Homepagina » Binnenland » Nederlanders verwijderen massaal Facebook door nieuwe regels, stappen over op Seen.is
Nederlanders verwijderen massaal Facebook door nieuwe regels, stappen over op Seen.is

Nederlanders verwijderen massaal Facebook door nieuwe regels, stappen over op Seen.is

Het vernieuwde eisenpakket dat Facebook op tafel legt is voor veel Nederlanders een brug te ver. Persoonlijke foto’s, inhoud, informatie en namen zouden onherroepelijk eigendom worden van het sociale medium. Veel boze burgers verwijderen uit protest hun account, ook al zijn sommige maatregelen al jarenlang van kracht.

De nieuwe regels betekenen dat vanaf 1 januari de namen en profielfoto’s ongevraagd door Facebook gebruikt mogen worden. Foto’s en video’s zouden zelfs verkocht kunnen worden aan derden. Volgens sommigen verandert er echter niet veel en hebben gebruikers hier allang voor getekend.

Veel Nederlanders laten weten uit woede hun account te verwijderen. Tenminste: dat is hun goede voornemen. Er wordt ook naar alternatieve sociale netwerken gezocht. Door de zware kritiek die Facebook de laatste tijd krijgt, gaan de andere netwerksites fijne feestdagen tegemoet.

Het IJslandse Seen.is wordt gezien als één van de belangrijkste tegenspelers van Facebook. “Wij zijn een snelgroeiende community van gelijkgestemden die naar Seen.is komen, omdat hun privacy hier gerespecteerd wordt,” aldus de website. “Wij zijn gevestigd in IJsland, waar er nog steeds veel vrijheid is.”

Ello, een andere opkomende netwerksite, stelt: “Je sociale netwerk is eigendom van adverteerders. Alles wat je post, iedere vriend die je maakt en elke link die je aanklikt wordt gevolgd. Deze data worden gekocht door adverteerders, zodat ze je meer reclame kunnen laten zien. Jij bent het product dat wordt gekocht en verkocht.” In een manifest zegt Ello daar anders over te denken.

Het Nederlandse sociale netwerk LiveCrew ziet het ledental naar eigen zeggen met de minuut groeien. “Nu steeds meer Nederlanders een alternatief zoeken voor Facebook worden ‘privacybeschermende’ websites steeds belangrijker,” aldus de site. “Geen Amerikaanse regeltjes hier.”

NineForNews heeft vanaf vandaag ook een Seen-account waar je lid van kunt worden als je ook een account hebt op Seen.is.

[Nieuws]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

We zijn onderweg naar een volledige open wereld waarbij er geen geheimen meer bestaan omdat we ook Telepathisch gaan worden. Facebook is daar een digitale voorloper van. De Elite plannen alles zeer goed!!

densie
densie
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

ja, we zijn allen één Pascal… legt me even uit hoe dat zit met de elite, zo jij ze noemt, en ik niet met een hoofdletter…. Valse Love! Corrupte Moordenaars van alles wat waarheid is…medemenselijkheid…Liefde!
én je hebt de klok niet horen luiden én je weet niet waar de klepel hangt….Wake up!

Gerards
Gerards
Reactie op  densie
6 jaren geleden

goh, waarom nou steeds zulke agressieve antwoorden?

Rini
Rini
6 jaren geleden

Dit is een mooi alternatief,maar voor hoe lang gaat het duren!?????
Want men weet dat die mensen die achter de schermen werken(de ailluminatie) het er niet bij laten ziten,en vooral als er veel mensen over stappen.
En dat zij er alles aan gaan doen om het weer over tenemen(geld zal daar weer ee hele grote rol in spelen),en daar hebben hun genoeg van,en daar gaan mensen bijna altijd mee over stag.
Maar ja we zullen het zien,heb zelf gelukig geen Face book 🙂 🙂 🙂

Buddy
Buddy
6 jaren geleden

Als je het al over gevaarlijke ziektes hebt, is dit het beste voorbeeld…

Jack
Jack
6 jaren geleden

Ik heb sowieso nooit begrepen waarom mensen digitale “vrienden” op de sites zo belangrijk vinden. Ik doe niet aan socialmedia aangezien ik toen die zooi begon al direct het vermoeden dat dit mijn privacy aan zou tasten. Iets op internet zetten is heel gemakkelijk. Maar iets eraf halen is onmogelijk.

Roland
Roland
Reactie op  Jack
6 jaren geleden

Jack Ik ben het helemaal met jou eens.
Ik ben ook nergens lid van vanwegen idd mijn privacy.
Ik hoop dat er meer mensen zijn die zo slim als ons zijn!!!

Mvg Roland

asociaaltje
asociaaltje
Reactie op  Roland
6 jaren geleden

“mensen die zo slim zijn als ons”. Nou dan weet je het wel…. die zijn te stom om verstandig met social media om te gaan. Maar wel zitten mekkeren online, wat ook iedereen kan lezen, dus what’s the difference…Vertel online alleen dingen die je ook aan je oma zou vertellen, dan is er niks aan de hand.

Jan
Jan
Reactie op  asociaaltje
6 jaren geleden

Precies acosiaaltje,
Lekker bijdehand lopen doen hier. En dan…. ik heb niets te verbergen. Zolang ik niet ineens ergens lid van ben of iets heb gekocht zonder dat ik het weet, vind ik het prima.
Al dat gezeik over mensen die op sociaal media zitten. Laat ons lekker onze eigen gang maken en onze keuzen maken.
En Jack is wel héél slim om dit allemaal al te voorzien, jaren geleden.
Ik zou in de aandelen gaan.

Gerards
Gerards
Reactie op  asociaaltje
6 jaren geleden

ja acosiaaltje. die naam alleen al.
“mensen die zo slim zijn als ons”. Nou dan weet je het wel…. die zijn te stom om verstandig met social media om te gaan.
Geeft precies aan welk niveau jullie hebben. ” te stom ……”haha

Janssen
Janssen
Reactie op  Roland
6 jaren geleden

Het zal mij een zorg zijn wie er meekijkt, ik heb niets te verbergen en wanneer er iets wordt gepubliceerd ontken ik het toch ! Er wordt wat ingebroken en gemanipuleerd op het net !!!!

nostradamus
nostradamus
6 jaren geleden

En wat is het verdien model van die andere sociale media sites?

Gratis diensten aanbieden is onmogelijk in onze wereld. En de enige optie om geld te verdienen met een gratis dienst is de mensen reclame door de strot duwen. En om deze reclame relevant te houden voor de individuele gebruikers worden er dingen bij gehouden voor reclame targeting.

Dus of het nu jantje keesje of pietje heet het beest lijft het zelfde!

The Supreme
The Supreme
6 jaren geleden

dit is oud nieuws ik weet niet waarom iedereen opeens gaat huilen dit is altijd al zo geweest met facebook een van de meest fascistische social media websites van het net.

realitycheck
realitycheck
6 jaren geleden

Ijsland kan de privacy hooghouden, nederland niet want lopen aan de leiband van de meesters aan de overkant aka het land van de ongewenste mogelijkheden. Hun wetgeving is de onze immers.

elememgajanu
elememgajanu
6 jaren geleden

Vergelijking:
Het gebruik maken van Social Media / social platform sites kan je beschouwen als een kroeg of buurtcentrum gaat waar je met heel je gezin je privé leven deelt. Afgeschermd kun je zien als dunne wandjes van karton. Het is aan ieder de keuze of je wel of niet met z’n allen naar die plek toe gaat.
Het delen van informatie op het web kan je simpelweg niet als “veilig” beschouwen.

Het verbaast mij hoeveel mensen, vooral veel jongeren, klakkeloos hun privé leven delen zonder na te denken over de gevolgen. Omdat het kan, en makkelijk te delen is met vrienden. Terwijl ze niets hebben gelezen over de gebruiksvoorwaarden van een dienst / app / platform etc.

“ik heb niets te verbergen” of “boeit mij dat” is regelmatig een antwoord.
En ondertussen wordt hun privé leven doorverkocht of misbruikt door organisaties of individuen.
Met alle mogelijke risico’s die er aan hangen.
“zo’n vaart zal het niet lopen”,”dat gebeurd niet zomaar”, “doemdenken” zijn de sus-reacties om het ergste scenario af te zwakken. Terwijl en ondertussen dagelijks diverse mensen, jong en oud, het slachtoffer worden van hun onkunde en naïviteit op het internet.
Met andere woorden: kop in het zand, want dit willen we niet zien.

het is niet alleen facebook, ook Google schendt privacy en daarbuiten heb je de diverse fishing praktijken via e-mail, etc etc.

Kortom, het blijft voor ons gebruikers, nadenken bij wat we doen en delen op het internet.
Gezond verstand gebruiken, toch maar wel de voorwaarden lezen en zien of we daar achter kunnen staan. Dit doen we meer in een fysieke winkel, dan op het internet.

smokesmoke
smokesmoke
6 jaren geleden

en ook SEEN.IS is niet veilig ! nix is meer veilig !

frits of barend
frits of barend
6 jaren geleden

Ik begrijp het probleem niet helemaal. Gaat het hier nu enkel om facebook gegevens van gebruikers die verkocht worden tbv reclame boodschappen? In dat geval heb ik de oplossing; negeer reclames.

Voor mij is dit totaal geen probleem. Mensen die hun hele privé leven delen doen dit zelf. Het is een ontwikkeling in de sociale omgang mogelijk gemaakt door het internet. Sommige dingen zeg je gewoon niet in gezelschap omdat mensen je tegenhouden of je bang bent voor de gevolgen. Alleen achter je computer zijn die gevolgen veel minder intimiderend dan wanneer je iemand recht in de ogen kijkt. Ook die ontwikkeling is niet gevaarlijk toch? Is er hier meer aan de hand?

x

Check Also

ijsland

In IJsland zijn 3 mensen overleden na het coronavaccin

In IJsland zijn drie mensen overleden nadat ...

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

63
0
We lezen graag je reactie!x