Bewustzijn

Noorderlicht boven Nederland: de zon raakt onze psyche

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de elektromagnetische activiteit van de zon kunnen onze menselijke elektromagnetische velden gaan oplichten.

Wetenschappers van het Institute of North Industrial Ecology Problems (INEP) in Rusland hebben correlaties gevonden tussen zonnevlammen en onze stemming.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tussen 1948 en 1997 ontdekten ze ieder jaar drie pieken in de geomagnetische activiteit, te weten in mei, juli en oktober. Elke piek kwam overeen met een toename van de kans op angstgevoelens, depressie, bipolaire stoornis en zelfmoord in de stad Kirovsk.

Ajna

Een mogelijke verklaring is dat zonnestormen een effect hebben op ons circadiaan ritme (biologsiche klok). De pijnappelklier in ons brein wordt beïnvloed door de elektromagnetische activiteit.

De pijnappelklier wordt ook wel het derde oog genoemd. Het derde oog is een mystiek en esoterisch concept dat deels verwijst naar de ajna, sanskriet voor weten en de zesde chakra volgens tradities binnen het hindoeïsme en yoga. Het is de poort die naar de innerlijke rijken en het hogere bewustzijn leidt.

Het derde oog wordt vaak geassocieerd met helderziendheid, precognitie en buitenzintuiglijke waarneming. Natriumfluoride in tandpasta en bewerkt voedsel zorgt voor verkalking van de pijnappelklier. Het derde oog is van nature actief en krachtig. Ontkalking van de pijnappelklier door bijvoorbeeld de zonne-activiteit gaat doorgaans gepaard met hoofdpijn en slaperigheid.

Psychologische effecten

De klier produceert meer melatonine, het hormoon dat ons helpt te slapen. Het circadiaan systeem is afhankelijk van omgevingsfactoren om de interne klokken te synchroniseren, aldus psychiater Kelly Posner van de Columbia-universiteit. Magnetische velden vormen mogelijk één van deze omgevingsfactoren.

Psychologische effecten van CME’s (coronale massa-ejecties) zijn vaak kortstondig en openbaren zich meestal in de vorm van hoofdpijn, hartkloppingen en stemmingswisselingen. Ook is er vaak een toename in chaotische of verwarde gedachten en vreemd gedrag.

Tijdens een zonne-eruptie wordt 10 miljard kilogram zonneplasma de ruimte ingeslingerd. Per dag vinden er tot drie uitbarstingen plaats op de zon, hoewel de geladen deeltjes niet altijd onze planeet bereiken.

Noorderlicht

Deeltjes van CME’s raken verstrikt in het aardmagnetisch veld en botsen daar op gasatomen in de atmosfeer. Het resultaat is het welbekende poollicht. Wie afgelopen nacht in de noordelijke provincies bereid was om een paar uur later naar bed te gaan, werd getrakteerd op een schitterend noorderlicht. Omstreeks 01.00 uur kleurde de lucht in Friesland felgroen met paarse tinten.

Hoewel onze voorouders mogelijk ook last hadden van stemmingswisselingen als gevolg van de uitbarstingen, hoefden ze niet bezorgd te zijn dat zonnestormen invloed zouden hebben op satellieten en elektriciteitsnetwerken.

Omdat mensen fysiek, mentaal en emotioneel worden veranderd door elektromagnetische ladingen van de zon kun je je afvragen hoe het bombardement van deeltjes afkomstig van digitale apparaten ons elke dag beïnvloedt.

Bron: Washingtontimes.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
11 jaren geleden

Heb nog niets gezien.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Ik heb het gezien en echt waar, het was een prachtig mooi gezicht. De zon had een X flair gegeven naar aarde gericht dus was het kijken op site,s als deze: http://www.iap-kborn.de/fileadmin/user_upload/MAIN-abteilung/radar/Radars/Ionosonde/Plots/LATEST.PNG om te zien hoe de ionensfeer zich gedroeg, voor mij een reden om achterhuis de wijde omgeving richting noorden af te speuren.Ik ben 55 jaar en dit is pas de tweede keer dat ik vanuit Leeuwarden noorderlicht heb gezien.Deze keer was het mooier dan de eerste keer.What a wonderfull world!!

Nensii
Nensii
11 jaren geleden

Ooooh dan heb ik het gemist :(. Was dit alleen afgelopen nacht zichtbaar of is er komende nacht nog een kans…ik blijf er met alle liefde voor op!!

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Tijdens het naderende zonnemaximum(Halverwege 2013) keert meestal het magnetich veld van de zon zich om.Wat gebeurd er dan met ons lichaam??En vooral in onze hersenen??Het veroorzaakt stemmingswisselingen.Maar als je dit eenmaal weet, gebruik ze dan in de positieve zin.Je zult je herboren voelen.Dus wees je hiervan bewust!!!De electronen in de hersenen raken soms nogal overstuur.Dit kun je weg ademen..

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x