Homepagina » Buitenland » “Dader schietpartijen Kopenhagen mogelijk geïnspireerd door aanslag op Charlie Hebdo”
"Dader schietpartijen Kopenhagen geïnspireerd door aanslag op Charlie Hebdo"

“Dader schietpartijen Kopenhagen mogelijk geïnspireerd door aanslag op Charlie Hebdo”

Zondagochtend vroeg kwam er een einde aan de klopjacht op een man die dit weekend op twee plaatsen het vuur opende in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Zaterdagmiddag was in de stad een bijeenkomst aan de gang over kunst, blasfemie en de vrijheid van meningsuiting. Onder de sprekers was onder andere de Zweedse kunstenaar Lars Vilks, die wordt bedreigd door moslimextremisten vanwege spotprenten over de profeet Mohammed.

De Franse ambassadeur in Denemarken François Zimeray is bezig met een toespraak als buiten een man met een automatisch geweer het vuur opent bij de ingang van het centrum waar de bijeenkomst wordt gehouden. “Ze schoten op ons. De intentie was dezelfde als op 7 januari bij Charlie Hebdo, alleen dit keer kwamen ze niet binnen,” aldus Zimeray. Bij het vuurgevecht viel één dode.

Aan het einde van de avond opent de schutter opnieuw het vuur, dit keer bij de Grote Synagoge in het centrum van Kopenhagen. Een bewaker wordt doodgeschoten, maar agenten weten te voorkomen dat de man de synagoge kan binnengaan.

De Deense premier Thorning-Schmidt bezocht de plek van het incident en toonde zich solidair met de Deense Joden. “Jullie staan niet alleen, de Joodse gemeenschap is een belangrijk deel van Denemarken,” zei ze.

Zondagochtend neemt de schutter, de 22-jarige Deen Omar Abdel Hamid El-Hussein, agenten onder vuur in de wijk Nørrebro. Ze schieten terug en doden de man, die al meerdere keren is opgepakt wegens verboden wapenbezit en omdat hij onderdeel is geweest van bendes.

“Het was iemand die we kenden,” zei Jens Madsen, hoofd van de Deense veiligheidsdiensten. De man werd amper twee weken geleden vrijgelaten uit de gevangenis.

Volgens Madsen is de dader mogelijk geïnspireerd door de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo. “De man kan zijn geïnspireerd door de recente gebeurtenissen in Parijs,” zei hij. De Deense politie houdt twee mannen in Kopenhagen vast op verdenking van het bieden van hulp aan de dader
Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. ben benieuwd wie als eerste roept “false flag!”

  12 likes
  • Nou, Frans zei het nog net niet. Maar het is zeker dat de complotdenkers wel weer met false flag beweringen gaan komen, ondersteund met youtube ‘bewijs’
   Dat is voor sommigen nu eenmaal makkelijker tr begrijpen en aantrekkelijker dan de complexiteit te aanvaarden van de wereld waarin wij leven.

   8 likes
   • … gelukkig zijn er wel bergen bewijs dat het gebeurd is zoals de mainstream media naar buiten brengen.

    7 likes
   • Henk; nee ik zeg het nog net niet.
    Maar dat is alleen omdat het nieuws absoluut niet te vertrouwen is.
    complotdenken is ook een aantrekkelijke versie.
    Je hoeft niet met bewijs te komen.
    Maar dat willlen de nieuwsbronnen ook niet!
    Wat goed dat de Denen zich verenigen, we zijn niet uit elkaar te drijven.
    Dat geeft angst geen plek in ons innerlijk. Want daar is het toch om te doen bij de organisatoren van dit soort acties en in de luwte blijven.
    Vrede in je hart en van goede wil zijn met een brede glimlach, en een beetje stoicijns kijken naar dit soort dingen. Het wordt flauw dit soort herhalingen van het zelfde in de wereld.
    Weinig creatief hoor deze belanghebbenden bij dit soort vreselijke acties.
    Oke,tot de volgende krampachtige zinloze actie. Dan typen we weer, totdat het niet meer nodig is omdat dan de vrede uitbreekt!

    2 likes
  • Henk, er zijn niet genoeg doden.
   Als het deze jongen gelukt was om binnen te komen en het deze jongen gelukt was Lars Vilks en meer omstanders te doden was het zonder twijfel overal al als een false flag betiteld. Des te meer doden en gewonden des te interessanter voor bijvoorbeeld een martin vrijland en aanhang.. Nu zal er waarschijnlijk geroepen worden dat het onzin is wat ik zeg, maar diep van binnen weet iedereen beter…

   9 likes
 2. Blijkbaar heb ik toch ongelijk en zijn er toch mensen die er False Flag roepen, dat scheelt dan weer..

  30 Januari is er een man neergeschoten in Rotterdam.
  Hoe kwam de dader aan het wapen en hoe wist hij deze te gebruiken?
  De dader is ontkomen en er ontbreekt elk spoor, hoe kan dit? In Rotterdam nog wel, daar wonen zo veel mensen.
  Wie heeft deze man onderdak geboden?

  6 januari 2013
  Een vrouw is op klaarlichte dag neergestoken, maar overleefd de aanslag.
  De dader wordt dezelfde avond neergeschoten door de politie. Waarom pas in de avond, zo’n 6 uur later. Waarom hebben ze deze man niet meteen gevonden? Waar is deze man al die uren geweest? Wie heeft hem onderdak geboden?

  Waarom praat de politie niet met deze man, waarom schieten ze hem dood? De dader had nog niemand gedood alleen verwond, hmmmmmm dat is vreemd.

  Al met al, met een beetje creatief vragen stellen is overal een False Flag van te maken..

  13 likes
  • De belangrijkste False Flag overtuigingen zijn:

   De Media zijn onbetrouwbaar.
   Er is achter de schermen een complot en er wordt aan een bepaalde agenda (Israel, Illuminatie, Buitenaardsen..) gewerkt.

   De belangrijkste bewijsvoering volgt de volgende patronen:
   – Inzoomen op details. (Deze details kloppen niet, dus moet het wel een false flag zijn.) en:
   – Framen: Bijvoorbeeld Charlie Hebdo: Je post een fimpje op youtube en beweert bijvoorbeeld: ” Zoals iedereen weet, heeft een AK-47 een enorme terugslag. ” Daarna laat je zien dat die terugslag er niet was. Dus is het een false flag.

   Deze bewijsvoering is eenvoudig te weerleggen door:

   – Het frame te zien en de basisbewering te weerleggen. (een Ak47 heeft juist nauwelijks terugslag)
   – Logische of alternatieve verklaringen voor de details aan te dragen.

   4 likes
 3. Deze “deen” haalde zeker inspiratie uit de koran.. Maar dat mag niet benoemd worden. Dat er daadwerkelijk nog mensen zijn die verbaasd zijn en speculeren over een motief is teleurstellend. We gaan nog veel meer van dit soort “incidenten” krijgen met de homegrown variant. En onze leiders zullen het allemaal met de mantel der liefde bedekken.

  8 likes
 4. Nee maar eh,, eerst gevangen gezeten volgens het nieuws. Welke cursus heeft deze jongeman ondergaan?
  In de gevangenis.
  Hersenspoeling/ Dan, .. ook in het nieuws; in Denemarken is zo goed als niet een wapen te verkrijgen?! Zei een agent.
  Dus heeft de jonge gehersenspoelde jongeman een wapen gekregen en schietcursus kunnen volgen in de gevangenis? Zou dat kunnen?
  Vervolgens is het eenganger! is dat te rijmen met kunnen schieten met een wapen in een land waarvan wordt gezegd dat er geen wapens zomaar te krijg zijn?!

  En dan.. tussen de ene schietpartij en de andere zittten 8 uren, ook volgens het nieuws.
  Heeft hij dan onderdak aangeboden gekregen? Van de gevangenisbewaarder?
  een auto afgedwongen/ van een voorbijrijder?
  of stond die auto klaar? En waarom is er gen nieuws over die man die uit die auto werd gedwongen te stappen? Een tekenaar en een joodse man neergeschoten, . Komt zo uit het Charlie Hebdo- Boekje.
  Nog even in herinnering; Ottawa, schuttter gedood, Australie; schuttter gedood, Parijs; schutters gedood.
  en nu Kopenhagen ; schutter gedood. Geen gesprekken meer met deze gedode mensen.
  En dan zeggen; IS zit er achter?? Je geloofd het toch niet? he?

  8 likes
  • Inderdaad weer genoeg vragen die al zeggen dat het wederom een script is dat ze ‘afdraaien’. Wie gaat er een aanslag plegen op iemand op zo’n avond waarbij diverse veiligheidsexperts aanwezig zijn. Ook politie.

   2 likes
 5. De zogenaamde terroristische aanslagen van de laatste tijd zie ik als een soort van propaganda voor één specifieke groep mensen die het “we” en “jullie niet” gevoel moet geven, helemaal toen één of andere ‘belangrijke’ meneer het beloofde volk opriep naar Israël te gaan, daarin zie ik dan ook gelijk zoiets van, “komt allen, want de Europese bevolking wordt eerdaags omgebracht en de EU met de grond gelijk gemaakt in een WOIII”. En dan mogen we nog de handen dichtknijpen, want als het aan de satanaanbidders ligt zal de EU en al zijn burger en de goj slaven onder de macht komen te staan van de judas joden. De waanzin is ze van de ogen af te lezen.

  https://www.youtube.com/watch?v=2tFsgo7S8n4

  4 likes
  • Als ik een Joodse was, dan ging ik never nooit niet naar Israël. Alsof je daar veilig bent. Volgens mij ben je nergens meer veilig, dus kun je beter blijven waar je bent. Overigens heb je in Israël ook al extreme bezuinigingen. Heb je een klasse maatschappij. Moet je als vrouw en man in het leger, behalve orthodoxe Joden, want die moeten zogenaamd de Thora uit hun hoofd leren en worden daarom vrijgesteld. Leven je buren in een openluchtgevangenis en jij dus ook, omdat jij ook regelmatig de schuilkelder in moet door een tegenaanval. Andere landen erom heen zijn in oorlog of worden overspoeld door vluchtelingen. Chemtrails zullen daar ook vast neervallen enz. Lijkt mij dus niet de plek om vredig te leven.
   Volgens mij is het de hoogste tijd dat alle kleurtjes gaan nadenken over alle waanzin van de dag/wereld. De mensheid wordt bedreigd. Kunnen we niet over de hele wereld dezelfde pamflet gaan uitdelen of zoiets? Dus niet via internet, maar in de realistische wereld.
   Een tijdje terug kwam er een man bij mij aan de deur. Hij had zelfgemaakte boodschappenlijstjes gemaakt met spreuken/gezegdes erop. Je mocht er voor geven wat je zelf wilde geven. Op 1 van die lijstjes stond: Alles is mooi, maar we zien het niet. Ik zou er persoonlijk “niet meer” van gemaakt hebben. Of deze is ook mooi: vrede op aarde, begint bij jezelf. Zo kun je dus ook mensen inspireren/wakker maken.

   3 likes
 6. Of van de CIA of bokom haram!!!!
  Hier nog zon mongool die dat denkt!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23695592/___Sudan__CIA_en_Mossad_achter_IS___.html

  3 likes
 7. Tja, die false flag gevoelens krijg je snel als er weer eens een slachting door moslims wordt uitgevoerd. Wie neemt de media nog serieus sinds 11 september 2001?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

macron

Deze bizarre beelden van Macron zijn tekenend voor de situatie in Frankrijk

Op social media circuleren momenteel beelden die ...

media

Het leek wel een oorlogsgebied, zo erg is het nog nooit geweest. Beelden van nieuwjaarsnacht die u niet zag in de media

De media, die vrijwel allemaal in handen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.