Buitenland

“Dader schietpartijen Kopenhagen mogelijk geïnspireerd door aanslag op Charlie Hebdo”

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondagochtend vroeg kwam er een einde aan de klopjacht op een man die dit weekend op twee plaatsen het vuur opende in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Zaterdagmiddag was in de stad een bijeenkomst aan de gang over kunst, blasfemie en de vrijheid van meningsuiting. Onder de sprekers was onder andere de Zweedse kunstenaar Lars Vilks, die wordt bedreigd door moslimextremisten vanwege spotprenten over de profeet Mohammed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De Franse ambassadeur in Denemarken François Zimeray is bezig met een toespraak als buiten een man met een automatisch geweer het vuur opent bij de ingang van het centrum waar de bijeenkomst wordt gehouden. “Ze schoten op ons. De intentie was dezelfde als op 7 januari bij Charlie Hebdo, alleen dit keer kwamen ze niet binnen,” aldus Zimeray. Bij het vuurgevecht viel één dode.

Aan het einde van de avond opent de schutter opnieuw het vuur, dit keer bij de Grote Synagoge in het centrum van Kopenhagen. Een bewaker wordt doodgeschoten, maar agenten weten te voorkomen dat de man de synagoge kan binnengaan.

De Deense premier Thorning-Schmidt bezocht de plek van het incident en toonde zich solidair met de Deense Joden. “Jullie staan niet alleen, de Joodse gemeenschap is een belangrijk deel van Denemarken,” zei ze.

Zondagochtend neemt de schutter, de 22-jarige Deen Omar Abdel Hamid El-Hussein, agenten onder vuur in de wijk Nørrebro. Ze schieten terug en doden de man, die al meerdere keren is opgepakt wegens verboden wapenbezit en omdat hij onderdeel is geweest van bendes.

“Het was iemand die we kenden,” zei Jens Madsen, hoofd van de Deense veiligheidsdiensten. De man werd amper twee weken geleden vrijgelaten uit de gevangenis.

Volgens Madsen is de dader mogelijk geïnspireerd door de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo. “De man kan zijn geïnspireerd door de recente gebeurtenissen in Parijs,” zei hij. De Deense politie houdt twee mannen in Kopenhagen vast op verdenking van het bieden van hulp aan de dader


0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
9 jaren geleden

De zogenaamde terroristische aanslagen van de laatste tijd zie ik als een soort van propaganda voor één specifieke groep mensen die het “we” en “jullie niet” gevoel moet geven, helemaal toen één of andere ‘belangrijke’ meneer het beloofde volk opriep naar Israël te gaan, daarin zie ik dan ook gelijk zoiets van, “komt allen, want de Europese bevolking wordt eerdaags omgebracht en de EU met de grond gelijk gemaakt in een WOIII”. En dan mogen we nog de handen dichtknijpen, want als het aan de satanaanbidders ligt zal de EU en al zijn burger en de goj slaven onder de macht komen te staan van de judas joden. De waanzin is ze van de ogen af te lezen.

https://www.youtube.com/watch?v=2tFsgo7S8n4

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Deze “deen” haalde zeker inspiratie uit de koran.. Maar dat mag niet benoemd worden. Dat er daadwerkelijk nog mensen zijn die verbaasd zijn en speculeren over een motief is teleurstellend. We gaan nog veel meer van dit soort “incidenten” krijgen met de homegrown variant. En onze leiders zullen het allemaal met de mantel der liefde bedekken.

henk001
henk001
9 jaren geleden

ben benieuwd wie als eerste roept “false flag!”

Frans
Frans
9 jaren geleden

Nee maar eh,, eerst gevangen gezeten volgens het nieuws. Welke cursus heeft deze jongeman ondergaan?
In de gevangenis.
Hersenspoeling/ Dan, .. ook in het nieuws; in Denemarken is zo goed als niet een wapen te verkrijgen?! Zei een agent.
Dus heeft de jonge gehersenspoelde jongeman een wapen gekregen en schietcursus kunnen volgen in de gevangenis? Zou dat kunnen?
Vervolgens is het eenganger! is dat te rijmen met kunnen schieten met een wapen in een land waarvan wordt gezegd dat er geen wapens zomaar te krijg zijn?!

En dan.. tussen de ene schietpartij en de andere zittten 8 uren, ook volgens het nieuws.
Heeft hij dan onderdak aangeboden gekregen? Van de gevangenisbewaarder?
een auto afgedwongen/ van een voorbijrijder?
of stond die auto klaar? En waarom is er gen nieuws over die man die uit die auto werd gedwongen te stappen? Een tekenaar en een joodse man neergeschoten, . Komt zo uit het Charlie Hebdo- Boekje.
Nog even in herinnering; Ottawa, schuttter gedood, Australie; schuttter gedood, Parijs; schutters gedood.
en nu Kopenhagen ; schutter gedood. Geen gesprekken meer met deze gedode mensen.
En dan zeggen; IS zit er achter?? Je geloofd het toch niet? he?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x