Homepagina » Natuur en Milieu » Bolsonaro accepteert global warming-hoax niet. Waarom alles wat je gehoord hebt over de bosbranden in de Amazone, onjuist is
Bolsonaro accepteert global warming-hoax niet. Waarom alles wat je gehoord hebt over de bosbranden in de Amazone, onjuist is

Bolsonaro accepteert global warming-hoax niet. Waarom alles wat je gehoord hebt over de bosbranden in de Amazone, onjuist is

De Europese Unie heeft de aanval geopend op de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. De reden? Hij wil de global warming-hoax niet accepteren, stelt professor Augusto Zimmermann.

Enkele dagen geleden schreef Zimmermann voor het magazine The Spectator een stuk over de leugens die de Franse president over de bosbranden in de Amazone heeft verspreid.

Alles – van de foto die hij op zijn Twitterpagina plaatste tot claims over de schadelijkheid van deze bosbranden – is een leugen, aldus de professor.

Iets minder

De foto die Emmanuel Macron plaatste is gemaakt door Loren McIntyre, een fotograaf die in 2013 is overleden.

Meteoroloog Jesse Ferrel merkte al op dat er voor het jaar 2012 veel meer bosbranden waren dan nu.

Uit satellietgegevens van de NASA is verder gebleken dat er in vergelijking met de afgelopen 15 jaar juist iets minder branden zijn.

Overdrijven

Er is dus niets ongewoons aan de bosbranden in de Amazone. Ze zijn zeker niet het gevolg van ‘global warming’, zegt Zimmermann.

Politieke tegenstanders van Bolsonaro proberen echter de impact van de bosbranden te overdrijven om ‘de Trump van de tropen’ te demoniseren, benadrukt hij.

Fake news

Hij spreekt van een misinformatiecampagne tegen de Braziliaanse president.

Alles wat de impopulaire Franse leider en zijn machtige media je hebben verteld over de bosbranden in de Amazone is onjuist en misleidend. Trap niet in deze val van fake news. Zoek naar de waarheid, besluit Zimmermann.

Bekijk de video hieronder:

[Spectator]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Het is triest dat de journalistiek tot het huidige dieptepunt is gedaald.
  Journalisten hebben het geweten verdrongen. Ze schrijven over.
  Ze gaan voor het geld i.p.v. het leveren van fatsoenlijke verslaggeving van feiten en gebeurtenissen.
  In plaats daarvan krijgen we dus een mening opgedrongen die vol staan met feitelijke onjuistheden.
  Propaganda is nu de handelswaar van wat ooit vrije journalistiek was.
  Zelfstandig onderzoek lijkt een doodzonde geworden die leidt tot uitsluiting op NU.nl, Facebook en Youtube.

  16 likes
  • Ja, het is tenenkrommend om hen op het journaal te horen liegen over van alles en nog wat. Zij maken dagelijks het beroep te schande. Mijn facebook account werd twee jaar geleden al geblokkeerd omdat ik berichtte over internet onveiligheid en hoe je daar tegen te wapenen.
   En over de bomenkap in NL hoor je niets. Maar ja, dat dient een hoger doel. Namelijk de uitrol van G5. Daarom nu ook de hetze tegen stikstof en Co2. Er mag namelijk niets meer groeien. Tenminste niet iets dat leeft en groen is. En tja, Bolsenaro wil de boel nationaliseren en de buitenlanders het woud uitschoppen. En dat brengt natuurlijk de winning van ons hardhout en onze palmolie productie in gevaar. En ach! We mogen daar ook geen glimdingetjes en andere hebbedingetjes meer uit de grond halen. Foei! Bolsenaro! Jij mag dan denken president van dat te land zijn, maar wat er in zit is van ons!

   2 likes
  • En de goegemeente blijft geloven…
   Draven en draaien door
   Gaan over tot de fakebook order van de dag of googlen het wel!!!

   Bolsonaro sta je mannetje!!!
   Last die kokosmacron maar waarmaken dat zijn Notre Dame brand geen doorgestoken kaart was

   2 likes
 2. Ook hier weer: je hebt verschillende soorten bosbranden.(beginsel).
  Kunnen er bosbranden ontstaan door laser of door gestuurde energie die van kunstsatellieten afkomstig is? In de tijd(jaren geleden) dat google maps alles aan het opnemen was, heb ik heel slecht kunnen slapen ivm brom geluid.
  Willen we een handje helpen: koop zeepblokken ipv handzeepjes.(scheelt of is het schilt ook weer plasticafval) Je doet er ook nog eens langer mee. Bespaar je ook nog eens geld.

  1 likes
  • Helemaal geen zeep…beter voor je lijf ook 🙂

   Hier hebben we last van haze; oorzaak en gevolg van branden in Sumatra en Kalimantan Indonesie
   voor het genereren van palmolie-en rubberplantages…

   0 likes
   • Hier in Portugal ook. Afgelopen week nog een kilometer of 7 bij mij vandaan. Ik stikte zowat in de rook toen ze gingen blussen. Veel branden onstaan hier op natuurlijke wijze, maar er zijn ook aanwijzingen dat zij aangestoken worden om landbouwgrond te creeeren. Vooral voor de aanbouw van ecalyptus plantages. Maar Portugal bestaat nog steeds voor 38% uit bos. De droge zomers zijn gevaarlijk hier.

    En hier niet zo ver vandaan, hebben we beekjes met ijzerhoudende rode klei. Helemaal insmeren en dan een duik in het ijskoude water. Daarna is je huid zo zacht als van een baby.

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...