Het Complot

Naomi Wolf: “Onthoofdingsvideo’s IS in scène gezet, slachtoffers waren acteurs”

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schrijfster Naomi Wolf vraagt zich openlijk af of de recente onthoofdingsvideo’s van de Islamitische Staat (IS) wel echt zijn. In een Facebookpost, dat inmiddels is verwijderd, vraagt Wolf een journalist van The New York Times uit te zoeken of twee Amerikanen en twee Britten daadwerkelijk zijn onthoofd.

In het bericht suggereert ze dat de video’s in scène zijn gezet door de Amerikaanse regering en dat de slachtoffers en hun ouders acteurs waren. Wolf zei dat de media ‘journalistieke rode vlaggen’ negeren en dat de video’s één gemeenschappelijke bron hebben: SITE, een groep die wordt gerund door een anti-moslim-activist die in 2004 een half miljoen dollar kreeg van de Amerikaanse overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wolf zei van een Pakistaanse advocaat te hebben gehoord dat IS werd gefinancierd door de VS, Saoedi-Arabië en Israël. Ze omschreef deze advocaat als een ‘betrouwbare bron’ en zei dat hij uit een belangrijke politieke familie afkomstig is.

De tirade van Wolf heeft op Facebook veel losgemaakt. Ze werd van verschillende kanten aangevallen wegens de uitspraken die ze deed over IS. Journalist Max Fisher van Vox vindt bijvoorbeeld dat ze onsamenhangende samenzweringstheorieën verspreidt. Wolf laat via Facebook weten dat ze nog steeds achter haar uitspraken staat.

In een ander Facebookbericht gaat de voormalig adviseur van Al Gore en Bill Clinton in op de angstberichten rond het ebolavirus. Volgens de 51-jarige schrijfster van bestseller ‘De mythe van schoonheid’, boegbeeld van de derde feministische golf en grondlegger van de American Freedom Campaign, worden Amerikaanse troepen niet naar Liberia gestuurd om te helpen, maar om Afrika te ‘militariseren’.

“De VS wil ons in angst houden zodat onze inlichtingendiensten ons namens de grote corporaties kunnen beroven van onze laatste vrijheden. Zo gaat het overal in het Westen; in Groot-Brittannië, Canada, Australië en daarna Nieuw-Zeeland,” zei Wolf.

De schrijfster zegt ook dat er fraude is verpleegd tijdens het referendum over onafhankelijkheid in Schotland. Ze stuurde de Scottish Electoral Commission een brief waarin ze de organisatie beschuldigt van fraude.

In twee boeken beschrijft Wolf de ontwikkelingen die de open Amerikaanse samenleving langzaam veranderen in een gesloten autoritair systeem. Wat hebben een economische crisis en instabiliteit met een staatsgreep te maken? “Een grote crisis is cruciaal om een open democratie te veranderen in een angstige, gesloten samenleving. Het is stap één van in totaal tien stappen die een would-be dictator moet ondernemen om meer macht te krijgen: creëer een interne of externe dreiging,” aldus Wolf.

[Vox]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rik
rik
9 jaren geleden

Als ze het niet gelooft, kan ze makkelijk naar IS gecontroleerd gebied gaan en het daar navragen. Waarschijnlijk zijn er zat activisten daar die haar een heel verhaal uit de doeken willen doen, misschien mag ze zelfs wel filmen.

Marc
Marc
9 jaren geleden

Ik ben blij dat mensen, zoals Naomi Wolf en Naomi Klein het lef hebben om tegen de aairichting in te aaien. Je hebt maar te denken zoals de norm het voorschrijft is de algemene consensus en daarom worden samenzweringsideeën ook zo gehekeld. Mensen die anders denken zijn als een luis in de pels, een goede reden voor ons (hier op 9 for news) om lekker kritisch te blijven kijken naar de wereld en vooral naar de schijnbare machthebbers.

“De VS wil ons in angst houden zodat onze inlichtingendiensten ons namens de grote corporaties kunnen beroven van onze laatste vrijheden.”

Een behoorlijke uitspraak en ze heeft wel ballen om dat te zeggen en de gebeurtenissen van de afgelopen jaren geven haar zeker gelijk.

Remko
Remko
9 jaren geleden

Interessant artikel, maar de titel is volgens mij misleidend: Naomi Wolf zegt niet dát de onthoofde journalisten (ononthoofde) acteurs waren, maar ze gelooft het verhaal niet zolang er niet meer dan één (onbetrouwbare) bron is.
En gelijk heeft ze. Zo werkt journalistiek.

Toegeven; het door jullie geplaatste artikel is een stuk objectiever dan die rommel op Vox.
Dank voor het plaatsen, ik zal dit artikel zeker delen!

Sparkie
Sparkie
9 jaren geleden

Je zou ook eens kunnen luisteren naar al die Syrische vluchtelingen die naar Turkije uitwijken en al die gruwel verhalen aan te horen hoe hele families worden afgeslacht en meisjes worden verkracht en nog veel meer, of zouden dat ook allemaal door Amerika betaalde acteurs zijn.

Ik denk dat die Naomi de situatie gebruikt om zelf in beeld te komen over de ruggen van al die slachtoffers, wat voor een kronkel moet je bezitten om zulke onzin uit te kramen!

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x