verwoorden van de waarheid en het zichtbaar maken van het kwaad.

fff

Jordy
Jordy
Reactie op  Marie
2 jaren geleden

Marie, zijn de GGO’s werkelijk onafhankelijk van insecten populaties? Heb je hier meer informatie over? Ik wist het namelijk niet, maar het baart me grote zorgen!!

frans
frans
2 jaren geleden

Genetisch gemanipuleerde planten/ groenten, worden niet door ons lichaam herkend.!
En zijn als zodanig schadelijk voor het menselijk lichaam.
Dat geldt ook voor al die chemische toevoegingen aan ons voedsel, zij zijn dode stoffen, levenloos,
en heeft een dodelijke ondermijning in ons menselijke lichaam.

x

Check Also

OMT

OMT-lid Marc Bonten werkzaam als adviseur voor Janssen Vaccines

“Janssen is binnen!” schreef zorgminister Hugo de ...

president

Goh. Coronasceptische president Tanzania sterft, opvolger draait coronabeleid snel terug

De nieuwe president van Tanzania is van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x