CoronaBuitenland

‘Baanbrekende’ rechtszaak: ‘Pfizer komt voor de rechter!’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Wetenschappers en medische professionals eisen bij het hooggerechtshof in Pretoria in Zuid-Afrika dat het mRNA-vaccin van Pfizer opnieuw wordt beoordeeld. Het is namelijk onveilig en ineffectief, zeggen zij. De groep spreekt in een persbericht van een ‘baanbrekende rechtszaak’.

De Freedom Alliance of South Africa (FASA) heeft het hooggerechtshof benaderd om de vergunning voor het vaccin van Pfizer in te trekken. De organisatie stelt dat de goedkeuring ‘irrationeel en onwettig’ was.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zeer belangrijk

Als dat gebeurt, worden de mRNA-vaccins van Pfizer van de Zuid-Afrikaanse markt gehaald. Het besluit om het gebruik van de vaccins toe te staan is gebaseerd op onjuiste en gebrekkige gegevens die alleen door Pfizer zelf werden aangeleverd, aldus de groep. “Deze zaak is belangrijk.”

Verschillende wetenschappers en academici steunen de rechtszaak. Neurochirurg Herman Edeling, die al meer dan 40 jaar in het vak zit, zei dat het vaccin van Pfizer nooit ‘veilig’ en ‘effectief’ genoemd had mogen worden. Hij is als onafhankelijk getuige-deskundige bij de zaak betrokken.

‘Hopelijk de eerste van vele rechtszaken’

Cardioloog Aseem Malhotra, die zelf twee doses van het Pfizer-vaccin heeft genomen, voegde toe dat het vaccin in veel gevallen meer kwaad dan goed doet en nooit goedgekeurd had mogen worden.

De cardioloog vindt dat de uitrol van de Pfizer-vaccins moet worden opgeschort in afwachting van een onderzoek. “Pfizer komt voor de rechter!” schrijft hij op Twitter.

“Hopelijk de eerste van vele rechtszaken,” reageert het Britse parlementslid Andrew Bridgen.

4.9 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aalt
Aalt
10 maanden geleden

Als dat zo is, is dit een stap in de goede richting.

theo
theo
10 maanden geleden

ff rechtertje omkopen en door, zaak ongegrond.

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

Is mooi nieuws alleen de rechters in ZA zijn nog meer corruot als un Nederland.Beetje geld van Pfizer en ze zijn verkocht die rechters.

Nononsense
Nononsense
10 maanden geleden

Er was ook nog zoiets als sjoemelen met de data uit de fase 3 onderzoeken. Die rechtszaken heb ik ook niks meer van gehoord. Weet iemand daar meer van? Anders kan je in Europa het voor het gerecht slepen van Pfizer wel schudden dit de clausules in het contract.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x