Homepagina » Binnenland » Van Agt: “Israëlische premier Netanyahu is oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden”
Van Agt: "Israëlische premier Netanyahu is oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden"

Van Agt: “Israëlische premier Netanyahu is oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden”

Premier Benjamin Netanyahu van Israël is een oorlogsmisdadiger die vervolgd moet worden door het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat stelt oud-premier Dries van Agt in EenVandaag.

Vandaag en morgen is Netanyahu in Nederland voor een vriendschapsbezoek. Van Agt vindt dat niet kunnen. “Hij is een oorlogsmisdadiger,” zei hij. “En dus vind ik het betreurenswaardig dat de regering van ons land die man met veel egards gaat ontvangen.”

Oorlogsmisdaad

Israël blijft doorgaan met bouwen in bezet gebied en schendt daarmee volgens de oud-premier de internationale rechtsorde. “Waarom gaan we iemand die daarmee doorgaat hier ontvangen?” vroeg hij zich af. “Die kunnen we beter naar het Internationaal Strafhof doorsturen. Dat zou beter zijn.”

Volgens het statuut van Rome, waar het Internationaal Strafhof op gebaseerd is, is het bebouwen van bezet gebied een oorlogsmisdaad, aldus Van Agt. “Deze dagen zijn er weer nieuwe berichten over het bouwen van weer nieuwe huizen,” voegde hij toe. “Frankrijk heeft als enige land daar iets over gezegd. Laten wij ook eens zeggen wat wij van deze oorlogsmisdaden vinden.”

Protesteren

Nederland kan niet de juridische hoofdstad van de wereld zijn en tegelijk een relatie met Israël onderhouden, een land dat het recht naast zich neerlegt, vindt de voormalige minister-president.

Verschillende organisaties gaan protesteren tegen de komst van Netanyahu in Nederland. De Israëlische premier is onder meer in Nederland om te praten over een eventuele vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen.

[EenVandaag]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Misschien zou het goed zijn als de heer van Agt ook eens naar zichzelf keek als hij het over moordenaars heeft. Volgens bronnen zou Dries van Agt als minister van Justitie ten tijde van de Molukse treinkaping in 1977 opdracht hebben gegeven tot de executie van de kapers. Wellicht ook even kijken naar de vervolging van dit figuur.

  26 likes
  • je bedoeld, nadat dezen al een paar mensen in koelen bloeden vermoord hadden en dreigden dat de rest zou volgen … oh ja ik snap het al, we hadden ze vriendelijk moeten vragen hun actie op te geven.

   25 likes
  • LS…

   Met jij-bakken komen we nergens en moeten we allemaal naar ons zelf kijken. Dagelijks worden er vrouwen en kinderen vermoord door de NATO met onze goedkeuring. Al 70 jaar worden er vrouwen en kinderen vermoord door de Israëli Ashkenazi Khazaren met onze goedkeuring. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

   15 likes
   • Al 70 jaar? Al meer dan 300 jaar zul je bedoelen!
    En dat van Agt, net als elke andere (ex-)politicus ter wereld boter op zijn hoofd heeft is niets nieuws onder de zon.

    15 mei 1978: De politieke partijen CDA en VVD die op 21 april 1961 deze Bestrijdingsmiddelenwet hebben goedgekeurd wisten vooraf dat dit op den duur tot een ‘crisistijd’ zou gaan leiden. Met die voorkennis heeft het kabinet “Van Agt I” (weer een CDA / VVD kabinet) de “Wet, houdende regelingen inzake voorzieningen op het gebied van het financiële verkeer in buitengewone omstandigheden” tot stand gebracht. Deze wet regelt dat de overheid in ‘crisistijd’ desnoods al uw financiële bezittingen in beslag kan nemen, ook uw spaargeld, goud en zilver. In artikel 33 van deze wet wordt het de uitvoerende ministers, ambtenaren en instanties bovendien verboden om hierover ook maar iets tegen de burgers te zeggen. Bovendien zijn zij automatisch vrijgesteld van eventuele gerechtelijke vervolging in de toekomst (zie bewijs – http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Noodwet_financieel_verkeer.htm).

    Gespuis is het. Stuk voor stuk.

    10 likes
 2. Dries van Agt heeft wel in deze zaak gelijk.

  16 likes
 3. Dat Israel is opgericht in 1948 als een “stronghold” voor de Joden in het midden oosten (daar waar ze verdreven zijn door de Islam) is misschien olie op het vuur gooien maar vergeet niet dat de islam verspreiding in de afgelopen 1400 jaar voor 270 miljoen doden heeft gezorgd in Afrika, Europa, Midden Oosten en India en andere landen in Azie.
  Er zijn heden ten dage 18 miljoen Joden en 1,2 miljard moslims.
  het islam word het grootste geloof op de wereld en gezien de geschiedenis van het Islam is dat veelal kwaadschiks.
  De leider van de Joden (nu Netanyahu) moet wel van zich afbijten want hun weten waar het echt om gaat.
  Alleen al in Medina waar Mohammed z’n islam begon verdreef hij twee joodse clan’s die er al jaren woonden.
  En de moslims die een beetje afweten van de geschiedenis claimen dat mohammed is vergiftigd door een joodse vrouw, wellicht heel begrijpelijk als je weet hoeveel de joden hebben geleden onder het islam en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo.
  Ben ik het eens met de israelische methodes van lebensraum creeeren , nee dat niet.
  Maar één ding weet ik wel en dat is simpele wiskunde, als het islam niet word tegengehouden qua uitbreiding in (van origine) christelijke landen dan zullen we er allemaal aan moeten geloven.
  Israel zal uiteindelijk vallen maar niet zonder slag of stoot, vandaar dat het grootste christelijke land ter wereld (Amerika) hun blijft steunen.
  De britten hebben de joden geholpen Israel op te richten, niet omdat ze bankiers zijn etc.. maar omdat ze in de minderheid zijn tussen de moslims, het is altijd al een heilige oorlog geweest.
  Landen die islamitisch worden implementeren ook hun strafrecht boek genaamd de Sharia, Turkije zal de volgende worden zo komt het dichterbij, ik hoop dat de Joden volhouden als volk zijnde, het zal echter niet met praten worden opgelost ben ik bang.

  8 likes
  • Hear Hear

   Vergeert niet, dat Palestina eigenlijk Israel is. Er was al een Joodse staat onder Napoleon, zelfs onder de Ottomanen.

   Verder snap ik de aversie tegen Israel niet, wanneer je omringd bent door barbaren, moet je harde maatregelen nemen om te overleven. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, kijk maar wat 50 jaar islamitische migratie in west-europa gerealiseerd heeft. Barbarisme.

   Kijk naar het Romeinse rijk, de invasies en plunderigen door Arabieren hebben mede de ondergang versneld gerealiseerd.

   Kijk naar de miljoenen Christelijke slaven welke door de Ottomanen gemaakt zijn van vrije mensen.

   Neen, mensen slapen en Israel is volgens hen per definitie fout want de Islam is zo lief.

   8 likes
 4. Zou mooi zijn als alle oorlogsmisdadigers voor het gerecht zouden komen, zoals bush sr. en jr. bijvoorbeeld. Oh wacht…

  12 likes
 5. Burger PLICHT!
  Volgens artikel 53 uit het Wetboek van Strafvordering[1] en artikel 73 uit het Wetboek van Strafvordering BES[2] heeft iedereen in Nederland het recht om een persoon onder bepaalde omstandigheden aan te houden.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Burgerarrest

  4 likes
 6. Wordt allemaal heel moeilijk in NL. Als je ‘s-ochtends opstaat krijg je de zionistische NOS en RTL’s al voorgeschoteld. Krijg je hoofdpijn; neem je een tablet van de zionistische Farmacriminelen. Kijk je op je bankrekening ,krijg je steeds minder rente omdat het Zionistische Wallstreet onder leiding van de Jodin Yellen dat tegenhoudt. Moet je naar een Psychiater’ grote kans dat de man/vrouw een verbasterde Duitse naam heeft. Kijk je naar voetballen en vooral in Engeland, grote kans dat een (Russische) Zionist de eigenaar is en vervolgens de TV rechten weer aan de Zionist Murdoch verkocht heeft. Allemaal lekker achter de decoder en maar harken. Het American voetbal is volledig in handen van die lui. Vooral in Amsterdam is de rechterlijke macht vergeven, om maar niet van de advocatuur te spreken. En nu komt die Netanyahu weer bedelen om geld, net zoals enkel jaren geleden. Weg met die Vent. Het is wennen maar we “zitten” in het Zionistische rijk, zoals er ooit de Ming dynastie was en Constantijn de Grote etc.etc.

  8 likes
 7. De Palestijnen(mengelmoes van verschillende stammen) horen niet daar, zo simpel is het. En iedereen weet dat de Romeinen het land Palestina vernoemde naar wijlen de Filistijnen om de Joden te pesten, dus bestaat niet en trouwens Samson had hun verpletterd onder de pilaren.

  6 likes
  • Praat toch geen onzin wim, kinderachtig mythisch gedachtegoed. Gewoon 2 statenoplossing of boycot beide landen maar.

   1 likes
   • 2 statenoplossing kan alleen maar als er een erkenning van beide landen ten opzichte van elkaar is. Israël wil dat wel maar de Palestijnse autoriteit niet. Het is zonneklaar dat de Palestijnen geen vrede nastreven met deze instelling

    1 likes
 8. Iedereen kan weer mooi gaan l*llen hier maar meneer heeft gewoon gelijk en ind bush blair en de rest moeten ook voor de bijl letterlijk alsin de doodstraf voor bush en verzin maar wat voor blair verbannen naar australie ofzo iets ouderwets

  6 likes
 9. Waarom denken jullie dat de bommen in Frankrijk afgaan?

  Ze denken dat ze de wereld kunnen regeren door manipulatie?

  De werkelijke khazaren zijn in actie gekomen!

  Wat zal notanyahudi dom kijken als binnenkort Egypte wordt bevrijd…

  PS zitten wel veel zioncabal op deze site..

  5 likes
 10. Nietanajahoe is een rasechte illuminati.
  Hij is, of omdat zijn ondergang aanstaande is en nog iets wil regelen, of is gedwongen om over vrede te praten.
  Misschien kan Nederland nog een stuk grondgebied aankopen in Palestina om huizen te bouwen.

  4 likes
 11. Terreur minder erg dan woningbouw? Dries van Agt is elk moreel kompas kwijt.
  http://likud.nl/2016/09/dries-van-agt-verdient-geen-serieus-podium/

  4 likes
 12. Dat betekend dat de voltallige nederlandse regering medeplichtig is aan die zelfde oorlogsmisdaden, dus allemaal voor het strafhof de volksvertegenwoordigers

  2 likes
 13. vn resolutie 242 uitvoeren

  1 likes
 14. Ik denk dat Van Agt het beter moet zeggen en zeggen dat ze allemaal misdadigers zijn omdat ze allemaal met de grootste leugen in de wereld onder hun armen lopen. Bij het betere bewustzijn gaat die leugen onder de arm wegvallen. Ook dit zal wel geplant zijn.

  0 likes
 15. Heel goed meneer Van Agt. Voor zulke zaken heb je een geweten nodig, om ethische kwesties te kunnen aanvoelen.
  Wat hier gebeurt, maar niet alleen hier, is zo beschamend. zo mensonterend. Dat gaat alle begrip te boven. Ik heb medelijden met dhr. Rutte en c.s. want uiteindelijk komen ze oog in oog met zichzelf te staan, met dat haarscherpe zuivere geweten dat we op zijn laatst na onze dood beschikbaar krijgen, om het eigen handelen te beoordelen. Dan zal er niets vergeten worden van al hun gedrag en daden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederlandse

Nederlandse rechters zijn er niet meer voor de burgers. Kijk hoe de democratie wordt uitgeschakeld

Actieclub Urgenda procedeert al jaren tegen de ...

elektrische

‘Woekerprijs’ voor oplaadbeurt elektrische auto: van 8 naar minstens 47 euro!

Een elektrische auto opladen wordt fors duurder ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.