Propaganda

NOS wederom betrapt op nepnieuws en de reacties zijn niet mals. We zetten ze hier op een rij

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisternacht vuurde Israël raketten af op Syrië, waarvan er drie konden worden onderschept. De NOS schreef er een artikel over, maar plaatste er een foto boven van een kind dat om het leven was gekomen tijdens een Syrische luchtaanval in de plaats Hamouria, die nog in handen is van terroristen.

De omroep verwijst in het artikel ook naar het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Londen, u weet wel, dat observatorium waar de mainstream media alleen naar verwijzen als ze iets te melden hebben wat aansluit bij de verzinsels die in het Westen worden verspreid over het conflict.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Waarom plaatst NOS foto van slachtoffer Syrische luchtaanval bij bericht over Israëlische luchtaanval?” vroeg het CIDI zich af op Twitter.

Niet mals

De omroep reageerde: “De foto is inmiddels aangepast, excuus.”

De reacties van twitteraars op het bericht waren niet mals. Een greep.

“Dit doet de NOS in opdracht van de overheid om mensen op een verkeerd been te zetten, alleen vergeet die achterlijke overheid en NOS dat mensen ook internet hebben en het echte verhaal kunnen zien,” schrijft cris melser.

“NOS een aan Soros gelieerde club #nepnieuws verspreiders,” twittert Volkstribunaal.

Clemens reageert op de vraag van het CIDI: “Omdat de NOS, staatsomroep buigt en bukt en capituleert voor de islam, de deugmensch en de grachtengordel elite.”

En Thea Scholte: “Omdat het een #FakeNews propagandakanaal is.”

Eddy Hunger: “Dat is het enige waar de NOS goed in is waarheid verdraaien. Overbodig nieuwsjournaal.”

Betrapt

Wim Wijnhoven stelt simpelweg: “NOS = fake news.”

“NOS heeft al heel lang geleden mijn vertrouwen verloren, zeer slechte berichtgeving met een tendentieuze eigen mening. Geen enkele vorm van onafhankelijk nieuws lijkt vaak op staatsmedia. Daarom geen NOS,” vindt Blik op het nieuws.

TooOldforBS twittert: “Alternatieve feiten zijn dat alleen als Trump ze gebruikt. Dat onze staatsomroep #nepnieuws verspreidt is blijkbaar geen punt.”

Herman Eisinger voegt toe: “Als burger heb ik de NOS dit jaar verschillende malen ‘betrapt’ op onjuist of juist gecensureerd nieuws. Nu reageren ze niet eens meer wanneer ik ze hier netjes op wijs. FAKE NEWS.”

Manipulatie

Douwe reageert: “Altijd maar liegen, die NOS, niet meer naar kijken, gewoon negeren zulke programma’s. Gewoon opheffen, bespaart een hoop.”

“Bij de NOS draait het niet om feiten en objectieve berichtgeving. Bij de NOS draait het om het vormen van meningen. Manipulatie. Propaganda zoals je wilt. #NOSisFakeNews, al bijna 50 jaar vormen zij het wereldbeeld van naïeve, luie Nederlanders,” zegt Johannes Nicolaï.

“En maar klagen over het ‘Russische’ nepnieuws,” aldus DeChemicus.

René Oterdoom vraagt zich af of het onzorgvuldigheid is of een doelbewuste strategie. Hij verwijst naar het inmiddels welbekende fragment waarin de NOS dusdanig had geknipt dat het leek alsof president Poetin een BBC-journalist niet te woord stond.

Mickey Cohen twittert tot slot: “Arnold Karskens kom er maar in #noszwartboek”

Daarmee verwijst hij naar de inspanningen van journalist Arnold Karskens om te laten zien hoe de NOS vaak halve waarheden vertelt, geen ruimte laat voor weerwoord en hoe het bij de omroep hapert aan evenwichtigheid, betrouwbaarheid en onbevooroordeeldheid.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

MSM in samenwerking met politieke leiders en hun spindoctors zijn onmiskenbaar de PR van het misdaadsyndicaat wat ons in het geniep doch in werkelijkheid regeert. Keer op keer blijkt dat weer en wordt het duidelijker en duidelijker, totdat niemand er nog om heen kan.

Pietka
Pietka
6 jaren geleden

NOS = CIA
Onze ” hoernalisten” krijgen een breefing s’morgens gaan nog even langs de censuur ! en beginnen dan met hun perceptie management
Zoals de fransen zeggen : journalisten staan gelijk aan protituees je moet alleen weten wie de souteneur is !

jeff
jeff
6 jaren geleden

er is zojuist een bom ontploft bij de redactie van het NOS journaal, heb ik uit welingelichte bronnen. gelukkig geen slachtoffers

Bert
Bert
6 jaren geleden

Het journaal manipuleert er lustig op los. Zo ook met het item over belasting ontduiking door internationale bedrijven. Ik heb echt met walging naar dit onderwerp zitten kijken. Iets wat altijd legaal was wordt door de lieden van de NOS gecriminaliseerd.

Waarom is volgens de NOS de Nederlandse belastingmoraal zo slecht en hebben ze het niet over de zuid Europese landen.

Het is als gevolg van de massale belasting ontduiking in Griekenland en b.v. Italië dat er nu zoveel EU geld naar die landen moet om ze te redden. En daarom zitten de oplichters in Brussel maar te pushen burgers en bedrijven in Noord Europa tot op het bot fiscaal uit te knijpen.

Waar het journaal item over ging is geen belasting ontduiking maar gewoon een concurrerend belasting tarief. Dit is goed voor de Nederlandse economie en, ja echt, uiteindelijk ook voor de werkgelegenheid en schatkist.

En als die bedrijven dan zo door en door slecht zijn, waarom heeft de NOS het dan niet over de voetballers die vanwege hun status soms forse vrijstelling van inkomsten belasting krijgen of de Koning die van alles en nog wat is vrijgesteld.

Om over omroep medewerkers die hun inkomsten in een B.V. onder brengen nog maar te zwijgen.

Ik hoop dat de politiek de publieke omroep decimeert. Het zijn uitvreters die op kosten van de belastingbetaler dik doen en de boel misleiden.

NOS stop met het manipuleren van de publieke opinie en blijf bij je leest. Gewoon nieuws melden en niet nieuws maken.

Nederland kan overigens beter uit de EU stappen. Dan ben je van dit soort discussies af en kunnen al die miljarden, welke nu naar corrupte Zuid Europese landen gaan, bijvoorbeeld naar de zorg.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x