Homepagina » Het Complot » Het grote complot van de onzichtbare elite. Zoveel macht heeft de diepe staat, ook in Nederland
Het grote complot van de onzichtbare elite. Zoveel macht heeft de diepe staat, ook in Nederland

Het grote complot van de onzichtbare elite. Zoveel macht heeft de diepe staat, ook in Nederland

Democratisch gekozen leiders hebben het in de meeste landen niet voor het zeggen. Een onzichtbare en invloedrijke elite oftewel de diepe staat heeft de macht, zo stelt Willem Middelkoop in het programma Nieuwsweekend.

De oorsprong van deze diepe staat ligt volgens hem bij de Britse aristocratie en imperialist Cecil Rhodes.

Onlangs werd in Nederland duidelijk hoeveel macht de diepe staat heeft. In geen enkel partijprogramma werd gesproken over de afschaffing van de dividendbelasting.

Rare dingen

Toch werd het één van de belangrijkste maatregelen van het nieuwe kabinet. Grote multinationals als Shell en Unilever krijgen op deze manier een cadeautje van 1,4 miljard euro per jaar.

“Dat toont de macht van grote bedrijven op de achtergrond,” aldus Middelkoop.

Ook in de wereld van olie gebeuren rare dingen, klinkt het. In Nederland stappen we van het gas af omdat de diepe staat niet wil dat we Poetin geld sturen.

Spelletje

Poetin wil ons namelijk nog tientallen jaren gas leveren, maar de diepe staat maakt ons steeds bang dat hij de gaskraan gaat dichtdraaien. “Hij heeft nog nooit de gaskraan dichtgedraaid naar West-Europa,” zegt Middelkoop.

Hetzelfde spelletje wordt in Syrië gespeeld, waar een gasleiding moet worden aangelegd tussen Qatar en Europa.

Ingekapseld

“Als je kijkt wat daar voor belangen achter zitten, dan zitten daar gasbelangen,” zegt Middelkoop. “Dan zitten daar diepe staat-achtige belangen waar wij als Nederland vaak aan meewerken.”

Hij stelt dat Trump geen onderdeel is van de elite, maar erdoor wordt ingekapseld.

Zoals Oliver Stone al zei: het maakt niet uit of er een Republikein of een Democraat in het Witte Huis zit, de diepe staat zit er altijd als de macht achter de macht.

Middelkoop schreef hierover samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee het nieuwe boek Patronen van bedrog:

Na zes bestsellers over de financiële wereld neemt Willem Middelkoop de lezer in Patronen van bedrog mee in de spannende wereld van complotpraktijken, valse-vlag-operaties en The Deep State. In dit opzienbarende boek toont hij samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee aan dat de waarheid achter veel nieuwsverhalen vaak verborgen blijft. De gelijknamige theaterlezing werd op YouTube al bijna 100.000 keer bekeken.

Vanaf begin jaren veertig werkte een kleine groep insiders aan een plan voor Amerikaanse werelddominantie. Door de overwinning in de Tweede Wereldoorlog slaagde het plan en sindsdien doet de VS er alles aan om haar macht zo groot mogelijk te houden. Daarbij is bijna alles geoorloofd: van regime changes en financiële steun tot couppogingen en moordaanslagen op afvallige politici en presidenten. Dit heeft er voor gezorgd dat landen in de Amerikaanse pas bleven lopen.

Maar ook binnen de VS is een continue machtsstrijd gaande. De elite, afkomstig uit het politiek-militair-industrieel complex, heeft de feitelijke macht. Deze staat binnen de staat, The Deep State, ziet politici als pionnen in het geopolitieke schaakspel. Om de macht te behouden worden effectieve en eeuwenoude strategieën gebruikt. List en bedrog zijn daarom aan de orde van de dag. De elite weet de media op een geraffineerde wijze te bespelen, omdat deze in handen zijn van slechts zes grote bedrijven. Omdat angst de beste manier is om het volk onder controle te houden, heeft de VS een permanente vijand nodig. Na de War on Communism, de War on Drugs, is het terrorisme nu de ideale vijand.

Welkom in de wereld vol patronen van bedrog.

[NPO Radio 1]
4.6 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

De Mainstream Media hier, zolang ik al TV kijk, aanbid Bill Clinton, Barack Obama, en nu nog steeds Hillary Clinton. Partijdiger kan een landelijke media groep gewoon weg niet zijn!

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Deze Nederlandse samenleving is kei verrot.

Eerlijke berichtgeving is al tientallen jaren een utopie.

Vandaag heeft Rutte, het laatste stukje Nederlandse zelfrespect over de balk gegooid.

Branie
Branie
3 jaren geleden

Middelkoop heeft het altijd mis gehad met z’n voorspellingen over de ondergang van de Euro. Ik neem hem niet serieus. Geen flauw idee waar hij z’n analyses op baseert, want niks wat hij voorspelt, komt uit.

ing. Waldeck
ing. Waldeck
3 jaren geleden

DeepState Nederland: Urenco en Shell

En waar loog Halbe Zijlstra nou ook al weer over?
Over de ontmoeting met Putin of over de ontkenning van de ontmoeting?
Denk na.

x

Check Also

klokkenluider

Klokkenluider Justitie waarschuwt pedoseksuele elite: ‘Ik kom achter jullie aan’

Huig Plug, klokkenluider van Justitie, trok de ...

lourens

Fajah Lourens wenst geen prik: ‘Ik ben een wappie en daar ben ik trots op’

Ook actrice en schrijfster Fajah Lourens liep ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x