Homepagina » Archeologie » Archeologen: Bosnische piramide tenminste 25.000 jaar oud (video)
Archeologen: Bosnische piramide tenminste 25.000 jaar oud

Archeologen: Bosnische piramide tenminste 25.000 jaar oud (video)

Wat weten we van de geschiedenis? Niet veel, zo blijkt. Wat we denken te weten is constant onderhevig aan verandering door nieuwe ontdekkingen.

Uit een recente koolstofdatering is gebleken dat een piramide in Bosnië tenminste 25.000 jaar oud is.

De meeste wetenschappers en historici geloven echter dat de moderne menselijke beschaving zo’n 5000 jaar geleden begon in Soemerië en Babylonië. Tot artefacten werden gevonden die wijzen op het bestaan van een wereldwijde, prehistorische, zeer hoogontwikkelde beschaving.

Zonnepiramide

De Italiaanse archeologen Dr. Ricarrdo Brett van de Ca’ Foscari-universiteit in Venetië en Niccolò Bisconti van de Universiteit van Siena troffen op één van de Bosnische piramides organisch materiaal aan. De koolstofdatering plaatst de piramide 20.000 jaar voor de Soemeriërs en de Babyloniërs.

Toen de Bosnische piramides in 2005 voor het eerst werden ontdekt, konden onderzoekers alleen de leeftijd bepalen van de bovengrond waarmee de piramide was bedekt.

“Het organische materiaal op de Zonnepiramide vertelt ons na biologische analyses dat de piramides ouder zijn dan 12.500 jaar. Dat maakt het de oudste piramides op de planeet,” zei Dr. Semir Osmanagić.

Tunnelnetwerk

Men kan zich afvragen waarom een gigantische piramide in Europa zo lang onopgemerkt kon blijven. Tot de ontdekking werd gedaan dacht men dat het een heuvel was. Er werd naar verwezen als de heuvel van Visoko.

Er is nog geen ingang naar de piramide ontdekt, wel wordt langzaam een ingewikkeld tunnelnetwerk onder de piramide blootgelegd.

“Onder de vallei van de piramides in Bosnië bevindt zich een uitgebreid netwerk van tunnels dat zich uitstrekt over tientallen kilometers,” legde Dr. Osmanagić uit. “In deze tunnels zijn enorme keramische blokken ontdekt die tot 9000 kilo wegen.”

Er zijn nog wetenschappers en archeologen die het bestaan van oude beschavingen voor 5000 jaar geleden tegenspreken. Deze laatste ontdekking ondersteunt echter de theorie dat zeer geavanceerde beschavingen al bestonden voor het begin van onze huidige.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • anonymous schreef:

  Lol dat is serieus de 3e keer dat ik dit zie op deze site

  0 likes
 • Koehorst schreef:

  Het is ook niet heel vreemd om te bedenken dat het Atlantische rijk een tijdspan van 80.000 jaar gehad heeft en in die tijd al verschillende ondergangen heeft mee gemaakt ( stoffer en blik er door heen ) en weer opnieuw beginnen vanaf scratch in 80.000 jaar evolutie moet je gemakkelijk naar de maan mars etc kunnen dus een giga piramide bouwen moest ook geen probleem zijn! even van uitgaande dat zulke bouwerken wel eeuwen kunnen doorstaan! en al die huizen en dorpen dan ? er van uit gaande dat ze net zulke massa bouw gebruikten als wij nu doen .. ( mijn huis van 1970 staat er al erg slecht bij) dan denk ik dat zo een zelfde huis 300 jaar niet gaat overleven laat staan 3000 jaar en wat te bedenken in 50.000 jaar .. dan zijn mijn bakstenen het kunststof en het metaal al vergaan tot stof.

  0 likes
 • Tom schreef:

  Een team van fysici ontdekten een energie straal die via de bovenkant van de Bosnische Piramide binnenkwam van de Zon. De straal is 4,5 meter met een frequentie van 28 kHz. De straal is continu en zijn kracht groeit als het omhoog beweegt en weg van de piramide. Dit fenomeen is in tegenspraak met de bekende wetten van de fysieke en technologie. Onze geschiedenis verandert met elke ontdekking!

  En dat is toch best interessant! 🙂

  En mensen, kijk aub dit filmpje!
  http://www.youtube.com/watch?v=syWq6_oVhD0

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Tom”]Een team van fysici ontdekten een energie straal die via de bovenkant van de Bosnische Piramide binnenkwam van de Zon. De straal is 4,5 meter met een frequentie van 28 kHz. De straal is continu en zijn kracht groeit als het omhoog beweegt en weg van de piramide. Dit fenomeen is in tegenspraak met de bekende wetten van de fysieke en technologie. Onze geschiedenis verandert met elke ontdekking!

  En dat is toch best interessant! 🙂

  En mensen, kijk aub dit filmpje!
  http://www.youtube.com/watch?v=syWq6_oVhD0%5B/quote%5D
  Dan zou ik dit signaal met mijn zendapparatuur waar uiteraard ook een ontvanger inzit, moeten kunnen horen.Ik geloof dat ik maar eens een vakantie plan, richting zo,n pyramide.Overigens je filmpje was bekend.Vreemd is het wel.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”anonymous”]Lol dat is serieus de 3e keer dat ik dit zie op deze site[/quote]
  Maar wel drie keer een andere pyramide op andere plaatsen. Serieus hoor!!Wat een lol.:)

  0 likes
 • Janus van der Bent schreef:

  [quote name=”anonymous”]Lol dat is serieus de 3e keer dat ik dit zie op deze site[/quote]
  Ja, en dus?

  0 likes
 • rinske schreef:

  Dat er echt nog “wetenschappers” zijn die denken dat er geen beschaving was voor 5000 jaar geleden. Mijn moeder leerde mij 30 jaar geleden al dat de beschaving veel ouder is. Wat lopen die lui ontzettend achter.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”rinske”]Dat er echt nog “wetenschappers” zijn die denken dat er geen beschaving was voor 5000 jaar geleden. Mijn moeder leerde mij 30 jaar geleden al dat de beschaving veel ouder is. Wat lopen die lui ontzettend achter.[/quote]
  Gewoon in hun waan laten, en verder gaan.En begin er nooit een discussie mee, want zij weten alles het beste.Gevalletje met de nek aankijken dus!!

  0 likes
 • investigator schreef:

  Zeg dat maar tegen die mafkees die laatst beweerden dat de aarde niet ouder is dan 9000 jaar. We don’t know shit About our own history!

  0 likes
 • Janus van der Bent schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”rinske”]Dat er echt nog “wetenschappers” zijn die denken dat er geen beschaving was voor 5000 jaar geleden. Mijn moeder leerde mij 30 jaar geleden al dat de beschaving veel ouder is. Wat lopen die lui ontzettend achter.[/quote]
  Gewoon in hun waan laten, en verder gaan.En begin er nooit een discussie mee, want zij weten alles het beste.Gevalletje met de nek aankijken dus!![/quote]
  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet…

  0 likes
 • Mek schreef:

  Wat is de definitie van hoogstaande civilisatie? De artistieke expressie die men voortgebracht heeft? de complexiteit van de architectuur? De manier waarop men met zijn medemens omgaat en met zijn omgeving?
  Wanneer de maatstaf ligt in het produceren van kunstvormen dan zijn hoogstaande culturen ook elders te vinden. Er zijn ivoren beeldjes gevonden van meer dan 30.000 jaar oud.
  Een dermate lange tijd geleden, dat eventuele architectuur uit die tijd wellicht verloren is gegaan.
  De mens bestaat ca. 190.000 jaar.
  Wat is er in die tijd gebeurd? Hoe zag de wereld er 100.000 jaar geleden uit?
  Welke civilisaties bestonden 130.000 jaar geleden? of 150.000 jaar geleden?
  De getallen zijn te groot voor ons geheugen of voorstellingsvermogen…

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”anonymous”]Lol dat is serieus de 3e keer dat ik dit zie op deze site[/quote]
  Dat je wat ziet op deze site ?

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Janus van der Bent”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”rinske”]Dat er echt nog “wetenschappers” zijn die denken dat er geen beschaving was voor 5000 jaar geleden. Mijn moeder leerde mij 30 jaar geleden al dat de beschaving veel ouder is. Wat lopen die lui ontzettend achter.[/quote]
  Gewoon in hun waan laten, en verder gaan.En begin er nooit een discussie mee, want zij weten alles het beste.Gevalletje met de nek aankijken dus!![/quote]
  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet…[/quote]
  Maar ik loop dan ook niet op bijbelbrandstof!!En wie mij met de nek aan wil kijken??Geen problemen mee!!Ik ben nogal druk namelijk haha.Vooral met zingen!!

  0 likes
 • Abel schreef:

  Ja, toen viel er ineens niets meer te debunken.

  Acceptatie is soms moeilijk. Straks gaan ze nog veel oudere resten vinden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  ritueel misbruik

  Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) over ritueel misbruik: ‘Deze gruwelheden keihard aanpakken’

  Eind juni zond NPO Radio 1 een ...

  >