Homepagina » Binnenland » Van Agt: “Israëlische premier Netanyahu is oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden”
Van Agt: "Israëlische premier Netanyahu is oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden"

Van Agt: “Israëlische premier Netanyahu is oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden”

Premier Benjamin Netanyahu van Israël is een oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden door het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat stelt oud-premier Dries van Agt in EenVandaag.

Vandaag en morgen is Netanyahu in Nederland voor een vriendschapsbezoek. Van Agt vindt dat niet kunnen. “Hij is een oorlogsmisdadiger,” zei hij. “En dus vind ik het betreurenswaardig dat de regering van ons land die man met veel egards gaat ontvangen.”

Oorlogsmisdaad

Israël blijft doorgaan met bouwen in bezet gebied en schendt daarmee volgens de oud-premier de internationale rechtsorde. “Waarom gaan we iemand die daarmee doorgaat hier ontvangen?” vroeg hij zich af. “Die kunnen we beter naar het Internationaal Strafhof doorsturen. Dat zou beter zijn.”

Volgens het statuut van Rome, waar het Internationaal Strafhof op gebaseerd is, is het bebouwen van bezet gebied een oorlogsmisdaad, aldus Van Agt. “Deze dagen zijn er weer nieuwe berichten over het bouwen van weer nieuwe huizen,” voegde hij toe. “Frankrijk heeft als enige land daar iets over gezegd. Laten wij ook eens zeggen wat wij van deze oorlogsmisdaden vinden.”

Protesteren

Nederland kan niet de juridische hoofdstad van de wereld zijn en tegelijk een relatie met Israël onderhouden, een land dat het recht naast zich neerlegt, vindt de voormalige minister-president.

Verschillende organisaties gaan protesteren tegen de komst van Netanyahu in Nederland. De Israëlische premier is onder meer in Nederland om te praten over een eventuele vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen.

[EenVandaag]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans G
Hans G
5 jaren geleden

Misschien zou het goed zijn als de heer van Agt ook eens naar zichzelf keek als hij het over moordenaars heeft. Volgens bronnen zou Dries van Agt als minister van Justitie ten tijde van de Molukse treinkaping in 1977 opdracht hebben gegeven tot de executie van de kapers. Wellicht ook even kijken naar de vervolging van dit figuur.

jhon
jhon
5 jaren geleden

Burger PLICHT!
Volgens artikel 53 uit het Wetboek van Strafvordering[1] en artikel 73 uit het Wetboek van Strafvordering BES[2] heeft iedereen in Nederland het recht om een persoon onder bepaalde omstandigheden aan te houden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Burgerarrest

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

vn resolutie 242 uitvoeren

Lee
Lee
5 jaren geleden

Zou mooi zijn als alle oorlogsmisdadigers voor het gerecht zouden komen, zoals bush sr. en jr. bijvoorbeeld. Oh wacht…

x

Check Also

israël

Israëlische vaccinchef biecht op: ‘We hebben fouten gemaakt’

Uit een Israëlische studie blijkt dat een ...

verpleegster

Verpleegster OLVG zwijgt niet langer: ‘Hoeveel bewijs dat het foute boel is moet er nog komen?’

Corona is inmiddels een moddervet, zeer winstgevend ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

32
0
We lezen graag je reactie!x