Homepagina » Binnenland » Het NOS Journaal doet aan framen, Trump-bashen en schendt zijn eigen code. Deze voorbeelden laten het zien
Het NOS Journaal doet aan framen, Trump-bashen en schendt zijn eigen code. Deze voorbeelden laten het zien

Het NOS Journaal doet aan framen, Trump-bashen en schendt zijn eigen code. Deze voorbeelden laten het zien

Het NOS Journaal voldoet niet aan de hoogste journalistieke eisen van zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid, pluriformiteit en objectiviteit. Oftewel: de NOS schendt zijn eigen code. Dat stelt journalist Arnold Karskens op zijn website.

De NOS vermijdt zoveel mogelijk het woord moslim, maar iemand die moslimgeweld aan de kaak stelt krijgt gelijk het label anti-islam activist opgeplakt.

Laten we kijken naar een aantal voorbeelden. In de uitzending van 8 juni werd gemeld dat in Noordwijk een noodverordening van kracht was om een groep brandstichtende en gewelddadige jongeren te beteugelen. Er werd niet bij gezegd dat het om Marokkanen ging.

Helemaal geen oorzaken

In de uitzending van 6 juni werd aangekondigd dat in Irak de 20-jarige Ali Bashar was aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in het Duitse Wiesbaden de 14-jarige Susanna te hebben vermoord.

De NOS vermeldde er niet bij dat Ali een asielzoeker en moslim is, dat het meisje Joods was en dat hij al eerder verdachte is geweest in een verkrachtingszaak.

In een ander item werd gezegd dat Nederlandse moslims steeds religieuzer worden. Presentatrice Dionne Stax zei dat dit volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) deels komt vanwege de manier waarop in Nederland tegen de islam wordt aangekeken.

Onderzoeker Willem Huijnk van het SCP liet echter hoogstpersoonlijk op Radio 1 weten dat het bureau helemaal geen oorzaken heeft onderzocht.

Framen

Framen heet dat, en dat is wat anders dan journalistiek bedrijven, aldus Karskens.

Toen werd in Groot-Brittannië Tommy Robinson opgepakt. Hij deed bij een rechtbank verslag van het pedoschandaal rond een aantal moslimmannen die zich hadden vergrepen aan minderjarige Britse meisjes.

Dionne Stax: “Hij zorgt voor nogal wat ophef in Groot-Brittannië en daarbuiten, deze anti-islam activist Tommy Robinson. […] Zijn arrestatie maakt rechts-populistische bewegingen woedend.”

En de NOS-correspondent in Londen deed er nog een schepje bovenop: “Robinson provoceert voortdurend. Daarmee groeide hij in korte tijd uit tot een icoon op populistisch rechts.”

Het item werd zo geframed dat rechtse groepen zich verzetten tegen een gerechtelijke uitspraak. De reden waarom Robinson bij de rechtbank aanwezig was, bleef onderbelicht.

Geknipt

Maar het kan nog erger. Tijdens de uitzending van 5 juni was een item te zien over migrantengezinnen die worden gescheiden als ze de VS binnenkomen.

De NOS liet een fragment zien waarin president Trump zegt: “Dit zijn geen mensen. Dit zijn beesten. En we zetten er momenteel meer het land uit dan ooit tevoren.”

Het fragment bleek te zijn geknipt uit een conferentie op 16 mei waarin wordt gesproken over het terugsturen van bendeleden van MS-13.

Deze fout past naadloos in het Trump-bashen door de redactie van de NOS, stelt Karskens.

Miskleunen

Op 5 juni werd in de uitzending van Nieuwsuur aandacht besteed aan jongeren die vanuit Gaza vliegers oplaten en die aan de Israëlische zijde in brand zetten.

Ze zullen ermee doorgaan zolang Gaza bezet is, aldus de NOS. Maar Israël heeft Gaza in 2005 overgedragen aan de Palestijnse autoriteiten. Dus hoezo ‘bezet’?

Heb jij voorbeelden van miskleunen van de NOS? Dan kun je ze met link en duidelijk inhoudelijk commentaar opsturen naar [email protected].

Foto: Hannolans Wikimedia Commons

[The Karskens Times]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Moeten we dan Trump ten top verheerlijken?

  Nope! We kunnen beter kritisch en realistisch naar die bizarre man met narcistische trekjes kijken.

  Trump schoffeert en bespuwd zijn tegenstanders ook voortdurend dus ook de non-believers mogen zijn doen en laten met een kritisch oog beoordelen. Ook als zakenman, voor zijn presidentschap stond hij daarvoor al bekend.

  Met andere woorden hij vraagt er ook voortdurend om: zijn tweets zijn vaak dom en arrogant en hij verdraait de feiten naar zijn goeddunk om zichzelf als held te presenteren.

  Alles wat tegen zijn visie is of kritisch is over hem, is volgens hem niets anders dan Fake News. Het liefst van al zou hij de persvrijheid aan banden willen leggen om zijn agenda doorvoeren, denk ik.

  Uiteraard is er ook hier en daar een journalist met sensatiezucht die op zijn beurt de geruchten aandikt, we leven in een tijd van de sociale media, waar alles snel moet gaan, zeker wat primeurs betreft om zo meer lezers en volgers te krijgen. Met dubbelchecken (of driedubbel checken) wordt vaak daarmee halfslachtig ter werk gegaan. Echter dat is ook wat Trump daar aan zondigt in zijn tweets. Dus veel verschil maakt het niet uit. Alleen dat het bij hem harder opvalt door zijn machtspositie.

  9 likes
  • @Maarten.
   Noem mij nog eens een President uit America, die in staat is gebleken om de twee delen van Korea dichter bij elkaar te brengen.
   En hij doet gewoon wat hij bij de verkiezingen heeft belooft., America first.

   Noem mij eens iets wat Rutte voor bv de oudere Nederlanders in positieve zin heeft gedaan.?

   39 likes
   • Het heeft niets met Donald te maken. Zuid Korea en Noord Korea groeiden eerder dank zij hun olympische spelen naar elkaar toe. Amerikaanse Ex-presidenten hebben wel vaker een bijna-akkoord gesloten met Noord Korea. Die na enkele dagen tot een half jaar weer werden afgeschoten. Overigens de sancties die door vorige presidenten zijn tewerkgesteld blijven gelden. De kans blijft dus groot dat deze “vriendschap” tijdelijk is. Door een stomme tweet van Donald of door Kims onvoorspelbaarheid.

    Nu wil Donald zich concentreren op een mogelijke Iran-oorlog. (misschien daarom dat ie uit Noord Korea wil trekken om zijn manschappen in een andere oorlog te benutten?)

    Dus in die zin zie ik het niet zitten hem een nobel prijs toe te kennen van de Vrede.
    Overigens “America First” en tegelijkertijd zichzelf als Westerse wereldleider beschouwen is niet verenigbaar. Of je wilt dan dat ieder land voor zich een “First” gaat opstellen. Binnen de kortste keren raken we verstrengeld in een totale oorlog.

    Ik heb niets met Rutte te maken, ik ken zijn agenda niet.
    Ik ben een Belg (het enige land waar de pers nog relatief gezond verstand heeft blijkbaar. Toegegeven: onze politiek staat hier ook schot en scheef ─België is een land dat uit twee delen bestaat). De Waals Links en Vlaams Rechts en dat botst vaak in eindeloze discussies over het welles nietes. Toch blijft België vrij stabiel. Ondanks onze verschillen.

    Wat Rutte betreft, ik ben er zeker van dat die zogenaamde “nieuwe Nederlanders” en die in Pim’s ideologie blijven geloven er zeker niets positiefs zullen maken van hun toekomst. Het zorgt alleen maar voor meer conflicten en verdeeldheid en meer het zaaien van opruiende negatieve Fake News-berichten.

    Wat de juiste oplossing is weet ik niet (u ook niet). Maar het is zeker niet de ideologieën van extremistische westerse partijen of extremistische (religieuze) groeperingen elders in de wereld die Europa in gevaar brengen.

    9 likes
    • //Ik ben een Belg (het enige land waar de pers nog relatief gezond verstand heeft blijkbaar.//
     Whoehahahaha….Woon je in een gat in de grond of zo?

     8 likes
     • Nu en dan kom ik eens boven grond. Ja.

      Wat een gedoe hier bovengronds… van het ene complot naar het andere… oh ja… da’s waar ook. Dat is nu ook de bedoeling van deze website. Ik kruip terug onder de grond (niet van schaamte, maar alweer wijzer geworden van het reilen en zeilen van de doorgedraaide wereld). 😛

      4 likes
     • Ooops Guy, daar had ik overheen gelezen. Maarten is uitverkoren ras hahahaha

      2 likes
    • Als er een land is waar alles kan en gebeurd, dan is het België.

     Het hele Brussel is een Grote kliek waar je eigenlijk alleen nog aangenomen word als je al eerder voor een Europese instelling hebt gewerkt. De rede is simpel, niemand doet daar iets zinnigs en krijgt daar dik voor betaalt.
     En dat willen ze behouden.

     De pers gaat eigenlijk alleen over , en soapjes en la la bla bla
     Hier de Antwerpse gazet van vandaag:

     Filip Dewinter provoceert in de Kamer: “De burgemeester van Antwerpen zal binnenkort een neger zijn”
     Man die verdronken Schildenaar uit taxi zette, moet naar rechtbank
     Grootste moordmysterie ooit in Frankrijk kent na 31 jaar onwaarschijnlijke doorbraak
     Spandoek maakt duidelijk waar het WK voetbal begint én eindigt
     Nieuwe kleren en schoenen kopen? Zo veel geven we maandelijks uit
     Controle bij taxi’s: twee bestuurders onder invloed van cannabis
     DISCUSSIE. Is een inruilpremie voor ‘vervuilende brommers’ een goede zaak?
     Examenstress? Antwerpse studenten maken samen gigantische krijttekening op de Meir om te ontspannen
     Antwerpse haven wil vervoer via spoor verdubbelen: “Dringend nodig om groei te garanderen”
     Het WK volgens N-VA: partij deelt met commentaar van Rik De Saedeleer sneer uit aan oppositie
     Weesolifantje Tarzen stelt het week na afscheid van mama goed: “De andere olifanten zorgen voor hem”
     Egyptisch bondscoach Cuper heeft goed nieuws: “Salah zal normaal gezien spelen”
     KBVB ergert zich aan Napoli: Mertens kan geen contract portretrechten tekenen
     Geradicaliseerde gevangene pas na 12 uur gevat: “Re-integratie noodzakelijk, maar nooit ten koste van veiligheid”
     Man beschuldigd van poging om zijn vrouw te wurgen en van verwonden baby
     KBVB ergert zich: Mertens kan geen contract portretrechten tekenen
     Auto belandt op zijn dak na aanrijding op kruispunt
     Intelligente straatverlichting volgt u
     Gitzwarte rookwolk stijgt op bij affakkelen bij Total in haven
     ‘Iedereen Beroemd’ zocht de vrouw of man die alles kan. Nu hebben ze hem gevonden
     meer…

     3 likes
  • Trump verheelijkte dat nooit. Iedereen denkt dat hij Trump kent en maakt daarvoor gebruik van de informatie die de media verstrekt. Voor de verkiezingen zei trump al dat hij kans had om president , de media had het mis. Mijn conclusie is dat alle feiten toen al volledig verdraait waren. Netzo als heel hollywood volledig Trump bewonderde voordat deze president werd. Toen werd nooit gezegt dat hij racistisch was.

   Je kon heel duidelijk zien dat deze imagevorming kunstmatig was en nog steeds is. Algo’s en zoekresultaten waren overduidelijk aangepast om Hilary op de troon te helpen , dat liep mis om dat het volk haar absoluut niet wilde.Het volk was wakker.

   Het hoeft ook geen getoog dat de meeste journalisten gewoon doen wat er gezegt wordt en het geen ene biet scheelt of nieuws waarheidsgehalte heeft . Dat bleek dus uit dat ze gewoon een gag order opvolgen en dit zelfs niet in het nieuws melden. Er is een enorme dictatuur als het gaat om de waarheid , Trump kaart dit keer op keer aan. Trump is een Boss en dat is exact was America/de wereld nodig heeft om uit deze NWO greep te komen.

   10 likes
  • Ik ben het totaal echt serieus bijna nooit met jou eens, maar hiermee wel.

   3 likes
 2. Tja het is treurig gesteld met de Nederlandse Omroep Stichting. Die niets anders dan een en dezelfde propaganda verkondigt dan de rest van de mainstream media. Standaard propaganda dus. Het hele Tommy Robinson verhaal is volkomen anders dan dat de media verkondigen. Eigenlijk jammer dat een ieder die tegen de gevestigde orde is direct als extreem-rechts wordt bestempeld. Dit zorgt er dan voor dat het Nederlandse volk niet weet wat er speelt. Wilders was in engeland die een demonstratie waarbij duizenden Engelsen aan het demonstreren waren. Daar waren ook shiks en moslims tussen. Het ging om de vrijheid van meningsuiting die onderhand zwaar onder druk in england staat. Hetzelfde zal ook in heel europa gebeuren als de mensen niet zien dat EU steeds meer een dictatuur wordt.

  Het gaat niet om links of rechts , het gaat om vrijheid.

  42 likes
  • @RayOfLight.

   De Nederlanders zijn monddood gemaakt, ik kijk simpel maar naar de site,s waarop je een reactie mag en of kan geven.

   Vele zwaar gesubsidieerde site,s zijn voor reacties gesloten.

   6 likes
  • Wij hadden en hebben die vrijheid, zionistische figuren als robbinson en geert zijn oproerkraaiers over de rug van kinderen.

   2 likes
 3. misschien een tip, bij de NOS herstelrubriek hebben ze een rectificatie gezet.

  2 likes
  • En die rectificatierubriek? Dat is waar het nieuws elke avond mee begint? En worden de rectificaties benoemd (mits ze er zijn)? Of moet ik voor de rectificatierubriek het internet op en dan zelf zoeken? Denk je dat die rubriek evenveel bezoekers trekt als de uitzending?

   Het leed was al geleden, een boel mensen in de maling genomen. Vooral het voorbeeld van bewuste beeldkeuze die niet gerelateerd is aan het onderwerp, maar wel wordt gekoppeld om een mening te vormen bij een toeschouwer, vind ik verwerpelijk.

   Groeten.

   16 likes
  • Dirk,

   Daar zit hem de truc in!! Want die rectificaties moet je altijd online opzoeken. Alsof iedereen online is. Laat staan de NOS website bezoekt en via een sub link op die rubriek terecht komt en de rectificatie mee krijgt. Zeker veel ouderen niet.

   Ik stel voor dat het NOS journaal voortaan de eerste vijf minuten van de uitzending begint met het berichten van rectificaties van wat er de vorige dag aan berichtgevingen fout was.

   Inmiddels noteert NOS teletekst;

   ”Drie op de tien Nederlanders maken zich zorgen over nepnieuws. Dat is een veel lager percentage dan in landen als Duitsland, België en Denemarken, staat in de jaarlijkse Mediamonitor van het Commissariaat voor de Media”

   Ja ja. Hoe komen ze aan deze cijfers? Hebben ze weer iedereen in Nederland daar over gevraagd bijvoorbeeld? Ik dacht van niet. En twee, waarom plaatsen ze dergelijke berichten überhaupt? En zo kennen we meer van dat soort berichten. Zo komt de NPO met Eenvandaag of Nieuwsuur wel eens met grafieken aanzetten dat bijvoorbeeld 60% van de Nederlanders uiterst tevreden is, of blij zijn met regering Rutte. Dat zou best kunnen maar wederom, hebben ze alle inwoners van Nederland hierover gevraagd?

   Het is erg makkelijk om dergelijke berichten zelfs te creëren om de mensen te laten denken dat het ook daadwerkelijk zo is, maar de schijn kan bedriegen. Ik zet mijn geld in ieder geval op journalisten als Arnold Karskens. Die doen nog aan journalistiek. Dat kun je van de NPO en NOS niet meer zeggen.

   6 likes
 4. NOS kan beter zich beter Het CMA gaan noemen; Het Communistische Media Apparaat.

  17 likes
 5. Zodra er het woord “Nederlandse” in een afkorting zit of nog erger ” Koninklijke” …dan weet je eigenlijk al dat het Fake of Scam is of dat je te veel betalen moet…ha ha. (Kpn,Nos enz)..
  Ja,ook ik ben een trots inwoner van??pfff

  9 likes
 6. Zo lang mensen hun politieke stem blijven schenken aan bewezen leugenaars en bedriegers en zo lang mensen in grote getale blijven staren naar hun leugens op msm, zal de macht bij hen blijven. De mensen doen het nog steeds uit vrije wil door hardnekkige “onwetendheid”. Het kwartje is nog steeds niet gevallen.

  7 likes
 7. Karskens is selectief en zoekt spijkers op laag water.
  De reljeugd in Noordwijk zijn gewoon Nederlanders, maar sommigen met een agenda willen per sé dat hun Marokkaanse achtergrond genoemd wordt.

  Als die Susanne uit Duitsland moslim geweest was, had Karskens dat ook willen vermelden?
  Karskens suggereert hiermee een racistische moord omdat het meisje joods was, maar zolang dat niet bewezen is en er geen enkele aanwijzingen zijn, moet je dat weglaten, dat is correcte journalistiek.

  De nos vermeldt op de website gewoon dat
  ” [Robinson] met zijn telefoon opnames had gemaakt van de aankomst van enkele Brits-Pakistaanse verdachten in een verkrachtingszaak. Dat is verboden in Groot-Brittannië en wordt beschouwd als verstoring van de rechtsgang.”
  Hier wordt wél de Pakistaanse achtergrond vermeldt omdat dat de enige reden is waarom Robinson provoceert. Alweer: correcte journalistiek.

  5 likes
 8. Ik kijk naar de items op deze site en ik kijk naar msm, dit ter info. Dat de msm ons een bepaalde kant op dwingt, is een feit. Daar hoef je geen professor voor te zijn. Dat is niet alleen bij NOS, maar ook bij RTL , BRT, BBC en de US sh*t. Ze geven tegenwoordig bijna openlijk hun mening in het verhaal. Het kleuren van nieuws is echter wel iets van alle dag, dat komt omdat er een mens achter een item staat denk ik. Ook hier vind ik wel is een gekleurd bericht. Neem dat niet meteen als belediging, maar als menselijk. Ga een hongersnood in Biafra maar is relativeren.
  Dat de msm hun nieuws gebruiken als propaganda is echter levens gevaarlijk. Het nut ervan is echter bewezen door o.a. dr. J.Goebels. Je zou verwachten dat enkele gerenommeerde kranten, nieuwszenders daar (zijn huis) jaarlijks een krans leggen… maar dat mag je dan weer niet zeggen. Ik dacht het ook alleen maar! Btw, die villa staat nog steeds te koop; inclusief bioscoop.

  4 likes
 9. Vandaag in de VK: De gemiddelde Nederlander geeft de nos het hoogste cijfer voor betrouwbaarheid.
  Blijkbaar zijn heel wat mensen zeer te spreken over de nos.

  3 likes
  • ja, ik zag/hoorde het; maar ja, het zijn cijfers die op niks gebaseerd zijn. Zijn dat dan de mensen die wilden/konden reageren op een oproepje? Of hebben ze het CBS weer is een onderzoekje laten uitschrijven, waarbij vragen gesteld worden, die je regelrecht in de mond praten? Je zou bijna kunnen zeggen dat het ongeveer net zoveel waard is als een referendum… niks dus.

   0 likes
 10. Er was enkele weken geleden een item op de NOS over India. Moslims zouden bang zijn voor Hindus en hun moslimkledij niet meer dragen om niet meer op te vallen als moslim.
  Wat de NOS ‘vergat’ te melden is dat veel moslimmannen in India een fake Hindu-identiteit aannemen om zo met Hindumeisjes te kunnen trouwen, die dan na het huwelijk de ‘verassing’ van hun leven krijgen: getrouwd met een moslim en verplicht tot bekering tot de islam.
  Waarom zou de NOS-correspondent(e) nou zoiets verzwijgen? Wat is haar belang in het verzwijgen? Krijgt ze geld van moslimorganisaties? Of christenorganisaties? Want in India spannen moslims en christenen samen tegen Hindus, die vechten tegen de bekering door deze 2 godsdiensten.
  Laatst lieten 2 bischoppen in India een brief rondgaan waarin ze beweren dat de Indiase democratie en vrijheid van meningsuiting in gevaar is. En dit doen ze elke keer wanneer de BJP – vooral gesteund door Hindus – aan de macht is. Wanneer de Congrespartij van hun lieveling – de zeer fanatieke christen Sonia Gandhi die zeer goede banden heeft met het Vaticaan – aan de macht is, hoor je de kerken niet over vervolging van Hindu organisaties door haar regering en het valselijk verklaren van Hindu organisaties als terroristische organisaties.
  Zo wordt het publiek in India – alle grote media daar zijn in handen van christenen of moslims – maar ook die in Nederland belazerd doordat de beide kanten van het verhaal niet wordt verteld. Nooit wordt verteld. Want alleen hun waarheid is natuurlijk de enige echte waarheid.

  2 likes
 11. Het verbaasd mij nog steeds dat mensen in de verdraaide feiten van onze media trappen!! Zijn die mensen dan zo kortzichtig,of willen ze niet weten dat deze wereld heel anders is dan gedacht?Want als je de duivelse agenda van de elite voor je ogen zich ziet ontvouwen,dan wordt je hier inderdaad niet gelukkig van,maar net zoals ik willen velen andere de waarheid weten,dit is ook onze planeet en ons recht.Ik ben helaas bang dat het steeds erger gaat worden,en we gaan het niet redden!!!
  klinkt niet optimistisch maar wel realistisch!!Laten wij de waarheid gebruiken als schild zolang het gevecht nog duurt!!
  Op een dag heeft iedereen door dat ze alle duizenden jaren zijn besodemieterd,laten wij, die de waarheid al wisten,deze groep hierin dan bijstaan!!

  2 likes
 12. Dat de nos niet vermeld dat het moslims, asielzoekers of Marokkanen zijn, is prima want dat doet niet ter zake. Het volk hoeft niet verder opgehitst te worden. Daar hebben we deze geblondeerde schreeuwlelijk voor. Dat de nos nauwelijks aandacht besteed aan de financiële politiek waardoor wij miljarden mislopen vind ik vele malen erger. Want dat is de dagelijkse realiteit en daar heeft iedereen met een kleine beurs last van. Maar ja, wie betaalt de rekening van de nos?
  Trump kan wat mij betreft niet genoeg gebasht worden. Die lomperik wil ik niet eens president noemen.
  Zelf zoek ik het nieuws bij onafhankelijke journalistiek waar academisch geschoolde journalisten werken. Daar betaal ik graag voor als je ziet welke misstanden zij aan het licht weten te brengen. Zij zijn zeker in deze tijd belangrijker dan leraren of doktoren en verdienen onze steun.
  Dat sommigen onafhankelijke, realistische en logische journalistiek, waar ik de nos absoluut niet toe reken, links willen noemen vind ik droevig.

  1 likes
 13. Ik durf wel moslim te zeggen. En ik durf christen te zeggen, jood etcetc ik durf ook nederlander, marokaan, antiliaan bijvoorbeeld te zeggen. Wat hun aan het doet zijn is pure eugenetica. Diversiteit is nu in 😂 maar dat blijkt racistisch. Het is gewoon weer iets uit de lade van de joden lijkt wel. Want waarom moeten wij huilen alleen voor hun? Ga weg die onzin. Als ik een bleekscheet wordt genoemd of belgen hebben van die leuke grapjes over nederlanders, of als vrouw heel vaak beledigd ben, zelfs heeeeel erg vaak ben geweigerd op grond van “POSITIEVE DISCRIMINATIE” maar niet op de stoep van meldpunt discriminatie staat als een zwakzinnige. SORRY, IK VERSCHIL JA

  1 likes
 14. Die verdomde linkse moslimknuffellaars voor een tribunaal gooien en jaren lang opsluiten en daarna verbannen naar het einde van de wereld.

  1 likes
  • Het fake israel gebeuren voor het tribunaal klinkt realistisch, sorry, maar ik ga geen ruzie maken met iemand voor iemand waar ik zeker zeker weten niets te maken mee meer wil hebben.

   0 likes
 15. Onze NOB is afhankelijk van de regerende VVD (al jaren) deze instrueert zodoende deze en andere media wat wel en niet wenselijk is voor hun toko.
  En het ziet er nu naar uit dat de burger een nieuwe uitdaging aan wil gaan om het oude regiem te kunnen
  neutraliseren om het kwaad uiteindelijk te kunnen liquideren door achter nieuwe leiders te gaan staan.
  Zoals Trumpf, Poetin etc.

  1 likes
 16. Het is zoals overal in de EU als het hun niet aanstaat moeten ze het beleid afkraken ook al is vrije handel een utopie die enkel China ten goede komt in het opkopen van technologie onder het mom van een overname met de gratis bijgedrukte yuang of het stelen van patenten en technologie.
  Inmiddels zijn ze het verst gevorderd in het schenden van de privacy van de eigen bevolking en experimenteren ze er op los met hersenscans.
  Wie een afwijkend denkpatroon heeft wordt uitgesloten. Geen huis ,geen toegang tot internet, blokkeren van eigen rekening,geen leningen enz..
  Volgens mij stomen zij de overname van de ganse mensheid voor en zijn hun leiders de grote marionetten in een groter geheel of zijn zij het die deel uitmaken van de verborgen elite.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...