Homepagina » Internet » We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?
We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen. Wie staan er op de zwarte lijst?

Google gebruikt zwarte lijsten om onwelgevallige zoekresultaten weg te filteren. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de Daily Caller.

Vooral de zwarte lijst ‘all_fringe_domains’ roept vragen op. Hiermee zou de zoekgigant vooral alternatieve nieuwssites censureren.

Kritische stukken

Op de zwarte lijst staan websites als American Spectator, Breitbart, Breaking911, Consortium News, The Free Thought Project en The Gateway Pundit, stuk voor stuk websites die kritische stukken publiceren over de Amerikaanse overheid.

Dit is opmerkelijk, aangezien Google-topman Sundar Pichai in december nog tegenover het Amerikaanse Congres beweerde dat zijn bedrijf ‘niet handmatig ingrijpt bij bepaalde zoekresultaten’.

Afgevaardigde Zoe Lofgren vroeg Pichai toen waarom een zoekopdracht met de term ‘idioot’ een foto van president Trump opleverde.

Onder vuur

“Dit is werken op grote schaal,” zei de topman. “We grijpen niet met de hand in bij welk zoekresultaat dan ook.”

Techreuzen als Google en Facebook liggen in Europa al langer onder vuur, onder meer vanwege verschillende schandalen, maar nu lijkt het erop dat ook de Amerikaanse autoriteiten genoeg beginnen te krijgen van hun groeiende macht.

Zowel de regering-Trump als het Congres lijken de aanval te hebben geopend.

Concreet bewijs

“We hebben nu concreet bewijs dat Google zoekresultaten manipuleert om alternatieve media pijn te doen,” reageerde journalist Ben Norton van de Grayzone Project.

“We zijn er 99% zeker van dat de Grayzone Project ook op een zwarte lijst van Google staat en wordt gecensureerd,” voegde hij toe.


[Daily Caller]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
2 jaren geleden

Zou me eerder zorgen gaan maken over de EU artikel 13, lees u daar eens op in.

Elise
Elise
2 jaren geleden

Niet voor niks zijn er veel medewerkers weggegaan bij google.
Volgens mij is alles over internet sowieso al niet vrij/eerlijk/open. Alles wordt al gecontroleerd/opgeslagen. Alles kost geld. Dus is het niet echt vrij.
Vind dit tijdperk verschrikkelijk gevaarlijk.

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Ik maak me nog meer zorgen over manipulatie of liever gezegd mind control via 5G. Er is blijkbaar 20 jaar geleden al patent aangevraagd op een systeem van manipuleren van de menselijke geest via elektromagnetische stralen op de huid. We hebben straks 20.000 satellieten die permanent dat soort straling op onze huid bombarderen. Wat is de kans dat men niet gaat proberen de totale wereldbevolking via mind control te beheersen? 5G gaat dat hoogst waarschijnlijk realiseren. Gemeenten in heel Nederland zijn in allerijl driftig bomen aan het kappen en snoeien en werken dus uit alle macht mee om dit mega drama uit de grond te stampen zonder dat de m.s.m. er ook maar met één woord over rept. De meeste “zombies”onder ons kunnen niet wachten tot dit verderfelijke systeem gelanceerd gaat worden, want alles wordt zo lekker snel en alles werkt dan zo goed en ook vooral OVERAL !!!!
Er zal geen ontsnappen meer aan zijn, knoop dat maar in je oren !

https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14122:het-grootste-gevaar-van-5g-is-dat-jouw-gedachten-niet-meer-van-jou-zijn&catid=17:gezondheid&Itemid=30

Maarten V
Maarten V
2 jaren geleden

Het werd tijd dat die “alternatieve waarheden” in banden worden gelegd. Vaak zijn die mediastromen erg amateuristisch of niet gedubbelcheckt of ze zijn bedoeld om verwarring, verdeeldheid of onverdraagzaamheid bij de bevolking op te wekken en zo stemmen te winnen.

Desinformatie moet aan banden gelegd worden.
En ja. De alternatieve media brengen vaker vals “ongecontroleerd” nieuws naar buiten dan de gangbare media die in de meeste gevallen wel bij het rechte eind hebben door de feiten die ze binnen krijgen te checken, maar soms ook wel eens de bal mis slaan.

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x