Binnenland

Nederlanders verwijderen massaal Facebook door nieuwe regels, stappen over op Seen.is

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het vernieuwde eisenpakket dat Facebook op tafel legt is voor veel Nederlanders een brug te ver. Persoonlijke foto’s, inhoud, informatie en namen zouden onherroepelijk eigendom worden van het sociale medium. Veel boze burgers verwijderen uit protest hun account, ook al zijn sommige maatregelen al jarenlang van kracht.

De nieuwe regels betekenen dat vanaf 1 januari de namen en profielfoto’s ongevraagd door Facebook gebruikt mogen worden. Foto’s en video’s zouden zelfs verkocht kunnen worden aan derden. Volgens sommigen verandert er echter niet veel en hebben gebruikers hier allang voor getekend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Veel Nederlanders laten weten uit woede hun account te verwijderen. Tenminste: dat is hun goede voornemen. Er wordt ook naar alternatieve sociale netwerken gezocht. Door de zware kritiek die Facebook de laatste tijd krijgt, gaan de andere netwerksites fijne feestdagen tegemoet.

Het IJslandse Seen.is wordt gezien als één van de belangrijkste tegenspelers van Facebook. “Wij zijn een snelgroeiende community van gelijkgestemden die naar Seen.is komen, omdat hun privacy hier gerespecteerd wordt,” aldus de website. “Wij zijn gevestigd in IJsland, waar er nog steeds veel vrijheid is.”

Ello, een andere opkomende netwerksite, stelt: “Je sociale netwerk is eigendom van adverteerders. Alles wat je post, iedere vriend die je maakt en elke link die je aanklikt wordt gevolgd. Deze data worden gekocht door adverteerders, zodat ze je meer reclame kunnen laten zien. Jij bent het product dat wordt gekocht en verkocht.” In een manifest zegt Ello daar anders over te denken.

Het Nederlandse sociale netwerk LiveCrew ziet het ledental naar eigen zeggen met de minuut groeien. “Nu steeds meer Nederlanders een alternatief zoeken voor Facebook worden ‘privacybeschermende’ websites steeds belangrijker,” aldus de site. “Geen Amerikaanse regeltjes hier.”

NineForNews heeft vanaf vandaag ook een Seen-account waar je lid van kunt worden als je ook een account hebt op Seen.is.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

We zijn onderweg naar een volledige open wereld waarbij er geen geheimen meer bestaan omdat we ook Telepathisch gaan worden. Facebook is daar een digitale voorloper van. De Elite plannen alles zeer goed!!

Rini
Rini
9 jaren geleden

Dit is een mooi alternatief,maar voor hoe lang gaat het duren!?????
Want men weet dat die mensen die achter de schermen werken(de ailluminatie) het er niet bij laten ziten,en vooral als er veel mensen over stappen.
En dat zij er alles aan gaan doen om het weer over tenemen(geld zal daar weer ee hele grote rol in spelen),en daar hebben hun genoeg van,en daar gaan mensen bijna altijd mee over stag.
Maar ja we zullen het zien,heb zelf gelukig geen Face book 🙂 🙂 🙂

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Als je het al over gevaarlijke ziektes hebt, is dit het beste voorbeeld…

Jack
Jack
9 jaren geleden

Ik heb sowieso nooit begrepen waarom mensen digitale “vrienden” op de sites zo belangrijk vinden. Ik doe niet aan socialmedia aangezien ik toen die zooi begon al direct het vermoeden dat dit mijn privacy aan zou tasten. Iets op internet zetten is heel gemakkelijk. Maar iets eraf halen is onmogelijk.

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x