Homepagina » Natuur en Milieu » Baudet en ‘klimaatmaffioso’ Rotmans hard tegen hard tijdens klimaatdebat. Een van hen gaat wel héél erg selectief om met de waarheid
Baudet en 'klimaatmaffioso' Rotmans hard tegen hard tijdens klimaatdebat. Een van hen gaat wel héél erg selectief om met de waarheid

Baudet en ‘klimaatmaffioso’ Rotmans hard tegen hard tijdens klimaatdebat. Een van hen gaat wel héél erg selectief om met de waarheid

Afgelopen donderdag vond op de Erasmus Universiteit een klimaatdebat plaats tussen FvD-leider en ‘klimaatontkenner’ Thierry Baudet en hoogleraar en ‘klimaatmaffioso’ Jan Rotmans. De twee kwamen hard met elkaar in botsing.

Rotmans stak voortdurend de draak met Baudet, die klimaatverandering op zijn beurt typeerde als nieuwe religie en geestesziekte.

Voor een volle zaal zei de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen dat ‘klimaatgelovigen’ alleen boete kunnen doen als zij hun CO2-uitstoot verminderen.

Verkettering

En de klimaatkerk heeft nog een ander element: “Verkettering hoort er ook bij. Daarom zou ik inferieur zijn,” aldus Baudet, die hiermee verwees naar een interview waarin Rotmans hem ‘één of andere vlerk’ noemde.

Baudet gelooft niet dat de mens grotendeels verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Hij noemde veel temperatuurmetingen ‘te speculatief’.

De FvD-leider zei dat wolken bijvoorbeeld niet zijn meegenomen in ons klimaatmodel. “Dat klopt niet. Wolken zitten in ons klimaatmodel,” beweerde Rotmans onterecht.

Bekende leugen

Hij claimde verder dat windmolenparken op zee inmiddels aan te leggen zijn zonder subsidie.

“Dat is een bekende leugen van de klimaatmaffia,” zei Baudet. Zo moet het grote stopcontact, waarmee de stroom aan land wordt gebracht, met belastinggeld worden aangelegd.

Volgens Baudet valt er helemaal geen geld te verdienen aan de energietransitie. “Het is gewoon bullshit, waarom hebben we anders wetten en subsidie nodig?”

Geen wetenschappelijke consensus

Website Climategate zocht uit of de beweringen van Rotmans feitelijk kloppen.

Hij zei onder meer dat het wetenschappelijk is bewezen dat de aarde opwarmt. Dat blijkt niet het geval.

Onlangs schreven 20 wetenschappers nog in een open brief aan de Noorse premier Erna Solberg dat ‘er geen wetenschappelijke consensus bestaat over enig klimaatprobleem’.

Heel erg selectief

“Het klimaat is altijd veranderd en velen beweren dat de variaties die we vandaag zien, in essentie natuurlijk zijn,” klinkt het.

Rotmans claimde ook dat de opwarming nu honderd keer sneller gaat dan ooit tevoren. Deze bewering wordt niet door metingen bevestigd, laat de site zien aan de hand van grafieken.

Kortom: hoogleraar Rotmans gaat héél erg selectief om met de waarheid.

[Climategate]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solida
Solida
1 jaar geleden

En het vingertjewijzen gaat maar weer door, de ene hypocriet geeft de ander de schuld terwijl het steeds meer een zooitje wordt om ons heen. De onleefbaarheid van de aarde verergert in rap tempo en hoe je het ook wendt of keert: dat is ECHT WEL de schuld van de mens. Dus bek dicht en actie ipv de beruchte ‘Wir haben es nicht gewusst’-tactiek. Wat wordt ik toch moe van dit oeverloos gezwets terwijl flora en fauna meer dan gebukt gaan onder het winstbejag een gemakzucht van de sheeple… Shame on us…

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Solida
1 jaar geleden

@Solida

Mag ik weten waar de onleefbaarheid op aarde verergert?

Het enige wat de eventuele onleefbaarheid verergert is het voortplanten op niveau ‘rat en konijn’ en dat op het moment dat de economie kunstmatig is opgeklopt en zodra de stekker daar eruit gaat zal het probleem van (plaatselijke) overbevolking een groot financieel en praktisch probleem opleveren.

Voor de rest gaat het milieu, de natuur en klimaat als de gesmeerde bliksem. En mocht er alsnog iets problemen opleveren, dan denk ik dat het grootverbruik en ontwikkelingen in de VS, China en India grotere zorg en aandacht verdient.

Het lijkt er verdacht veel op dat de klimaarhetze zich richt op gebieden die het juist wat klimaat en milieu en bovenal wat de industrie betreft uitmuntend doen, misschien wel te goed met NL als braafste jongetje (gekke Henkie) van de klas.

Solida
Solida
Reactie op  weg met ons
1 jaar geleden

@ wegmetons,
als je dat niet ziet ben je al ziende blind en ben je waarschijnlijk niet ontvankelijk voor kritiek… Natuurlik hou je je eigen omgeving ‘schoon’ met zo veel mogelijk chemicaliën zodat je niet ziet wat er buiten je bubbel gebeurt, maar als je iéts verder kijkt moet men toch erkennen dat de zgn ‘Point of no return’ akelig dichtbij komt of zelfs al is geweest. Het feit dat je plastic poept en zelfs inademt zegt al genoeg. En dat ligt niet aan het aantal mensen, maar hoe dit aantal de aarde misbruikt voor hun (gemaks)zucht. Als iedereen duurzaam zou leven kan de aarde dit ook wel opbrengen, maar zoals het nu gaat verbruiken we per jaar 7x de opbrengst ván een aarde en is het wachten op apocalyptische toestanden. Het is niet de vraag óf, maar wanneer… Maar beter voor de aarde zou idd zijn wat jouw nickname is: weg met ons, wij verdienen Moeder Aarde niet…

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Solida
1 jaar geleden

@Solida

Jouw soort wil anderen laten opdraaienen en in diepe ellende storten voor de onzin en leugens over het klimaat.

Da’s simpel en goedkoop, i.p.v. concreet en praktische oplossingen aandragen. Heel vies van de overheid en de multinationals om de rekening neer te leggen bij anderen en vooral over de rug van anderen.

Dat de corporatistische marketingafdeling er opeens klimaatverandering van heeft gemaakt en niet meer spreekt over opwarming van de aarde is tekenend en dat er dus geen harde bewijzen zijn. Alles is toveren en fantasie uitgevonden in fabeltjesland.

Solida
Solida
Reactie op  weg met ons
1 jaar geleden

Wegmetons,
‘mijn soort’… als je een betoog al met een stigma begint maak je jezelf al meteen belachelijk en ongeloofwaardig, I rest my case… Jammer dat je enkel politiek en maatschappelijk kunt redeneren, hierdoor verlies je het grote(re) plaatje uit het oog en worden je argumenten holle kreten. Je gaat ook niet inhoudelijk op mijn argumentatie in, zo wordt dit een welles- nietes-spelletje en voegt nix toe. Jammer…

Elles
Elles
Reactie op  weg met ons
1 jaar geleden

Wat de klimaatgekte betreft ben ik het met je eens, maar dat plastic een groot probleem is, flora en fauna schrikbarend achteruit gaat, water, grond en lucht door chemicalieen zijn aangetast en de aarde bijna op sterven na dood is, tja dat geloof ik wel, doe daar 5G netwerk nog bij dan halen we 2025 misschien niet eens meer.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Solida
1 jaar geleden

Neem jij en de jouwe daar dan de rekeningen van en dring die niet een ander op. Socialisten zijn mensen die hun leven willen leven op een ander zijn kosten en daar moet gewoon een einde aan komen dat heeft ons land gebracht waar we nu zijn en dat heeft ook lang genoeg geduurd. Gewoon zelf de broek ophouden nu.

Margie
Margie
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
1 jaar geleden

De ‘recycling’ Leugen van Australie

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=lqrlEsPoyJk

Published on 15 Apr 2019
There is no doubt Australia is one of the most wasteful nations in the world, so the practice of recycling helps to lessen our guilt. As we drag our bins out for collection each week, we feel like we’re helping the environment. But the reality is that we’re all being conned. Right now, Australia is stuck in an unsightly and worsening recycling crisis. What is being done with plastic waste, the material most people think would be easy to salvage and re-use, is of the greatest concern. As Liam Bartlett discovers, most of it ends up either being buried or worse – exported to countries like Malaysia, a place we are now treating like a garbage bin.

En niet alleen van Australia…ook van Europa!!!

Unnos
Unnos
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
1 jaar geleden

Toch wel schrijnend dat elke keer weer links de schuld krijgt als als proleten worden weggezet. Getuigt van weinig realiteitszin en kennis van zaken. De linkerzijde komt op voor gelijkheid, de zwakkere en een schone en “eerlijke” wereld. Angstig wordt ik van de ongenuanceerde onderbuik reacties van mensen die weinig moeite doen om de nuancering op te zoeken. Daarom wordt Baudet door deze “simpele” geesten gesteund. Baudet zegt letterlijk onpasselijk te worden van het nuanceren.
Ja dan heb ik ook altijd gelijk. Laten we eens ophouden in termen als links of rechts te spreken, is toch allang een gepasseerd station, een weer eens op een goede manier de nuance te betrekken in de discussies. Misschien kunnen we dan ook weer eens naar elkaar luisteren en inhoudelijk reageren.

Bataaf
Bataaf
Reactie op  Solida
1 jaar geleden

Het is de hoge heren niet te doen om het klimaat.
18.000.000 mensen die het verschil gaan maken.denk het niet.het gaat om het economisch de nek omdraaien van het westen.alsof alleen het westen verantwoordelijk is voor evt door de mens gecreëerde opwarming.het is verplaatsen van vermogen en puur economisch.gas is schoner dan bijv. Biomassa.schoner dan alle producten die nodig zijn voor bijv een windmolen met een minimaal effect als het om energie winning gaat.het gaat alleen maar bergen geld kosten.geld wat wij..Ja want wij moeten dit bekostigen met belastinggeld..simpelweg niet hebben.onze welvaart gaat naar de knoppen sneller dan de wereld lees het klimaat naar de knoppen kan gaan.neem dat maar van mij aan.
Leuk feitje.200 jaar geleden bedreef men nog landbouw op Groenland en IJsland.m.a.w. toen was de wereld nog veel warmer.denk daar maar eens over na en laat je niets wijsmaken door de anti westerse lobby.lijkt wel alsof mensen niet meer na KUNNEN denken.

michel de la rie
michel de la rie
Reactie op  Solida
1 jaar geleden

@solida. Hoe zit het met jouw eigen gebruik van energie en middelen van moeder aarde???? Doe jij alles op de fiets of rijd je zelf in een auto die gebruik maakt van fossiele brandstoffen? Oh nee, jij hebt natuurlijk gesubsidieerde Tesla waar de belastingbetaler voor mag opdraaien. Is jouw kleding soms gemaakt van hennep zodat er geen schapen hoeven op te draaien voor jouw kleding? Zo klink je niet. Ik denk dat jouw kleding gewoon door kinderarbeid in India of Bangladesh is gemaakt. Mag hopen dat jij vooral groentes en insecten eet, want koeien en ander vee zijn stoten nogal wat Co2 uit. Denk het niet. Jij koopt gewoon bij AH of eet vooral buiten de deur. O ja, heb je zelf al zonnepanelen en ben je zelf al van het gas af? Hoe zit het met een elektriciteitsmolen in je tuin; staat er zeker ook al? Maar even wie hou je nu eigenlijk voor de gek. Jezelf? Verdiep je eens in de geschiedenis van het ontstaan van de aarde dan zal je zien dat er altijd al temperatuurschommelingen zijn geweest. Natuurlijk draagt de mens niet echt bij aan het behoud van de aarde, maar misschien ook even kijken naar landen met een bevolkingsoverschot zoals India, het Middenoosten, zuidoost Azië en Afrika; landen waar er geen stop is op het nemen van kinderen zoals in West-europa. Ze fokken als konijnen zonder rekening te houden met de westerse milieudrammers zoals jij. En reken maar dat daar een Co2 vandaan komt. Zo kan ik wel nog meer benoemen ten nadele van klimaatdrammers. Kijk eens wat vaker naar National Geographic. Daar kan jij nog wat van leren met je linkse wereldverbeteraarspraat. Trek nu ook eens je grote muil in één van die landen open dan weet je hoe deze mensen tegen juow soort mensen aankijkt. Alleen lijk je mij daar te laf voor, zoals alle linkse drammers. Zij doen alleen maar wat in een groep en dan alleen nog als ze onherkenbaar zijn; recent voorbeeld: Wil je B…. dood, zeg dan p..
Om de wereld te verbeteren zal je bij jezelf moeten beginnen i.p.v. andersdenkenden de zwarte piet toe te spelen. Oh, uh… wat zeg ik nu! Zwarte piet. Wel heel erg fout zeker in jou optiek? Maar jammer dan, dat is jouw linkse probleem. Haal eerste de balk uit je eigen oog voordat je de splinter erbij een ander uit wilt halen. Verder draagt jouw geschreeuw niet echt bij aan een constructieve discussie, dus ga maar terug naar je antifawebsite..

Unnos
Unnos
Reactie op  michel de la rie
1 jaar geleden

Hou toch eens op altijd die “linkse” kaart te trekken. Je weet niet eens wat Links inhoudelijk betekend. Dus je argumenten slaan kant nog wal. Ga eens werkelijk op argumenten in zonder je onderbuik te laten spreken.
Lang leve de nuancering

Jantje
Jantje
1 jaar geleden

Degenen die het hardst om maatregelen roepen, zijn vaak de grootste schuldigen. Eerst die balk uit je eigen oog halen voordat naar de splinter in andermans oog te wijzen.
Laat ze eerst maar eens en CO2 heffing op vliegen invoeren, daarna zijn ze misschien een beetje serieus te nemen.

Margie
Margie
Reactie op  Jantje
1 jaar geleden

Waarom Jantje???

de niet
de niet
1 jaar geleden

Klimaat onzin gaat alleen maar om geld en macht.

gijs meulenmeesters
gijs meulenmeesters
1 jaar geleden

als je klimaat en milieu wil redden, stop dan met oorlog voeren want dit brengt meer schade dan goeds.
maar dan lopen de rijken der aarde een ziekte op in hun financieel beeld.

Joke
Joke
1 jaar geleden

De onleefbaarheid wordt veroorzaakt door het toegenomen geweld, door de dominate schreeuwers die de meerderheid van de bevolking dwingt om meer belasting te betalen. Door de eeuwige verwijzing naar het nazisme, omdat je op een rechtse partij gestemd hebt. Als Baudet geen tegengeluid had gegeven waren we zo de milieugekte ingesleurd.

J@n
1 jaar geleden

De leefbaarheid in Nederland wordt momenteel compleet verkloot door niet nadenken politici en bestuurders die maar op 1 ding uit zijn en dat is hun mooie baantje in het veel te overbetaalde Brussel. Momenteel worden er maatregelen in Nederland genomen die gewoon niet kunnen:

-Een bus voor uitgeprocedeerde (lees goed UITGEPROCEDEERD) omdat deze te agressief zijn voor de normale burgers. Dit kan toch niet, dit is niet de wereld op z’n kop dit is idioot gedrag op het hoogste niveau
-Minima die geen tandarts meer kunnen betalen…schrijnend!!! Geen bestuurder die er iets aan doet, gewoon schandalig dat dit in Nederland kan!!

Ik kan nog wel even doorgaan met voorbeelden maar het wordt met de dag idioter.

Mauro
Mauro
1 jaar geleden

Ach, hoe arrogant om te denken dat wij nog maar enige controle hebben over de thermostaat van deze planeet. Klimaat verandert al zolang de aarde bestaat en is nooit stabiel geweest. We komen nu eenmaal uit een ijstihd (15de eeuw) en het is maar goed ook dat het een beetje warmer wordt. Wat ik wel geen probleem zou vinden is als onze lucht kwaliteit verbeterd door minder uitstoot, helaas bestaat er in de moderne wereld geen technologie die dit kan oplossen, en neen, al helemaal geen windmolens en elektrische auto’s. Het grld voor klimaat maatregelen kan beter naar scholen gaan waar men toekomstige ingenieurs een opleiding geeft om nieuwe rendabele technieken uit te vinden.

Bataaf
Bataaf
Reactie op  Mauro
1 jaar geleden

Check eens enkele patenten van Nicola Tesla.
De techniek is er al een tijdje.150 jaar geleden had men al elektrische auto’s.vrije energie was op komst echter wilde enkele rijken met bepaalde industrieën dit logischer wijs niet.en klaar is kees..of Nicola.
Schone energie is NIET ten koste van het klimaat allerlei dure onrendabele groene uitvindingen nee schone energie is verder gaan waar Tesla is gebleven.Tesla is niet dat auto merk he.dat is het steekje onder water.het benoemen van dat merk met de achternaam van dit genie.alle oplossingen zijn er al.eerst moeten we af van de vele kartels maar dat gaat niet als de angstzaaiers de leeghoofden weten te beïnvloeden.. En dan hebben mensen het over wie habben es nicht gewuscht
Dit wisten zij ook niet…..pff

Margie
Margie
Reactie op  Bataaf
1 jaar geleden

Inderdaad Bataaf…alles is er al…heel lang!

If you want to find the secrets of the universe…think in terms of energy, frequency and vibration

Margie
Margie
Reactie op  Mauro
1 jaar geleden

Nog meer ingenieurs???

Wil
Wil
1 jaar geleden

En in Duitsland hebben ze een hele andere mening, daar krijg je 900 euro subsidie als je een gas aansluiting laat aanleggen hahahaha!!! hoe geschift is deze wereld toch.

Henk Schilder
Henk Schilder
1 jaar geleden

Elektrische auto’s schoon??in duitsland hebben ze bruinkoolcentrales nodig om het land van elektrich te kunnen voorzien dus rijdt de elektriche auto gewoon op bruinkool wat veel schadelijker is en ook nog eens meer co2 uitstoot!!laten we eerst de woningen goed isoleren met goede spouwisolatie en dikke kozijnen met 3 dubbel glas dan heb je kans als je dan overgaat naar een warmtepomp het dan toch nog een beetje warm hebt in jou woning!!wat is duurzaam??voordat je ergens aan begint moet je bij de bron beginnen en dat verder uit gaan bouwen in de toekomst….en als we dan met z’n allen op de inductie plaat gaan koken en in de winter de warmtepomp aan hebben en de waterkoker en de Senseo de stofzuiger etc tegelijk met zijn allen gebruiken…..daar is ons huidige elektriche netwerk niet eens geschikt voor!!zonnepanelen gaan naar verloop van tijd minder energie genereren ivm slijtage en als er geen zon is??wie verzint dit…van het gas af als er geen duidelijke aanwijsbare onderbouwde criteria dat dit tot de mogelijkheden gaat behoren in de toekomst!!Dit gaat een dusdanige investering vergen en wie gaat het uitvoeren??met de huidige installateurs en bouwvakkers die nu werkzaam zijn ben je over 200 jaar klaar en er zijn geen docenten die mensen kunnen opleiden voor deze werkzaamheden omdat het huidige kabinet alles heeft kapotbezuinigd en deze categorie links heeft laten liggen dus….wie heeft hierop het antwoord??

Margie
Margie
Reactie op  Henk Schilder
1 jaar geleden

Bij de Bron beginnen, dat antwoord gaf je zelf al
Terug naar de natuur…

Unnos
Unnos
Reactie op  Henk Schilder
1 jaar geleden

Geef nu eindelijk eens de werkelijke verantwoordelijken de schuld.
De neo- liberale gedachte is:
ikke ikke ikke en de rest kan stikke
Ze gruwen van elke vorm van collectiviteit, solidariteit en natuurlijk humaniteit.
En voor alle schreeuwers: niet gelijk beginnen over links, want dat ben ik niet, wel een humanist.

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

hertzberger

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x