Buitenland

Nederlandse commando’s ingezet in Syrië. Bronnen doen onthullingen over illegale activiteiten

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Opnieuw onthullingen over de schimmige activiteiten van Nederland in Syrië. Eerder bleek al dat de Nederlandse overheid jarenlang jihadistische groepen in het Arabische land steunde, ook nadat was gebleken dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan gruwelijke misdaden.

Nu hebben verschillende anonieme bronnen aan website Novini laten weten dat Nederlandse commando’s actief zijn geweest in het Syrische conflict.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De bronnen hebben gezegd dat Nederlandse commando’s zijn gezet in de vuurleiding voor de Amerikaanse en Franse bombardementen in april 2018.

Geen toestemming

Hoogstwaarschijnlijk zijn ze meerdere jaren actief geweest in Syrië.

Van Nederlandse militaire activiteiten in het land was tot nog toe alleen de inzet van F-16’s een publiek feit.

Daarbij moet opgemerkt worden dat Nederland geen toestemming van de Syrische regering noch een mandaat van de VN heeft voor militaire operaties in Syrië.

Illegaal

Alle Nederlandse militaire activiteiten in Syrië zijn dus illegaal.

Nederlandse commando’s zouden ook actief geweest zijn in Libië toen de NAVO dat land bombardeerde.

Nooit

Het ministerie van Defensie laat in een reactie aan Novini weten dat de uitzending van militairen doorgaans vooraf wordt gegaan door een brief aan de Tweede Kamer, maar dat er geen brief is uitgegaan over een dergelijke inzet.

Defensie zegt verder ‘nooit uitspraken te doen over eventuele geheime operaties van special forces’.

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

Wij moeten niet vergeten dat Assad in feite een terrorist is, en dictator. Assad werkt ook samen met terroristische groepen van o.a. hezbollah, hamas en Iran. Het leger van Iran staat sinds kort op de lijst van terroristische groepen, dit zegt al genoeg mijns inziens. Op de wat langere termijn verwacht ik een militaire clash tussen Iran en de USA. Iran zal hier het onderspit delven.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Dat de Nederlandse regering en de Tweede Kamer bloed aan de handen hebben, wisten we al.
De commando’s echter die het vuile werk opknappen, zullen zich niet kunnen verschonen met de woorden dat ze opdracht kregen. Zoals huurmoordenaars zich niet kunnen verschuilen achter hun opdrachtgevers.
Moord blijft moord. De Nederlandse aanwezigheid is brutaal en agressief. Het toont gebrek aan respect voor de soevereiniteit van een ander volk. Participerend in een gemaakte oorlog. De zoveelste oorlog op rij.
Kijk eens naar de film Vice. Die gaat over psychopaat Dick Cheney en consorten.
In Nederland kunnen we niet zeggen dat het ons verrast. We wisten het, en we weten donders goed dat het niet deugt wat we doen.

Solida
Solida
4 jaren geleden

Motief: Syrië is één v.d. weinige landen zonder Rothschild-bank…

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Ik weet het niet hoor met het Nederlandse leger, onze vechtersbazen. Ik heb nog steeds Runbatt op mijn netvlies en polonaise lopende militairen met en blikje Heineken net na dat de Serven 8000 onschuldige mensen hadden vermoord die beschermd zouden worden door Runbatt. Hoop blablabla ook in al die onzinnige youtube filmpjes van Defensie. Voorlopig heeft Defensie niet meer te bieden dan een Mac baantje en hanteren zij de zelfde goed streken als een tweedehands autohandelaar
U ken die advertenties wel. Golf te koop met 10.000 km op teller voor 10.000 euro. Jij bellen—- ‘goh wat jammer nou hij is net verkocht maar nu ik u toch aan de lijn hebt, ik heb nog een andere prachtige Golf staan.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x