Mens en Dier

Bizarre zeewezens ontdekt voor kust Australië. Je zult versteld staan wat er op de zeebodem leeft

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de kust van Australië is op vier kilometer diepte een bizar wezen ontdekt. Het gaat om een vis zonder gezicht.

Wetenschappers denken een geheel nieuwe soort te hebben ontdekt. Een dergelijke vis werd maar één keer eerder gevonden: in 1873 voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea.

De mond van het wezen bevindt zich aan de achterkant terwijl je aan de voorkant geen mond, neus of ogen ziet, aldus expeditieleider Tim O’Hara.

Meest onontdekte omgeving

Onderzoekers stuitten ook op andere vreemde wezens, waaronder reusachtige zeespinnen, vissen met hengels op hun hoofd, een blobvis en zeevarkens. Een derde van de ontdekte dieren is totaal onbekend voor de wetenschap, verklaarde O’Hara.

“De diepzee is de grootste en diepste habitat ter wereld, maar het blijft de meest onontdekte omgeving op aarde,” zei hij.

“We weten dat de dieren die er leven al minstens 40 miljoen jaar bestaan, maar tot voor kort was er pas een handvol monsters verzameld,” voegde hij toe.

Vier kilometer

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Museums Victoria in samenwerking met CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation).

Het onderzoek is gedaan aan boord van het schip Investigator, dat op 15 mei koers zette vanuit Tasmanië en vorige week aankwam op de eindbestemming in Brisbane.

Tijdens de reis volgde het schip de oostelijke grens van het Australische continent, waar de zee tot wel vier kilometer diep is.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Ik vind de Snoskommers (Pyrosomes) van deze Russia Today artiekel, die aanspoelen in California veel interessanter:
https://www.rt.com/viral/393192-bizarre-asexual-pyrosomes-pacific/

Cas
Cas
5 jaren geleden

We roepen wel dat er geen bewijs is voor buitenaards leven , maar als ik dit soms zie dan is er bewijs zat dat er wezens zijn die in zo’n onherbergzaam gebied kunnen leven dat ze in de wetenschap nog steeds versteld staan hoe het mogelijk is..

De natuur past zich overal op aan om zich te manifesteren waar dan ook zelfs op planeten waar wij denken dat het niet mogelijk is..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x