Homepagina » Binnenland » AIVD houdt nog steeds taps achter over moord op Theo van Gogh: “Dit lijkt verdacht veel op een doofpot”
AIVD houdt nog steeds taps achter over moord op Theo van Gogh: "Dit lijkt verdacht veel op een doofpot"

AIVD houdt nog steeds taps achter over moord op Theo van Gogh: “Dit lijkt verdacht veel op een doofpot”

De moord op Theo van Gogh lijkt verdacht veel op een doofpot, schrijft Peter Wierenga in een open brief aan minister Plasterk in de Volkskrant.

Hij merkt op dat het feitenrelaas over de moord rammelt.

De CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten, bevestigde dat de AIVD meer informatie had over Mohammed B. dan ze had erkend.

Woede

Officier van justitie Frits van Straelen, die ervan overtuigd was dat Mohammed B. hulp heeft gehad, wilde weten wat er allemaal gezegd was in het huis dat de AIVD had verhuurd aan leden van de Hofstadgroep.

Maar tot zijn woede kreeg hij de taps niet van de AIVD. Hij kreeg ze alleen van na de moord.

Bijna 11 jaar na dato is gebleken dat op de taps wordt gezegd dat een zekere persoon eerst iemand anders dan Mohammed B. opdracht gegeven zou hebben tot de moord, merkt Wierenga op.

Persoon 2

Deze opdrachtgever wordt door de CTIVD ‘persoon 2’ genoemd. De AIVD heeft deze informatie niet doorgegeven aan het OM.

Toen dat begin dit jaar alsnog gebeurde, besloot het OM in Amsterdam vervolgens er niets meer mee te doen.

Wierenga verzocht minister Plasterk in april om inzage in de taps, maar kreeg tot zijn verbazing alleen taps van na de moord.

Duidelijk patroon

De minister heeft volgens hem 152 passages geweigerd, waaronder die over de ‘opdrachtgever’ en over de periode voor de moord.

“Er is een duidelijk patroon: informatie moet steeds worden afgedwongen,” schrijft Wierenga in de brief. “En als die er eenmaal is, blijkt dat eerdere informatie niet klopte.”

Er zijn steeds zaken verhuld of vertraagd en dat past in zijn ogen niet bij een democratie.

[Volkskrant]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Terlouw
Henk Terlouw
4 jaren geleden

Wat zou het toch mooi zijn als we rond verkiezingstijd Rutte eens kunnen herinneren aan deze sluimerende complottheorieën door middel van billboards…

Willie
Willie
4 jaren geleden

Dat pat duidelijk, in mijn ogen, in een demoncratie. Ben ik verbaasd? Nee, nee, natuurlijk niet. En Minister Plasterk? Die ruikt verdacht sterk! We kunnen artikeltjes blijven schrijven, dingen aan de kaak blijven stellen tot we een ons wegen: HET HELPT NIET!!!!!!!!!!!!!!!!! Men gaat door, ze lachen ons uit want zitten hoog te paard. Zij wanen zich hoog en sterk en ons laag en zwak en mochten we achter waarheden komen, nou? So what? Wie zijn wij dan? Wat door en door verrot en gewetenloos is is niet vatbaar voor redelijke klachten vanuit de bevolking; zij nemen gewoonweg niet hun verantwoordelijkheid omdat ze die niet hebben. Hun afkomst, vrindjeskring alleen al staat borg voor hun “onaantastbaarheid”! Zit in het door hun ontwikkelde systeem.

luna
luna
Reactie op  Willie
4 jaren geleden

hoi willie

ja.. idd.. weet je nog dat hij opeens een wel erg vieze lange grijze baard had?!! Kort nadat er ” iets ” rondging over a f (F) luisteren en af t(R)appen ?!!

men zegt : mannen met baarden hebben iets te verbergen….
hoop niet dat ik nu mannen beledig die een baard dragen, want soms staat het erg mooi.. maar dan wel met goede beroep en vertrouwenswaardigheid uitstralen ..

namaste

Nico
Nico
4 jaren geleden

De stiekeme bende van de AIVD…. Was natuurlijk op de hoogte dat Theo van Gogh vermoordt zou worden….
Alles werd al maanden afgeluisterd…. En nog blijven mensen zeggen dat er meer geld moet naar deze beerput ivm terrorismedreiging.
En dan heb je nog gedrochten als Tjibbe Joustra die eerst hoofd AIVD zijn en daarna MH17 mag onderzoeken,… waar wederom alles stiekem en geheim is.
AIVD is gelijk aan doofpotten en doen werkelijk niets in belang van de Nederlands bevolking.
Je schaamt je kapot voor dit land

Defixiones
Defixiones
Reactie op  Nico
4 jaren geleden

Joustra heeft ook nog de Machiavelli prijs gekregen voor het MH-17 onderzoek (wat nog niet eens af is)
Wikipedia: “Binnen de psychologie wordt Machaiavellisme bedoeld dat men een sluwe, gewetenloze aanleg heeft. Er werd destijds gezocht naar een verband tussen een hoge score in de MACH-IV-test en psychische zaken als een narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychopathie.”
Gefeliciteerd Joustra, die prijs is dik verdiend.

Dolex
Dolex
Reactie op  Nico
4 jaren geleden

Ik denk dat geheimen inherent zijn aan een veiligheidsdienst. Misschien moeten ze de naam gewoon weer omdopen in ‘Geheime Dienst’, dan hoeft niet iedereen daar aanstoot aan te nemen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geheime_dienst

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

Rutte zit zelf in het complot.
van alle doofpotten geeft Rutte het eenzijdige beeld. Kán niet toevallig zijn wanneer je net alle ongemakkelijke feiten, verdachten en sporen onder de mat veegt.
De man staat duidelijk met perfecte wetenschap van de hele waarheid de Kamer te misleiden.

Geldt ook voor de doofpotten Bijlmerramp, (illegale landmijnen opslag) Enschede), moord op P.F., etc.. Vanaf dat de Provinciën werden gekaapt ahw. door deze Koninklijke familie is er een onophoudelijke reeks misdaden, binnenlandse terreur, politieke moorden en buitenlands plunderkapitalisme (VOC-mentaliteit).
Dat besef is ook in zaak v. Gogh van groot belang in het achterhoofd te houden.

Want wie was v. Gogh – in werkelijkheid? Duik erin, en je zult heel interessante dingen tegenkomen! Geen gewone jongen, qua familie, vrienden, en wie hem in medialand omringden.

En de AIVD – onze geheime dienst. Nou, alles wat die doet staat onder toezicht van de CIA – derhalve ook Mossad. Ook niet onbelangrijk deze werkelijkheid te erkennen. Nederland is een vazalstaat:

“With the EU/United States of Europe the US not only achieves its geo-strategic goals in Europe, but it has also eliminated the role of pesky national parliaments that could on occasion get in the way of US or CIA foreign policy.
And another puzzle is solved, namely why the EU had so readily agreed to a US request a few years back that US spy agencies get access to all European emails and telephone calls….
http://theduran.com/eus-five-unelected-presidents-connection-cia/

Vlak voor deze moord, lees dit: “- in 2004, even voor de moord op Van Gogh, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) aangesteld. Het werd Tjibbe Joustra,”
http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/04/van-gogh-beschermt-door-stagiair

Berucht persoon. Spoor van schandalen. Nu ingehuurd voor het zoeken naar de onderste steen. . . .
Gaat hij niet vinden, zeker weten.
(die steen ligt op de bodem van de Hofvijver!)
Joustra is de perfecte bullebak om deksels op doofpotten te houden. Nu iswm. de geheime dienst van het schrikbewind in Kiev; toen al in het onderzoek v. Gogh.

Rutte heeft nu de instructie; alles om te draaien.
Feiten, bewijzen, motief, overtuigende reconstructie noemt Rutte sukkelig ‘complot-theorie’.
Zelf had hij meteen al ‘de zaak’ opgelost – geen onderzoek nodig.
Hij draait die complot-theorie 2 jaar later nóg af.
En de (nazi-) Bilderberg monopolitiek laat hem . . .

tip: destijds had beyondthematrix.com (Martin Vrijland) hierover al een heel interessante hoeveelheid kritische analyses online gezet.

Tenslotte: het niet overdreven te memoren; dat de media bijzónder theatraal met deze (enkele) moord? zijn omgegaan. Zoals Charly Hebdo werd ‘geframed’ als oorlog tegen de Europese burgers – en dat heel de islam het plan heeft Europa te overmeesteren.
Zo werd ook deze moord geframe’d als daad van een heel terroristisch netwerk.
Feit is dat de terreurtak van de NAVO, Gladio, dit soort acties nou net tot kerntaak heeft.
En al sinds de jaren 70 in heel Europa dit soort schrikevenementen organiseert.
Dát komt dus bij de AIVD niet in beeld, een geheime dienst is er niet voor de veiligheid van de burgers, die moeten de dienst gewoon betalen.
Denk nu niet; ach in Nederland ist alles besser; zoiets doet onze overheid niet:
http://www.geennieuws.com/2016/05/4-mei-kijkt-u-eens-naar-deze-videos-over-de-oranjes-u-zult-vanzelf-stil-worden/

Quasimodo
Quasimodo
4 jaren geleden

De leugen loopt op 2 benen, de waarheid op een. Ik denk niet dat de waarheid nog ooit de leugen zal kunnen achterhalen. Als dat ooit gebeurt, dan heb je er ook niks meer aan.

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

Voor de geïnteresseerde, ik die briljante analyse er nog ‘s op teruggezocht. Dit is ‘m. Het maakt worst van de story telling door de AIVDl en het Kabinet:
http://www.martinvrijland.nl/alles/de-moord-op-theo-van-gogh-een-joods-complot-van-list-en-bedrog/

zie hier: waarom Hilversum ‘k*”t’ programma’s in de huiskamers slingert als ‘Spuiten & Slikken’, DWDD, het Journaal, en gesponorde ‘info-tainment’; destijds waren de kopstukken van het ‘Cultureel Marxisme’ o.a. Paul de Leeuw, Barend & v. Dorp, en Theo v. Gogh. ‘hoe grover, hoe beter’. Tegelijkertijd werden haatpredikers als Geert Wilders en Hirshi Ali aangetrokken en van bijbehorende propaganda en politieke steun voorzien:
Satan’s Secret Agents the Frankfurt School and their Evil Agenda
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=64800

Rose
Rose
4 jaren geleden

Nederland is het schoolvoorbeeld van een doofpot cultuur.

Freba
Freba
4 jaren geleden

Onder de noemer; In Het Algemeen Belang, kan alles achter gehouden worden Een soort Englandspiel. Je offert een paar mensen op om de grote jongens te vangen of in kaart te brengen. Nog steeds niet de waarheid gehoord over de dood van Kennedy; Pim Fortuin; van Gogh. Dat van Kennedy is natuurlijk te gek voor woorden. De dader laat “toevallig” een oud geweer achter in een bibliotheek, waarmee, zo bleek later, nog niet eens de roos geraakt kon worden op 10 meter afstand. En wie vermoordde de z.g. dader? Ene Jack Ruby oftewel Jacob Leon Rubenstein .Wel weer toevallig een oud-Duitse/Joodse naam.
(Kennedy was n.l. zeer gekant tegen uitbreiding van de Wapenindustrie, daar hij twee broers had verloren in WWII)

dirk
dirk
7 maanden geleden

doofpotten ook in de gemeente amsterdam, door stadsdeel, politie, instanties waar je als blanke vrouw het leven onmogenlijk wordt gemaakt door moslims en de paar andere witte hollanders die er nog wonen goed in wegkijken en liegen zijn. Ook de verhuurder die de boel gefaciliteerd heeft wordt door de kliek de hand boven het hoofd gehouden. Desnoods werken ze je je graf in en begraven ze je met natuurlijke doodsoorzaak want dat is makkelijker.

x

Check Also

rutte

‘Rutte moet strafrechtelijk vervolgd worden, een strafblad is onvermijdelijk’

Ouders zijn jarenlang vermorzeld door het toeslagensysteem ...

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x