Universum

Mysterieuze aardachtige planeet houdt zich schuil in het zonnestelsel

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

Astronomen hebben waarschijnlijk het bewijs gevonden dat een aardachtige planeet achter Neptunus in een baan om de zon draait.

Natuurkundigen van onder meer het Nationale Astronomische Observatorium van Japan zeggen dat de planeet veel dichterbij zou kunnen staan dan Planeet Negen, die zich naar verluidt in het buitenste gedeelte van het zonnestelsel bevindt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Meerdere studies hebben gesuggereerd dat achter de Kuipergordel, voorbij Neptunus, een nog onontdekte planeet kan worden gevonden.

Vreemde omloopbaan

Wetenschappers schrijven in The Astronomical Journal dat sommige objecten in de Kuipergordel zich op een manier gedragen die erop wijst dat ze worden vergezeld door een kleine planeet.

Eén van die objecten staat volgens hen op zo’n 500 astronomische eenheden van de zon, waarbij één astronomische eenheid de afstand van de aarde tot de zon is. Ter vergelijking: Neptunus staat op 30 astronomische eenheden van de zon.

Sommige objecten bleken een ‘vreemde’ omloopbaan te hebben, wat kan betekenen dat ze worden beïnvloed door de zwaartekracht van een hemellichaam.

Verborgen planeet

Uit computersimulaties die de wetenschappers hebben uitgevoerd, blijkt dat de meest voor de hand liggende verklaring een verborgen planeet in de Kuipergordel is.

“Wij voorspellen het bestaan van een aardachtige planeet,” schrijven de onderzoekers. Ze schatten dat hij 1,5 tot 3 keer zo zwaar is als de aarde en op 250 tot 500 astronomische eenheden van de zon staat.

[Independent]

4.1 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

Ik “voorzie” een nieuwe crises aan het firmament,Fransje en Jetje zitten al in spoedberaad,gezien hun achtergrond wel in een “bepaalde”stand……

Sardo
Sardo
8 maanden geleden

De twaalfde planeet..?

Alice
Alice
8 maanden geleden

Hartstikke leuk maar over 20 á 30 jaar bestaat de mens niet meer op deze aarde. Dan zijn we allen vergiftigd door mensen als Gates, Soros, Rockenfellers, Rothschild en nog meer van die zieke pedofiele psychopaten.

Niets te verliezen
Niets te verliezen
8 maanden geleden

Mooi,.. hopelijk het nieuwe oord voor het Haagse torentje!
Eindelijk rust!

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x