Buitenland

Diplomaat maakt gehakt van beweringen Bellingcat over MH17. Deze open brief schreef hij aan de Washington Post

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische diplomaat Dmitri Poljanskij heeft in een open brief fel uitgehaald naar de Washington Post. Hij stelt dat de krant zijn uitspraken in een artikel over vlucht MH17 in een zeer dubieuze context heeft geplaatst.

In het artikel wordt gesteld dat de ‘waarheid aan de winnende hand is’ in de strijd tegen ‘Russische desinformatie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De krant zet de diplomaat tegenover de social media-onderzoekers van Bellingcat, die verbonden zijn aan de door de NAVO gesteunde Atlantic Council.

Niet gebruikt

Na de crash van vlucht MH17 wezen Kiev en het Westen gelijk met de beschuldigende vinger richting Rusland.

Oprichter van Bellingcat Eliot Higgins claimde op basis van YouTube-filmpjes en berichten op social media dat een Russische Buk-installatie in het gebied aanwezig was op het moment van de crash.

Hoewel Rusland veel informatie en materiaal heeft aangeleverd aan het onderzoeksteam, is dit niet gebruikt voor het officiële onderzoek, aldus Poljanskij.

Moskou verstrekte zelfs geheime informatie over Buk-raketten, voegde hij toe. Er werden ook ooggetuigenverslagen overgedragen.

Extreem bizar

De VS heeft tot nu toe geweigerd satellietbeelden aan te leveren omdat die volgens de Amerikanen ‘geheim zijn’.

Hoewel op de ruwe radarbeelden geen raket is te zien in de omgeving van het toestel, claimden de Nederlandse onderzoekers dat de radar zo’n klein object mogelijk niet heeft opgepikt.

Het hoofd van de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia zei eerder al dat de radar Buk-raketten met gemak oppikt.

“Het gebruiken van social media-accounts als bewijs bij welk onderzoek dan ook is extreem bizar en twijfelachtig,” schreef Poljanskij. “Des te meer omdat deze onderzoekers niet onpartijdig zijn.”

Zielige leugens

Hij merkte op dat er veel social media-onderzoekers op internet actief zijn die in tegenstelling tot Bellingcat beweren dat Oekraïne het vliegtuig heeft neergehaald.

“Waarom worden zij genegeerd?” vroeg hij zich af.

En als je vraagtekens zet bij de conclusies van Bellingcat, wordt je gelijk aangevallen, aldus de diplomaat.

“Ze hebben geen argumenten behalve beledigingen en zielige leugens,” klonk het.

“Wat me nog het meest zorgen baart is dat de waarheid na vier jaar onderzoek nog lang niet boven tafel is,” besloot hij.

[RT]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Veronderstel dat de Russen het wel hebben gedaan en ze feitelijk in een val zijn getrapt doordat men in dat gebied bewust een passagierstoestel over heeft laten vliegen en de Russen niet hebben geweten dat het hier ging om een passagierstoestel.

Dan mag je je afvragen, waarom men daar dan bewust een toestel heeft laten vliegen, boven conflict gebied. Verhalen over slecht weer en dat er meer toestellen eerder daar hebben gevlogen is een goedkope manier van zich eronderuit lullen en een rookgordijn.

Want hoe vreemd ook dat men gelijk of in een fractie van een seconde daarna al wist te vertellen dat de Russen schuldig waren en niet iemand anders. Zonder enige twijfel en zonder echte bewijzen ging de beschuldigende vinger onmiddellijk die kant op.

Maar door gelijk de Russen de schuld te geven heeft het Westen zichzelf ongeloofwaardig gemaakt. Letterlijk op duizenden kilometers afstand schuldigen aan wijzen en dat waarschijnlijk alleen op basis van beelden en van wat Kiev beweerde geeft aan hoe onbetrouwbaar het Westen zelf is.

Natuurlijk hebben de westerse machten overal schijt aan en doen wat ze blieft, vandaar ook dat ze maar van alles kunnen of mogen beweren en vandaar ook dat men geen echt betrouwbaar onderzoek hoeft te doen. Kijk alleen even naar de 9/11 onderzoeken, die er niet echt zijn geweest, dan heeft men toch aan dit geval helemaal maling. En wie doet de VS wat, die hebben al decennialang mogen moorden en slachten in de meest gekke landen en zijn er altijd met een schone kont van af gekomen, dus, wie of wat belet ze om de meest krankzinnige zaken te verrichten of te verzinnen.

Het Westen is lief en de Russen zijn de grote vijand en wie daaraan twijfelt is een verrader van het altijd brave en onschuldige Westen.

Op moorden, stelen, roven, verkrachten, liegen en bedriegen, geld waardeloos maken door het uit niets te creëren, de economiene opblazen, tegenwoordig vooral, lijkt dat wel sport en wordt het beloond met een gouden medaille of een Nobelprijs.

Met een dergelijk beloningssysteem is de wereld is niet alleen verrot gemaakt, maar vooral totaal rijp voor de sloop.

Coldshot
Coldshot
5 jaren geleden

Helaas voor de russen (en voor ons) zal de waarheid nooit boven tafel komen. Alleen al het feit dat 1 van de verdachten (Oekraine) onmiddellijk wordt vrijgesproken en gewoon bij het onderzoek betrokken wordt (met veto stem !!) is toch veelzeggend?? Het dealtje was van tevoren al gemaakt lijkt het .. Het was GEEN BUK, het waren NIET de russen, er waren WEL ooggetuigen (die genegeerd worden en nee, Halbe was er niet bij deze keer anders had die ZEKER een buk gezien en gehoord, want liegen kan ie wel..) Er is absoluut wel bewijs en dat hebben ze ook wel. Maar dat houden de amerikanen en het westen (waaronder ons eigen immorele regime) uiteraard streng geheim.. (anders rollen er veel koppen). De onderste steen blijft waar hij is (diep begraven bij het moreel kompas en het geweten van de vvd).

Godwint
Godwint
5 jaren geleden

De nieuwe coalitie tussen Trump en Putin zal hopelijk verlichting brengen. Oekraïne is een CIA-staat… CIA is een terreurorganisatie en word flink aangepakt door Trump. De bal die Putin aan Trump gaf had een symbolische betekenis, net als het in de regen laten staan van de EU presidenten na de WK finale.
Trump heeft o.a. al de papavervelden platgegooid om de inkomsten van de CIA te laten opdrogen. Noord-Korea was ook een CIA-staat welke gebruikt werd om ontrust te stoken, net als Iran en Turkije.
Obama kon niet met de radarbeelden komen omdat die er niet zijn… Putin heeft dit heel goed gespeeld, net met als de gifgasaanval in Douma, en heeft de tegenstander gedwongen om de kaarten op tafel te leggen.
Rusland is sterk genoeg om wat klappen te vangen… de waarheid komt van zelf naar boven. Dan heeft de EU het een en ander uit te leggen.

Peter snijder
Peter snijder
5 jaren geleden

De man heeft gelijk.
Alleen gelijk hebben is geen gelijk krijgen.
Er zijn verschillende oekraieners,die een vliegtuig bij de Mh 17 gezien hebben.
Er is er tot nog toe geen 1 geweest,die een Buk raket heeft gezien en ook niet het afvuren .
Alleen een ANIMATIEfilmpje van een rijdende Buk.
Het Jit zal nooit de vliegtuig getuigen oproepen,want Dan zou de onderste steen wel eens boven kunnen komen.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x