Homepagina » Buitenland » Diplomaat maakt gehakt van beweringen Bellingcat over MH17. Deze open brief schreef hij aan de Washington Post
Diplomaat maakt gehakt van beweringen Bellingcat over MH17. Deze open brief schreef hij aan de Washington Post

Diplomaat maakt gehakt van beweringen Bellingcat over MH17. Deze open brief schreef hij aan de Washington Post

De Russische diplomaat Dmitri Poljanskij heeft in een open brief fel uitgehaald naar de Washington Post. Hij stelt dat de krant zijn uitspraken in een artikel over vlucht MH17 in een zeer dubieuze context heeft geplaatst.

In het artikel wordt gesteld dat de ‘waarheid aan de winnende hand is’ in de strijd tegen ‘Russische desinformatie’.

De krant zet de diplomaat tegenover de social media-onderzoekers van Bellingcat, die verbonden zijn aan de door de NAVO gesteunde Atlantic Council.

Niet gebruikt

Na de crash van vlucht MH17 wezen Kiev en het Westen gelijk met de beschuldigende vinger richting Rusland.

Oprichter van Bellingcat Eliot Higgins claimde op basis van YouTube-filmpjes en berichten op social media dat een Russische Buk-installatie in het gebied aanwezig was op het moment van de crash.

Hoewel Rusland veel informatie en materiaal heeft aangeleverd aan het onderzoeksteam, is dit niet gebruikt voor het officiële onderzoek, aldus Poljanskij.

Moskou verstrekte zelfs geheime informatie over Buk-raketten, voegde hij toe. Er werden ook ooggetuigenverslagen overgedragen.

Extreem bizar

De VS heeft tot nu toe geweigerd satellietbeelden aan te leveren omdat die volgens de Amerikanen ‘geheim zijn’.

Hoewel op de ruwe radarbeelden geen raket is te zien in de omgeving van het toestel, claimden de Nederlandse onderzoekers dat de radar zo’n klein object mogelijk niet heeft opgepikt.

Het hoofd van de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia zei eerder al dat de radar Buk-raketten met gemak oppikt.

“Het gebruiken van social media-accounts als bewijs bij welk onderzoek dan ook is extreem bizar en twijfelachtig,” schreef Poljanskij. “Des te meer omdat deze onderzoekers niet onpartijdig zijn.”

Zielige leugens

Hij merkte op dat er veel social media-onderzoekers op internet actief zijn die in tegenstelling tot Bellingcat beweren dat Oekraïne het vliegtuig heeft neergehaald.

“Waarom worden zij genegeerd?” vroeg hij zich af.

En als je vraagtekens zet bij de conclusies van Bellingcat, wordt je gelijk aangevallen, aldus de diplomaat.

“Ze hebben geen argumenten behalve beledigingen en zielige leugens,” klonk het.

“Wat me nog het meest zorgen baart is dat de waarheid na vier jaar onderzoek nog lang niet boven tafel is,” besloot hij.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Veronderstel dat de Russen het wel hebben gedaan en ze feitelijk in een val zijn getrapt doordat men in dat gebied bewust een passagierstoestel over heeft laten vliegen en de Russen niet hebben geweten dat het hier ging om een passagierstoestel.

  Dan mag je je afvragen, waarom men daar dan bewust een toestel heeft laten vliegen, boven conflict gebied. Verhalen over slecht weer en dat er meer toestellen eerder daar hebben gevlogen is een goedkope manier van zich eronderuit lullen en een rookgordijn.

  Want hoe vreemd ook dat men gelijk of in een fractie van een seconde daarna al wist te vertellen dat de Russen schuldig waren en niet iemand anders. Zonder enige twijfel en zonder echte bewijzen ging de beschuldigende vinger onmiddellijk die kant op.

  Maar door gelijk de Russen de schuld te geven heeft het Westen zichzelf ongeloofwaardig gemaakt. Letterlijk op duizenden kilometers afstand schuldigen aan wijzen en dat waarschijnlijk alleen op basis van beelden en van wat Kiev beweerde geeft aan hoe onbetrouwbaar het Westen zelf is.

  Natuurlijk hebben de westerse machten overal schijt aan en doen wat ze blieft, vandaar ook dat ze maar van alles kunnen of mogen beweren en vandaar ook dat men geen echt betrouwbaar onderzoek hoeft te doen. Kijk alleen even naar de 9/11 onderzoeken, die er niet echt zijn geweest, dan heeft men toch aan dit geval helemaal maling. En wie doet de VS wat, die hebben al decennialang mogen moorden en slachten in de meest gekke landen en zijn er altijd met een schone kont van af gekomen, dus, wie of wat belet ze om de meest krankzinnige zaken te verrichten of te verzinnen.

  Het Westen is lief en de Russen zijn de grote vijand en wie daaraan twijfelt is een verrader van het altijd brave en onschuldige Westen.

  Op moorden, stelen, roven, verkrachten, liegen en bedriegen, geld waardeloos maken door het uit niets te creëren, de economiene opblazen, tegenwoordig vooral, lijkt dat wel sport en wordt het beloond met een gouden medaille of een Nobelprijs.

  Met een dergelijk beloningssysteem is de wereld is niet alleen verrot gemaakt, maar vooral totaal rijp voor de sloop.

  91 likes
  • Hendrik schreef:

   Timmermans was vollefig op de hoogte van fe gebeurtenis. Hij wist net als dat rotte EU van de hoed en de rand. Taak aan Timmermans om alles onder het tapijt te vegen en Rusland de schuld te geven tegenover een baantje bij dat EU.

   6 likes
 • Coldshot schreef:

  Helaas voor de russen (en voor ons) zal de waarheid nooit boven tafel komen. Alleen al het feit dat 1 van de verdachten (Oekraine) onmiddellijk wordt vrijgesproken en gewoon bij het onderzoek betrokken wordt (met veto stem !!) is toch veelzeggend?? Het dealtje was van tevoren al gemaakt lijkt het .. Het was GEEN BUK, het waren NIET de russen, er waren WEL ooggetuigen (die genegeerd worden en nee, Halbe was er niet bij deze keer anders had die ZEKER een buk gezien en gehoord, want liegen kan ie wel..) Er is absoluut wel bewijs en dat hebben ze ook wel. Maar dat houden de amerikanen en het westen (waaronder ons eigen immorele regime) uiteraard streng geheim.. (anders rollen er veel koppen). De onderste steen blijft waar hij is (diep begraven bij het moreel kompas en het geweten van de vvd).

  48 likes
 • Godwint schreef:

  De nieuwe coalitie tussen Trump en Putin zal hopelijk verlichting brengen. Oekraïne is een CIA-staat… CIA is een terreurorganisatie en word flink aangepakt door Trump. De bal die Putin aan Trump gaf had een symbolische betekenis, net als het in de regen laten staan van de EU presidenten na de WK finale.
  Trump heeft o.a. al de papavervelden platgegooid om de inkomsten van de CIA te laten opdrogen. Noord-Korea was ook een CIA-staat welke gebruikt werd om ontrust te stoken, net als Iran en Turkije.
  Obama kon niet met de radarbeelden komen omdat die er niet zijn… Putin heeft dit heel goed gespeeld, net met als de gifgasaanval in Douma, en heeft de tegenstander gedwongen om de kaarten op tafel te leggen.
  Rusland is sterk genoeg om wat klappen te vangen… de waarheid komt van zelf naar boven. Dan heeft de EU het een en ander uit te leggen.

  24 likes
 • Peter snijder schreef:

  De man heeft gelijk.
  Alleen gelijk hebben is geen gelijk krijgen.
  Er zijn verschillende oekraieners,die een vliegtuig bij de Mh 17 gezien hebben.
  Er is er tot nog toe geen 1 geweest,die een Buk raket heeft gezien en ook niet het afvuren .
  Alleen een ANIMATIEfilmpje van een rijdende Buk.
  Het Jit zal nooit de vliegtuig getuigen oproepen,want Dan zou de onderste steen wel eens boven kunnen komen.

  21 likes
 • Aradhel schreef:

  Drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: de zon, de maan en de waarheid. En geloof mij, die waarheid gaat geheid boven komen, en dan gaan er heul veul koppen rollen…..en dat weten ze!

  5 likes
 • leon*** schreef:

  hier ligt een stuk van de mh17 in de trein.

  http://3.bp.blogspot.com/-YzRc2XQxhro/VHMIp631ibI/AAAAAAAAAYA/nGmJZxOxHMI/s1600/BN-FR675_1mh17d_M_20141123075033.jpg

  als je een liniaal legt tegen het blauwe blok van de vlag komt die lijn net langs de raam te lopen.

  doe je het zelfde bij deze afbeelding

  https://www.93an.ru/news/1103-v-gosdume-nazvali-feikom-zajavlenija-o-prinadlezhnosti-rossii-sbivshego-mh17-buka.html

  dan komt die lijn uit boven op de raam.

  hebben ze er een andere vlag op geplakt ?zodat het klopt met de cor pan foto

  3 likes
  • AnnoNimbus schreef:

   Een van de foto’s heeft zwart-gele balletjes zoals gebruikt bij crash tests. Ik denk dat dit een replica is en gebruikt is voor test doeleinden (om te testen hoe een vliegtuig scheurt). De schroeven zitten er ook nog aan, en niet in de trein. In het trein fragment zie ik een deuk, hierdoor zou de hoek het zelfde zijn als je hiervoor compenseert.

   1 likes
 • Jorn Jakob Albert Boor schreef:

  En de aids / hiv wetenschappers aan boord? Hadden ze een doorbraak. Of op weg naar een doorbraak.. patenten voor mogelijke genezing. .. ?? Remmers van deze ziekte zijn een biljoenen industrie. . Een cure zou die industrie gaan verzwakken . Zeker als het patent bij een ander komt te liggen … uit eigen ervaring kan ik mededelen dat het eerder is voorgekomen dat er een kuur is en een die effectief geneest. Doch de doktor met het patent is juridisch afgemaakt… via omwegen … ik laat het aan de verbeelding over van de lezer doch mijn inziens is dit de optie die interessant is om te onderzoeken… en twee vliegen in een klap.. geef ook de Russen nog eens de schuld…

  4 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  >