Homepagina » Bewustzijn » Is DMT de schakel tussen ons bewustzijn en andere realiteiten?
Is DMT de schakel tussen ons bewustzijn en andere realiteiten?

Is DMT de schakel tussen ons bewustzijn en andere realiteiten?

De Amerikaanse arts Rick Strassman doet onderzoek naar de effecten van DMT (dimethyltryptamine), een hallucinogene en entheogene drug.

Volgens Strassman wordt DMT aangemaakt door het brein, om precies te zijn in de pijnappelklier.

DMT komt van nature voor en is gerelateerd aan de neurtransmitters serotonine en melatonine. Strassman propageerde aan de Universiteit van New Mexico de theorie dat het vrijmaken van een grote hoeveelheid DMT vanuit de pijnappelklier vlak voor de dood of bijna-dood de oorzaak is van het fenomeen bijna-doodervaring.

Strassman trekt een parallel tussen het gebruik van hoge doses DMT en contact met bepaalde entiteiten. Mensen die contact hebben gehad of die een hoge dosis DMT hebben gekregen, zeggen allemaal dat de ervaring echter dan echt was.

In vergelijking met de soliditeit en overtuigende aard van een ervaring na het gebruik van DMT lijkt de realiteit waar we nu in leven meer op een droom. Dat wordt ook gezegd door mensen die spontaan contact hebben ervaren.

Als je de religieuze geschriften van duizenden jaren geleden erop naslaat wordt het contact tussen mensen en spirituele wezens of wezens zonder fysiek lichaam omschreven als de meest echte, verpletterende en onthullende ervaring die iemand kan hebben.

Dr. Strassman zegt dat we het fenomeen niet moeten afdoen als fantasie of hallucinatie, maar dat we moeten onderzoeken hoe het precies werkt. Hij denkt dat DMT kan fungeren als een soort schakel tussen ons bewustzijn en het bewustzijn van de niet-fysieke realiteit.

Bron: Dailygrail.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Het is inderdaad vreemd dat de pijnappelklier vlak voor je dood een hoge doses DMT afscheidt. Waar is dat voor nodig als er verder niets na de dood zou zijn? Ik geloof dan ook dat het is om de overstap te kunnen maken.

  4 likes
 2. Ik heb veel met DMT geëxperimenteerd. Ik kan dat gevoel voor andere entiteiten wel bevestigen. Ik weet ook dat het brein tot leuke trucjes in staat is. Er is een SouthPark aflevering die over DMT gebruik gaat. Is erg goed gedaan.

  2 likes
 3. volgens mij zitten ze weer eens op het verkeerde spoor…. ik ben dan zeker met heel veel dmt in de pijnappelklier geboren, want ik heb echt vanaf de geboorte paranormale visioenen,,zie overledenen, en vele andere entiteiten ect…….soms denk ik dat wetenschappers geen idee hebben waar ze moeten zoeken!!!?

  2 likes
 4. Als niburu mij de dmt sponsort wil ik best een reis naar de ruimte maken

  1 likes
 5. [quote name=”onder het oog”]Als niburu mij de dmt sponsort wil ik best een reis naar de ruimte maken[/quote]
  als we nu eerst donateur worden van niburu dan zit zo,n reisje er misschien wel in,,dus doneer een paar miljoen dan komt dat vast wel goed ,of elke nederlander 1 euro doneren mag ook, das ook een 16/17 miljoen.

  1 likes
 6. Onder het oog.

  Dmt is vrij gemakkelijk te krijgen in nederland en is helemaal niet duur.
  Dus sponsors heb je niet nodig.
  Lef wel!

  1 likes
 7. [quote name=”pietsnot”][quote name=”onder het oog”]Als niburu mij de dmt sponsort wil ik best een reis naar de ruimte maken[/quote]
  als we nu eerst donateur worden van niburu dan zit zo,n reisje er misschien wel in,,dus doneer een paar miljoen dan komt dat vast wel goed ,of elke nederlander 1 euro doneren mag ook, das ook een 16/17 miljoen.[/quote]

  Ik weet niet wie jouw dealer is maar je wordt opgelicht.

  1 likes
 8. Kees, Zou het niet een beschermmechanisme kunnen zijn. De kans is ook aanwezig dat er niets is. Dat dood, dood is. We maken immers ook pijnstillende stoffen aan, als we gewond zijn.

  1 likes
 9. [quote name=”kees Chinees”]Het is inderdaad vreemd dat de pijnappelklier vlak voor je dood een hoge doses DMT afscheidt. Waar is dat voor nodig als er verder niets na de dood zou zijn? Ik geloof dan ook dat het is om de overstap te kunnen maken.[/quote]

  Dat kan goed gecontroleerd worden bij mensen die op een sterfbed liggen en het lichaam zich voorbereid op wat komen gaat.

  Ik vraag mij echter af of dit ook zo is als men acuut het leven verlaat dmv een ongeval of iets dergelijks.

  1 likes
 10. Dat is nu precies wat ik ook denk…alleen heb ik nog geen dmt gehad wel paddo`s en truffels die laaste neem ik nog steeds als je sterk soort neemt krijg je het zelfde effect (over wat ik heb gelezen) als dmt. Bepaalde trips hebben mijn leven radicaal omgegooid ik ben veranderd ik wil het niemand aanbevelen.

  Het blijft in de volksmond namelijk drugs plus je moet niet onzeker zijn dit kan namelijk overgaan in een badtrip en ja ik heb ze ook gehad het zijn de eigenlijk de beste trips want zij blijven je het beste bij….ik besefte dat het toen aan de paddo lag, maar of een ander dat beseft dat durf ik niet te zeggen. Verder zie ik trippen als een onderdeel van het leven………dromen is in mijn ogen namelijk ook trippen je verwerkt dan de dag wat je hebt meegemaakt en kan ook zeer intens zijn.

  Ik geloof dat je als je bij bewustzijn gaat trippen je dan een deel van je leven verwerkt je onderbewuste gedachten komen komen ook naar boven terwijl je bewust aanwezig bent (ik vind dit ontzettend moeilijk om uit te leggen) dit voelt voor mij verrijkend want je gaat ook je weggedrukte emoties verwerken, en ik denk dat je dan op dat punt dan ook gaat veranderen.

  Ook zie je dingen beter die normaal over het hoofd ziet doe bijv maar eens een lamp aan, en je ziet de lamp gaat aan maar onder het trippen zie je duidelijk dat de kamer langzaam steeds verlichter word…………of je loopt buiten en je ziet de wolk voor de zon gaan, boeiend denk je dan maar onder het trippen zie je bijv de schaduw van de wolk over het landschap trekken…contrast verschillen vallen veel beter op geluid ook en als je dieper gaat ga je met de ogen dicht ook patronen zien zoals fractals met kleur patronen en denk dat dat de overgang is naar een andere dimensie.

  0 likes
 11. een keer dmt gebruikt, is gewoon in nederland verkrijgbaar, heb het verkregen via een huisdealer. het was echt mind blowing! echter dan echt! alles leek inderdaad naderhand nogal nep. mijn ervaring was dat er twee vrouwelijke entiteiten mij wouden meenemen, mij iets wouden laten zien. daarna nog een keer gebruikt en mij ook daadwerkelijk mee laten nemen. die ervaring is onbeschrijfelijk.
  echter dan echt.

  1 likes
 12. naderhand kreeg ik een immens dankbaar gevoel en voelde mij als mens eigenlijk niks.

  1 likes
 13. [quote name=”niels189″]naderhand kreeg ik een immens dankbaar gevoel en voelde mij als mens eigenlijk niks.[/quote]
  Interessant verhaal niels189! In hoeverre heeft het jou veranderd? Kan me voorstellen dat wanneer de trip is afgelopen en je het ‘normale’ leven maar nep vindt, dat je daardoor misschien gedemotiveerd raakt, omdat je alles toch als nep ervaart. Of misschien krijg je de drang om vaker DMT te gaan gebruiken om dat gevoel weer terug te krijgen. Kun je daar wat over zeggen?

  0 likes
 14. DMT is echt makkelijk te verkrijgen. Zit in vele planten en die zijn weer te halen via elke online smartshop op internet. Extractie om pure dmt te maken is ook zo te vinden en kan elke simpele ziel maken. Ik zou zeggen probeer het en laat je verwonderen.

  Erg mooi en bijzonder en inderdaad echter dan echt.

  0 likes
 15. [quote name=”nunki”]Kees, Zou het niet een beschermmechanisme kunnen zijn. De kans is ook aanwezig dat er niets is. Dat dood, dood is. We maken immers ook pijnstillende stoffen aan, als we gewond zijn.[/quote]

  Beschermingsmechanisme voor wàt? ALs dood dood is en niks meer. Dan maakt het de natuur echt niet uit of je toen effe angstig was of niet.
  Pijnstillende stoffen daarentegen stellen je in sommige situaties, in het leven, in staat om te overleven.

  0 likes
 16. Knap dat jullie dat allemaal durven.
  Voor mijzelf voel al meer dan genoeg en wil ik niet de controle verliezen met een of andere drug, het lijkt leuk, maar wat als het een verkeerde wending maakt, ben je dan rijp voor het gekkenhuis?
  Het risico is mij te groot.

  0 likes
 17. [quote name=”Woutertje”]Ik vraag mij echter af of dit ook zo is als men acuut het leven verlaat dmv een ongeval of iets dergelijks.[/quote]
  Dit is iets wat niet met logica beredeneerd en enkel ervaren kan worden. Er zijn genoeg wetenschappelijk onderzochte getuigenissen van BDE, oa hartchirurg Pim Van Lommel na zijn lange carriëre komt tot die conclusie. Als je de DMT ervaringen (via eender welk middel, paddo of dromen, of meditatie,…) er bij neemt dan opent zich een heel ander perspectief. Dit perspectief kan je enkel snappen na dergelijke ervaringen. Het geeft je totaal nieuwe inzichten en ik besef nu meer dan ooit dat het je realiteit voor een lange tijd effectief veranderd…

  0 likes
 18. [quote name=”Godly”]
  Dit is iets wat niet met logica beredeneerd en enkel ervaren kan worden. Er zijn genoeg wetenschappelijk onderzochte getuigenissen van BDE, oa hartchirurg Pim Van Lommel na zijn lange carriëre komt tot die conclusie. Als je de DMT ervaringen (via eender welk middel, paddo of dromen, of meditatie,…) er bij neemt dan opent zich een heel ander perspectief. Dit perspectief kan je enkel snappen na dergelijke ervaringen. Het geeft je totaal nieuwe inzichten en ik besef nu meer dan ooit dat het je realiteit voor een lange tijd effectief veranderd…[/quote]

  Volgens mij begreep jij mijn vraag niet zo goed?
  Als hartchirurg heb je te maken met patienten wiens lichaam zich daar op voorbereid en verschillende stadias doorloopt voor een persoon aan zn einde komt.

  Ik bedoel je loopt niets vermoedend op straat en plots lig je levenloos onder een bus.
  Het lichaam heeft dus geen tijd zich hier op voor te bereidden. Wordt er dan ook dimethyltryptamine door deze klier aangemaakt (los van BDE).

  Oh, en je kunt paddos eten wat je wilt.. maar van zn leven krijg je daar geen dmt trip van. Ook zul je na dat je wakker wordt uit je slaap niets van deze stof merken.
  Ik denk ook niet dat iemand hier een vergelijkbare trip via meditatie kan ervaren aangezien je daar zo’n beetje 8 uur per dag voor 30 jaar zou moeten mediteren, dat krijg je niet zomaar voor elkaar.

  0 likes
 19. Roze olifantjes (waanbeelden) zien van een te lange trip… zucht, waar gaat de wereld heen met snuivende en spuitende gasten…

  0 likes
  • Jij hebt er duidelijk verstand van en je reactie is goed onderbouwd. DMT duurt maximaal 1 uur. Soms zelfs maar 5 minuten. En op die waanbeelden zijn honderden religies uit ontstaan.
   Je ziet geen roze olifantjes…Al je zintuigen worden ontgrensd die normaal beperkt waar kunnen nemen door onze belachelijke miniscuul waarnemen van kleurenspectrum en geluidsfrequenties.met DMT krijg je alle golven en signalen binnen die normaal door je hersenen worden gefilterd

   0 likes
 20. [quote name=”loesje”]volgens mij zitten ze weer eens op het verkeerde spoor…. ik ben dan zeker met heel veel dmt in de pijnappelklier geboren, want ik heb echt vanaf de geboorte paranormale visioenen,,zie overledenen, en vele andere entiteiten ect…….soms denk ik dat wetenschappers geen idee hebben waar ze moeten zoeken!!!?[/quote]
  Wetenschap zijn aannames.Daar naast kan je gebruiken wat je wilt ,als je er niet aan toe bent om bepaalde dingen te zien.krijg je het ook niet te zien.zelf heel wat astrale reizen gemaakt. van af mijn 3de jaar bewust .je kan het zo gek niet bedenken,ook op de aarde en holle aarde,porto kolos-akasha enz.parallel werelden.Overgegane mensen ,dieren idem.en veel gebeurtenissen op aarde en mensen soms 10 of 20 jaar te vroeg ,als je dan al het lef had om te waarschuwen.spoorde je niet.als het dan gebeurde( Was).Hoe kon jij dat toen al weten.En lopen vaak met een boog om je heen.

  0 likes
 21. [quote name=”Woutertje”][quote name=”Godly”]
  Dit is iets wat niet met logica beredeneerd en enkel ervaren kan worden. Er zijn genoeg wetenschappelijk onderzochte getuigenissen van BDE, oa hartchirurg Pim Van Lommel na zijn lange carriëre komt tot die conclusie. Als je de DMT ervaringen (via eender welk middel, paddo of dromen, of meditatie,…) er bij neemt dan opent zich een heel ander perspectief. Dit perspectief kan je enkel snappen na dergelijke ervaringen. Het geeft je totaal nieuwe inzichten en ik besef nu meer dan ooit dat het je realiteit voor een lange tijd effectief veranderd…[/quote]

  Volgens mij begreep jij mijn vraag niet zo goed?
  ingekort

  Ik bedoel je loopt niets vermoedend op straat en plots lig je levenloos onder een bus.
  Het lichaam heeft dus geen tijd zich hier op voor te bereidden. Wordt er dan ook dimethyltryptamine door deze klier aangemaakt (los van BDE).

  Oh, en je kunt paddos eten wat je wilt.. maar van zn leven krijg je daar geen dmt trip van. Ook zul je na dat je wakker wordt uit je slaap niets van deze stof merken.
  Ik denk ook niet dat iemand hier een vergelijkbare trip via meditatie kan ervaren aangezien je daar zo’n beetje 8 uur per dag voor 30 jaar zou moeten mediteren, dat krijg je niet zomaar voor elkaar.[/quote]( Je lichaam bereid niets voor. HET lichaam kan vechten om in leven te blijven De ziel beslist).,Wat jij hier mee bedoelt te zeggen is dat mensen die niet weten waar zij terechtkomen en zijn.volledig de weg kwijt kunnen zijn.En gaan dolen.gebeurt maar al te vaak.maar hulp is altijd dichtbij,maar zij moeten er zelf om vragen.
  Je kan met de gave of wijsheid ook geboren worden.en dan heb je echt geen paddo,s of 30 jaar meditatie nodig.het enige wat telt is in je eigen energie blijven staan.Waar ik mij allang niet meer aan stoor.geloven doet de massa je toch niet.Of achter je rug kletsen.hij spoort niet.Maar heeft wel veel te vaak gelijk.

  0 likes
 22. [quote name=”pietje bell”]( Je lichaam bereid niets voor. HET lichaam kan vechten om in leven te blijven De ziel beslist).,Wat jij hier mee bedoelt te zeggen is [/quote]

  Dus nu ga jij vertellen wat ik probeer te zeggen..

  hmm….

  [quote name=”pietje bell”]
  is dat mensen die niet weten waar zij terechtkomen en zijn.volledig de weg kwijt kunnen zijn.En gaan dolen.gebeurt maar al te vaak.maar hulp is altijd dichtbij,maar zij moeten er zelf om vragen.
  Je kan met de gave of wijsheid ook geboren worden.en dan heb je echt geen paddo,s of 30 jaar meditatie nodig.het enige wat telt is in je eigen energie blijven staan.Waar ik mij allang niet meer aan stoor.geloven doet de massa je toch niet.Of achter je rug kletsen.hij spoort niet.Maar heeft wel veel te vaak gelijk.[/quote]

  Dat is een onjuiste analyse van de vraag die ik opbracht.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Jullie hebben dit zélf veroorzaakt! Zie hoe Baudet de Tweede Kamer confronteert met de ongemakkelijke waarheid over Syrië

Jullie hebben dit zélf veroorzaakt! Zie hoe Baudet de Tweede Kamer confronteert met de ongemakkelijke waarheid over Syrië

De Turkse aanval op Syrische Koerden is ...

Wie profiteren er van de klimaatmaatregelen en waarom is klimaatverandering een hoax? Deze wetenschapper heeft de antwoorden

Wie profiteren er van de klimaatmaatregelen en waarom is klimaatverandering een hoax? Deze wetenschapper heeft de antwoorden

De Amerikaanse wetenschapper Shiva Ayyadurai onthulde onlangs ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.