Het Complot

Het grote complot van de onzichtbare elite. Zoveel macht heeft de diepe staat, ook in Nederland

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Democratisch gekozen leiders hebben het in de meeste landen niet voor het zeggen. Een onzichtbare en invloedrijke elite oftewel de diepe staat heeft de macht, zo stelt Willem Middelkoop in het programma Nieuwsweekend.

De oorsprong van deze diepe staat ligt volgens hem bij de Britse aristocratie en imperialist Cecil Rhodes.

Onlangs werd in Nederland duidelijk hoeveel macht de diepe staat heeft. In geen enkel partijprogramma werd gesproken over de afschaffing van de dividendbelasting.

Rare dingen

Toch werd het één van de belangrijkste maatregelen van het nieuwe kabinet. Grote multinationals als Shell en Unilever krijgen op deze manier een cadeautje van 1,4 miljard euro per jaar.

“Dat toont de macht van grote bedrijven op de achtergrond,” aldus Middelkoop.

Ook in de wereld van olie gebeuren rare dingen, klinkt het. In Nederland stappen we van het gas af omdat de diepe staat niet wil dat we Poetin geld sturen.

Spelletje

Poetin wil ons namelijk nog tientallen jaren gas leveren, maar de diepe staat maakt ons steeds bang dat hij de gaskraan gaat dichtdraaien. “Hij heeft nog nooit de gaskraan dichtgedraaid naar West-Europa,” zegt Middelkoop.

Hetzelfde spelletje wordt in Syrië gespeeld, waar een gasleiding moet worden aangelegd tussen Qatar en Europa.

Ingekapseld

“Als je kijkt wat daar voor belangen achter zitten, dan zitten daar gasbelangen,” zegt Middelkoop. “Dan zitten daar diepe staat-achtige belangen waar wij als Nederland vaak aan meewerken.”

Hij stelt dat Trump geen onderdeel is van de elite, maar erdoor wordt ingekapseld.

Zoals Oliver Stone al zei: het maakt niet uit of er een Republikein of een Democraat in het Witte Huis zit, de diepe staat zit er altijd als de macht achter de macht.

Middelkoop schreef hierover samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee het nieuwe boek Patronen van bedrog:

Na zes bestsellers over de financiële wereld neemt Willem Middelkoop de lezer in Patronen van bedrog mee in de spannende wereld van complotpraktijken, valse-vlag-operaties en The Deep State. In dit opzienbarende boek toont hij samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee aan dat de waarheid achter veel nieuwsverhalen vaak verborgen blijft. De gelijknamige theaterlezing werd op YouTube al bijna 100.000 keer bekeken.

Vanaf begin jaren veertig werkte een kleine groep insiders aan een plan voor Amerikaanse werelddominantie. Door de overwinning in de Tweede Wereldoorlog slaagde het plan en sindsdien doet de VS er alles aan om haar macht zo groot mogelijk te houden. Daarbij is bijna alles geoorloofd: van regime changes en financiële steun tot couppogingen en moordaanslagen op afvallige politici en presidenten. Dit heeft er voor gezorgd dat landen in de Amerikaanse pas bleven lopen.

Maar ook binnen de VS is een continue machtsstrijd gaande. De elite, afkomstig uit het politiek-militair-industrieel complex, heeft de feitelijke macht. Deze staat binnen de staat, The Deep State, ziet politici als pionnen in het geopolitieke schaakspel. Om de macht te behouden worden effectieve en eeuwenoude strategieën gebruikt. List en bedrog zijn daarom aan de orde van de dag. De elite weet de media op een geraffineerde wijze te bespelen, omdat deze in handen zijn van slechts zes grote bedrijven. Omdat angst de beste manier is om het volk onder controle te houden, heeft de VS een permanente vijand nodig. Na de War on Communism, de War on Drugs, is het terrorisme nu de ideale vijand.

Welkom in de wereld vol patronen van bedrog.

[NPO Radio 1]

4.6 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

De Mainstream Media hier, zolang ik al TV kijk, aanbid Bill Clinton, Barack Obama, en nu nog steeds Hillary Clinton. Partijdiger kan een landelijke media groep gewoon weg niet zijn!

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Deze Nederlandse samenleving is kei verrot.

Eerlijke berichtgeving is al tientallen jaren een utopie.

Vandaag heeft Rutte, het laatste stukje Nederlandse zelfrespect over de balk gegooid.

Branie
Branie
4 jaren geleden

Middelkoop heeft het altijd mis gehad met z’n voorspellingen over de ondergang van de Euro. Ik neem hem niet serieus. Geen flauw idee waar hij z’n analyses op baseert, want niks wat hij voorspelt, komt uit.

ing. Waldeck
ing. Waldeck
4 jaren geleden

DeepState Nederland: Urenco en Shell

En waar loog Halbe Zijlstra nou ook al weer over?
Over de ontmoeting met Putin of over de ontkenning van de ontmoeting?
Denk na.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x