Homepagina » Universum » NASA werkt aan nieuw aandrijfsysteem dat ons in 3 dagen naar Mars kan brengen
NASA werkt aan nieuw aandrijfsysteem dat ons in 3 dagen naar Mars kan brengen

NASA werkt aan nieuw aandrijfsysteem dat ons in 3 dagen naar Mars kan brengen

Met de huidige aandrijfsystemen zou het zo’n zes maanden duren om de planeet Mars te bereiken. De NASA werkt nu aan een nieuwe technologie die ruimteschepen in staat stelt om de rode planeet in minder dan 72 uur te bereiken.

De technologie staat bekend als fotonische voortstuwing, oftewel voortstuwing door middel van lichtstralen. Het systeem bestaat uit lasers die een reusachtig zeil voortstuwen. In plaats van fotonen van de zon worden lasers op aarde gebruikt, meldt ScienceAlert.

Dromen

“Er is geen reden te bedenken waarom we dit niet zouden kunnen doen,” zei Philip Lubin van de Universiteit van Californië in Santa Barbara in een video over het aandrijfsysteem.

“We moeten onze strategie radicaal veranderen, of onze droom de sterren te bereiken opgeven, of wachten op technologie die niet bestaat,” schrijft hij in een paper over de technologie. “Hoewel we allemaal dromen van ruimtevluchten naar de sterren, zijn we daar nog niet toe in staat en is het ook onduidelijk welk pad we moeten kiezen.”

Lubin en zijn collega’s hebben van de NASA een subsidie gekregen om aan te tonen dat het systeem werkt. Hij droomt er al van om ruimtesondes op een dag naar de rand van ons zonnestelsel te sturen.

Bewoonbare exoplaneten

“We kunnen een ruimtetuig van 100 kilo in slechts een paar dagen naar Mars sturen,” zei hij. “Een spaceshuttle zou er ongeveer een maand over doen.”

“Binnen een afstand van 25 lichtjaar van de aarde staan aardig wat bewoonbare exoplaneten,” besloot hij. “Er zijn veel bestemmingen waar we uit kunnen kiezen. De dichtstbijzijnde is Alpha Centauri, die op zo’n vier lichtjaar staat.”

Bekijk ook onderstaande video over de nieuwe technologie:

[ScienceAlert]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

41 reacties

 1. The real reason Concorde was grounded, FLAT EARTH proof
  https://www.youtube.com/watch?v=tCa–jBwpNI

  4 likes
  • Bovendien, kijkend naar jouw link is opvallend dat hij zegt “not mutch curvature” ofwel weinig kromming, niet “no curvature”. Hij erkent dus dat er wel degelijk kromming te zien is, op enkele van de foto’s. Hij heeft het zelf eigenlijk niet door, en moet ik dus concluderen dat hij niet naar zijn eigen conclusie luisterd.

   5 likes
   • Rob,

    Dat er toch een kromming in zit is heel logisch te verklaren.

    Alle argumenten dat de aarde niet plat is zijn onderuit gehaald, dus dan passen we gewoon het lachwekkende verzinseltje aan, zodat het misschien iets geloofwaardiger overkomt (voor elk weldenkend mens natuurlijk niet, maar er zijn nog genoeg naïeve zieltjes te winnen).

    Als deze mensen aan het raam zouden gaan zitten in een vliegtuig dat op kruishoogte zit, zouden ze met hun mond open kijken, aangezien ze dan wél zien dat de aarde rond is…

    Maar nee, het geloven van deze vage hypothese die nooit bewezen kan en zal worden is veel veiliger vanaf een zolderkamertje, met een vaag filmpje van één of andere hippie op Youtube…

    3 likes
  • Leg dan nog eens uit waarom mensen overal ter wereld, de zon en de maan op verschillende tijden zien opkomen en ondergaan boven het landschap, daar met een platte aarde dit overal gelijktijdig moet zijn…

   En ja, ik heb het versimpelde filmpje gezien van een zon en een maan die dicht boven het aardoppervlak zweven. Probleem is dat in dit filmpje beiden niet opkomen en ondergaan…

   11 likes
 2. Laat maar zien wat jullie gebrouwd hebben.

  5 likes
  • Hollywood dreamworld.

   fff

   9 likes
   • “We hebben al láng de deskundigheid én de middelen om tussen de sterren te reizen, maar deze technologieën zijn opgesloten in de zg. ‘black projects’ en het zou een daad van God benodigen, om deze uit de donkere catacomben te halen, om er de mensheid voordeel mee te doen. ALLES WAT JE JE MAAR KÚNT VOORSTELLEN, KÚNNEN WE AL MAKEN EN WETEN WE HOE WE HET MOETEN DOEN.

    Wij hebben de technologie om ET weer naar huis te brengen. En nee, het duurt niet zo lang als een mensenleven om dit te doen, want dát is een fout in de calculaties.. We wéten wat het is; we hébben de capaciteiten om tussen de sterren te reizen. In de eerste plaats is het daarbij van belang, dat je begrijpt dat we hiervoor géén chemische aandrijvingstechniek gebruiken. En in de tweede plaats is het nodig dat we een nieuwe aandrijvingstechnologie ontwikkelen; we dienen uit te vinden, welke fout Einstein maakte..”

    Stealth-bommenwerper, jeweetwel, het vliegtuig dat niet gezien kan worden door (‘vijandelijke’) radar.

    4 likes
    • Citaat van Ben Rich, directeur van een afdeling van vliegtuigbouwer Lockheed, die genaamd is ‘Lockheed Skunk Works’. Op deze afdeling werden al het top-secret onderzoek uitgevoerd, dat nodig was om de opdrachten van de Amerikaanse regering te realiseren. Feitelijks is Ben Rich daarmee de vader van de Stealth-bommenwerper, jeweetwel, het vliegtuig dat niet gezien kan worden door (‘vijandelijke’) radar.

     2 likes
     • Inderdaad dat wordt gezegd dat dat een citaat is van Ben Rich op zijn sterfbed, maar ik heb werkelijk waar geen idee wat hier ook maar enigszins van waar is.

      1 likes
  • Oud nieuws, allang, allang is dat wat onder de nasavlag bedekt blijft echt gebeurd en dat is dat ze allang al onze planeten hebben bezocht.
   Kijk, zo gauw als in het nieuws komt dat men mijnbouw in de ruimte wil plegen, dat men dat allang heeft gedaan.
   wij onwetenden krijgen te horen en zien in films hoe wij voorbereid worden op zulke dingen.
   En natuurlijk laten ze de techniek niet zien.
   Net zoals zij uitvinders, die extreem zuinige brandstofmotoren ontwikkelden met geweld, en dood hebben bedreigd als ze de techniek op de markt zouden brengen.
   Dus de olie-industrie is verknoopt met de voertuigindustrie. Meer weten? Kijk om je heen!

   4 likes
 3. Ruim twintig jaar geleden zou interstellair vliegen de zeer nabije toekomst hebben en de reistijden door luchtvervoer meer dan gehalveerd worden.

  In 2003 vloog de Concorde z’n laatste vlucht…

  Dit was het enige supersonische burgerluchtvaart toestel welke een dusdanige hoogte bereikte dat men beweerde de horizon te kunnen zien krommen…

  Dit laatst genoemde is inderdaad bij een bewering gebleven daar al het beeldmateriaal dat terugkwam van passagiers slechts een “teleurstellende” lijnrechte horizon liet zien…

  De moeder van alle samenzweringen ligt namelijk niet buiten onze wereld, het is de wereld zelf en dan wel de vorm welke deze heeft.

  De Nasa daarentegen is een maçonniek piramide spel voor het verkrijgen van patenten en is een denktank voor de wapenindustrie onder de leugen dat er “ontdekkingen” in “de ruimte” gedaan worden.
  Tevens en al dan niet vele malen belangrijker en interessanter is dat zij door deze “ontdekkingen” de maçonnieke heliocentrische theorie in stand houden welke de gehele wereldbevolking op een dwaalspoor zet.

  Twee vliegen in één klap voor de maçonnieke satanskinderen…

  Het symbool van de slangentong welke in het Nasalogo zit verwerkt en hetgeen deze representeert is uiteraard bij voorbaat een doodeenvoudige weggever…

  “De satanische maçonnieke msm en diens oppositie zijn het over twee dingen unaniem en volledig eens, namelijk de vorm van onze wereld en het ontkennen van Christus”

  10 likes
 4. maar hoe kom je weer terug 🙂

  8 likes
 5. Er is geen reden waarom we het niet zouden kunnen, wordt gezegd in de video.

  Maar waarom zouden we het willen? Omdat we er op aarde zo´n zooitje van maken misschien?

  “Clean up your own mess first, please”

  11 likes
 6. Dit blijft nog steeds Newtoniaanse aandrijving (actie = reactie) die losstaat van elektromagnetische aandrijving waarmee de ruimte (eigenlijk ruimte-tijd) zelf vervormd wordt. Met zo’n soort aandrijving kun je door het hele melkwegstelsel en via gateways zoals onze zon naar andere melkwegstelsels reizen. Bovendien heb je er geen ‘brandstof’ voor nodig. Techniek is al zeker 60 jaar bekend, google ‘Fluxliner’ gebaseerd op Biefield Brown effecten. Nasa houdt ons weer een wassen neus voor.

  9 likes
 7. E.e.a. is toch vreemd.
  Met de gemiddelde afstand tot mars, en deze in 3 dagenaf te leggen, zou dit toch op zo’n 1000 km/s komen, 3,6 miljoen km/h.
  Probeer die snelheid maar eens af te remmen met gewone chemische motoren. De mee te nemen brandstofhoeveelheid zou enorm moeten zijn, waardoor je een enorm groot ruimteschip krijgt.
  Overigens is deze snelheid veel te traag voor interstellaire vluchten, zelfs naar de dichstbijzijnde ster op 4,3 lichtjaar, zou dat honderden jaren duren.
  Voor onbemande hoog-technologische verkenning zou dit wel ideaal zijn. Je kan het zonnestelsel, en zijn direkte omgeving zoals de oordwolk relatief snel kunnen verkennen, maar het is wel een relatieve 1 richting verkenning.

  6 likes
 8. zal mij niet verbazen als er al zo’n pendeldienst is tussen aarde en mars. Als ik denk aan de film Total Recall met Swarzenegger en al jaren vreemde berichten over Mars, vreemde foto’s van Mars, kortom veel ruis omtrent Mars, zal mij niet verbazen als die pendeldienst er reeds is !

  5 likes
 9. Voor zover ik mij kan herinneren ook een idee van Nikolai Tesla; zoals hij 100 jaar geleden ook een wapen creëert dat trillingen als aardbevingen kan veroorzaken (HAARP)

  4 likes
 10. NASA is weer op zoek naar een paar miljard denk ik.. ik denk dat die gasten daar ook geen idee hebben van de zogenaamde *black projects* waarvan er gezegt wordt dat *we* ET al naar huis kunnen brengen.

  En dan nog wat Quote *In plaats van fotonen van de zon worden lasers op aarde gebruikt, meldt ScienceAlert.*.

  Ik weet het niet hoor, maar volgens mij draait de aarde nog steeds rond.. beetje lastig mikken met een laserstraal als je shuttletje aan de andere kant van de aarde zweeft en inderdaad, hoe kom je terug dan.. hahaha.. misschien zijn onze Galactische Federatie vrienden er toevallig of nee Salusa uit Sirius zit daar ook die helpt vast wel LOL.

  Serieus, dat zijn nou de briljante mensen bij NASA, misschien moeten ze kijken hoe de pyramides zijn gemaakt.. leer zwaartekracht te begrijpen dan ben je er.

  ET doet het toch ook , plop ..zip.. zap geen probleem met g-force en inertia.

  Ga al die miljarden eens in wederop bouw- welvaart van de mensen hier op deze aard kloot eens verbeteren (misschien eens van syrie en Libie gehoort? etc etc), ik denk ook gelijk aan wat de USA dit jaar weer aan defensie eruit knalt – 500 miljard.. gestoord zijn ze hier.

  Wij hebben nog helemaal niks te zoeken op mars of welke planeet dan ook, ik kijk graag Sci fi, Battlestar Galactica of Stargate .. maar altijd zitten en wapens en oorlog in .. dat is de aard mens mentaliteit.

  Ga nog maar een paar keer naar de maan als Nasa zo nodig moet gooien met geld.. weet alleen niet of ze nog welkom zijn.

  Laat ze nu is echt vertellen wat er aan de hand is daar buiten onze dampkring en verder, geen foto shop onzin meer en space shuttle camera’s die er mee uit scheiden als er een klingon schip langs vliegt hahaha.. stel slampampers NASA.. Never A Straight Answer bah.

  4 likes
 11. http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/diversen/3834-reizen-naar-de-ruimte-eindelijk-mogelijk.html

  Reizen naar de ruimte eindelijk mogelijk
  Reserveer nu
  Miljardair Richard Branson, bekend van zijn vele Virgin-ondernemingen, is diep onder de indruk. Zo diep, dat hij ook wil meedoen en het ambitieuze Virgin Galactic heeft opgericht. Samen met Rutan wil Branson de ruimte toegankelijk maken voor iedereen. Voor de eerste vluchten, gepland in 2008, accepteert hij zelfs al aanbetalingen. Virigin Galactic wordt serieus genomen en kan rekenen op grote belangstelling: al 175 geïnteresseerden hebben een aanbetaling van $ 20.000 gedaan. Hieronder bevinden zich muzikant Moby en supermodel Kate Moss. De uiteindelijke totaalprijs van een ticket wordt geschat op het tienvoudige van de aanbetaling: $ 200.000.

  NASA, studenten worden nog vóór hun afstuderen gecontracteerd. In diverse hangars wordt hard gesleuteld aan ‘passagiersraketten’ en allemaal beweren ze rond 2008 klaar te zijn om jou de ruimte in te schieten.

  Je zult sterren zien fonkelen en de kromming van de aarde duidelijk kunnen aanschouwen. Je zult zelfs eventjes gewichtloos zijn. Jij en je digitale camera.

  Bedankt voor je link Remco.

  Ja droom maar verder …….

  8 jaar verder en nog steeds nietssssssss.

  1 likes
  • Misschien moet je dan lekker de alinea erna lezen. Daar kun je het allemaal lezen hoe het zit… Als je zelf even verder googelt kun je er nog veel meer over vinden, mits je je feiten- en waarheidsfilter afzet, zodat je niet alleen jouw waarheid nog leest.

   Overigens is het niet toegestaan om hun informatie te delen zonder toestemming, maar dat terzijde…..

   Vast wat meer info voor je: http://www.ruimtevluchtcuracao.nl/

   Uiteraard geloof je dat ook niet, en dat is juist zo sneu bij figuren zoals jij, jullie zeggen gewoon dat het niet waar is (zonder enige argumenten waarom het niet waar is) en gaan daar zelf in geloven.

   Ik vind het prima, blijf maar lekker in je eigen waarheid geloven, dan geloof ik in de feiten en de échte waarheid, goed?

   2 likes
   • Dan geloof ik in Feiten?
    Heb niets gezien in het nieuws in 2008, 20011 en noch in 2014 ?
    Zoiets groots zou echt wel in het nieuws komen, helaas niets..
    Weer geen Foto,s of beeldmateriaal o het moet geheim blijven jou waarheid ?
    Kom eens met wat beters wat jou waarheid kan staven, het is er simpelweg niet…

    0 likes
 12. ze kunnen de bron van borstkanker amper vinden, en dat dan wel.

  2 likes
  • Met dezelfde ‘magische’ technologie voor het heen en terug rezen naar de sterren, kun je alle kankers bijna instant genezen. Bovendien is het hele oude technologie die metaforisch beschreven wordt in veel religies. En Tesla was 1 van de eerste onderzoekers die er praktisch mee begon te werken.

   1 likes
 13. Verbazingwekkende technologie laat altijd nog op zich wachten.
  Persoonlijk zou ik als NASA kiezen voor een satteliet om de zon,zodat je die gigantische laser kunt voeden met de zon.
  Wellicht zijn we dichter bij interstellair reizen dan we denken,wanneer we genieeën als een Tesla of misschien zelfs Gurdijeff zijn beschrijvingen van interstellaire aandrijving eens serieus gaan onderzoeken.
  Maar zoals reeds gezegd,waarom zouden we wanneer we alles hier al hebben,en eerst eens flink aan onszelf zouden moeten werken.
  Heeft Nasa andere redenen misschien dan die van de ontdekking zelf?
  Ik vrees dat die antwoorden opzich nog wel eens schokkend zouden kunnen zijn…

  3 likes
 14. “Binnen een afstand van 25 lichtjaar van de aarde staan aardig wat bewoonbare exoplaneten,”

  Hopelijk zit daar een beschaving op zo’n exoplaneet, kunnen we misschien wat geld lenen, aangezien onze planeet zwaar in de schulden zit!

  2 likes
 15. Men kan replies van UFO’s bouwen en waarmee je nog sneller door het universum kan reizen (denk vooral aan warp-aandrijving).

  2 likes
 16. Tja dan zijn de file problemen óók zo opgelost, misschien zou de VVD een maximum snelheid van 390 km/h kunnen voorstellen (Kuch)…

  2 likes
 17. Niet zo gek dat je onwetend en naïef bent, als je niet eens weet hoe je een zoekopdracht moet starten in Google.

  Er zijn al testvluchten geweest, die mislukt zijn helaas. Beelden en foto’s zijn er ook, en zo lastig is het niet te vinden op het wereldwijde web. Maar ik geloof dat je enigszins digibeet bent, dat je mij constant maar blijft vragen het nieuws aan je voor te schotelen….

  2 likes
 18. Kan je online zien.

  1 likes
 19. Ken je dat lied Free your mind, and the rest wil follow, Destiny Child.

  1 likes
 20. Waarom niet de blueprint van Roswell gebruiken, magneet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...