Homepagina » Propaganda » NOS wederom betrapt op nepnieuws en de reacties zijn niet mals. We zetten ze hier op een rij
NOS wederom betrapt op nepnieuws en de reacties zijn niet mals. We zetten ze hier op een rij

NOS wederom betrapt op nepnieuws en de reacties zijn niet mals. We zetten ze hier op een rij

Gisternacht vuurde Israël raketten af op Syrië, waarvan er drie konden worden onderschept. De NOS schreef er een artikel over, maar plaatste er een foto boven van een kind dat om het leven was gekomen tijdens een Syrische luchtaanval in de plaats Hamouria, die nog in handen is van terroristen.

De omroep verwijst in het artikel ook naar het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Londen, u weet wel, dat observatorium waar de mainstream media alleen naar verwijzen als ze iets te melden hebben wat aansluit bij de verzinsels die in het Westen worden verspreid over het conflict.

“Waarom plaatst NOS foto van slachtoffer Syrische luchtaanval bij bericht over Israëlische luchtaanval?” vroeg het CIDI zich af op Twitter.

Niet mals

De omroep reageerde: “De foto is inmiddels aangepast, excuus.”

De reacties van twitteraars op het bericht waren niet mals. Een greep.

“Dit doet de NOS in opdracht van de overheid om mensen op een verkeerd been te zetten, alleen vergeet die achterlijke overheid en NOS dat mensen ook internet hebben en het echte verhaal kunnen zien,” schrijft cris melser.

“NOS een aan Soros gelieerde club #nepnieuws verspreiders,” twittert Volkstribunaal.

Clemens reageert op de vraag van het CIDI: “Omdat de NOS, staatsomroep buigt en bukt en capituleert voor de islam, de deugmensch en de grachtengordel elite.”

En Thea Scholte: “Omdat het een #FakeNews propagandakanaal is.”

Eddy Hunger: “Dat is het enige waar de NOS goed in is waarheid verdraaien. Overbodig nieuwsjournaal.”

Betrapt

Wim Wijnhoven stelt simpelweg: “NOS = fake news.”

“NOS heeft al heel lang geleden mijn vertrouwen verloren, zeer slechte berichtgeving met een tendentieuze eigen mening. Geen enkele vorm van onafhankelijk nieuws lijkt vaak op staatsmedia. Daarom geen NOS,” vindt Blik op het nieuws.

TooOldforBS twittert: “Alternatieve feiten zijn dat alleen als Trump ze gebruikt. Dat onze staatsomroep #nepnieuws verspreidt is blijkbaar geen punt.”

Herman Eisinger voegt toe: “Als burger heb ik de NOS dit jaar verschillende malen ‘betrapt’ op onjuist of juist gecensureerd nieuws. Nu reageren ze niet eens meer wanneer ik ze hier netjes op wijs. FAKE NEWS.”

Manipulatie

Douwe reageert: “Altijd maar liegen, die NOS, niet meer naar kijken, gewoon negeren zulke programma’s. Gewoon opheffen, bespaart een hoop.”

“Bij de NOS draait het niet om feiten en objectieve berichtgeving. Bij de NOS draait het om het vormen van meningen. Manipulatie. Propaganda zoals je wilt. #NOSisFakeNews, al bijna 50 jaar vormen zij het wereldbeeld van naïeve, luie Nederlanders,” zegt Johannes Nicolaï.

“En maar klagen over het ‘Russische’ nepnieuws,” aldus DeChemicus.

René Oterdoom vraagt zich af of het onzorgvuldigheid is of een doelbewuste strategie. Hij verwijst naar het inmiddels welbekende fragment waarin de NOS dusdanig had geknipt dat het leek alsof president Poetin een BBC-journalist niet te woord stond.

Mickey Cohen twittert tot slot: “Arnold Karskens kom er maar in #noszwartboek”

Daarmee verwijst hij naar de inspanningen van journalist Arnold Karskens om te laten zien hoe de NOS vaak halve waarheden vertelt, geen ruimte laat voor weerwoord en hoe het bij de omroep hapert aan evenwichtigheid, betrouwbaarheid en onbevooroordeeldheid.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. @exegese & @Pietka,

  Chapeau en niets aan toe te voegen. Kijk al meer dan 10 jaar geen TV meer en moet zeggen………dat doet goed, lucht op echter, we moeten nog hard eraan trekken kan ik jullie verzekeren om de totaal gebrainwashte massa zover te krijgen dat ze dit ook gaan inzien echter zou dit lukken, heb me laten vertellen dat 3-5% een kritieke massa begint te worden (volgens mij van macro-econoom Andreas Popp van de Duitse Wissensmanufactur) dan ben ik ervan overtuigd dat er iets gaat gebeuren, en dan niet in het voordeel van de MSM…..en dan…..tja….???!!! Pek en veren misschien….en ik smeer wel!!

  Gegroet,
  Gladiator

  33 likes
  • @Gladiator, ik smeer met liefde en plezier mee. De ketels met pek staan al klaar, nu de massa nog om hen uit te joelen en uit de gemeenschap te bannen.

   19 likes
  • Da’s ook mooi om te lezen. Ik kijk al 24 jaar geen tv meer en al even zolang geen andere media.
   Geen domme spelletjes, geen winnen, winnen en nog eens winnen-programma’s, geen volksvermaak en geen gemanipuleerde en gedrongen ‘waarheden’…

   Bevalt me bijzonder goed.

   18 likes
  • Ze zijn met iets intéressants bezig in frankrijk ! Ze zijn een tv zender begonnen die door giften wordt gesubsidieerd, en giften zijn aftrekbaar van de belasting ! Dan subsidieert de staat jouw zender met hun belasting, geinig !

   7 likes
 2. NOS = CIA
  Onze ” hoernalisten” krijgen een breefing s’morgens gaan nog even langs de censuur ! en beginnen dan met hun perceptie management
  Zoals de fransen zeggen : journalisten staan gelijk aan protituees je moet alleen weten wie de souteneur is !

  50 likes
 3. MSM in samenwerking met politieke leiders en hun spindoctors zijn onmiskenbaar de PR van het misdaadsyndicaat wat ons in het geniep doch in werkelijkheid regeert. Keer op keer blijkt dat weer en wordt het duidelijker en duidelijker, totdat niemand er nog om heen kan.

  44 likes
 4. Het journaal manipuleert er lustig op los. Zo ook met het item over belasting ontduiking door internationale bedrijven. Ik heb echt met walging naar dit onderwerp zitten kijken. Iets wat altijd legaal was wordt door de lieden van de NOS gecriminaliseerd.

  Waarom is volgens de NOS de Nederlandse belastingmoraal zo slecht en hebben ze het niet over de zuid Europese landen.

  Het is als gevolg van de massale belasting ontduiking in Griekenland en b.v. Italië dat er nu zoveel EU geld naar die landen moet om ze te redden. En daarom zitten de oplichters in Brussel maar te pushen burgers en bedrijven in Noord Europa tot op het bot fiscaal uit te knijpen.

  Waar het journaal item over ging is geen belasting ontduiking maar gewoon een concurrerend belasting tarief. Dit is goed voor de Nederlandse economie en, ja echt, uiteindelijk ook voor de werkgelegenheid en schatkist.

  En als die bedrijven dan zo door en door slecht zijn, waarom heeft de NOS het dan niet over de voetballers die vanwege hun status soms forse vrijstelling van inkomsten belasting krijgen of de Koning die van alles en nog wat is vrijgesteld.

  Om over omroep medewerkers die hun inkomsten in een B.V. onder brengen nog maar te zwijgen.

  Ik hoop dat de politiek de publieke omroep decimeert. Het zijn uitvreters die op kosten van de belastingbetaler dik doen en de boel misleiden.

  NOS stop met het manipuleren van de publieke opinie en blijf bij je leest. Gewoon nieuws melden en niet nieuws maken.

  Nederland kan overigens beter uit de EU stappen. Dan ben je van dit soort discussies af en kunnen al die miljarden, welke nu naar corrupte Zuid Europese landen gaan, bijvoorbeeld naar de zorg.

  31 likes
 5. En helaas is dit niet van de laatste jaren…

  Mijn vader heeft vroeger moeten assisteren vanuit Brabant bij de rellen in de jaren 60 in Amsterdam. Ze werden ook wel de boerenpolitie genoemd. Op een avond na een rustige dag op de dam en in Amsterdam, werd een van de collega’s opgebeld door zijn vrouw die lichtelijk in paniek was. Ze had de beelden op het NOS-journaal gezien van de rellen van die dag. En oh het was zo erg.

  De politie was de kazerne niet uit geweest, dus verwonderd keken ze naar het volgende journaal. Er waren er toen maar twee. Hilariteit alom… ze zagen zichzelf lopen op tv. Rellen van die dag… die er dus helemaal niet waren geweest. “Kijk Jan, daar loop jij”! De mannen hebben toen toch maar even naar huis gebeld en verteld dat ze in orde waren en dat er die dag niets gebeurd was.

  Mijn vader heeft mij al 40 jaar geleden gewaarschuwd voor de praktijken van de NOS. Meest vreemde is dat ze ‘gewoon’ door blijven gaan.

  25 likes
  • Norbertje, moet je effe luisteren. Ik schrijf bijna nooit wat, ik lees slechts. En ik wil je een tip meegeven: Mag dat? Ja, want ik ben toch bezig.
   Als je sterke verhalen wilt neerpennen, dan moet je het ook goed doen! In de jaren ’60 hadden ze geen GSM’s, dus konden de vrouwen vanuit huis hun mannen niet bellen. Andersom wel, enkelen hadden wel een telefoon. Zo’n vaste, weet je wel? PTT, misschien. Dit telecombedrijf bestond nog niet zo lang geleden nog.

   0 likes
   • Zeg Sinterklaas… goed dat je weer naar Spanje bent. Ooit gehoord van wat we nu ‘vaste telefoonlijn’ noemen? en kazerne… brandweerkazerne. Misschien ben je toch een wat jonge Sinterklaas? In die tijd hadden wij thuis al telefoon, echt waar!

    1 likes
 6. Ik kijk al dik twee jaar geen NOS etc. meer. Vorig jaar de tv er ook maar uitgegooid. Ik laat alle zwarte kastjes sowieso steeds meer voor wat ze zijn. Ik ben weer gaan tekenen, en lezen. Je gaat de avond met hele andere dingen vullen als je die dingen links laat liggen. Wat deden we vroeger ook weer voor dat er tv en pc was? Juist! De creatieve geest komt weer tot leven.

  19 likes
 7. Fake NOS…

  13 likes
 8. deze smerige nos fakenews- propaganda is voer voor de site van Karskens.

  10 likes
 9. Hoe zit dat precies?
  Ik stel me voor dat de artikelen op nos.nl voor iedereen makkelijker te vinden is dan de sitelink ‘twitter.com/nos-communicatie’, waar de NOS nadien zijn excuses op aanbiedt.

  Kan ik in dit geval concluderen dat er nog een heleboel mensen in Nederland en omstreken rondlopen met het verkeerde beeld voor ogen zoals die in eerste instantie door de NOS met het artikkel werd neergezet.

  Zo ja? Lijkt het mij verstandiger dat de NOS voortaan het NOS 8 uur journaal gebruikt om de bevolking te attenderen op eventuele fouten van soortgelijke omvang. Dit voortaan niet meer doet via een site link waar na mijn idee minder mensen naar kijken. Of zie ik dit misschienverkeerd? Ik heb namelijk geen Twitter account.

  8 likes
  • Beste Gezinusk,

   Je beschrijft precies het probleem…
   Via het hoofdkanaal meld je het bericht dat je de qua beeldvorming de wereld in wil helpen. En via de achterdeur corrigeer je het, waarbij je weet dat slechts weinigen het meekrijgen. Dat is nu precies de truc die uit gehaald wordt. Wat blijft hangen… het beeld dat je neergezet hebt. Is een oude truc die uit Amerika is overgewaaid.

   1 likes
 10. Hetzelfde gaat ook voor het progamma van pauw wat een stukje misselijk makend propaganda en indoctrinatie progamma is

  9 likes
 11. er is zojuist een bom ontploft bij de redactie van het NOS journaal, heb ik uit welingelichte bronnen. gelukkig geen slachtoffers

  8 likes
 12. Goed zo………….eindelijk steeds meer mensen wakker.
  En hopelijk gaan de mensen ook doorzien dat de rest op tv ook liegt.

  4 likes
 13. ik kijk allang geen MSM meer slecht voor mijn gezondheid

  4 likes
 14. De NOS wat is dat?

  3 likes
 15. denk dat het weinig meer helpt het overgrote deel van de medemens zit met de mond halfopen en totaal onnadenkend naar de meest belachelijke sh*t op de tv te kijken. en dat aantal groeit omdat hun kinderen er ook verplicht mee opgroeien

  0 likes
 16. Ze hebben nu een programma over nepnieuws en Rusland is mede boosdoener. Kijk even lekker naar jullie zelf zeg, je moet je schamen als je een ander de les leest maar zelf meedoet. En ook misschien nog wel erger dingen niet aan de kaak stellen of dingen niet benoemen, in verband met Moslims vooral. Links nieuws is netzogoed nepnieuws omdat er veel mis gaat in de maatschappij maar je ogen gesloten houwden is net zo erg.Die zogenaamde vrijheid moet steeds meer ingeperkt worden. Maar bij jullie gaat alles goed toch. Tot je er mee geconfronteerd word en dan is het te laat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...