Buitenland

Schots ecodorp bestaat uit huizen van hennep

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het noordwesten van Schotland wordt een duurzaam woningbouwproject gerealiseerd. De huizen worden gemaakt van hennep.

Het milieuvriendelijke materiaal wordt gebruikt voor de bouw van een geprefabriceerd wandsysteem dat Hembuild wordt genoemd. Het bestaat uit een mix van industriële hennep en kalk.

Het systeem worden geleverd door Hemcrete Projects, een Engels bouwbedrijf dat zich specialiseert in bouwen met hennep.

Stookkosten

In de plaats Achabeag zijn inmiddels twee huizen gebouwd, allebei met een zeer verschillend ontwerp. In totaal worden 20 huizen neergezet. Er is gekozen voor het systeem van Hembuild omdat er steeds meer wordt gezocht naar natuurlijke materialen en duurzaamheid.

Het isolatiemateriaal voor de woningen bestaat uit hennepvezel, waardoor eigenaars veel minder kwijt zullen zijn aan stookkosten. Daarnaast dringt hennep de uitstoot van broeikasgassen terug door CO2 in de muren te vangen en op te slaan.

Unieke eigenschappen

Doordat hennep erg snel groeit is het gewas een stuk duurzamer dan timmerhout. Door de unieke eigenschappen van industriële hennep wordt de plant steeds vaker gebruikt voor milieuvriendelijke woningbouwprojecten overal ter wereld. In onder meer Canada, de Verenigde Staten en delen van Europa staan al huizen van hennep.

Albert Dun uit Oude Pekela had in Nederland de primeur: hij bouwde het eerste Nederlandse huis van hennep. Het binnenste van de stengel wordt gebruikt voor de woningen. Hennep zuigt zich vol met water waardoor er geen problemen ontstaan als het regent. Het water komt niet door de muren heen.

Bron: Greenbuildingpress.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
8 jaren geleden

kan je nog altijd je huis op roken

dymph
dymph
8 jaren geleden

Heel leuk dit te lezen onze kinderen hadden het ook al over om melieu vriendelijk te gaan wonen. Ze willen graag in een bossen gaan wonen en ze zijn volop plannen aan het maken.

pietje bell
pietje bell
8 jaren geleden

Het gaat langzaam maar zo wel de goede kant op.nu de andere producten nog terug die vroeger overal te krijgen waren.

Ineke
Ineke
8 jaren geleden

Leuk bericht, in Nederland wordt er i.d.d ook mondjes maat gebouwd met hennep. Hennep stenen. Er is info over te vinden bijv. via http://www.vanlaarhovencombinaties.nl
Dit is een architecten bureau welke ontwerpt, al 30 jaar, op basis van graancirkels. Gebruik van hennep, stro, leem enz. Op de originele site van bovenstaand bericht kun je ook lezen dat er een birdbrick ontworpen is, een geïntegreerde nestkast met een stenen uiterlijk. Dat zijn nog eens leuke vindigen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x