Buitenland

CIA in verband gebracht met drugshandel. Wat is de link met 9/11?

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het zal je niet verbazen dat de CIA één van de grootste drugshandelorganisaties ter wereld is, zo begint Collective Evolution een artikel over de link tussen de Amerikaanse spionagedienst en drugssmokkel.

De CIA ontwikkelde LSD voor MK-ULTRA, een geheim programma waarbij onder meer werd geëxperimenteerd met hersenspoeling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De spionagedienst speelde een cruciale rol bij de productie, smokkel en verkoop van drugs over de hele wereld.

Veel winst

In de jaren tachtig brak er een crack-epidemie uit in grote Amerikaanse steden. In 1996 publiceerde journalist Gary Webb een artikel waarin hij schreef dat de CIA medeverantwoordelijk was voor die epidemie.

De spionagedienst had geld nodig voor geheime operaties en met de drugs kon veel winst worden gemaakt, aldus Webb.

De CIA had er zelfs een vliegmaatschappij voor, die ook wel Air America werd genoemd.

Perfecte reden

In de jaren tachtig zag de CIA de opiumhandel in Afghanistan door de vingers tot de Taliban de handel overnam en probeerde te stoppen. Rond 2000 had de Taliban de productie van opium verboden.

De opiumindustrie in Afghanistan, die goed is voor ongeveer 90 procent van de wereldwijde opiumproductie, lag op zijn gat.

Korte tijd later vonden de aanslagen in New York plaats en had de VS een perfecte ‘reden’ om Afghanistan binnen te vallen.

Inside job

De VS legde beslag op de opiumvelden, waarna de productie naar ongekende hoogte schoot.

Je herinnert je vast nog wel de talloze foto’s van Amerikaanse soldaten die opiumvelden bewaken. Die velden zijn nog altijd niet verwoest.

Het is dan ook geen geheim dat 9/11 een inside job oftewel een valse vlag-aanslag was, schrijft Collective Evolution.

Betrokkenheid

In een artikel in de New York Times wordt gesteld dat de betrokkenheid van de CIA bij de heroïne-industrie vlak voor de Vietnamoorlog begon.

Tijdens de Koreaanse Oorlog in 1950 ruilde de CIA naar verluidt wapens en heroïne voor inlichtingen.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Baal Lucifer
Baal Lucifer
6 jaren geleden

ze vergeten hier de cocaine handel…ze zijn daar ook marktleider in.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

De Talibanregering in 2000 in Afganistan vermoorde ieder die papaver durfde te telen. In 2001 vielen de Verenigde Staten Afghanistan binnen, op zoek naar Osama bin Laden. Directe aanleiding waren de aanslagen van 11 september. Bin Laden werd niet in Afghanistan gevonden, maar de talibanregering werd afgezet een stroman aan de regering gezet en de USA ging de papaverplantages beschermen zodat nu 90 % van de opium uit Afganistan komt

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Één van de grootste? Zeer waarschijnlijk de grootste. Zo’n beetje alle wegen van het papaver (opium/heroïne) lopen via de CIA en worden vervolgens witgewassen tot aan commerciële Banken op Wall Street.

Als het om verdovende middelen gaat had de elite een paar eeuwen terug al voldoende reden om er zich aan te verrijken. Tot die conclusie kwam ook professor Antony Sutton die met zijn onderzoeken uiteindelijk de tekst op het one-dollar biljet veranderde van ‘In God we Trust’, naar ‘In Gold, Oil, and Drugs we Trust’.

Het is de reden waarom de elite met de oprichting van inlichtingendiensten op de eerste rij poogde te zitten om dergelijke processen te blijven controleren waar ze al tijden mee bezig waren. Het vond allemaal al plaats voor het OSS die wat later onder leiding van ‘Wild Bill’ Donovan werd omgedoopt tot de CIA.

Het is ook duidelijk dat er binnen de CIA meerdere stromingen opereren zijn die soms samenwerken om bepaalde belangen te behartigen, maar in het verleden ook met elkaar over hoop lagen. Een van deze stromingen is het geheime genootschap van Skull and Bones waar de voormalige presidenten George Herbert, en zijn zoon George W. Bush lid van zijn. In de jaren vijftig wist het geheime genootschap een veertigtal personen op hoge posten bij de CIA te installeren. Allen in de functie als afdelingsdirecteur, of stafofficier, waardoor ze onschendbaarheid genoten en zich bezig hielden met business waar ze niet over kunnen praten.

https://www.youtube.com/watch?v=gwJDs1cg9Eo

Een interessant stukje geschiedenis over de Russell familie, de oprichters van Skull and Bones die ze inschreven onder de naam ‘The Russell Trust Association’, en de link met opium smokkel, vind je hier,

https://tobefree.wordpress.com/2015/01/09/video-the-opium-origins-of-skull-bones-kris-millegan/

Of in tekst,
http://www.ctrl.org/boodleboys/boddlesboys2.html

Een andere naam die noemenswaardig is is Professor Alfred W. McCoy. Hij word gezien als een autoriteit op het gebied van papaverhandel en de connectie met de CIA waar McCoy zich met name specialiseerde in de zogeheten gouden driehoek, en waar Laos, Cambodja, en Vietnam onder vallen. De landen binnen de gouden driehoek, en Afghanistan, zijn vanwege de gunstige klimatologische omstandigheden uniek te noemen omdat het papaver er soms drie keer per jaar kan worden geoogst.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_W._McCoy

exegese
exegese
6 jaren geleden

Geheime diensten zijn niet voor niets geheime diensten. Tijd dat deze geheime diensten in het geheim met wortel en tak worden uitgeroeid en vervangen door open en eerlijke diensten.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x