Buitenland

Experimenteel hypersonisch vliegtuig spoorloos

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

?m=02&d=20110811&t=2&i=477419620&w=460&fh=&fw=&ll=&pl=&r=2011 08 11T192215Z 01 BTRE77A1HAA00 RTROPTP 0 USA DEFENSE HYPERSONICEen onbemand hypersonisch vliegtuig van de Amerikaanse overheid is spoorloos. Dat heeft DARPA, een onderzoeksagentschap van het Amerikaanse ministerie van defensie, bekendgemaakt.

Het vliegtuig werd eerder donderdag met een raket gelanceerd, maar na de ontkoppeling van de raket verloor DARPA het contact met de zogeheten Falcon HTV-2.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het was de tweede testvlucht van het experimentele vliegtuig. Tijdens de eerste testvlucht verloren de mensen achter het project ook al het contact met het vliegtuig.

Het toestel is onderdeel van een initiatief van het Amerikaanse leger dat onderzoekt hoe de VS twintig keer sneller dan het geluid kan reageren op dreigingen. De Falcon werd met een raket gelanceerd, waarna het toestel ontkoppelde. Het was de bedoeling dat de HTV-2 met 21 duizend kilometer per uur in zee zou storten. In theorie kan met de Falcon elke plek op aarde binnen een uur worden bereikt.

Het was de bedoeling dat de Falcon in zee zou storten na de test. Volgens DARPA verliep de lancering van de raket en de ontkoppeling van de Falcon volgens plan. Daarna verloor DARPA het contact met het vliegtuig, zoals zij middels tweets lieten weten.

De eerste HTV-2 werd in april 2010 gelanceerd. Dat toestel verstuurde negen minuten lang vluchtgegevens voordat DARPA het contact verloor. De vluchtgegevens die DARPA tijdens de eerste testvlucht ontving werden gestuurd terwijl het toestel zeventien tot 22 keer sneller dan het geluid vloog.

Bron: Nieuws.nl / CNN

Verwante artikelen:

Geheim ruimtevaartuig twee weken ‘zoek’
Geheim ruimtevaartuig X-37B opnieuw spoorloos

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x