Homepagina » Archeologie » “Zee spleet echt uiteen voor Mozes”
"Zee spleet echt uiteen voor Mozes"

“Zee spleet echt uiteen voor Mozes”

Wonderen uit de Bijbel worden vaak afgedaan als fabel of gezien als metafoor. Maar uit onderzoek blijkt dat de scheiding van de Rode Zee, die Mozes en de Israëlieten in staat stelde te ontkomen uit Egypte, mogelijk echt heeft plaatsgevonden. Dat meldt The Washington Post.

Softwareontwikkelaar en hoofdonderzoeker Carl Drews schreef zijn masterthesis over de Rode Zee. Het werk werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE en gepromoot door zijn huidige werkgever, het prestigieuze National Center for Atmospheric Research (NCAR).

Op basis van archeologische vondsten stelt Drew dat het niet de Rode Zee was die scheidde, maar het Meer van Tanis in de oostelijke Nijldelta. Zijn computermodel suggereert dat een oostenwind met een snelheid van 100 kilometer per uur ervoor kan zorgen dat er een landbrug ontstaat in een groot wateroppervlak.

Het Meer van Tanis zou volgens de simulatie in theorie uiteen kunnen splijten bij een relatief lage windkracht uit het oosten. De locatie lijkt misschien niet overeen te komen met de zee die wordt genoemd in de Bijbel, maar volgens Drews wijzen oude landkaarten en oorspronkelijke Bijbelteksten erop dat Mozes en zijn volgelingen het Meer van Tanis overstaken in plaats van de Rode Zee.

In de tekst in Exodus staat de Hebreeuwse uitdrukking ‘yam suf’. Dat betekent letterlijk ‘zee van riet’. Die omschrijving past volgens Drews goed bij het meer in de oostelijke Nijldelta. Het water van het meer was namelijk gevuld met papyrusriet.

Het komt vaker voor dat er als gevolg van een oostenwind landbruggen ontstaan in grote wateroppervlakken. Dergelijke gebeurtenissen hebben vrij recent plaatsgevonden in delen van het Eriemeer en in de Nijldelta.

Volgens Drews kan het water van het Meer van Tanis in het jaar 1250 inderdaad uiteen zijn gedreven. Mozes en de Israëlieten zouden vier uur de tijd hebben gehad om het meer over te steken.

[Washington Post]


Vond je dit belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

61 reacties

 1. Buiten kijf blijft staan dat Mozes kon toveren.
  Of hij dreef het water uit één, óf hij liet ter plekke een straf oostenwindje opsteken….

  3 likes
  • Het blijven mooie sprookjes die al 2000jaar niet meer voorkomen!
   Is God in slaap gevallen.

   12 likes
   • Nee, God slaapt niet. God is teveel een heer en in deze tijd van techniek en moraal verval waar we Hem niet meer nodig hebben heeft Hij zich wat terug getrokken en denkt: “Als jullie het zo goed denken te weten doe het dan zelf en klaag niet als je op de blaren moet zitten”.

    3 likes
    • Eeelke, ik heb ooit iets met de kerk gehad en daar werd toch duidelijk verteld dat God liefde is…zie ik niet echt terug in je reactie.

     2 likes
     • [email protected], Jan dat je leeft is al het grootste bewijs van Zijn liefde en Hij zal je graag helpen als je het Hem vraagt maar je zult het zelf moeten doen

      2 likes
     • Kortom; we zijn weer terug bij af.
      Boekenwijsheid, die niet klopt en waar met alle geweld aan vastgehouden wordt.
      In iede rgeval hebben we nu weer een discussie punt .

      2 likes
    • De schat.
     Mijn definitie van Heer is toch echt heeeeeeeeel anders.

     1 likes
     • Eeelke
      Nou nee hoor. Het staat je helemaal niet vrij hoe je hem wilt zien. Daar is hij vrij duidelijk over. Gehoorzaam en godvrezend moet je zijn aan dat jaloerse kreng…want anders….

      ‘Exodus 20

      1: Toen verklaarde de HERE:

      2: “Ik ben de HERE, uw God, Die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd.

      3: U mag geen andere goden aanbidden dan Mij.

      4: U mag geen beeld of afbeelding maken van wat boven in de hemel of op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is.

      5: U mag niet voor dergelijke zaken buigen of deze vereren; want Ik, de HERE, ben een jaloerse God, Die de zonden van de vaders toerekent aan de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van hen die Mij haten.

      6: Maar Ik ben liefdevol voor hen die van Mij houden en mijn wetten gehoorzamen.

      7: U mag de naam van de HERE, uw God, niet zonder goede reden gebruiken, want de HERE zal degene die dat wel doet, zeker straffen.

      8: Onderhoud de sabbat als een heilige dag.’

      2 likes
     • Padja, Dat mag en kan. God is oneindig dus ook de manier waarop je Hem wilt zien

      0 likes
   • 1 duizend jaar is een kort tijd voor de God!!

    7 likes
  • ja natuurlijk Dennis, dan hebben we het wadlopen zeker ook aan Mozes te danken en de ontpoldering aan Jezus. Mozes en Jezus waren wel dichter bij de Bron maar ze hadden gewoon een menselijke ervaring hoor. Daar ontkomt niemand aan.

   5 likes
   • Het waren waarschijnlijk mensen met een 5D ervaring in de 3D wereld. Dat komt wel vaker voor en zal steeds vaker voor gaan komen vanwege de verhoogde frequenties. Als je er klaar voor bent, anders blijven je ervaringen gewoon 3D. Maar was dat niet wat Jezus ook beloofde? Hij deed wat trucjes voor. Daarvoor hoef ik niet de hele bijbel door te worstelen die waarschijnlijk zwaar vertekend is door de darkies, dat doemverhaal van Padja, is dat schrikken, ben blij dat ik dat nooit gelezen heb, misschien dat ze het ooit op school verteld hebben maar dan is er gelukkig niets van blijven hangen, die daar op deze manier heel makkelijk hun profijt uit konden halen en zo van iedereen een slaaf konden maken. Leer zelf te onderscheiden en op je intuitie af te gaan. Ik weet zelf wel wanneer ik over de schreef ga, daar heb ik die bijbel niet voor nodig.

    1 likes
    • @faith.
     “Doemverhaal van Padja” hahahaha je geeft mij teveel eer hoor. Ik verzin t niet maar citeer een beetje uit de bijbel. En dan nog niet eens het ergste -;)
     Wil je niet kennen zeg je. Snap ik. Je bevindt je in goed gezelschap; de meeste mensen leggen dingen die ze niet zo leuk vinden graag terzijde. En staren zich blind op wat ze wel leuk vinden.
     Niets menselijks is ons vreemd hè, ook tunnelvisie niet.

     Maakt het ook uit; als vrouw zijnde ben je toch maar een dommerdje die gewoon de man moet gehoorzamen. (En nee, dit heb ik ook niet zelf bedacht haha)
     Mijn club is het niet. Daar voel ik mij te goed voor.

     Doe ermee wat je wilt, lees lekker de stukkies de je aanspreken en laat de rest achterwege. Verdraai en verzin naar harte lust. Geef de schuld aan de Darkies of aan je leraar. Maak er wat moois van. Enjoy!

     Ik doe niet mee aan die poppenkast.

     3 likes
     • Ach Faith.
      Zoals ik al zei…van mij hoef je je er niet in te verdiepen hoor.
      De meeste mensen horen of lezen een keer iets en vinden t wel prima.
      Het is ook een verwarrend verhaal. God wijzigt (gelukkig) blijkbaar nogal eens van mening.
      Mozes is een prachtverhaal als je niet het hele verhaal leest dan hè. Want dan komt ook die jaloerse god voorbij die Mozes zegt alle vijanden (niet joodse volkeren) te vernietigen. Op de meest gruwelijke manieren brrrrrr.
      Kun je iid maar beter niet lezen hahaha.
      En dat later Jezus zei dat hij alleen voor de joodse mensen wilde helpen…brrrrr, gelukkig kreeg Paulus het inzicht van god dat ook andere volken fijne aanbidders konden zijn. Duurde ff maar het kwam.

      Naa ja…het leest als een spannende thriller, als je bestand bent tegen zoveel wreedheid. -:). En dan maar hopen dat het fictie is want er zal maar echt zo’n boosaardig gruwel de hemel bezetten. -;)

      1 likes
     • @ Padja: eerlijk gezegd heb ik de bijbel niet van voor naar achter gelezen, op wat ik op school aan godsdienst kreeg na dan. En wat me is bijgebleven zijn de voor mij imposante indrukwekkende dingen. Wat me niet boeide bleef dus niet hangen, en wat bleef hangen hangt er kennelijk nog. Eerlijk gezegd ben ik niet zo met de bijbel bezig geweest juist ook omdat ik weet dat herschreven wordt, weer herschreven wordt, en weer herschreven wordt…Op het eind hou je dus een verwarrend geheel over waar, zo ik hier lees, praktisch niemand iets van snapt en waar zelfs over een jaloerse God wordt gesproken. Hoe vreemd wil je het hebben. En dan zou ik me daar in moeten gaan verdiepen? gaap, ik doe liever niets of heb wat boeienders te doen. Maar dit Mozes verhaal is typisch een voorbeeld, zo’n imposant item dat mij op school 100% bij de les hield. Dit moet bizar geweest zijn. Dit verzin je ook niet. Later The Ten Commitments en Ben Hur gezien en dan gaat er wel wat door me heen hoor. Dat gaat Joop van de Enden niet overtreffen.

      0 likes
     • @ Padja: je doet net alsof je niet met een gerust hart je leven kan leiden en een goed mens kan zijn als je de bijbel niet leest. Het vergt voor sommige mensen misschien wat onafhankelijk denkwerk, wat kennelijk erg moeilijk is voor ze maar het is wel te doen. Ik ken ook genoeg mensen die helemaal nergens in geloven en dus ook niet in de bijbel en toch precies weten waar hun morele grenzen liggen. Normaal toch?

      0 likes
     • @ Padja: je doet net alsof je niet met een gerust hart je leven kan leiden en een goed mens kan zijn als je de bijbel niet leest.

      Faith toch…wat trek jij weer een wonderlijke conclusie. Waar je dit nou weer uit op denkt te maken? Beats me hahaha.
      Ik blijf lachen met jou.
      Dikke Knuf!

      0 likes
  • Toveren ? Tita tovenaar kon toveren, samen met de Grobbebollen. Moses heeft dat nooit gekund. De Bijbel is een leuk verhaaltje voor het slapen gaan, maar een grote leugen…net als de Koran en al die andere zogenaamd heilige boeken. God bestaat (helaas) niet. Je zult het helemaal zelf moeten doen in dit leven, dat overigens gewoon eindig is….

   2 likes
 2. de bijbel is zo geschreven/vertaald in iets onbegrijpelijks maar denk dat dat zo met opzet is gedaan
  neem bijv de schepping
  god schiep adam ,en eva uit een rib van adam.
  toen der tijd zal er gezegt zijn ohh ja dat zal best en dacht er niemand aan dna want daar hadden ze nog nooit van gehoord.

  en neem de nieuwe hemel en de nieuwe aarde ;
  de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.
  waar is al het water gebleven.
  heeft dit temaken met een pool kanteling en loopt het de holle aarde in, en waar kwam het water
  vandaan tijdens de zondvloed uit de holle aarde misschien ????
  en hoe moeten we de nieuwe hemel zien ??
  en zo ook dat de graven open gebroken worden of iets dergelijks.
  dat we een tijd ingaan waar iedereen de overledenen kunnen zien misschien ???

  4 likes
  • in genesis 1 vers 6 t/m9 staat waar het water is gebleven en tevens is hier sprake van de hemel die er nu is,dus de vorige hemel was er toen al niet meer.
   niet onbegrijpelijk toch?
   met de zondvloed zijn de hemel en aarde niet vergaan,want de bomen en bergen en alles was er nog en ook nog steeds de sterren en zon en maan

   0 likes
   • Dat er nu nog steeds mensen zijn die halsstarrig blijven volhouden dat de Bijbel de waarheid verkondigt; daar kan ik gewoon met mijn verstand niet bij.
    De Bijbel is zoveel eeuwen geleden geschreven, er is wat bij gefantaseerd en er zijn wat zaken afgeknabbeld, kortom , het is een samengeraapt zooitje, dat bol staat van familievete’s en incest en oorlogen. Hou nou toch op mensen, gebruik je verstand.
    God van Liefde; wat n lulkoek , als ik zo doorblader is het moord hier ,verraad daar, gevangenis hier, marteling daar. Bah ! En dan al die vrouwen die zich van alles moeten laten aanleunen…..En dat moet ik dan “GELOVEN”. Geen wonder dat de Kerk ( Paus) met zijn gezag op zijn laatste benen loopt, daar kun je toch geen respect meer voor opbrengen ???

    4 likes
  • Ik denk dat de oude aarde mars was…dus de hemellichaam is daar wat anders, dus daarna werd een andere planeet aarde en dan is hemellichaam vanaf de aarde anders dan mars…theoretisch zou het kunnen..en wie weet is het zo gegaan met nieuw begin van adam en eva door dna uit een rib….zou het??

   1 likes
  • De zee is er niet meer ? kijk eens op een landkaart. dan zie je overal water (70%). Wat een zweverig geouwehoer…krijg er vlekken van in m’n nek. God bestaat niet (helaas), je zult het gewoon zelf moeten doen…

   1 likes
  • Met de zondvloed werden niet alleen de sluizen van de aarde geopend maar ook de waterbel die de aarde omsloot viel op de aarde. Daarom kon de zon die eerst alleen maar licht gaf doorbreken en voor het eerst zichtbaar worden. Ook kon toe voor het eerst een regenboog ontstaan. (voor de zondvloed had het nog nooit geregend. De aarde werd bedauwd.) na de zondvloed was het waterpeil op de aarde ongeveer 60 mtr gestegen. (De Noordzee was droog) De nieuwe aarde is mogelijk het nieuwe Jerusalem, een kubus van, ik dacht, met ribben van 1200 km. Dit staat in de Bijbel dus lezen.
   De nieuwe hemel is mogelijk een parallel universum.

   0 likes
 3. Compleet onzin onderzoek want Mozes heeft nooit bestaan. Is een slap aftreksel van Egyptische verhalen eeuwen eerder.

  4 likes
  • @nexus,

   Klopt hij heeft nooit bestaan. Mozes is een verzinsel, dat zegt hij ook.Maar ik ‘geloof’ die Michaeal Tsarion wel, hij onderbouwd zijn verhaal heel goed. Zijn lezingen zijn leerzaam.

   Btw: in principe geloof ik tegenwoordig niks meer, behalve mijzelf

   5 likes
 4. Bijbel, koran, Talmoed en al wat nog meer aan dergelijke onzinnige literatuur rondzwerft op aarde hebben als enige doel het sturen van de massa. Geloofsboeken vallen onder de categorie sprookjes, verhalen, fabels, mythen, sagen, legenden en volksverhalen uit wereldliteratuur en verteltraditie en zijn een hit geworden toen de boekdrukkunst werd geïntroduceerd en men begreep dat je met massa’s boeken ook massa’s mensen van alles kon wijsmaken en vooral sturen. Het ene verhaal is nog krankzinniger dan het andere, met soms zelfs een kern van waarheid waardoor het geheel wordt aanvaard als waarheid. Doe er nog wat hel en verdoemenis bij, plak er nog wat softe spreuken en gezegdes op die duidelijk maken dat een mens een onderdanig leven en godvrezend wezen dient te zijn en klaar is de sturende en onderdrukkende massa. De boekdrukkunst is bijna net zo bepalende geweest voor macht over de mens als het internet en het digitale tijdperk die de mogelijkheid schept voor totale controle en het sturen van de massa. God, allah, jahwe en welk andere godheid die zorgt voor dood en ellende, bestaan bij de gratie van wat eeuwen oud papier.

  8 likes
  • Je bedoelt de main strean media natuurlijk, dat die het van de oude geschriften overgenomen hebben.
   En over onze ruggen miljarden verdienen met leugens. Dan hadden de oude geschriften het toch goed dat dat tijdperk aan zijn einde zou komen. De scheuren en barsten die de arrogante bovenlaag nu vertonen zijn niet meer weg te plamuren. Het einde van oorlogen, uitbuiting, misleiding, oplichters en zakkenvullers is in zicht. We wisten het! Bij de gratie van wat eeuwen oud papier.

   0 likes
 5. De Bijbel is een boek wat in een poëtische wijze geschreven is, dus de namen van personen kunnen ook objecten zijn in de hemel dus het kunnen sterren of planeten zijn. Als je dat niet ziet is de bijbel voor mensen wel op 20 manier te interpreteren terwijl er echt maar 1 manier is!!

  Jezus heeft nooit bestaan als persoon omdat Jezus onze ZON is. Daarom zegt men dat Jezus ons brood geeft omdat zonder zon er geen gewassen groeien. Als Jezus over water loopt betekend dat hij in het water schijnt en als de wereld draait verplaatst hij zich over water.

  Mohammed is Saturnus omdat Saturnus het symbool draagt van de zwarte kubus en lopen ze in Mekka rondjes om die kubus (Saturnus) de ringen dus!!

  Mozes heb ik me nooit in verdiept maar ook hij zal iets zijn waarbij het verhaal zo uitkomt dat iets verplaatst wat niet speciaal water hoeft te zijn.

  Als je de bijbel anders gaat inzien is er maar 1 interpretatie!!

  1 likes
  • Heb je hier misschien meer info over

   0 likes
   • @Dave

    Hoi Dave,

    Je moet jezelf dingen gaan afvragen hoe de kruisiging van Jezus dus eigenlijk is, wat heel belangrijk is.

    Jezus is de ZON dus zijn christenen zonnen aanbidders wat je in ieder christelijk land op de STRANDEN kan zien.

    Als je de Islam bekijkt zie je dat ze hun huid bekleden met stof om geen zon op te vangen. Daarom hebben de vrouwen ook hun hoofd bedekt en lopen de mannen in lange gewaden.

    Joden en Moslims aanbidden dezelfde God Saturnus terwijl ze daar eigenlijk niet van op de hoogte zijn. Joden hebben de zwarte kubus met een leer bandje op hun voorhoofd met de tora die opgerold zit in die kubus. Moslims lopen om die zwarte kubus in Mekka en aanbidden dus ook die zwarte kubus.

    Hier is een site waar het wel duidelijk is als je enkel de foto’s gaat zien.
    http://theforceiswithinyou.twilightlegend.net/t2667-saturn-worship

    Zo zijn de culturen geheel gemaakt met een verder doel. Ik ben gaan inzien dat culturen en mensenrassen geheel met elkaar verbonden zijn. Zo is het Arische ras niet geschikt voor de woestijn en het Donkere ras niet geschikt voor koude gebieden.

    Die doelen zullen ook allemaal in die bijbel staan maar kan de mens van hier met hun beperkte bewustzijn nog niet begrijpen. Ons bewustzijn neemt erg toe dus zullen wij die bijbel geheel gaan begrijpen maar ik ben bang dat het nog even zal duren.

    Dat Jezus de ZON is kan je heel makkelijk vinden!

    1 likes
    • Er is geen enkel mens op deze aardbol die de bijbel begrijpt, dat is toch vreemd.
     Zo zal niet ieder mens God begrijpen.
     Je kan God vergelijken met een dictator” volg mij of u zal voor eeuwig branden in de hel die door een engel van mij is geschapen” .
     Er is dus geen keuze!
     Ik laat mij niet dwingen om van een leider te houden.
     We zijn Noord korea niet!
     De hel is ook gemaakt door god, want hij laat hem bestaan.
     Hij hoeft maar in zijn vingers te knippen, en de hel en de duivel is er niet meer.
     Maar hij laat deze juist bestaan om de niet gelovigen voor miljarden jaren te straffen voor zijn eigen ego.
     Als het hem niet bevalt moord hij gewoon iedereen uit, incl de kinderen.
     En omdat hij mij schepper is , en heel machtig is wil dat nog niet zeggen dat ik hem moet aanbidden.
     En ja ik heb de bijbel gelezen, daardoor weet ik nu wat voor moordenaar hij is.

     2 likes
     • @doom

      Allereerst is jou gedachtegang heel vreemd omdat jij denkt dat niemand van de meer als 8 miljard mensen die bijbel niet begrijpt.

      Zo creëer je een eigen gemaakte wereld waar jij jou fantasie op los laat die voor jou realistisch is. Jou realiteit verschild enorm van vele andere.

      Zo denk ik dat het heel moeilijk is om op jou wereld in te gaan.

      Veel succes.

      0 likes
  • @Pascal

   De Christenen hangen de zonkalender aan. De Islam en Jodendom de maankalender. Hierdoor werden de dagen gewisseld van zaterdag naar zondag voor de christenen. Uiteindelijk allemaal saturnusaanhangers en zonaanbidders. Aanbidden dezelfde god. Alle religies zijn gecreëerd vanuit een kwaadaardige bron om verdeeldheid en angst te zaaien onder de mensen.
   Door eigen onderzoek en zoeken naar de ‘waarheid’ kom ik toch steeds uit dat Liefde voor onszelf en medemens de sleutel is om onze wereld te veranderen. Ja ook voor deze entiteiten is liefde nodig. Want hoe meer men strijd, hoe meer kracht je geeft aan hen. In je centrum blijven en LIEFDE ZIJN is de oplossing om al onze demonen te verslaan. Laat gewoon het oude systeem los, dat doet er niet meer toe en ga in je centrum staan. Dit vergt oefening in het begin, maar uiteindelijk zal het eigen worden.
   Doordat veel mensen wakker aan het worden zijn, verliezen ze hun krachten. Ze zijn wanhopig en willen alles aan doen om de controle te behouden. Kijk maar om je heen in de wereld. Het einde is al merkbaar. We zijn er klaar mee!

   1 likes
 6. De bijbel is pure plagiaat.
  Geeft niks hoor; stelen, verkrachten en moorden mag allemaal als je heeeeel gelovig bent.
  Drie weesgegroetjes en je bent weer vergeven.

  Ps. Men is het al eeuwen oneens over de juiste interpretaties. Als je dan toch verhaaltjes steelt maar niet in staat bent om het in begrijpelijke taal op te schrijven dan zegt dat mij genoeg over je geestestoestand.

  2 likes
  • @ Padja: Vraag me af hoe jouw geestestoestand is als je denkt dat je mag stelen, verkrachten en moorden als je heeeel gelovig bent. Wat een rare kijk op zaken weer. Als je niet gelovig bent mag je toch ook niet stelen, verkrachten en moorden?Als je denkt dat een gelovige alles mag doen omdat het na drie weesgegroetjes weer okay is ben je achterlijk. Een gelovige probeert zo goed mogelijk te leven en zo weinig mogelijk schade aan de planeet aan te brengen. Probeert niet te bedriegen en te liegen, en zal er al helemaal geen bron van inkomsten van maken. Want een gelovige weet dat hij verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en heeft op zijn minst zijn geweten niet aan de kant geschoven, want hij weet dat dat toch telkens weer opdoemt. En als je gewoon je leven leeft hoeft geen bijbel of koran je dat te vertellen. Gewetenlozen zijn meestal geestesziek. Het zijn altijd mensen die niet geloven maar toch was ergens te lezen (in de msm uiteraard) dat onderzoek had uitgewezen dat gelovigen minder intelligent zijn… ze zullen wel voordeel halen uit die uitslag, bv. dat mensen hun normen en waarden net zo goed aan de kapstok kunnen hangen ofzo. Want dan ben je intelligent en wie wil dat niet zijn. Dan zijn ze ook tot meer rottigheid in staat en dat is dus intelligent…. zodat jij je ook maar vol met negatief karma laadt. Snappie? Addergebroed hoor!

   1 likes
   • Tja Fatih.. Je hebt die hele bijbel niet gelezen zei je. Dus wat weet je ervan hè.
    Het Vaticaan geeft een prima voorbeeld hahahahaha.
    Er staan idd. een hoop achterlijke dingen in de bijbel.
    Je reageert steeds alsof ik degene ben die dat geschreven heeft. Moet ik je echt uitleggen dat ik dat niet bij elkaar bedacht heb?

    “Gewetenlozen zijn geestesziek” schrijf je. Klonk je zowaar logisch. Maar hè, er moet weer een heeeeele riedel achteraan want:. “Het zijn ALTIJD mensen die niet geloven” zeg je.. En dan je krijgen we weer al je ideeën over al of niet intelligent gevonden worden.

    Heb je wéér een groepje in een hokje kunnen doen hahahaha
    Je hebt in je hoofd zoveel hokjes dat er voor iedereen wel een plekje te vinden is hè.

    Ps. als je schrijft: “dan zijn ze tot meer rottigheid in staat en dat is dus intelligent” zou ik ook kunnen reageren hoor. Dat je wel achterlijk moet zijn omdat je dat intelligent vindt. Hahahaha. Maar dat doe ik niet. Begrijpend lezen hè. T is wat.

    1 likes
    • @ Padja: over begrijpend lezen gesproken, dat snap ik dat jij het niet verzonnen hebt en dat je de bijbel aanhaalt, en dat je die ter discussie wilde stellen, ik dacht op mijn beurt weer dat jij dat wel zou begrijpen. En wat ik van de bijbel weet had ik al verteld, dat is de basis die ik op de basisschool geleerd heb en waarvan uitsluitend de indrukwekkende delen zijn blijven hangen. Maar ik heb hem niet gelezen dus volgens jou weet ik er niets van? Ik heb godsdienstles gehad. Op een nonnenschool. Net zoals taal, lezen, schijven, rekenen, aardrijkskunde, handwerken, tekenen etc. Die basis blijft altijd hangen omdat het er met de paplepel ingegoten is op jonge leeftijd. Dan ben je tussen de 6 en 12 jaar oud. En taal en rekenen vergeet je toch ook niet? Zo weet ik best nog genoeg van de bijbel. Voor mij genoeg bedoel ik. Als anderen zich er graag in onder willen dompelen en alles uit willen vogelen en verklaarbaar willen zien is mij best maar daarom hoef ik dat toch niet te doen? Met het vaticaan heb ik al helemaal niets mee en als jij denkt dat ik mensen in een hokje duw omdat ik zeg dat gewetenlozen altijd ongelovigen zijn? Maar laten zichzelf toch in dat hokje zetten? Of ben jij wel eens een gelovige tegen gekomen die gewetenloos is? Ik niet en ik spreek hier voor mezelf. Dat jij dat in hokjes duwen noemt moet jij weten. Ik vind ook echt dat een gewetenloze niet intelligent is. IK bedoelde met ”dan zijn ze tot meer rottigheid in staat en dat is dus intelligent” is de conclusie die ik maak dat zij zo denken. Waarom anders noem je gelovigen minder intelligent? Omdat ongelovig zijn intelligent is was hun boodschap toch? En zoveel hokjes heb ik niet hoor, voor mij bestaan er maar twee soorten: de wakkeren en de slaapwandelaars en bij die laatste categorie hoor jij. Want begrijpend lezen gaat jou echt niet goed af, ik vind dat je best heel veel uitleg nodig hebt of hou je je nou zo dom?

     0 likes
  • The Lord of the Rings zit beter in elkaar; of als je het wat simpeler wilt Harry Potter.
   Waar het op uitdraait is dat de persoon die zijn levenspad loopt zich never van zijn doel af moet laten houden, hetzij door gevangenschap, hetzij door valse info, hetzij door welke belemmering dan ook.
   De Bijbel en al die andere Godsdienstige boeken, zijn er alleen maar om je van je werkelijke levensdoel af te houden. Mooi he, zo’n boek……

   1 likes
 7. Vele gelovigen gaan hun hele leven naar de kerk en bijbelstudie omdat ze veel van de bijbel niet begrijpen.
  Maar dat is ook niet zo vreemd, aangezien je het op vele manieren kan uitleggen.
  Toch vreemd dat god niet een boek heeft kunnen maken wat elke normale sterveling zou begrijpen.
  Het gaat mij er niet om of hij nu wel of niet bestaat, maar om wie hij is.
  De meeste gelovigen laten zich leiden (lijden) door angst voor hun liefhebbende vader.

  Ach uiteindelijk word iedereen geoordeeld door god, ook de ongelovigen.
  Dat betekent dus dat een ongelovige ook in de hemel komt, en een gelovige in de hel kan komen.
  Ik zal hem dan ter verantwoording roepen.
  De meeste mensen die tot het geloof komen kunnen of willen vaak niet meer krities zijn.
  Uit onderzoek is gebleken dan gelovigen minder intelligent zijn dan ongelovigen.
  Maar dat verbaast mij niets.

  1 likes
  • De bijbel is ook door veel verschillende mensen uit verschillende tijden geschreven en daarom ook zo onduidelijk en tegenstrijdig. Ik vraag me weleens af hoe zij zouden reageren als ze er achter komen wat een bestseller hun boek is geworden 😉 en of ze spijt hebben…

   1 likes
   • Wellicht leven die mensen nog steeds. Om zo een boek te kunnen schrijven op die poëtische wijze ben je heel bewust van alles om je heen wat de mens toen niet was. Ik denk dat het een boek is die geschreven is door iemand van boven die ook veeel ouder worden als wij.

    1 likes
    • Maar ik denk dat de mens van ‘vroeger’ zwaar wordt onderschat. Prachtige bouw werken, intelligente denkwijzes, gebruik van medicijnen en verstand van de kosmos b.v. wordt als een wonder gezien. Onbegrijpelijk. En de arrogantie om te zeggen dat alleen de mens ‘nu’ hiertoe in staat zou zijn terwijl ik van mening ben dat de mens alleen maar dommer en luier wordt. En wij een hele hoop kunnen leren van ons vroegere ik. En ik geloof, of wil geloven, in interactie met buitenaardsen en dat wij geholpen zijn. Maar aan de andere kant heb ik ook het geloof dat de mens zelf tot een hele hoop in staat is. De pure mens dan he.. niet de zombies die verslaafd zijn aan smartphones en onder invloed zijn van gemanipuleerd voedsel. Mensen in contact met de natuur, met een werkend pijnappelklier en voordat onze DNA is verwaterd naar shadow DNA. Als je hier nog niet van gehoord heb raad ik sterk aan daar eens over te lezen. Erg interessant.

     2 likes
 8. “Hier heb je VRIJEL WIL”. Maar doe ermee wat IK WIL” zei god. Anders krijg je eeuwig straf.
  En dat vindt men helemaal niet raar of tegenstrijdig.
  Je blijft lachen als het niet zo triest was dat mensen er nog steeds in gevangen zitten.

  3 likes
  • @ Padja: Tuurlijk is dat tegenstrijdig, maar zo is het volgens mij ook niet. Waar haal je het vandaan. Je kunt steeds verder evolueren en zaak is niet in negativiteiten van welke aard dan ook te blijven steken. Zolang je je les nog niet geleerd hebt blijf je hangen. Mensen die op hun ego teren, de buitenkant en heel veel bluf gaan zware tijden tegemoet. Big ego’s, eerzucht, arrogantie zal echt verleden tijd worden en mensen die daar nog in gevangen zitten gaan het zwaar krijgen. Daar zou ik nou hard om kunnen lachen als het niet zo triest is.

   0 likes
   • Zeker Faith.
    Evolueren!
    Niet meer de arrogantie van een god of paus of MAN die alles het beste weet.
    Geen eeuwenoude doctrine meer.
    Evolueren naar een wereld waarin ieder mens gelijk is. Waarin geen enkel mens rechten ontnomen mogen worden omdat je bijv. Vrouw bent.

    “Zo is het volgens jou ook niet” zeg je.
    Je maakt je eigen versie omdat de bestaande versie je niet aanstaat. Snap ik.
    Mij ook niet.
    Toch zien we nu nog dagelijks dat de praktijk anders is. ELK geloofssysteem denigreert vrouwen.
    Geen enkele uitgezonderd. Ook NU in de huidige tijd..
    Waarom dan zo vasthouden? Waarom niet het hele zootje overboord dan?

    Als je het mij vraagt zou geen enkele vrouw dit mogen accepteren.

    0 likes
    • @Padja: …”rechten ontnomen worden omdat je vrouw bent”? Ik heb nergens last van Padja, mij is nog nooit een recht ontnomen omdat ik vrouw ben. en ik zei al eerder dat ik niet zo met die bijbel bezig ben dus wat bedoel je het hele zooitje overboord? Ik maak ook mijn eigen versie niet want nogmaals, ik ben niet met de bijbel bezig. Ik heb het onderzocht en het goede behouden. Maar letterlijk gesproken kan de bijbel wel overboord want de belangrijkste zaken zitten toch wel in mijn hoofd.

     0 likes
 9. Ze zeggen toch wel eens dat er maar een dun lijntje tussen haat en liefde staat? Zo zie ik het met God en Satan. En zodoende bemoei ik mij er liever niet mee. Goed en kwaad is er ook zonder religie. En ik hou mij echt wel met het goede bezig en ben geen slecht mens. Waarom verdien ik het dan volgens gelovigen alsnog naar de hel te gaan? 🙁 Geloven zit in je en kun je niet iemand opdringen. Dit zou ook niet nodig moeten zijn. Alle respect voor mensen die (willen) geloven en hier steun uit halen. Ben je ermee groot gebracht, ook prima, je weet niet anders. Logisch. Haal de moralen uit het verhaal en wees een goed vredelievend mens, dat is het enige wat telt. En als er een God is dan geloof ik dat dit echt wel voldoende is voor hem/haar.

  3 likes
 10. Volgens research van Micheal Tsarion zijn Mozes en Farao Akhenaton dezelfde figuren. Hij was de eerste farao die het monotheïsme aanhing. Zij werden verdreven uit Egypte. Alles wat hier op wees werden daarna gewist uit de Egyptische geschiedenis op een paar muurafbeeldingen na.
  Zie you tube filmje

  http://m.youtube.com/watch?v=BMDw6cNxBy4

  2 likes
 11. de wagens van de egyptenaren en paardenbotten zijn zelfs terug gevonden!! zie deze link!!!
  http://www.arkdiscovery.com/red_sea_crossing.htm

  1 likes
 12. De bijbel werd ooit gecreëerd door de elite. Veel informatie werd hier beschreven. Vrije wil is een Universele Wet waar deze satanisten ook aan moeten houden. Dit boek is zo geschreven dat tot dee dag van vandaag mensen uit vrije wil de bijbel als waarheid zien en vrijwillig naar de kerk gaan en deze satanisten aanbidden. Elke zondag wordt er masaal energie doorgesluisd naar deze valse god/ satan. En eren hem na elk gebed. Het woord amen komt van de zonnegod Amen Ra. Je brengt eer aan Ra. Andere namen voor dezelfde god is Jezus, Mitra, Akhenaton, lucifer de morgenster. Een en dezelfde duistere kracht.

  Deze man heeft de code gekraakt van de georgian guide stones.
  De bijbel staat vol met codes die betrekking hebben op de tijd waarin we leven. Echt bizar. Goed onderbouwd filmpje. Voor de geïnteresseerden een eyeopener

  http://m.youtube.com/#/watch?v=qAbJlm7vdYY

  1 likes
 13. Deze krachten hebben we niet nodig. Zij hebben ons nodig. Zonder ons kunnen ze niet bestaan. Alles zit tussen de oren. Ze hebben ons bewustzijn nodig om hun wereld in stand te houden. Ze doen al heel lang aan mindcontrol dmv van religies. Tegenwoordig via media en wat dacht je van al die occulte symbolen. Overal waar je kijkt zie je hun symboliek. In ieder geval als je hier van bewust bent ze je het. Elke dag zeg ik tegen mijzelf heel bewust hier geen toestemming meer voor te geven. Hierdoor zal hun mindcontrol geen vat meer op mij hebben. Zoveel kracht heeft elk mens en door misleiding gaven we onze krachten weg aan deze slangen. De meesten hebben geen idee hoe dit soort technieken inwerken op ons bewustzijn. We zijn bewustzijn, we creëren zelf deze wereld. We gaven vrijwillig onze toestemming nietwaar? Alles doen we vrijwillig omdat we hun leugens geloven. Zelfs stemmen op een partij doen we vrijwillig. En daarna gaan we klagen waarom ze gaan bezuinigen en meer onmenselijke handelingen gaan uitvoeren. We gaven vrijwillig onze stem vanuit die Universele Wet waar deze krachten aan moeten houden. Als men de waarheid gaat vertellen, zullen we nooit onze vrije wil weggeven. Daarom gebruiken ze leugens en misleiding met hun waarheid tussen de regels door, als een soort code. Een code wat veel mensen niet konden breken. En diegene die dat wel konden werden verbrand of verdwijnen. Het enige wat men kan doen is teruggaan naar de Bron, Jijzelf, in ons centrum staan dat in je Hart zit. Want wij zijn bewustzijn. In ons zit de kracht en macht om onze wereld zoals we dat wensen te creëren. Liefde is de basis om een betere wereld te creëren met ons allen. De sleutel om onze wereld te veranderen zit echt tussen onze oren. Want energy flows where the mind goes.

  1 likes
 14. Ik heb ook nog een theorie. Helaas geen bewijs dus meer dan een theorie is het ook niet.
  God is niet een persoon, God zijnde is een staat van perfectie die men behaalt over meerdere levens. Het boek vertelt aan de hand van verhalen en regels Hoe men dient te leven om de grootste kans te krijgen deze status te behalen. Dus terwijl al die gelovigen God aanbidden, zullen ze nooit verder komen want hun doel in het leven zou moeten zijn zelf goddelijk te worden. Deze theorie zorgt ervoor dat je het boek wel van een positieve kant kunt bekijken en zodoende zou het ook gezien kunnen worden als een boek die iedereen zou moeten lezen. In principe is dat wat alle aanhangers ons willen wijs maken maar snappen ze zelf het doel niet van het boek en verkopen ze het dus als fictie, tenminste zo komt het op ons over.

  Met deze theorie kan ik iig geen haat dragen voor een boek die de wereld voor zo lang heeft geheersd.

  1 likes
 15. volgens mij stak ie gewoon de waddenzee over !

  0 likes
 16. In de bijbel staat ook rietzee, dus.

  0 likes
 17. @pascal

  Interessant verhaal! Heb je hier misschien meer info over of bronnen

  0 likes
 18. Gewoon ff damwandje tikken en klaar

  0 likes
 19. In deze periode hebben zich veel seismische activiteiten in het huidige Griekenland voorgedaan. Mogelijk zijn de “achtervolgers”door een vloedgolf overvallen. De rest zijn “bijwerkingen”.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...

steden

Overal op aarde worden verloren steden ontdekt op de zeebodem. Deze video geeft een indrukwekkend overzicht

In iedere uithoek van de aarde zijn ...