Buitenland

VIDEO: Winnaar Nobelprijs voor de Vrede president Obama gooide 26.171 bommen in 2016

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben in 2016 alles bij elkaar 26.171 bommen gegooid. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Council on Foreign Relations (CFR).

Het Amerikaanse ministerie van Defensie gooide afgelopen jaar 12.192 bommen in Syrië, 12.095 in Irak, 1337 in Afghanistan, 496 in Libië, 34 in Jemen, 14 in Somalië en drie in Pakistan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat betekent dat Amerika in 2016 iedere dag 72 bommen gooide op strijders of onschuldige burgers. Dat zijn drie bommen per uur, 24 uur per dag.

Niet waar

Toen Obama acht jaar geleden het Witte Huis betrok, claimde hij een antioorlogskandidaat te zijn.

Hij kreeg een Nobelprijs voor de Vrede voor zijn woorden, maar de meeste media schrijven maar weinig over zijn daden, zo stelt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ben Swann.

De meeste media zeggen dat de bommen worden gegooid op doelstellingen van terreurorganisaties. “Dat is simpelweg niet waar,” zegt Swann.

Fractie

“De bommen raakten duizenden burgers in zeven grote moslimlanden,” vervolgt hij.

De Amerikaanse overheid claimde van 2009 tot eind 2015 tussen de 64 en 116 ‘niet-strijders’ te hebben gedood in Pakistan, Jemen, Somalië en Libië.

Dat is slechts een fractie van de 380 tot 801 burgerdoden die zijn gemeld door het Bureau of Investigative Journalism, dat zich baseert op verslagen van lokale journalisten en gelekte documenten.

Meer dan ooit

“We bevinden ons vandaag de dag in een permanente staat van oorlog,” legt Swann uit.

“In de 15 jaar na 9/11 heeft Amerika oorlog gevoerd in meerdere landen om een einde te maken aan terrorisme,” gaat hij verder.

“Toch zijn er nu meer terreurorganisaties met meer leden in meer westerse landen dan ooit tevoren,” besluit hij. “Deze oorlog tegen terrorisme brengt alleen maar meer oorlog en terreur voort.”

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Nobelprijs zou per direct van Obama afgenomen moeten worden. Iemand die al 8 jaar oorlog voert, verdient op geen enkele wijze deze Nobelprijs.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Persoonlijk heb ik al grote moeite met de zweem van fameusiteit en eer waarmee zo’n Nobelprijs is omgeven. Voor mij is het niets anders dan het afkopen van zijn geweten tot lang na zijn dood van iemand die met het uitvinden van het buskruit verdomde goed besefte welke gigantische hoeveelheden van massaslachtingen dit in de toekomst teweeg zou gaan brengen. Zo’n Nobelprijs is weer zoiets wat tot gigantische proporties is opgepompt om de eigenlijke aard ervan te verhullen.

Verder begreep helemaal niemand op grond waarvan Obama destijds zo nodig die “prestigieuze” prijs toegewezen heeft gekregen. Hij had immers nog helemaal niets gepresteerd behalve, zoals later zou blijken loze beloftes uitgebraakt over het Amerikaanse volk. Het past dus allemaal prima bij elkaar, een dubieuze prijs uitgereikt voor daden die nooit gepleegd zouden worden aan iemand van loze beloftes en grove leugens die zeer waarschijnlijk niet eens de Amerikaanse president had mogen worden op basis van zijn geboorteakte. Ik vind het een prima combinatie. Het past als gegoten. Iets om op gepaste wijze kotsmisselijk van te worden en eens uitvoerig over de nek te gaan. Dat lucht op.

jenkem rules
jenkem rules
7 jaren geleden

Allemaal lekker blind achter het westen aka usa staan want de rest is nog erger lachen joh wat blijkt nu keer op keer usa is het grootste tuig en wij steunen die sh*t KANSLOOS

andré
andré
7 jaren geleden

Hebben die andere dan nog meer bommen gegooid ?

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x