Mens en Dier

Femke Halsema brengt nazigroet bij vernietigde Russische tank in Amsterdam: ‘Ongepast’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Op het Leidseplein in Amsterdam is sinds donderdag een Russische tank te zien. De T-72B is vorig jaar vernietigd in Oekraïne.

Donderdag hield burgemeester van Amsterdam Femke Halsema een toespraak bij de tank. Ze wees erop dat vroeger bij het plein een gevangenis stond die werd gebruikt door de bezetter om verzetsmensen, politieke gevangenen en Joden te ondervragen. Opmerkelijk genoeg sloot ze haar speech af met ‘Slava Ukraini’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Journalist Eric van de Beek heeft dat even naar het Duits vertaald voor haar: Sieg Heil of Heil Hitler. “Hebben die mensen dan geen enkel historisch besef?” vraagt hij.

Wie legt haar dit uit?

“Mijn opa aan vaders kant zat in het verzet. Mijn opa aan moeders kant verborg Joden. Ik ben in het Comité 4 en 5 mei actief geweest. Niets vervult mij met zoveel walging als fascisten. Halsema is geen fascist en weet dus niet wat ze zegt als ze Slava Ukraini roept. Wie legt haar dit uit?” vervolgt Van de Beek.

“De meeste Oekraïners zijn normale mensen die vechten voor hun land. Maar het land heeft een groot nazi-probleem. Nazi’s hebben het Zelenski onmogelijk gemaakt Minsk-akkoorden uit te voeren,” merkt de journalist op.

“Halsema hield een zalvend praatje over de Duitse bezetting van Nederland. Maar sluit dan af met ‘Slava Ukraini’. Echt, ik ben sprakeloos. De Hitlergroet is verboden in Nederland. Mag dan alstublieft ook de Oekraïense fascistengroet verboden worden?”

Nog idioter

Annelies Strikkers vindt het echt gênant om een tank als een soort van trofee tentoon te stellen in Amsterdam. “Dat Halsema er in haar speech ook nog eens de Jodenvervolging bij haalde en haar speech afsloot met ‘Slava Ukraini’ is nog idioter.”

Ook emeritus hoogleraar Jos Teunissen vindt dat ongepast. Hij wijst erop dat ‘Slava Ukraini’ de strijdkreet was van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten onder leiding van Stepan Bandera, die Oekraïne niet alleen wilde zuiveren van Russen, maar ook van Joden.

Na de verovering van Oekraïne door de Wehrmacht in 1941 voerde de organisatie onder auspiciën van de nieuwe heersers massamoorden en etnische zuiveringen uit waarbij zeker 150.000 mensen omkwamen. De geboortedag van Bandera wordt elk jaar gevierd in Oekraïne, aldus Teunissen.

Eerder bracht ook premier Rutte deze nazigroet.

4.6 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anarchy and Peace
Anarchy and Peace
1 jaar geleden

Ze hebben inderdaad geen idee, ze volgen gewoon bevelen op van hogerhand.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Demonstratie van wat je publiekelijk kunt uitvreten als
het grootste gedeelte van de bevolking niets wil weten.

Rombout
Rombout
1 jaar geleden

Ja logisch. Hallsma is een Nazi.

Ronald d'Hondt
Ronald d'Hondt
1 jaar geleden

Hypocrieten ! Dit soort hoort niet in de nederlandse overheid thuis

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x