Homepagina » Internet » We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?
We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

Google gebruikt zwarte lijsten om onwelgevallige zoekresultaten weg te filteren. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de Daily Caller.

Vooral de zwarte lijst ‘all_fringe_domains’ roept vragen op. Hiermee zou de zoekgigant vooral alternatieve nieuwssites censureren.

Kritische stukken

Op de zwarte lijst staan websites als American Spectator, Breitbart, Breaking911, Consortium News, The Free Thought Project en The Gateway Pundit, stuk voor stuk websites die kritische stukken publiceren over de Amerikaanse overheid.

Dit is opmerkelijk, aangezien Google-topman Sundar Pichai in december nog tegenover het Amerikaanse Congres beweerde dat zijn bedrijf ‘niet handmatig ingrijpt bij bepaalde zoekresultaten’.

Afgevaardigde Zoe Lofgren vroeg Pichai toen waarom een zoekopdracht met de term ‘idioot’ een foto van president Trump opleverde.

Onder vuur

“Dit is werken op grote schaal,” zei de topman. “We grijpen niet met de hand in bij welk zoekresultaat dan ook.”

Techreuzen als Google en Facebook liggen in Europa al langer onder vuur, onder meer vanwege verschillende schandalen, maar nu lijkt het erop dat ook de Amerikaanse autoriteiten genoeg beginnen te krijgen van hun groeiende macht.

Zowel de regering-Trump als het Congres lijken de aanval te hebben geopend.

Concreet bewijs

“We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen,” reageerde journalist Ben Norton van de Grayzone Project.

“We zijn er 99% zeker van dat de Grayzone Project ook op een zwarte lijst van Google staat en wordt gecensureerd,” voegde hij toe.


[Daily Caller]Vond je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ik maak me nog meer zorgen over manipulatie of liever gezegd mind control via 5G. Er is blijkbaar 20 jaar geleden al patent aangevraagd op een systeem van manipuleren van de menselijke geest via elektromagnetische stralen op de huid. We hebben straks 20.000 satellieten die permanent dat soort straling op onze huid bombarderen. Wat is de kans dat men niet gaat proberen de totale wereldbevolking via mind control te beheersen? 5G gaat dat hoogst waarschijnlijk realiseren. Gemeenten in heel Nederland zijn in allerijl driftig bomen aan het kappen en snoeien en werken dus uit alle macht mee om dit mega drama uit de grond te stampen zonder dat de m.s.m. er ook maar met één woord over rept. De meeste “zombies”onder ons kunnen niet wachten tot dit verderfelijke systeem gelanceerd gaat worden, want alles wordt zo lekker snel en alles werkt dan zo goed en ook vooral OVERAL !!!!
  Er zal geen ontsnappen meer aan zijn, knoop dat maar in je oren !

  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14122:het-grootste-gevaar-van-5g-is-dat-jouw-gedachten-niet-meer-van-jou-zijn&catid=17:gezondheid&Itemid=30

  16 likes
  • Even los van 5G.(ben tegen wifi, omdat het slecht is voor de mens/overname)
   De bomenkap kan ook te maken hebben met overlast. Bv eikenprocessierups. Teveel bomen bij elkaar, waardoor bij storm ravage ontstaat. Sowieso selecteert de natuur zelf ook. Oude en zieke bomen worden zo opgeruimd, waardoor andere bomen meer voedsel/water/ruimte krijgen.
   De bomen die zijn omgevallen zijn vrijwel allemaal bomen die we zelf geplant hebben. Als we plantsoenen niet bijhielden, dan kon je je huis niet meer in.
   Ik ken een achtertuin bij een huis wat 10 jaar niet bijgehouden is en daar staat nu een mini bos. Zijn zo hoog als het huis zelf.
   Ik maak me nu meer zorgen om de mens, dan om het klimaat/natuur.

   2 likes
    • Heb ik ook gelezen, maar hoe weet je zeker waarom bomen worden gekapt?

     0 likes
     • :adrianus-johannes.

      gewoon na gaan waar bomen worden gekapt vragen in het kadaster zoeken van ie het land is bij de gemeente een vriendelijk vraag stellen..
      zo kom ik er achter dat bomen met vele redenen worden gekapt om plaats te maken voor infrastructuur en niet alleen 5G, grond die niet langer dan de vergunning met bomen bebouwd mag blijven en veel veel bomen worden ten gelden gemaakt voor alleen openhaardhout..
      de stijgende vraag maakt het dat haart hout in 10 jaar is ver 3 dubbeld in prijs en het ten gelden maken nu voor de eigennaren of pachters van de beboomde percelen dik verdienen.. ook deze hype zal weer verdwijnen tot die tijd valt er veel te verdienen aan hout.. wat mijn stelling waarmaakt.. “help een verdienmodel te promoten en jij help de wereld naar de kl*ten”..

      3 likes
     • Heb je het artikel wel helemaal en ook goed gelezen ? Daar gaat dit verhaal juist over. Ze liegen aantoonbaar over de reden van bomenkap.

      2 likes
    • Vergeet niet dat houtccentrales die ons electr. geven voor bv electr.. auto’s per 1 houtcentrale om de vier minuten een vrachtwagen nodig heeft om te kunnen blijven draaien en als NL straks is leeg gekapt is men van plan hout te gaan halen in Canada.

     1 likes
     • Houtcentrales? Je bedoelt biomassacentrale, er bestaat nergens in Nederland een houtcentrale (ik werk in een energiecentrale), Echter vuilverbranding is een normale gang van zaken en ja, er zitten soms ook reststoffen hout in. Om de 4 minuten 1 vrachtwagen geeft gigantisch veel logistieke problemen, maar als dat waarheid is…. waar zie je die gigantische file staan? Waar staat die mystieke houtcentrale van je?

      0 likes
 2. Niet voor niks zijn er veel medewerkers weggegaan bij google.
  Volgens mij is alles over internet sowieso al niet vrij/eerlijk/open. Alles wordt al gecontroleerd/opgeslagen. Alles kost geld. Dus is het niet echt vrij.
  Vind dit tijdperk verschrikkelijk gevaarlijk.

  12 likes
 3. Het werd tijd dat die “alternatieve waarheden” in banden worden gelegd. Vaak zijn die mediastromen erg amateuristisch of niet gedubbelcheckt of ze zijn bedoeld om verwarring, verdeeldheid of onverdraagzaamheid bij de bevolking op te wekken en zo stemmen te winnen.

  Desinformatie moet aan banden gelegd worden.
  En ja. De alternatieve media brengen vaker vals “ongecontroleerd” nieuws naar buiten dan de gangbare media die in de meeste gevallen wel bij het rechte eind hebben door de feiten die ze binnen krijgen te checken, maar soms ook wel eens de bal mis slaan.

  3 likes
  • Maarten, makkelijk gezegd, zeker als je iets roept zonder enig bewijs. Overigens is gebleken dat onze overheid één van de grootste leveranciers is van foute informatie. Kijk maar eens naar de vuurwerkramp,het gas vraagstuk en het trucje van Opstelten wat betreft de aangifte tegen Wilders.

   9 likes
 4. Zou me eerder zorgen gaan maken over de EU artikel 13, lees u daar eens op in.

  9 likes
 5. Daden belangrijker dan woorden…

  en toch zie ik hier vrolijke social media links… mopperen op bigtech maar er wat aan doen ho maar. Dit is trouwens op al die zogenaamde conspiracy/alternative nieuws sites.

  Trouwens als ik op G+ knopje druk gebeurd er niets (:)

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’

Medicijnmakers zullen een fortuin verdienen aan corona, ...

corona

Grote media richten aandacht op Chinees biolab bij corona-epicentrum: ‘Eén van de ergste doofpotten uit de geschiedenis’

De theorie dat het dodelijke coronavirus uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.