Great ResetMens en Dier

Stevige kritiek op Rutte na gesprek: ‘U geeft geen biet om de boeren van uw land’

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Premier Rutte sprak in Friesland met boeren uit de omgeving. “Dit zijn geen gemakkelijke gesprekken, want het is duidelijk dat de stikstofdiscussie veel emoties oproept in de agrarische sector. Ik begrijp die zorgen, want er komt veel op boeren af,” schrijft Rutte op social media.

“Jullie staan er niet alleen voor, we laten jullie niet vallen,” zegt hij tegen de boeren. “Samen gaan we werken aan nieuwe perspectieven voor de agrarische sector.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Rutte zei verder dat het verminderen van de stikstofuitstoot ‘ingrijpend en niet gemakkelijk’ zal zijn. Hij zei ook dat ‘we als kabinet in nauw gesprek blijven met de boeren, te beginnen morgen onder leiding van Johan Remkes’.

Geen vertrouwen

Een groot aantal boerenorganisaties heeft al laten weten niet aan te schuiven bij dat overleg. Premier Rutte zei dat ‘jammer’ te vinden.

Alleen LTO-voorzitter Sjaak van der Tak zal vrijdag namens alle boerenorganisaties een boodschap overbrengen. De organisaties stellen dat ze geen vertrouwen hebben in het ‘door de regering geregisseerde overleg’ met Remkes.

World Economic Forum

Ondernemer Rutger van den Noort merkt op: “In de Dikke van Dale staat bij vertrouwen ‘geloof in iemands goede trouw en eerlijkheid’. Niet exact de kwalificaties die bij kabinet-Rutte 4 horen, dus er is alle reden om de zijde van de boeren te kiezen.”

Verslaggever Lewis Brackpool, die onlangs in Nederland voor Rebel News verslag deed over de boerenprotesten, haalt fel uit naar de premier. “U geeft geen biet om de boeren van uw land. U neemt maar wat graag een deel van de grond af van mensen die er generaties lang op hebben gewerkt en geleefd. Het is spijtig om te zien dat u uw land uit handen heeft gegeven aan het World Economic Forum,” schrijft hij op Twitter.

4.8 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Rutte geeft om geen enkele burger een biet, hij is volkomen met zichzelf bezig en de rest zal hem worst wezen.

nou en!
nou en!
1 jaar geleden

hold the line!!!!

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

En zo is ’t!!

Underground
Underground
1 jaar geleden

Deze Trekpop ontloopt zijn straf niet, net als al die andere trekpoppen die naast hem staan. Smerige landverrader. Oliemannetje 3.0

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x