Mens en Dier

Mysterieuze verdachte in moordzaak Pim Fortuyn: Vriend van Volkert ‘was informant van de AIVD’

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Er is na ruim twee decennia nog altijd geen bevredigend antwoord gekomen op de vraag wie Volkert van der G. het wapen leverde waarmee hij op Pim Fortuyn schoot. Twintig jaar na dato krijgt Argos-journalist Eric Arends een vertrouwelijk politierapport in handen, met daarin opzienbarende details over een bijzondere verdachte.

Politie en Openbaar Ministerie hebben maandenlang een veroordeelde oud-kompaan van topcrimineel Stanley Hillis aangemerkt als mogelijke leverancier van het moordwapen. De verdachte, Paul Molhoek, was veroordeeld wegens verboden wapenbezit en stond op de radar van de inlichtingendienst. Hij woonde in het Wageningse kantoorpand van Volkert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Zijn rol in het onderzoek naar de moord heeft nauwelijks de publiciteit gehaald en bleef ook in het proces nagenoeg onbesproken.

Informant van de AIVD

Molhoek had na de moord op Fortuyn een ontmoeting met de vriendin van Volkert. Aan de lichaamstaal was te zien dat hij heel duidelijk instructies gaf aan die vriendin. Verscheidene (oud-)politiemensen vermoeden dat hij destijds een informant was van de AIVD.

Toen in november 2004 ook Theo van Gogh werd vermoord, gingen politie en justitie achter de Hofstadgroep aan. Ze ontdekten dat de woning in Amersfoort die goed uitzicht bood op de verblijfplaats van verdachte Jermaine Walters op naam stond van Molhoek.

Kan dit allemaal nog toeval zijn?

“Toen dachten we wel van: kan dit allemaal nog toeval zijn?” zegt een politiefunctionaris in de podcast ‘Vriend van Volkert’, waarvan de eerste drie afleveringen vanaf zaterdag online staan.

“De BVD (voorloper van de AIVD, red.) had een ‘handler’ in de buurt van Volkert geplant?” vraagt theatermaker George van Houts, die ervan overtuigd is dat de moord op Fortuyn geen eenmansactie was.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wlliam
Wlliam
1 maand geleden

En wat wordt er gezegd over de tweede schutter? Er zijn kogels van twee verschilende calibers gevonden in het lichaam van Pim, dat kan nooit uit een wapen komen

Hans
Hans
1 maand geleden

Voor mij staat als een paal boven water dat Volkert niet de echte moordenaar was, 2 verschillende kalibers munitie in het lichaam van Pim, en als je dan na pakweg een jaar of 10 vrijkomt en een boerderij koopt van 6 ton weet je toch genoeg?

H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
1 maand geleden

100% dat het geen eenmans aktie was.
En nu krijgen we de baas van het AIVD als premier, hoe verzin je zoiets.
Het is inmiddels wel duidelijk dat Den Haag stinkt als een bunzing.

ludo
ludo
1 maand geleden

tuurlijk was dat geen eenmansactie!!!!

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x