Mens en Dier

Gideon van Meijeren sprak niet over bezetten van Tweede Kamer: ‘Een slordig geknutseld filmpje’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren hoopt dat een revolutionaire beweging bij wijze van spreken de Tweede Kamer bezet om de regering weg te krijgen, schrijft de NOS. Het gaat om uitspraken die Van Meijeren zou hebben gedaan in een gesprek met de Belgische website Compleetdenkers.

De NOS: “Van Meijeren vindt dat de Staat zich tiranniek gedraagt en voorziet dat mensen ‘die niets te verliezen hebben’ naar het parlement gaan en daar blijven tot de regering weg is. Van Meijeren wees erop dat eerdere voorbeelden tonen dat er doden bij kunnen vallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het bericht maakt veel reacties los. Politici buitelden weer over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken en de media gingen daar vervolgens in mee.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nogal een verschil

Forum voor Democratie laat in een reactie weten dat Van Meijeren het woord bezetten – dat impliceert dat mensen de Kamer binnendringen in plaats van om het gebouw demonstreren – helemaal niet in de mond heeft genomen. “Nogal een verschil. Binnendringen is strafbaar, demonstreren niet,” aldus de partij.

De politici reageren op een ‘slordig geknutseld’ filmpje. Van Meijeren waarschuwde juist voor omstandigheden die in het verleden hebben geleid tot (politie)geweld en pleit daarom voor vreedzaam protest. Dat is er expres uitgeknipt, stelt Forum.

Vals frame

“Met knip- en plakwerk is door het kartel een vals frame opgetuigd. Gideon van Meijeren pleit voor een fluwelen revolutie, een revolutie die zich kenmerkt door geweldloos verzet.”

Toen Volkskrant-columniste Asha ten Broeke vorige maand letterlijk opriep tot het bezetten van de Tweede Kamer gebeurde er niets.

4.8 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

En de mensen worden bozer en bozer! Totdat………! Hoop ik.

Boink
Boink
1 jaar geleden

SchoonSchip- revolutie

Joop
Joop
1 jaar geleden

Ze halen alles uit de kast om de boel te belazeren nazi Rutte en co met top farrizeeer Segers durven het woord democratie in de mond te nemen dit te horen van deze landverraders zegt meer dan genoeg en dan die snol van zgn justitie ga naar je aanrecht.

Hoeder
Hoeder
1 jaar geleden

Ze kunnen het niet laten. De corrupte MSM blijven FvD maar bashen. Wat dat betreft is er weinig veranderd na de moord op Pim Fortuyn.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x