Homepagina » Bewustzijn » Noorderlicht boven Nederland: de zon raakt onze psyche
tornado's Polen

Noorderlicht boven Nederland: de zon raakt onze psyche

Door de elektromagnetische activiteit van de zon kunnen onze menselijke elektromagnetische velden gaan oplichten.

Wetenschappers van het Institute of North Industrial Ecology Problems (INEP) in Rusland hebben correlaties gevonden tussen zonnevlammen en onze stemming.

Tussen 1948 en 1997 ontdekten ze ieder jaar drie pieken in de geomagnetische activiteit, te weten in mei, juli en oktober. Elke piek kwam overeen met een toename van de kans op angstgevoelens, depressie, bipolaire stoornis en zelfmoord in de stad Kirovsk.

Ajna

Een mogelijke verklaring is dat zonnestormen een effect hebben op ons circadiaan ritme (biologsiche klok). De pijnappelklier in ons brein wordt beïnvloed door de elektromagnetische activiteit.

De pijnappelklier wordt ook wel het derde oog genoemd. Het derde oog is een mystiek en esoterisch concept dat deels verwijst naar de ajna, sanskriet voor weten en de zesde chakra volgens tradities binnen het hindoeïsme en yoga. Het is de poort die naar de innerlijke rijken en het hogere bewustzijn leidt.

Het derde oog wordt vaak geassocieerd met helderziendheid, precognitie en buitenzintuiglijke waarneming. Natriumfluoride in tandpasta en bewerkt voedsel zorgt voor verkalking van de pijnappelklier. Het derde oog is van nature actief en krachtig. Ontkalking van de pijnappelklier door bijvoorbeeld de zonne-activiteit gaat doorgaans gepaard met hoofdpijn en slaperigheid.

Psychologische effecten

De klier produceert meer melatonine, het hormoon dat ons helpt te slapen. Het circadiaan systeem is afhankelijk van omgevingsfactoren om de interne klokken te synchroniseren, aldus psychiater Kelly Posner van de Columbia-universiteit. Magnetische velden vormen mogelijk één van deze omgevingsfactoren.

Psychologische effecten van CME’s (coronale massa-ejecties) zijn vaak kortstondig en openbaren zich meestal in de vorm van hoofdpijn, hartkloppingen en stemmingswisselingen. Ook is er vaak een toename in chaotische of verwarde gedachten en vreemd gedrag.

Tijdens een zonne-eruptie wordt 10 miljard kilogram zonneplasma de ruimte ingeslingerd. Per dag vinden er tot drie uitbarstingen plaats op de zon, hoewel de geladen deeltjes niet altijd onze planeet bereiken.

Noorderlicht

Deeltjes van CME’s raken verstrikt in het aardmagnetisch veld en botsen daar op gasatomen in de atmosfeer. Het resultaat is het welbekende poollicht. Wie afgelopen nacht in de noordelijke provincies bereid was om een paar uur later naar bed te gaan, werd getrakteerd op een schitterend noorderlicht. Omstreeks 01.00 uur kleurde de lucht in Friesland felgroen met paarse tinten.

Hoewel onze voorouders mogelijk ook last hadden van stemmingswisselingen als gevolg van de uitbarstingen, hoefden ze niet bezorgd te zijn dat zonnestormen invloed zouden hebben op satellieten en elektriciteitsnetwerken.

Omdat mensen fysiek, mentaal en emotioneel worden veranderd door elektromagnetische ladingen van de zon kun je je afvragen hoe het bombardement van deeltjes afkomstig van digitale apparaten ons elke dag beïnvloedt.

Bron: Washingtontimes.com

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Heb nog niets gezien.

Sipco
Sipco
8 jaren geleden

Ik heb het gezien en echt waar, het was een prachtig mooi gezicht. De zon had een X flair gegeven naar aarde gericht dus was het kijken op site,s als deze: http://www.iap-kborn.de/fileadmin/user_upload/MAIN-abteilung/radar/Radars/Ionosonde/Plots/LATEST.PNG om te zien hoe de ionensfeer zich gedroeg, voor mij een reden om achterhuis de wijde omgeving richting noorden af te speuren.Ik ben 55 jaar en dit is pas de tweede keer dat ik vanuit Leeuwarden noorderlicht heb gezien.Deze keer was het mooier dan de eerste keer.What a wonderfull world!!

Nensii
Nensii
8 jaren geleden

Ooooh dan heb ik het gemist :(. Was dit alleen afgelopen nacht zichtbaar of is er komende nacht nog een kans…ik blijf er met alle liefde voor op!!

Sipco
Sipco
8 jaren geleden

Tijdens het naderende zonnemaximum(Halverwege 2013) keert meestal het magnetich veld van de zon zich om.Wat gebeurd er dan met ons lichaam??En vooral in onze hersenen??Het veroorzaakt stemmingswisselingen.Maar als je dit eenmaal weet, gebruik ze dan in de positieve zin.Je zult je herboren voelen.Dus wees je hiervan bewust!!!De electronen in de hersenen raken soms nogal overstuur.Dit kun je weg ademen..

c
c
8 jaren geleden

Goed artikel maakt veel duidelijk.
Ik hoor de laatste tijd idd veel van mensen over extreem moe zijn en hoofdpijnen.
jammer dat ik dat licht niet heb gezien ik las eens dat dat een v.d aanwijzingen zou zijn dat we dicht bij de verandering zijn.

nunu
nunu
8 jaren geleden

De pijnappelklier wordt inderdaad vaak het derde oog genoemd. Dit klopt echter niet. Het derde oog correspondeeert met de hypofyse. De epifyse (pijnappelklier) doet dit met het 7e chakra…

Sipco
Sipco
8 jaren geleden

[quote name=”nunu”]De pijnappelklier wordt inderdaad vaak het derde oog genoemd. Dit klopt echter niet. Het derde oog correspondeeert met de hypofyse. De epifyse (pijnappelklier) doet dit met het 7e chakra…[/quote]
Hersen Chirurg van beroep??-))

Koos
Koos
8 jaren geleden

[quote name=”Silber eye”]Heb nog niets gezien.[/quote]
Het “derde oog” is bij mij één keer geopend. Het Ra materiaal beschrijft dit als de “the gateway to intelligent infinity”. Een letterlijke poort naar God of het “hogere zelf”. De visualisaties zijn 3D met de kleuren groen, indigo en op het einde violet en wit.

De “tunnel” begon smal, weinig verlicht, daarna compleet donker en op het einde sterk verlicht waarbij de kleuren violet en wit sterk waarneembaar waren. Elke “tunnelgedeelte” was afgesloten met een indigo vortex waar ik doorheen ging.

Van wat ik heb begrepen mbv verdere info op internet, is dat de “natuurlijke of synthetische hallucinogenen” hier hun werk doen, hoewel ik geen van deze middelen gebruik heb gemaakt. Het is en blijft een fantastische ervaring voor mij.

PetervR
PetervR
8 jaren geleden

Welke zon ?
in de bijbel noemen ze veel regen een plaag,
ik noem het gewoon zomer vakantie in Nederland.

Trail
Trail
8 jaren geleden

[quote name=”c”]
Ik hoor de laatste tijd idd veel van mensen over extreem moe zijn en hoofdpijnen.
[/quote]

Als je zulke mensen spreekt, vertel ze dan alsjeblieft dat ze geen mononatriumglutamaat (E621 en ook bekend onder andere namen zie google) en aspartaam/acesulfaam K moeten nuttigen. Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

de jonge

Dit zei mondkapjesdrager De Jonge op 3 april over mondkapjes

Coronaminister Hugo de Jonge zei eerder deze ...

toprechter

Oud-toprechter over corona: ‘Massahysterie en waanzin’

De overheid heeft de angst voor het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x