Gezondheid

Homeopathie eindelijk erkend

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs werd homeopathie in België erkend. Goed Gevoel sprak met een huisarts, kinderarts en vroedvrouw die al heel lang overtuigd zijn van de kracht ervan.

Huisarts Bart Lambert: “Vaak betere resultaten bij chronische klachten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Lamberts broertje had een onbehandelbare astma. Zijn ouders gingen met hem van de ene arts naar de andere, maar niets hielp. Ten einde raad zijn ze naar een homeopaat gestapt. Vrij snel was hij veel beter. Zonder medicatie is de ziekte er helemaal uitgegroeid.

Homeopathie werkt volgens het principe van de kwantumfysica: door het schudden van een verdunde substantie op basis van minerale, dierlijke, plantaardige of energetische middelen ontstaat een overdracht van energie die genezend werkt.

Lambert stelt vast dat de klassieke geneeskunde vaak geen oplossing biedt voor chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, astma of reuma. Met homeopathie boeken we dikwijls wel resultaat, zegt de huisarts.

“Sceptici zeggen dat homeopathie enkel werkt bij mensen die erin geloven, maar bij baby’s met respiratoire ziektes, waarbij we zeer goede resultaten boeken, kan het zogenaamde placebo-effect toch niet meespelen,” aldus Lambert.

Kinderarts Flor Van Oproy: “Kinderen reageren er sneller op.”

Van Oproy mocht als kinderarts in het ziekenhuis geen homeopathie toepassen. Haar dochtertje was twee jaar toen ze tweemaal een convulsie (stuipen) doormaakte met matige koorts. Er was een vermoeden dat het epilepsie was. De klassieke behandeling toen was valium intraveneus toedienen, maar bij de derde, zeer ernstige aanval, reageerde ze daar niet meer zo goed op.

Op basis van de symptomen kon Van Oproy het juiste homeopathische product kiezen en was haar dochtertje snel beter. Bij homeopathie speelt het mentale beeld van de patiënt ook een grote rol. Ze gebruikt het eveneens bij sommige aandachtsstoornissen zoals ADHD of ADD. Bij kinderen met karakterstoornissen of agressie, bij bange kinderen met weinige zelfvertrouwen en bij slaapstoornissen boekt ze goede resultaten.

“Gezonde voeding werkt ondersteunend: 70 procent van onze immuniteit wordt immers in de darmen opgebouwd. Dus ik zal ouders altijd aanraden hun kinderen gezond te laten eten. Suikers zijn voor kinderen echt vergif en leiden tot een suikerverslaving,” zegt ze.

Vroedvrouw Marcia De Keyser: “Veel zwangerschappen zijn ermee op te lossen.”

De Keyser begon met baby’s die na 34 weken nog in stuitligging liggen via homeopathie ertoe te bewegen om zich te draaien. Dat gaf goede resultaten. Als ze rond 35 weken kon starten met de toediening van Pulsatilla (wildemanskruid), bleek 60 tot 70 procent van de baby’s zich alsnog te draaien.

Veel jonge ouders verkiezen homeopathie, omdat ze het veiliger vinden dan chemische medicijnen. De Keyser gebruikt homeopathie voor allerhande zwangerschapskwaaltjes, maar ook tijdens de bevalling zelf. Ze is gespecialiseerd in natuurlijke bevallingen. Slechts bij drie procent van haar cliënten wordt overgegaan op epidurale verdoving, terwijl dat in een ziekenhuis oploopt tot 80 procent.

Sceptici vergeten volgens De Keyser dat er tot in de 18e eeuw niets anders bestond dan geneesmiddelen die voortkwamen uit de natuur. Ook veel klassieke medicijnen vinden hun oorsprong in de natuur.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
9 jaren geleden

v e r u k k e l i j k bericht! Zeg het voort…en…. schaf een acute doos aan en leer de beginselen van acute klass. homeopathie, dan kun je jezelf en je kinderen helpen…ipv in paniek naar de huisarts te rennen en je te laten vergiftigen..met antibiotica e.d…. of althans te laten onderdrukken…
Vele klass. Homeopaten geven deze cursussen, in kleine groepen, meestal in het weekend of op doordeweekse avonden, leuk, leerzaam en zooo verrijkend en blij makend! yes!
Namaste

gerard v wonderen
gerard v wonderen
9 jaren geleden

Homopatie bestaat al zolang, kruidenvrouwtje in de middeleeuwen als je dat je dokter verteld zegt hij, ja dat is, zo, medicijnen hebben vaak een nadelige bijwerking,

louise
louise
9 jaren geleden

Goed zo!! zeker bij een arts,die moet zelf kunnen kiezen welk middel hij voorschrijft of in combinatie…
overigens vind ik het ook geweldig dat in Belgie de apotheek zelf ook wat middelen bereidt ook vaak een combinatie, ga dat hier maar eens vragen!!voor Belgie geweldig,nou wij in dat afwachtende hollandse nog?!

Henk001
Henk001
9 jaren geleden

“Homeopathie werkt volgens het principe van de kwantumfysica: door het schudden van een verdunde substantie op basis van minerale, dierlijke, plantaardige of energetische middelen ontstaat een overdracht van energie die genezend werkt.”
Dit is wetenschappelijke onzin. Bijna niemand die geen natuurkunde heeft gevolgd snapt wat quantumfysica precies is. Kreten als onzekerheidsrelatie, verstrengeling en dergelijke worden in alternatieve kringen vrolijk misbruikt door mensen die er niets van snappen om indruk te maken op anderen die er nog minder van snappen. En in dit geval om het grootste vraagteken bij homeopathie met de mantel van de quantumvaagheid te bedekken: bij een verdunning van D30 of C15 is de kans om nog één molecuul van de eventueel werkzame stof aan te treffen zo goed als nul.
“Ja maar het werkt toch?” Dat is dus nog nooit door goed opgezet gerandomiseerd dubbelblind onderzoek aangetoond. Ook in dit artikel weer alleen anekdotisch “bewijs”.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x