Homepagina » Archeologie » Mysterieuze ‘Nazcalijnen’ in Rusland zijn duizenden jaren oud
Mysterieuze 'Nazcalijnen' in Rusland zijn duizenden jaren oud

Mysterieuze ‘Nazcalijnen’ in Rusland zijn duizenden jaren oud

Een gigantische verzameling geogliefen in Rusland in de vorm van een eland of een hert is mogelijk duizenden jaren ouder dan de beroemde Nazcalijnen in Peru.

Het stenen bouwwerk, dat zich ten noorden van Kazachstan nabij het Zjoeratkoelmeer in de Oeral bevindt, heeft een langgerekte snuit, vier poten en een gewei.

Het dier strekt zich uit over een lengte van ongeveer 275 meter, zo wordt door onderzoekers geschat. Het figuur is naar het noorden gericht en kan worden gezien vanaf een nabijgelegen bergrug.

Aarde

De wetenschappers, die hun bevindingen afgelopen lente in het tijdschrift Antiquity publiceerden, merken op dat het bouwwerk nu bedekt is met een laag aarde.

Veldwerk dat afgelopen zomer is gedaan heeft uitgewezen dat de geogliefen mogelijk het product zijn van een megalithische cultuur. In de Oeral zijn inmiddels vele honderden megalithische vindplaatsen ontdekt.

Satellietbeelden

Het bouwwerk is ontdekt door Alexander Shestakov toen hij satellietbeelden bestudeerde. De onderzoekers denken dat de techniek die is gebruikt om de geogliefen te maken stamt uit het zesde tot het derde millennium voor Christus. Dat maakt de structuren ouder dan de Nazcalijnen in Peru.

Mysterieuze 'Nazcalijnen' in Rusland zijn duizenden jaren oud

De meest spectaculaire megalithische complexen zijn gevonden op een eiland in het Turgoyakmeer, zo’n 60 kilometer ten noordoosten van de geogliefen. Wetenschappers van de Staatsuniversiteit van de Oeral omschreven de megalieten op het eiland in 2010 in een publicatie.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. nog maar eens een bewijs dat wij de zoveelste “intelligente” beschaving zijn op deze aarde, en waarschijnlijk niet de laatste

  0 likes
 2. Voor mensen en andere wezens die het op Google Earth willen zien: 54°56’33″N, 59°11’32″E en ze spellen het daar als Zyuratkul

  0 likes
 3. [quote name=”redice”]nog maar eens een bewijs dat wij de zoveelste “intelligente” beschaving zijn op deze aarde, en waarschijnlijk niet de laatste[/quote]

  Laat de slapers maar praaten,zij die niet kijkt en zelf onderzoekt,blijf een gesloten boek.

  0 likes
 4. Het mooiste is eigenlijk dat wederom deze afbeelding alleen gezien kan worden vanuit de lucht, ditmaal via satellietbeelden,de Nasca lijnen werden ontdekt door patriculier vliegverkeer(sportvliegtuigje).En later door satalietbeelden nog beter bekeken.Je zou zeggen, Of de mens heeft eerder gevlogen, of ze deden dit voor de bezoekers die uit de ruimte kwamen.Een andere reden kan ik niet bedenken van het waarom, alleen uit de lucht zichtbaar!!Dus de weggehoonde Eric von Däniken??Ze hebben je voor niets weg gehoond, en jij bent de laatste die lacht, en aan het woord kwam.Ik zal jou eerder geloven dan een dominee, uit een kerkje.

  0 likes
 5. Deze mysterieuze lijnen heb ik net ontdekt in Sicilië:
  37°17’30.99″N,13°34’12.83″O

  0 likes
 6. Deze lijnen en de Nasca lijnen zijn altijd aangesloten circuit/kringloop. Je kunt bij al deze figuren de lijn met een vinger volgens en je zult altijd op het zelfde punt weer uitkomen.
  Buitenaardsen heb je voor de aanleg niet nodig omdat een ervaren shamaan zijn lichaam (tijdelijk) kan verlaten dus alles overziet en zo aanwijzigen kan geven over het traject van een pad.
  Ik heb begrijp (o.a. van de schrijver Paul Devereux) en ben overtuigd dat ze voor shamanistische groepstrance-lopen werden gebruikt waarbij honderden mensen van een stam deelnamen, een gemeenschappelijk bewustzijn verruimende methode, waarbij natuurlijk ook niet uitgesloten is dat ze tijdens de rituelen gebruik maakten van amanita muscaria ofwel de vliegenzwam.. Ooit bedacht waarom die VLIEGEN-zwam heet..

  0 likes
 7. De stelling van ‘Signs’ geeft goed weer wat ik enige jaren in een docu op tv heb gezien. In Zuid Amerika bleken sjamanen op een eenvoudige wijzen instaat grote dierfiguren te maken zonder boven de grond te vliegen. Zij maakten gebruik van een telsysteem, vastgelegd in knopen van een touw. Het gaf de aantal passen weer voor het trekken van een lijn. Tevens werden de lijnen nog steeds gebruikt voor ‘trance’ lopen. Dit maakte zeer aannemelijk dat in het verleden op de zelfde wijzen de lijnen werden gemaakt en gebruikt. Een traditie kan vele en vele eeuwen voortleven. Jammer dat Von Dainiken dit niet meenam in zijn stellingen. Zeker als de nazaten toen nog leefden en de kennis bewaarden. Wat trouwens niet wegnam dat er wel degelijk UFO waarnemingen zijn geweest en nog steeds zijn.

  0 likes
 8. @6 Signs:Heb je het liedje wel eens gehoord van: op een grote paddestoel rood met witte stippen zat kabouter spillebeen heen en weer te wippen,(TRIPPEN) krak zei toen die paddestoel met een diepe zucht,viel kabouter spillebeen met de beentjes in de lucht.Ik heb ooit het als tripmiddel geprobeerd en je voelt zo klein als een kaboutertje, en ziet de wereld als een reuzen wereld.Maar vliegen??Dat werd kruipen.En die krak was het plotseling stoppen van de trip, en de beentjes in de lucht was, omdat ik in slaap viel van vermoeidheid.Het heet vliegenzwam omdat, vliegen worden aangetrokken door de geur.Waarschuwing:Probeer dit niet zelf uit, zonder goede begeleiding i.v.m overdosis!!!!!!!!!En dus Levensgevaar!!!!

  0 likes
 9. [quote name=”Hunting Wolf”]@6 Signs:Heb je het liedje wel eens gehoord van: op een grote paddestoel rood met witte stippen zat kabouter spillebeen heen en weer te wippen,(TRIPPEN) krak zei toen die paddestoel met een diepe zucht,viel kabouter spillebeen met de beentjes in de lucht.Ik heb ooit het als tripmiddel geprobeerd en je voelt zo klein als een kaboutertje, en ziet de wereld als een reuzen wereld.Maar vliegen??Dat werd kruipen.En die krak was het plotseling stoppen van de trip, en de beentjes in de lucht was, omdat ik in slaap viel van vermoeidheid.Het heet vliegenzwam omdat, vliegen worden aangetrokken door de geur.Waarschuwing:Probeer dit niet zelf uit, zonder goede begeleiding i.v.m overdosis!!!!!!!!!En dus Levensgevaar!!!![/quote]
  Wat niet wegneemt dat sjamanen tot vandaag de dag wel degelijk gebruik maken van geest veruimende middelen! Verdiep je daar eens in.

  0 likes
 10. [quote name=”signs”]Deze lijnen en de Nasca lijnen zijn altijd aangesloten circuit/kringloop. Je kunt bij al deze figuren de lijn met een vinger volgens en je zult altijd op het zelfde punt weer uitkomen.
  Buitenaardsen heb je voor de aanleg niet nodig omdat een ervaren shamaan zijn lichaam (tijdelijk) kan verlaten dus alles overziet en zo aanwijzigen kan geven over het traject van een pad.
  Ik heb begrijp (o.a. van de schrijver Paul Devereux) en ben overtuigd dat ze voor shamanistische groepstrance-lopen werden gebruikt waarbij honderden mensen van een stam deelnamen, een gemeenschappelijk bewustzijn verruimende methode, waarbij natuurlijk ook niet uitgesloten is dat ze tijdens de rituelen gebruik maakten van amanita muscaria ofwel de vliegenzwam.. Ooit bedacht waarom die VLIEGEN-zwam heet..[/quote]
  Omdat vliegen de geur van die paddestoel gewoon simpel lekker vinden.Zie reaktie #8

  0 likes
 11. [quote name=”John”]De stelling van ‘Signs’ geeft goed weer wat ik enige jaren in een docu op tv heb gezien. In Zuid Amerika bleken sjamanen op een eenvoudige wijzen instaat grote dierfiguren te maken zonder boven de grond te vliegen. Zij maakten gebruik van een telsysteem, vastgelegd in knopen van een touw. Het gaf de aantal passen weer voor het trekken van een lijn. Tevens werden de lijnen nog steeds gebruikt voor ‘trance’ lopen. Dit maakte zeer aannemelijk dat in het verleden op de zelfde wijzen de lijnen werden gemaakt en gebruikt. Een traditie kan vele en vele eeuwen voortleven. Jammer dat Von Dainiken dit niet meenam in zijn stellingen. Zeker als de nazaten toen nog leefden en de kennis bewaarden. Wat trouwens niet wegnam dat er wel degelijk UFO waarnemingen zijn geweest en nog steeds zijn.[/quote]
  Ik geloof van de stelling van SIGN niet een hout!!Het zit al verkeerd bij zijn vliegenzwam en daar waar je begint kom je ook weer uit anders wordt je project niets met niets.

  0 likes
 12. [quote name=”Martinab”]Deze mysterieuze lijnen heb ik net ontdekt in Sicilië:
  37°17’30.99″N,13°34’12.83″O[/quote]
  Dat is Central Park, Manhattan, New York, beste vriend.

  0 likes
 13. #9 citaatje:
  Wat niet wegneemt dat sjamanen tot vandaag de dag wel degelijk gebruik maken van geest veruimende middelen! Verdiep je daar eens in.
  Wat stond daarboven toen jij deze woorden schreef??En waarom zal ik mij daarin verdiepen als ik dat al heb gedaan,en zelfs alle middelen heb geprobeerd tot zelfs mescalinebuttons aan toe!!Je moest eens weten wat ik eens in de 14 dagen doe!!!Dan ben ik even een Sjamaan namelijk!!Cubensis heet mijn middel!!zie link: http://www.wapwereld.nl/growshop-wapwinkel/paddo-kweek/paddo-kweekset-cubensis.html de foto,s die je ziet met vuuraansteker en mobiele telefoon zijn door mij met vergunning gegeven aan de wapwinkel.Nu jij weer!!

  0 likes
 14. [quote name=”Hunting Wolf”]#9 citaatje:
  Wat niet wegneemt dat sjamanen tot vandaag de dag wel degelijk gebruik maken van geest veruimende middelen! Verdiep je daar eens in.
  Wat stond daarboven toen jij deze woorden schreef??En waarom zal ik mij daarin verdiepen als ik dat al heb gedaan,en zelfs alle middelen heb geprobeerd tot zelfs mescalinebuttons aan toe!!Je moest eens weten wat ik eens in de 14 dagen doe!!!Dan ben ik even een Sjamaan namelijk!!Cubensis heet mijn middel!!zie link: http://www.wapwereld.nl/growshop-wapwinkel/paddo-kweek/paddo-kweekset-cubensis.html de foto,s die je ziet met vuuraansteker en mobiele telefoon zijn door mij met vergunning gegeven aan de wapwinkel.Nu jij weer!![/quote]
  Wat merk je dan als je die paddo’s hebt gegeten?

  0 likes
 15. [quote name=”Hunting Wolf”]#9 citaatje:
  Wat niet wegneemt dat sjamanen tot vandaag de dag wel degelijk gebruik maken van geest veruimende middelen! Verdiep je daar eens in.
  Wat stond daarboven toen jij deze woorden schreef??En waarom zal ik mij daarin verdiepen als ik dat al heb gedaan,en zelfs alle middelen heb geprobeerd tot zelfs mescalinebuttons aan toe!!Je moest eens weten wat ik eens in de 14 dagen doe!!!Dan ben ik even een Sjamaan namelijk!!Cubensis heet mijn middel!!zie link: http://www.wapwereld.nl/growshop-wapwinkel/paddo-kweek/paddo-kweekset-cubensis.html de foto,s die je ziet met vuuraansteker en mobiele telefoon zijn door mij met vergunning gegeven aan de wapwinkel.Nu jij weer!![/quote]
  Ik heb de indruk dat ideeen uitwisselen op deze toon geen enkele zin heeft. Ik houd het bij de stamtafel met maten waar je elkaar kunt zien en allerlei ervaringen kunt uitwisselen. Waar je kunt brainstormen wat uitnodigd voor verdere studie. Niet dit.

  0 likes
 16. #John: Dus met maten en vrienden om een tafel zitten?Daar is niet mis mee toch?Maar als je dit zelf uitnodigend zegt ik citeer: Wat niet wegneemt dat sjamanen tot vandaag de dag wel degelijk gebruik maken van geest veruimende middelen! Verdiep je daar eens in. Dan kun je toch een stevige reaktie terug verwachten, geheel compleet met alle informatie, inclusief wat extra uitroeptekens??Niet te gauw op je teentjes getrapt zijn want daarom schreef ik dit alles niet.Maar discussie is discussie nietwaar??Echter je paar woorden werden nogal snel weggeschreven helaas voor jou.Maar wordt nooit boos man!Ik heb een engelen geduld of pak wat kouds vast bij boosheid, en tel eerst ff tot tien.Goed week-end kerel.

  0 likes
 17. @John: Ik heb de indruk dat ideeen uitwisselen op deze toon geen enkele zin heeft. Ik houd het bij de stamtafel met maten waar je elkaar kunt zien en allerlei ervaringen kunt uitwisselen. Waar je kunt brainstormen wat uitnodigd voor verdere studie. Niet dit. Waarom is je toon, dan zelf de uitdager geweest?En waarom bent u zo snel boos?Vooral omdat je uitdaagde?

  0 likes
 18. Als ik mijn discussie klaar heb, mogen er heus wel meer mensen reageren op de Topic hoor!!Ik bijt niet.Al 2 dagen niet een woordje erbij, dat kan niet.Komt u maar dames en heren, u bent welkom!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronavirus

Heeft China het coronavirus gestolen van Canada en er een wapen van gemaakt?

Vorig jaar werd een verdachte lading onderschept ...

duitsland

Prijsexplosie! Stroomprijzen rijzen de pan uit in Duitsland door energietransitie: ‘erger dan gevreesd’

De Freie Demokratische Partei (FDP) in Duitsland ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.