Archeologie

Staat de oudste piramide ter wereld in Indonesië?

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In West-Java bevindt zich een oude tempel die tussen 9000 en 20.000 jaar geleden is gebouwd. Dat zegt de Indonesische geoloog dr. Danny Hilman. De megalithische vindplaats Gunung Padang werd in 1914 ontdekt en is gelegen tussen vulkanen, palmbomen en theeplantages.

De vindplaats wordt door de lokale bevolking als heilig beschouwd. Dr. Hilman meent dat de site belangrijk is omdat er een piramide staat die tussen de 9000 en 20.000 jaar oud is. Dat zou het de oudste piramide ter wereld maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij vermoedt dat het bouwwerk is gemaakt voor astronomische doeleinden of om de goden te aanbidden. Dr. Hilman, verbonden aan het centrum voor geotechnisch onderzoek in Indonesië, zegt dat bewijs voor de piramide onder de grond kan worden gevonden.

De opgravingen worden gesteund door de Indonesische regering, die Gunung Padang onlangs heeft uitgeroepen tot ‘grootste megalithische bouwwerk in Zuidoost-Azië’. Dr Hilman: “Mensen denken dat het er in de prehistorie primitief aan toe ging, maar dit monument bewijst het tegenovergestelde.”

Hij denkt dat de piramide bewijs is van een hoogontwikkelde beschaving in Java en zei dat het grootste deel van de trappiramide door mensen is gemaakt, wellicht over een periode van vele honderden jaren.

Sommige rotsblokken werden aan elkaar ‘gelijmd’ met een substantie die is gedateerd op 7000 voor Christus. Uit bodemonderzoek blijkt dat op 15 meter onder de grond door mensen gemaakte bouwwerken verscholen liggen. Experts hebben rots onder het oppervlak gedateerd op 12.500 jaar oud.

De Indonesische vulkanoloog Sutikno Bronto denkt dat dr. Hilman niet op een piramide is gestuit. Volgens hem is het niet meer dan een oude vulkaan. Een anonieme expert gelooft niet dat mensen in het gebied vele duizenden jaren geleden al in staat waren om piramides te bouwen.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
9 jaren geleden

Kijk uit met die Indonesiërs. Die verkopen je lood voor goud. Met een glimlach!

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x