Homepagina » Gezondheid » “Doofpot gaat open”: Elk jaar 250.000 doden door medische fouten in Amerika
Doodsoorzaak nummer drie: Elk jaar 250.000 doden door medische fouten in Amerika

“Doofpot gaat open”: Elk jaar 250.000 doden door medische fouten in Amerika

In de Verenigde Staten zijn ieder jaar ruim een kwart miljoen sterfgevallen toe te schrijven aan medische fouten. Na hartziekten en kanker is het de derde meest voorkomende doodsoorzaak.

Wetenschappers analyseerden gegevens vanaf 1999 en becijferden dat 251.454 doden jaarlijks kunnen worden verklaard door medische fouten. Het onderzoek is gepubliceerd in het vooraanstaande medische tijdschrift BMJ.

Op dit moment worden medische fouten niet vermeld als doodsoorzaak op een overlijdensakte in de VS. Onder medische fouten schaarden de onderzoekers onder andere: een foute diagnose, verkeerde communicatie, het uitblijven van noodzakelijke tests, onjuiste dosering van medicatie en andere fouten in procedures.

Eerste stap

“We kunnen niet van mensen verwachten dat ze nooit meer fouten maken,” zei hoofdonderzoeker en chirurg Martin Makary van Johns Hopkins Medicine. “Maar het meten van het probleem is een eerste stap.”

Volgens hem krijgt medische zorg als doodsoorzaak veel te weinig aandacht. Daardoor blijft het probleem bestaan en wordt er niet geïnvesteerd in onderzoek, aldus Makary. “Kanker en hartziekte krijgen nu heel veel aandacht, maar omdat medische fouten niet op de lijst staan, krijgt het probleem niet de aandacht die het verdient” zei hij.

Massaal verzwijgen

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek onlangs dat ziekenhuizen in Nederland ieder jaar vele honderden dodelijke medische fouten verzwijgen. Ziekenhuizen houden ongeveer 60 procent van de medische missers onder de pet, zo bleek.

“De doofpot van medische missers gaat open,” aldus onderzoeksverslaggever Hester van Yperen. “Voor het eerst zien we hoe vaak ziekenhuizen dodelijke missers melden en tegelijkertijd hoe massaal ziekenhuizen die missers verzwijgen.”

[Hopkins Medicine]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  Waar wordt gewerkt vallen spaanders…..ehh doden. Als ik kijk naar al de fouten die bij mij op het werk worden gemaakt dan schrik ik hier niet van. Volgens mij speelt de soms belachelijk hoge werkdruk een grote rol bij dit probleem. Zet gewoon meer mensen in en kom dan niet aan met dat dit teveel geld kost, een JSF project van 10 miljard euro kunnen we zogenaamd wel betalen terwijl hier alleen maar mensen mee gedood gaan worden. We zetten verdorie de oudjes in de kou om 500 miljoen te besparen, waar zijn we in vredesnaam mee bezig?

  14 likes
 • exegese schreef:

  Medische missers komen alleen boven water als het niet anders kan, en dan nog zullen ze alles doen om het te ontkennen of te verbloemen en slachtoffers en/of nabestaanden met een kluitje het riet in te sturen, waarna een dergelijke casus niet zelden ten onrechte niet als zodanig geregistreerd wordt. De werkelijke cijfers liggen dus naar alle waarschijnlijkheid veel en veel hoger is helaas de trieste conclusie die je hieruit moet trekken. Maar oh wee, als er ook maar iets mis gaat in het alternatieve genezers-circuit, dan staan de kranten vol en schreeuwt men het van de daken en komt er eindeloos op terug. En op zich is dat niet erg, fatale fouten moeten met alle aandacht en eerlijkheid bekeken worden om herhaling zo veel mogelijk te voorkomen, maar het gigantische verschil in aandacht hierin in reguliere en alternatieve zorg is te hypocriet voor woorden. Geld, geld en nog eens geld is waar het om draait en niet onze gezondheid.

  13 likes
  • Ben de Belazerde schreef:

   Helemaal mee eens! Silvia Millecam wordt nog steeds misbruikt hiervoor. Vaak komen mensen ten einde raad bij een alternatieve genezer en dan is het meestal al te laat. Als het dan misgaat gaat de media er mee aan de haal en wordt alles wat anders is dan die verdomde allopathie van maffioso John Davidson Rockefeller gedemoniseerd.
   De media is eigendom van een klein groepje en daar zit de maffia-farma ook in natuurlijk. Weg ermee!

   0 likes
 • hanniehannie schreef:

  zit nu midden in een afkik situatie ,,heb medicijnen gekregen voor ritme stoornis ,,, werd een zombie en was erg ziek ,,,van de ene dokter dit en de ander dat .
  het beetje kracht wat ik had ,,[84 jaar ]] benik kwijt en voel me zo rot .
  maar wat moet je ,,,de medicijnen zijn nu gehalveerd ,,,hoop dat ik weer wat kracht krijg .
  wat wordt er met ons gegoogld ..,,,de dokters hebben toch de eed van hypocrates afgelegd ..m aar ze verdienen ddik aan de medicijnen ,,,vreselijk toch .
  alle goeds ,,

  10 likes
  • Maarten schreef:

   Een zeer bekend in de oren klinkend verhaal Hannie.
   Zieker, zombie, totaal geen fut en nog veel meer. Had ik ook last van met de ‘medicatie’ tegen mijn hartritme stoornis. Nu slik ik alleen nog “flecaine” ( ook geen lieverd) met een bloed verdunner en laat mij behandelen door ne homeopaat. Verbazend wat het resultaat aan het worden is.
   In het ZH alleen dreigementen, waarschuwingen en hel en verdoemenis als ik niet doe wat zij willen ( hisablatie), ik zou krankzinnig zijn en met mijn leven spelen.
   Na 31 Cardioversies en drie Ablaties ben ik het zat, meer doe ik niet. Ergens een uitspraak van Einstein gelezen:
   “Krankzinnigheid: steeds opnieuw hetzelfde doen en andere resultaten verwachten.”
   Dit neem ik ter harte en laat dus niets meer doen door de pillenverkopers/slagers en het gaat mij steeds beter. grt Maarten

   Succes joh, het gaat je goed.

   2 likes
 • WouterV schreef:

  Ik vind het hartstikke goed dat er hier op de site kritisch wordt gekeken naar de reguliere gezondheidszorg. Alleen jammer dat er hier op de site niet kritisch wordt gekeken naar alternatieve geneeswijze, zoals met die Klaus Ross in Duitsland. Daar had best een artikeltje aan gewijd mogen worden vind ik. Als je de gezondheidszorg kritisch wilt benaderen doe het dan in zijn geheel, dus zowel de reguliere als de alternatieve.

  3 likes
  • Waarheid69 schreef:

   Zou het niet zo zijn dat de Farma bezig is om alternatieve geneeswijzen in een kwaad dag licht te stellen. Dit is niet nieuw namelijk. Want ja waar verdien je aan… niet aan gezonde mensen toch….

   4 likes
   • WouterV schreef:

    Los van het feit of de Farma dat wel of niet doet(denk namelijk dat ze dat wel doen), in de alternatieve geneeskunde is ook niet alles koek en ei. Of wou je zeggen dat daar alleen mensen werken met goede en zuivere bedoelingen? Daar lopen ook genoeg mensen rond die puur uit winstbejag handelen.

    1 likes
  • Ben de Belazerde schreef:

   Klaus Ross kreeg alleen maar patiënten die al afgeschreven waren door die super giftige chemo’s en bestralingen. En dan gaat er wel eens iemand dood hé.

   0 likes
 • Mike schreef:

  Misschien moeten we het woord ‘ziekenhuis’ gaan vervangen met een ander woord. ‘Dodenhuis’ of zo. Nee, even serieus, eigenlijk moeten al deze cijfers wettelijk verplicht publiekelijk gepubiceerd worden. En niet alleen voor ziekenhuizen, maar voor alle artsen. Ook huisartsen, tandartsen, enz. Je kunt dan een kwaliteitslijst maken. Ben je als arts goed, dan krijg je meer ‘punten’. Maak je een medische fout, dan moet dat dus ook vermeld staan en publiekelijk bekend worden. Ik weet zeker dat dit de kwaliteit vd gezondheidszorg ten goede komt. Ook moet er dan een controlemechanisme komen voor kwaliteitsbewaking.

  2 likes
  • an argie schreef:

   Een lichaam reageert anders op gesynthetiseerde medicijnen en producten dan op natuurlijke. Een gesynthetiseerd iets is vaak een slap aftreksel van de natuurlijke variant.
   Echter op de natuurlijke variant valt geen patent te krijgen. Er kan dus nauwelijks iets aan worden verdiend!

   Kijk eens om je heen. Kijk eens HOEVEEL jonge mensen, soms nog niet eens in de bloei van hun leven, al ouderdom gerelateerde aandoeningen hebben. Kinderen met kanker, diabetes II, reumatoïde artritis, enz. Kijk eens heoveel mensen vruchtbaarheidsproblemen hebben.

   Ik heb mij jaren geleden al afgevraagd HOE het kan dat steeds meer jonge mensen op een steeds jongere leeftijd ouderdom gerelateerde ziekten krijgen.

   Zo lang er in de gezondheidszorg een inspanningsverplichting geldt en geen resultaatverplichting zal er niets veranderen.
   Zo lang er patenten worden uitgegeven voor de meest idiote medicijnen die worden verzonnen voor niet bewezen aandoeningen (Ooit gehoord van Drapetomanie? Dit was in de geschiedenis van de geneeskunde een legitieme diagnose, net als hysterie) en die alleen maar vergiftigen. maar niet genezen, zal er niets veranderen.
   Zo lang nieuwe “medicijnen” worden vrijgegeven op basis van het feit dat uit twee tests moet blijken dat het “middel” beter werkt dan een placebo (En het maakt niet uit hoeveel testen er in totaal worden gedaan), en geen genezende werking hoeft te hebben, zal er niets veranderen.
   Zo lang er enkel en alleen KORTSTONDIG wordt getest (hooguit enkele maanden) op één enkele stof en niet op combinaties van verschillende stoffen, zal er niets veranderen.
   Zo lang de codex allimentarius van kracht is, zal er niets veranderen.
   Zo lang ons voedsel met allerlei POP middelen wordt besproeid, de bodemerosie alleen maar verder toeneemt en er steeds sneller moet worden verbouwd, zal er niets veranderen.
   Zo lang de wetgevingen het, onder druk van allerlei lobbyisten, het toelaten dat er steeds meer voor god mag worden gespeeld met allerlei genetische manipulatie, zal er niets veranderen.

   Het ligt echter ook aan onszelf.
   Zo lang wij naar een arts gaan en een magische pil verwachten die ons STANTE PEDE van ons probleem af helpt, zal er niets veranderen.
   Zo lang wij naar een supermarkt en voedsel kopen dat vol zit met van alles en nog wat aan “veilige” e-nummers, waarvan al lang en breed bewezen is dat dit niet het geval is, zal er niets veranderen.
   Zo lang wij zelf nooit protesteren, maar gezapig, met miljoenen tegelijk, naar een nieuwe aflevering van X-factor zitten te kijken, zal er niets veranderen.

   Het is niet alleen de mindset van de industrie die moet worden veranderd, ook onze eigen mindset zal moeten veranderen om dit proces om te draaien.

   https://www.youtube.com/watch?v=nXu3w2PqAZw

   http://www.foodmatters.com/
   http://www.hungryforchange.tv/

   4 likes
 • exegese schreef:

  Soms werken mensen jarenlang in de farmacie tot ze in de gaten krijgen dat het niet klopt, ze komen tot inkeer en dragen dat uit, voor ons aller bestwil :

  https://www.youtube.com/watch?v=j4bYng7X7Kk

  4 likes
 • Bery schreef:

  Het maakt niet uit of de doofpotten open gaan of niet de mensrn blijven als vee rond rennen. Ze kijken wel maar zien niet ze horen wel maar luisteren niet. Ze zijn zo goed als dood. Kort gezegd het zijn levende zombies

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  Meer tijd kan al veel ellende voorkomen. Steeds meer doen in minder tijd en steeds minder verdienen in verhouding is voor iedereen funest. Vooral op de werkvloer. Daarnaast wordt er nog steeds niet gekeken naar de oorzaken van ziekten. Chemische producten/stress is een dodelijke combinatie. Minder mensen ziek past weer niet in het systeem van groei/winst maken. Wil je dit echt oplossen dan moet je het huidige systeem opdoeken. En die reset komt denk ik binnenkort. Vraag die belangrijk is: Manier van reset en hoe gaat men dit dan weer invullen?

  2 likes
 • Sunshine schreef:

  Volgens mij vallen er 250.000 door bijwerkingen aan correct ingenomen meds. En dat is naar schatting 5% van het werkelijke aantal. Daar komen de ‘fouten’ nog bij.

  ‘In the broader area of adverse drug reaction data, the 250,000 reports received annually probably represent only 5% of the actual reactions that occur. Dr. Jay Cohen, who has extensively researched adverse drug reactions, notes that because only 5% of adverse drug reactions are reported, there are in fact 5 million medication reactions each year.’

  Bron: http://www.webdc.com/pdfs/deathbymedicine.pdf

  1 likes
 • L. Vervloet schreef:

  Komt er nu ook een stichting of gironummer speciaal voor het onderzoek naar medische missers?

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Gezondheidszorg is in werkelijkheid ‘Handel in dood’. Farma en Chemie hebben de handen ineen geslagen, TTIP geschreven; Exit Schippers is al jaren lobbyist voor Rockefellers EPD, verplichte vaccinatie, medicatie, Ritalin-amfetamine in normale kinderen van argeloze ouders – op verplicht recept.
  En de globalisten hebben hier grote plannen mee: de ‘Stalinistische’ VN-Heilstaat is het vehikel.

  Rockefeller Foundation white paper dd. May 2010
  ‘Scenarios for the Future of Technology and International Development’
  takes a look at hypothetical future scenarios which may be used to benefit privy globalist corporations, businessmen and organizations at a later time.

  in the Scenario Narratives section p. 18, titled ‘Lock Step’,
  De ‘White Paper’ beschrijft het scenario van wereldwijde pandemie – zo massaal dat het zelfs de machtigste economische blokken verrast. Het stelt het Chinese model als voorbeeld; nl. alle burgers in quarantaine (kampen) plaatsen.
  https://www.intellihub.com/rockefeller-foundation-fictional-scenario-depicts-pandemic-used-top-government-control/

  http://www.thenewamerican.com/tech/environment/item/14409-gmo-giant-monsanto-joins-big-business-coalition-for-un-agenda-21
  Edwin Black reports the Rockefeller Foundation supported German doctor Josef Mengele’s eugenics research before Auschwitz. http://www.topsecretwriters.com/2012/02/war-against-the-weak-how-philanthropy-funded-the-us-eugenics-movement/

  De list is gentherapie:,
  de VN lobbyt al voor een verplichte opname in een globale DNA-bank.
  Peperdure – geheel onnodige – gentherapie, transhumans (‘genetisch ‘verbeterde’/gentech mensen); hele etnische groepen kunnen met een druk op de knop worden gedood, verlamd, e.d.. Eb medicijnen – TTIP legaliseert dat die zonder onafhankelijke testen op de markt komen. Wetende dat die (bewust) ernstige bijwerkingen hebben; zo worden die ontworpen.
  Dus.

  1 likes
 • Teun schreef:

  Kan iemand de enorme wereldwijde bevolkingsgroei verklaren zonder medicijnen?

  0 likes
 • x

  Check Also

  ziekenhuis

  Burgerjournalisten bellen ziekenhuis dat ‘volloopt met coronapatiënten’. Worden we in de maling genomen?

  Ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘helse herfst’. ...

  corona

  Jaimy kreeg de diagnose corona, maar werd NIET getest: ‘Nu begrijp ik waar alle cijfers vandaan komen’

  Afgelopen maand lieten de Engelse gezondheidsautoriteiten weten ...

  >