Archeologie

Mysterieuze ‘Nazcalijnen’ in Rusland zijn duizenden jaren oud

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gigantische verzameling geogliefen in Rusland in de vorm van een eland of een hert is mogelijk duizenden jaren ouder dan de beroemde Nazcalijnen in Peru.

Het stenen bouwwerk, dat zich ten noorden van Kazachstan nabij het Zjoeratkoelmeer in de Oeral bevindt, heeft een langgerekte snuit, vier poten en een gewei.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het dier strekt zich uit over een lengte van ongeveer 275 meter, zo wordt door onderzoekers geschat. Het figuur is naar het noorden gericht en kan worden gezien vanaf een nabijgelegen bergrug.

Aarde

De wetenschappers, die hun bevindingen afgelopen lente in het tijdschrift Antiquity publiceerden, merken op dat het bouwwerk nu bedekt is met een laag aarde.

Veldwerk dat afgelopen zomer is gedaan heeft uitgewezen dat de geogliefen mogelijk het product zijn van een megalithische cultuur. In de Oeral zijn inmiddels vele honderden megalithische vindplaatsen ontdekt.

Satellietbeelden

Het bouwwerk is ontdekt door Alexander Shestakov toen hij satellietbeelden bestudeerde. De onderzoekers denken dat de techniek die is gebruikt om de geogliefen te maken stamt uit het zesde tot het derde millennium voor Christus. Dat maakt de structuren ouder dan de Nazcalijnen in Peru.

Mysterieuze 'Nazcalijnen' in Rusland zijn duizenden jaren oud

De meest spectaculaire megalithische complexen zijn gevonden op een eiland in het Turgoyakmeer, zo’n 60 kilometer ten noordoosten van de geogliefen. Wetenschappers van de Staatsuniversiteit van de Oeral omschreven de megalieten op het eiland in 2010 in een publicatie.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
11 jaren geleden

nog maar eens een bewijs dat wij de zoveelste “intelligente” beschaving zijn op deze aarde, en waarschijnlijk niet de laatste

Peter
Peter
11 jaren geleden

Voor mensen en andere wezens die het op Google Earth willen zien: 54°56’33″N, 59°11’32″E en ze spellen het daar als Zyuratkul

Hoop Doet Leven
Hoop Doet Leven
11 jaren geleden

[quote name=”redice”]nog maar eens een bewijs dat wij de zoveelste “intelligente” beschaving zijn op deze aarde, en waarschijnlijk niet de laatste[/quote]

Laat de slapers maar praaten,zij die niet kijkt en zelf onderzoekt,blijf een gesloten boek.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Het mooiste is eigenlijk dat wederom deze afbeelding alleen gezien kan worden vanuit de lucht, ditmaal via satellietbeelden,de Nasca lijnen werden ontdekt door patriculier vliegverkeer(sportvliegtuigje).En later door satalietbeelden nog beter bekeken.Je zou zeggen, Of de mens heeft eerder gevlogen, of ze deden dit voor de bezoekers die uit de ruimte kwamen.Een andere reden kan ik niet bedenken van het waarom, alleen uit de lucht zichtbaar!!Dus de weggehoonde Eric von Däniken??Ze hebben je voor niets weg gehoond, en jij bent de laatste die lacht, en aan het woord kwam.Ik zal jou eerder geloven dan een dominee, uit een kerkje.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x