Homepagina » Internet » We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?
We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

Google gebruikt zwarte lijsten om onwelgevallige zoekresultaten weg te filteren. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de Daily Caller.

Vooral de zwarte lijst ‘all_fringe_domains’ roept vragen op. Hiermee zou de zoekgigant vooral alternatieve nieuwssites censureren.

Kritische stukken

Op de zwarte lijst staan websites als American Spectator, Breitbart, Breaking911, Consortium News, The Free Thought Project en The Gateway Pundit, stuk voor stuk websites die kritische stukken publiceren over de Amerikaanse overheid.

Dit is opmerkelijk, aangezien Google-topman Sundar Pichai in december nog tegenover het Amerikaanse Congres beweerde dat zijn bedrijf ‘niet handmatig ingrijpt bij bepaalde zoekresultaten’.

Afgevaardigde Zoe Lofgren vroeg Pichai toen waarom een zoekopdracht met de term ‘idioot’ een foto van president Trump opleverde.

Onder vuur

“Dit is werken op grote schaal,” zei de topman. “We grijpen niet met de hand in bij welk zoekresultaat dan ook.”

Techreuzen als Google en Facebook liggen in Europa al langer onder vuur, onder meer vanwege verschillende schandalen, maar nu lijkt het erop dat ook de Amerikaanse autoriteiten genoeg beginnen te krijgen van hun groeiende macht.

Zowel de regering-Trump als het Congres lijken de aanval te hebben geopend.

Concreet bewijs

“We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen,” reageerde journalist Ben Norton van de Grayzone Project.

“We zijn er 99% zeker van dat de Grayzone Project ook op een zwarte lijst van Google staat en wordt gecensureerd,” voegde hij toe.


[Daily Caller]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
1 jaar geleden

Zou me eerder zorgen gaan maken over de EU artikel 13, lees u daar eens op in.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  [email protected]
1 jaar geleden

Artikel 13 waarvan ?
Misschien een citaat daaruit ?

J@n
Reactie op  Herman de Graaf
1 jaar geleden
Elise
Elise
1 jaar geleden

Niet voor niks zijn er veel medewerkers weggegaan bij google.
Volgens mij is alles over internet sowieso al niet vrij/eerlijk/open. Alles wordt al gecontroleerd/opgeslagen. Alles kost geld. Dus is het niet echt vrij.
Vind dit tijdperk verschrikkelijk gevaarlijk.

eksegese
eksegese
1 jaar geleden

Ik maak me nog meer zorgen over manipulatie of liever gezegd mind control via 5G. Er is blijkbaar 20 jaar geleden al patent aangevraagd op een systeem van manipuleren van de menselijke geest via elektromagnetische stralen op de huid. We hebben straks 20.000 satellieten die permanent dat soort straling op onze huid bombarderen. Wat is de kans dat men niet gaat proberen de totale wereldbevolking via mind control te beheersen? 5G gaat dat hoogst waarschijnlijk realiseren. Gemeenten in heel Nederland zijn in allerijl driftig bomen aan het kappen en snoeien en werken dus uit alle macht mee om dit mega drama uit de grond te stampen zonder dat de m.s.m. er ook maar met één woord over rept. De meeste “zombies”onder ons kunnen niet wachten tot dit verderfelijke systeem gelanceerd gaat worden, want alles wordt zo lekker snel en alles werkt dan zo goed en ook vooral OVERAL !!!!
Er zal geen ontsnappen meer aan zijn, knoop dat maar in je oren !

https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14122:het-grootste-gevaar-van-5g-is-dat-jouw-gedachten-niet-meer-van-jou-zijn&catid=17:gezondheid&Itemid=30

Elise
Elise
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

Even los van 5G.(ben tegen wifi, omdat het slecht is voor de mens/overname)
De bomenkap kan ook te maken hebben met overlast. Bv eikenprocessierups. Teveel bomen bij elkaar, waardoor bij storm ravage ontstaat. Sowieso selecteert de natuur zelf ook. Oude en zieke bomen worden zo opgeruimd, waardoor andere bomen meer voedsel/water/ruimte krijgen.
De bomen die zijn omgevallen zijn vrijwel allemaal bomen die we zelf geplant hebben. Als we plantsoenen niet bijhielden, dan kon je je huis niet meer in.
Ik ken een achtertuin bij een huis wat 10 jaar niet bijgehouden is en daar staat nu een mini bos. Zijn zo hoog als het huis zelf.
Ik maak me nu meer zorgen om de mens, dan om het klimaat/natuur.

ster
ster
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

Vergeet niet dat houtccentrales die ons electr. geven voor bv electr.. auto’s per 1 houtcentrale om de vier minuten een vrachtwagen nodig heeft om te kunnen blijven draaien en als NL straks is leeg gekapt is men van plan hout te gaan halen in Canada.

Jaja
Jaja
Reactie op  ster
1 jaar geleden

Houtcentrales? Je bedoelt biomassacentrale, er bestaat nergens in Nederland een houtcentrale (ik werk in een energiecentrale), Echter vuilverbranding is een normale gang van zaken en ja, er zitten soms ook reststoffen hout in. Om de 4 minuten 1 vrachtwagen geeft gigantisch veel logistieke problemen, maar als dat waarheid is…. waar zie je die gigantische file staan? Waar staat die mystieke houtcentrale van je?

Elise
Elise
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

Heb ik ook gelezen, maar hoe weet je zeker waarom bomen worden gekapt?

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

gewoon na gaan waar bomen worden gekapt vragen in het kadaster zoeken van ie het land is bij de gemeente een vriendelijk vraag stellen..
zo kom ik er achter dat bomen met vele redenen worden gekapt om plaats te maken voor infrastructuur en niet alleen 5G, grond die niet langer dan de vergunning met bomen bebouwd mag blijven en veel veel bomen worden ten gelden gemaakt voor alleen openhaardhout..
de stijgende vraag maakt het dat haart hout in 10 jaar is ver 3 dubbeld in prijs en het ten gelden maken nu voor de eigennaren of pachters van de beboomde percelen dik verdienen.. ook deze hype zal weer verdwijnen tot die tijd valt er veel te verdienen aan hout.. wat mijn stelling waarmaakt.. “help een verdienmodel te promoten en jij help de wereld naar de kl*ten”..

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Heb je het artikel wel helemaal en ook goed gelezen ? Daar gaat dit verhaal juist over. Ze liegen aantoonbaar over de reden van bomenkap.

Maarten V
Maarten V
1 jaar geleden

Het werd tijd dat die “alternatieve waarheden” in banden worden gelegd. Vaak zijn die mediastromen erg amateuristisch of niet gedubbelcheckt of ze zijn bedoeld om verwarring, verdeeldheid of onverdraagzaamheid bij de bevolking op te wekken en zo stemmen te winnen.

Desinformatie moet aan banden gelegd worden.
En ja. De alternatieve media brengen vaker vals “ongecontroleerd” nieuws naar buiten dan de gangbare media die in de meeste gevallen wel bij het rechte eind hebben door de feiten die ze binnen krijgen te checken, maar soms ook wel eens de bal mis slaan.

Barry
Barry
Reactie op  Maarten V
1 jaar geleden

Maarten, makkelijk gezegd, zeker als je iets roept zonder enig bewijs. Overigens is gebleken dat onze overheid één van de grootste leveranciers is van foute informatie. Kijk maar eens naar de vuurwerkramp,het gas vraagstuk en het trucje van Opstelten wat betreft de aangifte tegen Wilders.

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

Daden belangrijker dan woorden…

en toch zie ik hier vrolijke social media links… mopperen op bigtech maar er wat aan doen ho maar. Dit is trouwens op al die zogenaamde conspiracy/alternative nieuws sites.

Trouwens als ik op G+ knopje druk gebeurd er niets (:)

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

huisarts

Huisarts maakt zich zorgen over coronaprik: ‘Het zijn feitelijk geen vaccinaties’

Door de regeringsmaatregelen lijkt de menselijkheid uit ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x