Homepagina » Archeologie » Staat de oudste piramide ter wereld in Indonesië?
Staat de oudste piramide ter wereld in Indonesië?

Staat de oudste piramide ter wereld in Indonesië?

In West-Java bevindt zich een oude tempel die tussen 9000 en 20.000 jaar geleden is gebouwd. Dat zegt de Indonesische geoloog dr. Danny Hilman. De megalithische vindplaats Gunung Padang werd in 1914 ontdekt en is gelegen tussen vulkanen, palmbomen en theeplantages.

De vindplaats wordt door de lokale bevolking als heilig beschouwd. Dr. Hilman meent dat de site belangrijk is omdat er een piramide staat die tussen de 9000 en 20.000 jaar oud is. Dat zou het de oudste piramide ter wereld maken.

Hij vermoedt dat het bouwwerk is gemaakt voor astronomische doeleinden of om de goden te aanbidden. Dr. Hilman, verbonden aan het centrum voor geotechnisch onderzoek in Indonesië, zegt dat bewijs voor de piramide onder de grond kan worden gevonden.

De opgravingen worden gesteund door de Indonesische regering, die Gunung Padang onlangs heeft uitgeroepen tot ‘grootste megalithische bouwwerk in Zuidoost-Azië’. Dr Hilman: “Mensen denken dat het er in de prehistorie primitief aan toe ging, maar dit monument bewijst het tegenovergestelde.”

Hij denkt dat de piramide bewijs is van een hoogontwikkelde beschaving in Java en zei dat het grootste deel van de trappiramide door mensen is gemaakt, wellicht over een periode van vele honderden jaren.

Sommige rotsblokken werden aan elkaar ‘gelijmd’ met een substantie die is gedateerd op 7000 voor Christus. Uit bodemonderzoek blijkt dat op 15 meter onder de grond door mensen gemaakte bouwwerken verscholen liggen. Experts hebben rots onder het oppervlak gedateerd op 12.500 jaar oud.

De Indonesische vulkanoloog Sutikno Bronto denkt dat dr. Hilman niet op een piramide is gestuit. Volgens hem is het niet meer dan een oude vulkaan. Een anonieme expert gelooft niet dat mensen in het gebied vele duizenden jaren geleden al in staat waren om piramides te bouwen.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

  1. Kijk uit met die Indonesiërs. Die verkopen je lood voor goud. Met een glimlach!

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...