Natuur en Milieu

Baudet en ‘klimaatmaffioso’ Rotmans hard tegen hard tijdens klimaatdebat. Een van hen gaat wel héél erg selectief om met de waarheid

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen donderdag vond op de Erasmus Universiteit een klimaatdebat plaats tussen FvD-leider en ‘klimaatontkenner’ Thierry Baudet en hoogleraar en ‘klimaatmaffioso’ Jan Rotmans. De twee kwamen hard met elkaar in botsing.

Rotmans stak voortdurend de draak met Baudet, die klimaatverandering op zijn beurt typeerde als nieuwe religie en geestesziekte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Voor een volle zaal zei de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen dat ‘klimaatgelovigen’ alleen boete kunnen doen als zij hun CO2-uitstoot verminderen.

Verkettering

En de klimaatkerk heeft nog een ander element: “Verkettering hoort er ook bij. Daarom zou ik inferieur zijn,” aldus Baudet, die hiermee verwees naar een interview waarin Rotmans hem ‘één of andere vlerk’ noemde.

Baudet gelooft niet dat de mens grotendeels verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Hij noemde veel temperatuurmetingen ‘te speculatief’.

De FvD-leider zei dat wolken bijvoorbeeld niet zijn meegenomen in ons klimaatmodel. “Dat klopt niet. Wolken zitten in ons klimaatmodel,” beweerde Rotmans onterecht.

Bekende leugen

Hij claimde verder dat windmolenparken op zee inmiddels aan te leggen zijn zonder subsidie.

“Dat is een bekende leugen van de klimaatmaffia,” zei Baudet. Zo moet het grote stopcontact, waarmee de stroom aan land wordt gebracht, met belastinggeld worden aangelegd.

Volgens Baudet valt er helemaal geen geld te verdienen aan de energietransitie. “Het is gewoon bullshit, waarom hebben we anders wetten en subsidie nodig?”

Geen wetenschappelijke consensus

Website Climategate zocht uit of de beweringen van Rotmans feitelijk kloppen.

Hij zei onder meer dat het wetenschappelijk is bewezen dat de aarde opwarmt. Dat blijkt niet het geval.

Onlangs schreven 20 wetenschappers nog in een open brief aan de Noorse premier Erna Solberg dat ‘er geen wetenschappelijke consensus bestaat over enig klimaatprobleem’.

Heel erg selectief

“Het klimaat is altijd veranderd en velen beweren dat de variaties die we vandaag zien, in essentie natuurlijk zijn,” klinkt het.

Rotmans claimde ook dat de opwarming nu honderd keer sneller gaat dan ooit tevoren. Deze bewering wordt niet door metingen bevestigd, laat de site zien aan de hand van grafieken.

Kortom: hoogleraar Rotmans gaat héél erg selectief om met de waarheid.

[Climategate]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solida
Solida
5 jaren geleden

En het vingertjewijzen gaat maar weer door, de ene hypocriet geeft de ander de schuld terwijl het steeds meer een zooitje wordt om ons heen. De onleefbaarheid van de aarde verergert in rap tempo en hoe je het ook wendt of keert: dat is ECHT WEL de schuld van de mens. Dus bek dicht en actie ipv de beruchte ‘Wir haben es nicht gewusst’-tactiek. Wat wordt ik toch moe van dit oeverloos gezwets terwijl flora en fauna meer dan gebukt gaan onder het winstbejag een gemakzucht van de sheeple… Shame on us…

Jantje
Jantje
5 jaren geleden

Degenen die het hardst om maatregelen roepen, zijn vaak de grootste schuldigen. Eerst die balk uit je eigen oog halen voordat naar de splinter in andermans oog te wijzen.
Laat ze eerst maar eens en CO2 heffing op vliegen invoeren, daarna zijn ze misschien een beetje serieus te nemen.

de niet
de niet
5 jaren geleden

Klimaat onzin gaat alleen maar om geld en macht.

gijs meulenmeesters
gijs meulenmeesters
5 jaren geleden

als je klimaat en milieu wil redden, stop dan met oorlog voeren want dit brengt meer schade dan goeds.
maar dan lopen de rijken der aarde een ziekte op in hun financieel beeld.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x