Homepagina » Mens en Dier » Bizarre zeewezens ontdekt voor kust Australië. Je zult versteld staan wat er op de zeebodem leeft
Bizarre zeewezens ontdekt voor kust Australië. Je zult versteld staan wat er op de zeebodem leeft

Bizarre zeewezens ontdekt voor kust Australië. Je zult versteld staan wat er op de zeebodem leeft

Voor de kust van Australië is op vier kilometer diepte een bizar wezen ontdekt. Het gaat om een vis zonder gezicht.

Wetenschappers denken een geheel nieuwe soort te hebben ontdekt. Een dergelijke vis werd maar één keer eerder gevonden: in 1873 voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea.

De mond van het wezen bevindt zich aan de achterkant terwijl je aan de voorkant geen mond, neus of ogen ziet, aldus expeditieleider Tim O’Hara.

Meest onontdekte omgeving

Onderzoekers stuitten ook op andere vreemde wezens, waaronder reusachtige zeespinnen, vissen met hengels op hun hoofd, een blobvis en zeevarkens. Een derde van de ontdekte dieren is totaal onbekend voor de wetenschap, verklaarde O’Hara.

“De diepzee is de grootste en diepste habitat ter wereld, maar het blijft de meest onontdekte omgeving op aarde,” zei hij.

“We weten dat de dieren die er leven al minstens 40 miljoen jaar bestaan, maar tot voor kort was er pas een handvol monsters verzameld,” voegde hij toe.

Vier kilometer

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Museums Victoria in samenwerking met CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation).

Het onderzoek is gedaan aan boord van het schip Investigator, dat op 15 mei koers zette vanuit Tasmanië en vorige week aankwam op de eindbestemming in Brisbane.

Tijdens de reis volgde het schip de oostelijke grens van het Australische continent, waar de zee tot wel vier kilometer diep is.

[New Scientist]


Vind je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

2 reacties

  1. We roepen wel dat er geen bewijs is voor buitenaards leven , maar als ik dit soms zie dan is er bewijs zat dat er wezens zijn die in zo’n onherbergzaam gebied kunnen leven dat ze in de wetenschap nog steeds versteld staan hoe het mogelijk is..

    De natuur past zich overal op aan om zich te manifesteren waar dan ook zelfs op planeten waar wij denken dat het niet mogelijk is..

    7 likes
  2. Ik vind de Snoskommers (Pyrosomes) van deze Russia Today artiekel, die aanspoelen in California veel interessanter:
    https://www.rt.com/viral/393192-bizarre-asexual-pyrosomes-pacific/

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

signalen

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...