Blog

Wanneer gebruik ik valdemping onder kunstgras?

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Valdemping onder kunstgras wordt meestal gebruikt op plaatsen waar de kans op vallen groter is en waar extra bescherming vereist is om letsel te voorkomen. Dit kan van toepassing zijn op verschillende situaties, zoals speeltuinen, sportvelden en andere recreatiegebieden.

Valdemping biedt dus extra veiligheid door het creëren van een zachtere ondergrond, valdemping wordt vaak in puzzelstukken geleverd wat de installatie ook weer maakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De gebruikelijke maat van de tegels is 120×80 cm en de meest gebruikte dikte is 18 mm. Valdempingplaten zijn in meedere diktes verkrijgbaar.

Wat ook een bijkomend voordeel is dat de waterdoorlatendheid intact blijft door het gebruik van de platen.
Hieronder een aantal toepassingen die veel voorkomen bij het gebruik van de valdemping

Speeltuinen

Een van de meest voorkomende toepassingen van valdemping onder kunstgras is in speeltuinen. Kinderen zijn vaak actief en kunnen vallen tijdens het spelen. Het gebruik van valdempend materiaal onder het kunstgras helpt de impact van een val te absorberen en vermindert zo het risico op ernstig letsel.

Valdemping is vooral belangrijk onder speeltoestellen zoals schommels, glijbanen en klimrekken, waar de valhoogte groter kan zijn.

Sportvelden

Valdemping wordt ook gebruikt op sportvelden waar kunstgras is geïnstalleerd. Bij sporten zoals voetbal, hockey, rugby en American football kunnen atleten hardlopen, springen en vallen. Valdemping onder het kunstgras kan helpen de impact van deze activiteiten op te vangen en de kans op blessures te verminderen.

Bovendien kan het bijdragen aan een betere speelervaring en een langere levensduur van het kunstgrasveld.

Multifunctionele recreatiegebieden

Multifunctionele recreatiegebieden met kunstgras, zoals openbare parken, sportcomplexen of schoolpleinen, kunnen ook baat hebben bij valdemping. Deze gebieden worden vaak gebruikt voor verschillende activiteiten en evenementen, zoals sporten, spelen, picknicken en ontspannen.

Valdemping kan de veiligheid en het comfort van de gebruikers verhogen en het risico op letsel verminderen.

Fitness- en trainingsfaciliteiten

In fitness- en trainingsfaciliteiten kan valdemping onder kunstgras nuttig zijn voor het verminderen van de impact op gewrichten en spieren tijdens trainingen en oefeningen. Denk hierbij aan crossfit- en bootcamp-trainingen, waarbij deelnemers vaak springen, rennen en vallen.

Valdemping kan helpen de kans op blessures te verkleinen en een betere trainingservaring bieden.

Kindvriendelijke tuinen

In particuliere tuinen waar kinderen spelen, kan valdemping onder kunstgras de veiligheid en het speelcomfort verbeteren. Door het installeren van valdemping onder het kunstgras kunnen ouders en verzorgers geruster zijn, wetende dat hun kinderen minder kans hebben op ernstig letsel als ze vallen tijdens het spelen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x