Homepagina » Archeologie » “Zee spleet echt uiteen voor Mozes”
"Zee spleet echt uiteen voor Mozes"

“Zee spleet echt uiteen voor Mozes”

Wonderen uit de Bijbel worden vaak afgedaan als fabel of gezien als metafoor. Maar uit onderzoek blijkt dat de scheiding van de Rode Zee, die Mozes en de Israëlieten in staat stelde te ontkomen uit Egypte, mogelijk echt heeft plaatsgevonden. Dat meldt The Washington Post.

Softwareontwikkelaar en hoofdonderzoeker Carl Drews schreef zijn masterthesis over de Rode Zee. Het werk werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE en gepromoot door zijn huidige werkgever, het prestigieuze National Center for Atmospheric Research (NCAR).

Op basis van archeologische vondsten stelt Drew dat het niet de Rode Zee was die scheidde, maar het Meer van Tanis in de oostelijke Nijldelta. Zijn computermodel suggereert dat een oostenwind met een snelheid van 100 kilometer per uur ervoor kan zorgen dat er een landbrug ontstaat in een groot wateroppervlak.

Het Meer van Tanis zou volgens de simulatie in theorie uiteen kunnen splijten bij een relatief lage windkracht uit het oosten. De locatie lijkt misschien niet overeen te komen met de zee die wordt genoemd in de Bijbel, maar volgens Drews wijzen oude landkaarten en oorspronkelijke Bijbelteksten erop dat Mozes en zijn volgelingen het Meer van Tanis overstaken in plaats van de Rode Zee.

In de tekst in Exodus staat de Hebreeuwse uitdrukking ‘yam suf’. Dat betekent letterlijk ‘zee van riet’. Die omschrijving past volgens Drews goed bij het meer in de oostelijke Nijldelta. Het water van het meer was namelijk gevuld met papyrusriet.

Het komt vaker voor dat er als gevolg van een oostenwind landbruggen ontstaan in grote wateroppervlakken. Dergelijke gebeurtenissen hebben vrij recent plaatsgevonden in delen van het Eriemeer en in de Nijldelta.

Volgens Drews kan het water van het Meer van Tanis in het jaar 1250 inderdaad uiteen zijn gedreven. Mozes en de Israëlieten zouden vier uur de tijd hebben gehad om het meer over te steken.

[Washington Post]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dennis
Dennis
6 jaren geleden

Buiten kijf blijft staan dat Mozes kon toveren.
Of hij dreef het water uit één, óf hij liet ter plekke een straf oostenwindje opsteken….

Engel
Engel
Reactie op  Dennis
6 jaren geleden

Het blijven mooie sprookjes die al 2000jaar niet meer voorkomen!
Is God in slaap gevallen.

kenn
kenn
Reactie op  Engel
6 jaren geleden

1 duizend jaar is een kort tijd voor de God!!

Huisheks
Huisheks
Reactie op  kenn
6 jaren geleden

Duizend en een nacht vertellingen.

Eeelke
Eeelke
Reactie op  Engel
6 jaren geleden

Nee, God slaapt niet. God is teveel een heer en in deze tijd van techniek en moraal verval waar we Hem niet meer nodig hebben heeft Hij zich wat terug getrokken en denkt: “Als jullie het zo goed denken te weten doe het dan zelf en klaag niet als je op de blaren moet zitten”.

J@n
Reactie op  Eeelke
6 jaren geleden

Eeelke, ik heb ooit iets met de kerk gehad en daar werd toch duidelijk verteld dat God liefde is…zie ik niet echt terug in je reactie.

Eeelke
Eeelke
Reactie op  [email protected]
6 jaren geleden

[email protected], Jan dat je leeft is al het grootste bewijs van Zijn liefde en Hij zal je graag helpen als je het Hem vraagt maar je zult het zelf moeten doen

Huisheks
Huisheks
Reactie op  [email protected]
6 jaren geleden

Kortom; we zijn weer terug bij af.
Boekenwijsheid, die niet klopt en waar met alle geweld aan vastgehouden wordt.
In iede rgeval hebben we nu weer een discussie punt .

Padja
Padja
Reactie op  Eeelke
6 jaren geleden

De schat.
Mijn definitie van Heer is toch echt heeeeeeeeel anders.

Eeelke
Eeelke
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Padja, Dat mag en kan. God is oneindig dus ook de manier waarop je Hem wilt zien

Padja
Padja
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Eeelke
Nou nee hoor. Het staat je helemaal niet vrij hoe je hem wilt zien. Daar is hij vrij duidelijk over. Gehoorzaam en godvrezend moet je zijn aan dat jaloerse kreng…want anders….

‘Exodus 20

1: Toen verklaarde de HERE:

2: “Ik ben de HERE, uw God, Die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd.

3: U mag geen andere goden aanbidden dan Mij.

4: U mag geen beeld of afbeelding maken van wat boven in de hemel of op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is.

5: U mag niet voor dergelijke zaken buigen of deze vereren; want Ik, de HERE, ben een jaloerse God, Die de zonden van de vaders toerekent aan de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van hen die Mij haten.

6: Maar Ik ben liefdevol voor hen die van Mij houden en mijn wetten gehoorzamen.

7: U mag de naam van de HERE, uw God, niet zonder goede reden gebruiken, want de HERE zal degene die dat wel doet, zeker straffen.

8: Onderhoud de sabbat als een heilige dag.’

Lyra
Lyra
Reactie op  Dennis
6 jaren geleden

ja natuurlijk Dennis, dan hebben we het wadlopen zeker ook aan Mozes te danken en de ontpoldering aan Jezus. Mozes en Jezus waren wel dichter bij de Bron maar ze hadden gewoon een menselijke ervaring hoor. Daar ontkomt niemand aan.

Faith
Faith
Reactie op  Lyra
6 jaren geleden

Het waren waarschijnlijk mensen met een 5D ervaring in de 3D wereld. Dat komt wel vaker voor en zal steeds vaker voor gaan komen vanwege de verhoogde frequenties. Als je er klaar voor bent, anders blijven je ervaringen gewoon 3D. Maar was dat niet wat Jezus ook beloofde? Hij deed wat trucjes voor. Daarvoor hoef ik niet de hele bijbel door te worstelen die waarschijnlijk zwaar vertekend is door de darkies, dat doemverhaal van Padja, is dat schrikken, ben blij dat ik dat nooit gelezen heb, misschien dat ze het ooit op school verteld hebben maar dan is er gelukkig niets van blijven hangen, die daar op deze manier heel makkelijk hun profijt uit konden halen en zo van iedereen een slaaf konden maken. Leer zelf te onderscheiden en op je intuitie af te gaan. Ik weet zelf wel wanneer ik over de schreef ga, daar heb ik die bijbel niet voor nodig.

Padja
Padja
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

@faith.
“Doemverhaal van Padja” hahahaha je geeft mij teveel eer hoor. Ik verzin t niet maar citeer een beetje uit de bijbel. En dan nog niet eens het ergste -;)
Wil je niet kennen zeg je. Snap ik. Je bevindt je in goed gezelschap; de meeste mensen leggen dingen die ze niet zo leuk vinden graag terzijde. En staren zich blind op wat ze wel leuk vinden.
Niets menselijks is ons vreemd hè, ook tunnelvisie niet.

Maakt het ook uit; als vrouw zijnde ben je toch maar een dommerdje die gewoon de man moet gehoorzamen. (En nee, dit heb ik ook niet zelf bedacht haha)
Mijn club is het niet. Daar voel ik mij te goed voor.

Doe ermee wat je wilt, lees lekker de stukkies de je aanspreken en laat de rest achterwege. Verdraai en verzin naar harte lust. Geef de schuld aan de Darkies of aan je leraar. Maak er wat moois van. Enjoy!

Ik doe niet mee aan die poppenkast.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@ Padja: eerlijk gezegd heb ik de bijbel niet van voor naar achter gelezen, op wat ik op school aan godsdienst kreeg na dan. En wat me is bijgebleven zijn de voor mij imposante indrukwekkende dingen. Wat me niet boeide bleef dus niet hangen, en wat bleef hangen hangt er kennelijk nog. Eerlijk gezegd ben ik niet zo met de bijbel bezig geweest juist ook omdat ik weet dat herschreven wordt, weer herschreven wordt, en weer herschreven wordt…Op het eind hou je dus een verwarrend geheel over waar, zo ik hier lees, praktisch niemand iets van snapt en waar zelfs over een jaloerse God wordt gesproken. Hoe vreemd wil je het hebben. En dan zou ik me daar in moeten gaan verdiepen? gaap, ik doe liever niets of heb wat boeienders te doen. Maar dit Mozes verhaal is typisch een voorbeeld, zo’n imposant item dat mij op school 100% bij de les hield. Dit moet bizar geweest zijn. Dit verzin je ook niet. Later The Ten Commitments en Ben Hur gezien en dan gaat er wel wat door me heen hoor. Dat gaat Joop van de Enden niet overtreffen.

Padja
Padja
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Ach Faith.
Zoals ik al zei…van mij hoef je je er niet in te verdiepen hoor.
De meeste mensen horen of lezen een keer iets en vinden t wel prima.
Het is ook een verwarrend verhaal. God wijzigt (gelukkig) blijkbaar nogal eens van mening.
Mozes is een prachtverhaal als je niet het hele verhaal leest dan hè. Want dan komt ook die jaloerse god voorbij die Mozes zegt alle vijanden (niet joodse volkeren) te vernietigen. Op de meest gruwelijke manieren brrrrrr.
Kun je iid maar beter niet lezen hahaha.
En dat later Jezus zei dat hij alleen voor de joodse mensen wilde helpen…brrrrr, gelukkig kreeg Paulus het inzicht van god dat ook andere volken fijne aanbidders konden zijn. Duurde ff maar het kwam.

Naa ja…het leest als een spannende thriller, als je bestand bent tegen zoveel wreedheid. -:). En dan maar hopen dat het fictie is want er zal maar echt zo’n boosaardig gruwel de hemel bezetten. -;)

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@ Padja: je doet net alsof je niet met een gerust hart je leven kan leiden en een goed mens kan zijn als je de bijbel niet leest. Het vergt voor sommige mensen misschien wat onafhankelijk denkwerk, wat kennelijk erg moeilijk is voor ze maar het is wel te doen. Ik ken ook genoeg mensen die helemaal nergens in geloven en dus ook niet in de bijbel en toch precies weten waar hun morele grenzen liggen. Normaal toch?

Padja
Padja
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@ Padja: je doet net alsof je niet met een gerust hart je leven kan leiden en een goed mens kan zijn als je de bijbel niet leest.

Faith toch…wat trek jij weer een wonderlijke conclusie. Waar je dit nou weer uit op denkt te maken? Beats me hahaha.
Ik blijf lachen met jou.
Dikke Knuf!

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Dennis
6 jaren geleden

Toveren ? Tita tovenaar kon toveren, samen met de Grobbebollen. Moses heeft dat nooit gekund. De Bijbel is een leuk verhaaltje voor het slapen gaan, maar een grote leugen…net als de Koran en al die andere zogenaamd heilige boeken. God bestaat (helaas) niet. Je zult het helemaal zelf moeten doen in dit leven, dat overigens gewoon eindig is….

JaneDo
JaneDo
6 jaren geleden

Volgens research van Micheal Tsarion zijn Mozes en Farao Akhenaton dezelfde figuren. Hij was de eerste farao die het monotheïsme aanhing. Zij werden verdreven uit Egypte. Alles wat hier op wees werden daarna gewist uit de Egyptische geschiedenis op een paar muurafbeeldingen na.
Zie you tube filmje

http://m.youtube.com/watch?v=BMDw6cNxBy4

Nexus
Nexus
6 jaren geleden

Compleet onzin onderzoek want Mozes heeft nooit bestaan. Is een slap aftreksel van Egyptische verhalen eeuwen eerder.

JaneDo
JaneDo
Reactie op  Nexus
6 jaren geleden

@nexus,

Klopt hij heeft nooit bestaan. Mozes is een verzinsel, dat zegt hij ook.Maar ik ‘geloof’ die Michaeal Tsarion wel, hij onderbouwd zijn verhaal heel goed. Zijn lezingen zijn leerzaam.

Btw: in principe geloof ik tegenwoordig niks meer, behalve mijzelf

zeebee
zeebee
6 jaren geleden

volgens mij stak ie gewoon de waddenzee over !

matthijs
matthijs
6 jaren geleden

de wagens van de egyptenaren en paardenbotten zijn zelfs terug gevonden!! zie deze link!!!
http://www.arkdiscovery.com/red_sea_crossing.htm

leon***
leon***
6 jaren geleden

de bijbel is zo geschreven/vertaald in iets onbegrijpelijks maar denk dat dat zo met opzet is gedaan
neem bijv de schepping
god schiep adam ,en eva uit een rib van adam.
toen der tijd zal er gezegt zijn ohh ja dat zal best en dacht er niemand aan dna want daar hadden ze nog nooit van gehoord.

en neem de nieuwe hemel en de nieuwe aarde ;
de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.
waar is al het water gebleven.
heeft dit temaken met een pool kanteling en loopt het de holle aarde in, en waar kwam het water
vandaan tijdens de zondvloed uit de holle aarde misschien ????
en hoe moeten we de nieuwe hemel zien ??
en zo ook dat de graven open gebroken worden of iets dergelijks.
dat we een tijd ingaan waar iedereen de overledenen kunnen zien misschien ???

gijs
gijs
Reactie op  leon***
6 jaren geleden

in genesis 1 vers 6 t/m9 staat waar het water is gebleven en tevens is hier sprake van de hemel die er nu is,dus de vorige hemel was er toen al niet meer.
niet onbegrijpelijk toch?
met de zondvloed zijn de hemel en aarde niet vergaan,want de bomen en bergen en alles was er nog en ook nog steeds de sterren en zon en maan

Huisheks
Huisheks
Reactie op  gijs
6 jaren geleden

Dat er nu nog steeds mensen zijn die halsstarrig blijven volhouden dat de Bijbel de waarheid verkondigt; daar kan ik gewoon met mijn verstand niet bij.
De Bijbel is zoveel eeuwen geleden geschreven, er is wat bij gefantaseerd en er zijn wat zaken afgeknabbeld, kortom , het is een samengeraapt zooitje, dat bol staat van familievete’s en incest en oorlogen. Hou nou toch op mensen, gebruik je verstand.
God van Liefde; wat n lulkoek , als ik zo doorblader is het moord hier ,verraad daar, gevangenis hier, marteling daar. Bah ! En dan al die vrouwen die zich van alles moeten laten aanleunen…..En dat moet ik dan “GELOVEN”. Geen wonder dat de Kerk ( Paus) met zijn gezag op zijn laatste benen loopt, daar kun je toch geen respect meer voor opbrengen ???

sunny
sunny
Reactie op  leon***
6 jaren geleden

Ik denk dat de oude aarde mars was…dus de hemellichaam is daar wat anders, dus daarna werd een andere planeet aarde en dan is hemellichaam vanaf de aarde anders dan mars…theoretisch zou het kunnen..en wie weet is het zo gegaan met nieuw begin van adam en eva door dna uit een rib….zou het??

Eeelke
Eeelke
Reactie op  leon***
6 jaren geleden

Met de zondvloed werden niet alleen de sluizen van de aarde geopend maar ook de waterbel die de aarde omsloot viel op de aarde. Daarom kon de zon die eerst alleen maar licht gaf doorbreken en voor het eerst zichtbaar worden. Ook kon toe voor het eerst een regenboog ontstaan. (voor de zondvloed had het nog nooit geregend. De aarde werd bedauwd.) na de zondvloed was het waterpeil op de aarde ongeveer 60 mtr gestegen. (De Noordzee was droog) De nieuwe aarde is mogelijk het nieuwe Jerusalem, een kubus van, ik dacht, met ribben van 1200 km. Dit staat in de Bijbel dus lezen.
De nieuwe hemel is mogelijk een parallel universum.

StefanZ
StefanZ
Reactie op  leon***
6 jaren geleden

De zee is er niet meer ? kijk eens op een landkaart. dan zie je overal water (70%). Wat een zweverig geouwehoer…krijg er vlekken van in m’n nek. God bestaat niet (helaas), je zult het gewoon zelf moeten doen…

Wim
Wim
6 jaren geleden

In de bijbel staat ook rietzee, dus.

gratis sessie
gratis sessie
6 jaren geleden

Bijbel, koran, Talmoed en al wat nog meer aan dergelijke onzinnige literatuur rondzwerft op aarde hebben als enige doel het sturen van de massa. Geloofsboeken vallen onder de categorie sprookjes, verhalen, fabels, mythen, sagen, legenden en volksverhalen uit wereldliteratuur en verteltraditie en zijn een hit geworden toen de boekdrukkunst werd geïntroduceerd en men begreep dat je met massa’s boeken ook massa’s mensen van alles kon wijsmaken en vooral sturen. Het ene verhaal is nog krankzinniger dan het andere, met soms zelfs een kern van waarheid waardoor het geheel wordt aanvaard als waarheid. Doe er nog wat hel en verdoemenis bij, plak er nog wat softe spreuken en gezegdes op die duidelijk maken dat een mens een onderdanig leven en godvrezend wezen dient te zijn en klaar is de sturende en onderdrukkende massa. De boekdrukkunst is bijna net zo bepalende geweest voor macht over de mens als het internet en het digitale tijdperk die de mogelijkheid schept voor totale controle en het sturen van de massa. God, allah, jahwe en welk andere godheid die zorgt voor dood en ellende, bestaan bij de gratie van wat eeuwen oud papier.

Faith
Faith
Reactie op  gratis sessie
6 jaren geleden

Je bedoelt de main strean media natuurlijk, dat die het van de oude geschriften overgenomen hebben.
En over onze ruggen miljarden verdienen met leugens. Dan hadden de oude geschriften het toch goed dat dat tijdperk aan zijn einde zou komen. De scheuren en barsten die de arrogante bovenlaag nu vertonen zijn niet meer weg te plamuren. Het einde van oorlogen, uitbuiting, misleiding, oplichters en zakkenvullers is in zicht. We wisten het! Bij de gratie van wat eeuwen oud papier.

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

De Bijbel is een boek wat in een poëtische wijze geschreven is, dus de namen van personen kunnen ook objecten zijn in de hemel dus het kunnen sterren of planeten zijn. Als je dat niet ziet is de bijbel voor mensen wel op 20 manier te interpreteren terwijl er echt maar 1 manier is!!

Jezus heeft nooit bestaan als persoon omdat Jezus onze ZON is. Daarom zegt men dat Jezus ons brood geeft omdat zonder zon er geen gewassen groeien. Als Jezus over water loopt betekend dat hij in het water schijnt en als de wereld draait verplaatst hij zich over water.

Mohammed is Saturnus omdat Saturnus het symbool draagt van de zwarte kubus en lopen ze in Mekka rondjes om die kubus (Saturnus) de ringen dus!!

Mozes heb ik me nooit in verdiept maar ook hij zal iets zijn waarbij het verhaal zo uitkomt dat iets verplaatst wat niet speciaal water hoeft te zijn.

Als je de bijbel anders gaat inzien is er maar 1 interpretatie!!

Dave
Dave
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Heb je hier misschien meer info over

Pascal
Pascal
Reactie op  Dave
6 jaren geleden

@Dave

Hoi Dave,

Je moet jezelf dingen gaan afvragen hoe de kruisiging van Jezus dus eigenlijk is, wat heel belangrijk is.

Jezus is de ZON dus zijn christenen zonnen aanbidders wat je in ieder christelijk land op de STRANDEN kan zien.

Als je de Islam bekijkt zie je dat ze hun huid bekleden met stof om geen zon op te vangen. Daarom hebben de vrouwen ook hun hoofd bedekt en lopen de mannen in lange gewaden.

Joden en Moslims aanbidden dezelfde God Saturnus terwijl ze daar eigenlijk niet van op de hoogte zijn. Joden hebben de zwarte kubus met een leer bandje op hun voorhoofd met de tora die opgerold zit in die kubus. Moslims lopen om die zwarte kubus in Mekka en aanbidden dus ook die zwarte kubus.

Hier is een site waar het wel duidelijk is als je enkel de foto’s gaat zien.
http://theforceiswithinyou.twilightlegend.net/t2667-saturn-worship

Zo zijn de culturen geheel gemaakt met een verder doel. Ik ben gaan inzien dat culturen en mensenrassen geheel met elkaar verbonden zijn. Zo is het Arische ras niet geschikt voor de woestijn en het Donkere ras niet geschikt voor koude gebieden.

Die doelen zullen ook allemaal in die bijbel staan maar kan de mens van hier met hun beperkte bewustzijn nog niet begrijpen. Ons bewustzijn neemt erg toe dus zullen wij die bijbel geheel gaan begrijpen maar ik ben bang dat het nog even zal duren.

Dat Jezus de ZON is kan je heel makkelijk vinden!

doom
doom
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Er is geen enkel mens op deze aardbol die de bijbel begrijpt, dat is toch vreemd.
Zo zal niet ieder mens God begrijpen.
Je kan God vergelijken met een dictator” volg mij of u zal voor eeuwig branden in de hel die door een engel van mij is geschapen” .
Er is dus geen keuze!
Ik laat mij niet dwingen om van een leider te houden.
We zijn Noord korea niet!
De hel is ook gemaakt door god, want hij laat hem bestaan.
Hij hoeft maar in zijn vingers te knippen, en de hel en de duivel is er niet meer.
Maar hij laat deze juist bestaan om de niet gelovigen voor miljarden jaren te straffen voor zijn eigen ego.
Als het hem niet bevalt moord hij gewoon iedereen uit, incl de kinderen.
En omdat hij mij schepper is , en heel machtig is wil dat nog niet zeggen dat ik hem moet aanbidden.
En ja ik heb de bijbel gelezen, daardoor weet ik nu wat voor moordenaar hij is.

Pascal
Pascal
Reactie op  doom
6 jaren geleden

@doom

Allereerst is jou gedachtegang heel vreemd omdat jij denkt dat niemand van de meer als 8 miljard mensen die bijbel niet begrijpt.

Zo creëer je een eigen gemaakte wereld waar jij jou fantasie op los laat die voor jou realistisch is. Jou realiteit verschild enorm van vele andere.

Zo denk ik dat het heel moeilijk is om op jou wereld in te gaan.

Veel succes.

JaneDo
JaneDo
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

@Pascal

De Christenen hangen de zonkalender aan. De Islam en Jodendom de maankalender. Hierdoor werden de dagen gewisseld van zaterdag naar zondag voor de christenen. Uiteindelijk allemaal saturnusaanhangers en zonaanbidders. Aanbidden dezelfde god. Alle religies zijn gecreëerd vanuit een kwaadaardige bron om verdeeldheid en angst te zaaien onder de mensen.
Door eigen onderzoek en zoeken naar de ‘waarheid’ kom ik toch steeds uit dat Liefde voor onszelf en medemens de sleutel is om onze wereld te veranderen. Ja ook voor deze entiteiten is liefde nodig. Want hoe meer men strijd, hoe meer kracht je geeft aan hen. In je centrum blijven en LIEFDE ZIJN is de oplossing om al onze demonen te verslaan. Laat gewoon het oude systeem los, dat doet er niet meer toe en ga in je centrum staan. Dit vergt oefening in het begin, maar uiteindelijk zal het eigen worden.
Doordat veel mensen wakker aan het worden zijn, verliezen ze hun krachten. Ze zijn wanhopig en willen alles aan doen om de controle te behouden. Kijk maar om je heen in de wereld. Het einde is al merkbaar. We zijn er klaar mee!

Pascal
Pascal
Reactie op  JaneDo
6 jaren geleden

@JaneDo

Beste JaneDo, ik hen wel gehoord dat Joden en wellicht ook moslims iets met de maan hebben maar we leven allemaal op deze planeet op de gregorian calendar. Ik hoop dat je het ergens van heb wat betrouwbaar is en het niet een creatie is van jezelf. Als je een link heb zie ik die graag tegemoet.

JaneDo
JaneDo
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

@ Pascal,

Dit kan men simpel googlen.
Informatie over kalenders van toen en nu vind je hier.

http://aa.quae.nl/nl/antwoorden/historische_kalenders.html#egyptisch

Zie ook youtube filmpje over de georgian guid stones

http://m.youtube.com/#/watch?v=qAbJlm7vdYY

Dave
Dave
6 jaren geleden

@pascal

Interessant verhaal! Heb je hier misschien meer info over of bronnen

x

Check Also

kaag

Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

61
0
We lezen graag je reactie!x