Universum

NASA werkt aan nieuw aandrijfsysteem dat ons in 3 dagen naar Mars kan brengen

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met de huidige aandrijfsystemen zou het zo’n zes maanden duren om de planeet Mars te bereiken. De NASA werkt nu aan een nieuwe technologie die ruimteschepen in staat stelt om de rode planeet in minder dan 72 uur te bereiken.

De technologie staat bekend als fotonische voortstuwing, oftewel voortstuwing door middel van lichtstralen. Het systeem bestaat uit lasers die een reusachtig zeil voortstuwen. In plaats van fotonen van de zon worden lasers op aarde gebruikt, meldt ScienceAlert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/11/cdb-x-1.png
Dromen

“Er is geen reden te bedenken waarom we dit niet zouden kunnen doen,” zei Philip Lubin van de Universiteit van Californië in Santa Barbara in een video over het aandrijfsysteem.

“We moeten onze strategie radicaal veranderen, of onze droom de sterren te bereiken opgeven, of wachten op technologie die niet bestaat,” schrijft hij in een paper over de technologie. “Hoewel we allemaal dromen van ruimtevluchten naar de sterren, zijn we daar nog niet toe in staat en is het ook onduidelijk welk pad we moeten kiezen.”

Lubin en zijn collega’s hebben van de NASA een subsidie gekregen om aan te tonen dat het systeem werkt. Hij droomt er al van om ruimtesondes op een dag naar de rand van ons zonnestelsel te sturen.

Bewoonbare exoplaneten

“We kunnen een ruimtetuig van 100 kilo in slechts een paar dagen naar Mars sturen,” zei hij. “Een spaceshuttle zou er ongeveer een maand over doen.”

“Binnen een afstand van 25 lichtjaar van de aarde staan aardig wat bewoonbare exoplaneten,” besloot hij. “Er zijn veel bestemmingen waar we uit kunnen kiezen. De dichtstbijzijnde is Alpha Centauri, die op zo’n vier lichtjaar staat.”

Bekijk ook onderstaande video over de nieuwe technologie:

[ScienceAlert]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Laat maar zien wat jullie gebrouwd hebben.

supernova
supernova
8 jaren geleden

maar hoe kom je weer terug 🙂

Wijsneus
Wijsneus
8 jaren geleden

Dit blijft nog steeds Newtoniaanse aandrijving (actie = reactie) die losstaat van elektromagnetische aandrijving waarmee de ruimte (eigenlijk ruimte-tijd) zelf vervormd wordt. Met zo’n soort aandrijving kun je door het hele melkwegstelsel en via gateways zoals onze zon naar andere melkwegstelsels reizen. Bovendien heb je er geen ‘brandstof’ voor nodig. Techniek is al zeker 60 jaar bekend, google ‘Fluxliner’ gebaseerd op Biefield Brown effecten. Nasa houdt ons weer een wassen neus voor.

Zonnemax
Zonnemax
8 jaren geleden

Er is geen reden waarom we het niet zouden kunnen, wordt gezegd in de video.

Maar waarom zouden we het willen? Omdat we er op aarde zo´n zooitje van maken misschien?

“Clean up your own mess first, please”

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x