Buitenland

Turkse krant: “Verregaande samenwerking tussen leger Turkije en Islamitische Staat”

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terreurbeweging Islamitische Staat werkt samen met Turkse militairen om ervoor te zorgen dat smokkelaars veilig de Turks-Syrische grens kunnen passeren. Dat blijkt uit afgetapte telefoongesprekken tussen een IS-kopstuk en een aantal Turkse militairen, zo meldt de Turkse krant Cumhuriyet.

De telefoongesprekken duiden op verregaande samenwerking tussen IS en het Turkse leger. Turkse legerofficieren zouden meerdere keren een hoge IS-commandant hebben ontmoet om de mensensmokkel te coördineren.

Smokkelen van bommen

Het IS-kopstuk waar het om gaat heet Mustafa Demir en heeft de leiding over het deel van het kalifaat dat aan Turkije grenst, aldus de krant. Uit documenten die zijn opgesteld door een openbaar aanklager blijkt dat Demir onder meer verantwoordelijk is voor het smokkelen van bommen.

Hij werd voor zijn bemiddelende rol betaald door de smokkelaars. De documenten tonen aan dat er sprake was van vriendschappelijke communicatie tussen de Turkse officieren en Demir.

Flinke druk

De zaak werd gestart op basis van informatie van een aantal Turkse burgers wiens familieleden zich bij IS hebben gevoegd. Al snel kwamen de opmerkelijke contacten aan het licht.

De krant Cumhuriyet staat onder flinke druk van de Turkse regering vanwege dit soort onthullingen. Hoofdredacteur Can Dündar en Ankara-correspondent Erdem Gül zitten sinds eind vorig jaar in de gevangenis vanwege de onthullingen die zij deden over Turkse wapenleveranties aan terroristen in Syrië. Het tweetal hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

[Zaman Vandaag]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Tijd dat de Turkse Regering een hele flinke stap terug doet. Nu ophouden met die onzin!

janssen
janssen
6 jaren geleden

Worden er vanuit de NAVO. geen vragen gesteld ?

Gijsberts
Gijsberts
6 jaren geleden

Het past niet in het plan en dubbele agenda, daarom blijft het stil in de hollandse media.

Ron Blauw
Ron Blauw
6 jaren geleden

NAVO? …. = juist de regisseur van dit alles. van Gladio B. Slimme opzet, de belastingbetaler schokt voor de terreur die ze zouden bestrijden. We geloven er heilig in.
Qatar and Ukraine come to deliver Pechora-2D to ISIS, by Andrey Fomin
http://www.voltairenet.org/article189366.html

Lees de ‘memorie van toelichting’ er maar eens op na; het associatieverdrag gaat vooral over politieke en MILITAIRE samenwerking. (codetaal voor de aanval op Rusland).
http://stopdebankiers.eu/the-war-on-terror-is-a-joke/

http://www.globalresearch.ca/pentagon-chief-outlines-plan-for-escalation-of-iraq-syria-war/5501534?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles
http://www.davidicke.com/headlines/34763-cerberus-guarding-the-gates-of-hell-dynecorp-pegasus-bp-goldman-sachs-gulf-oil-disaster-planned/
http://jaysanalysis.com/2015/01/22/vindicated-gladio-b-paris-terror-isis-fakery-admitted/

De NAVO houdt zich bezig met de vraag hoe de publieke opinie blijvend te manipuleren. Hoe de belastingbetaler te blijven laten schokken voor het continueren van de terreur die hem doodsbang moet houden. De Hoop aan Scherven dus.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x