Homepagina » Binnenland » Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals
Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals

Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals

We betalen in Nederland meer belasting dan wie dan ook ter wereld. Maar tegelijkertijd zijn we een waar walhalla voor grote buitenlandse bedrijven. Verschillende multinationals zitten met hun hoofdkantoor in Nederland om belasting te ontwijken.

De Nederlandse fiscus legt multinationals in de watten en behandelt bedrijven anders dan burgers, zo blijkt uit een onderzoek van ‘Rambam’ naar het belastingparadijs Nederland.

De programmamakers van het VARA-programma trekken lering uit deze rechtsongelijkheid en bedenken een eigen belastingroute voor hun nieuw geregistreerde merk Lars Gierveld®. Het merk van de gelijknamige ‘Rambam’-presentator wordt op de Britse Maagdeneilanden ondergebracht bij Rambam ltd. Van daaruit kunnen royalties, verkregen uit de deelname van Lars Gierveld® aan de uitzending, belastingvrij doorgesluisd worden naar Nederland, met medeweten van de belastingdienst.

In haar zoektocht naar belastingontwijking ontdekt ‘Rambam’ dat vierhonderd bedrijven van de Forbes 500 (de grootste bedrijven van de VS) zich voor een deel in Nederland gevestigd hebben. Zij profiteren hier van een gunstig fiscaal klimaat en maken dikwijls gebruik van geheime afspraken met de belastingdienst. Hoewel de Tweede Kamer de term ‘belastingparadijs’ verwerpt, werden in het afgelopen jaar 632 van dit soort geheime deals gesloten met multinationals.

Door zich voor te doen als een multinational heeft Rambam inzicht weten te krijgen in de actieve rol die de overheid heeft in het aantrekken van bedrijven. Een medewerker van Economische Zaken, belast met het aantrekken van buitenlandse bedrijven, gaf hoog op over fiscaliteit als handelsinstrument en raadde zelfs een belastingadviseur aan die ervaring heeft met het maken van afspraken met de fiscus.

Kijk de uitzending ‘Nederland Belastingparadijs’ hier terug.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
5 jaren geleden

En dan lees ik toevallig net vanochtend in de VK de column van Bert Wagendorp die uitlegt dat de naheffing van zo’n 200 miljoen euro (uit mijn hoofd) die nederland heeft gekregen van de eu op basis is van het bni dat hoger bleek te zijn door het geld dat hier binnenkomt om daarna doorgesluisd te worden zonder er enigszins signifikant belasting over te betalen.

Maw, als ik het dan goed begrijp betaalt de burger ook deze post. What’s new?

Het wordt echt hoogste tijd dat we stoppen met de banking en corporate union genaamd eu. Kijk naar ijsland dat ‘gedoemd was’ maar desondanks floreert. Ik hoop dat een grexit aanstaande is en groot brittannie ook de stap zet. Genoeg is genoeg.

Met de door de corporates jaarlijks ontdoken belasting kun je er ruim voor zorgen dat niemand meer in bootjes de middellandse zee over hoef of wil. Daar zit echter ook een nadeel aan, wie maakt dan de plee van de maatschappij schoon voor een fooitje? Want daar komt het uiteindelijk op neer. Waarom wil iemand alsmaar meer geld ook al kan hij het nooit opmaken? Als je genoeg geld hebt kun je ieder ander zonder geld voor je laten werken voor een bedrag waar jezelf niet eens uit bed zou stappen.

Power to the people.

MoonRaker
MoonRaker
Reactie op  peter
5 jaren geleden

Nederland wordt het braafste jongetje van de klas en pakt deze belasting wetgeving aan naar eigen principes.

Daarna zal er voor circa 5 miljard extra bezuinigd moeten gaan worden op de zorg en het onderwijs 🙂

Silber eye
Silber eye
5 jaren geleden

Nederland wordt bestuurd door multinationals, na elke verkiezingsronde worden de nieuwkomers in het te vormen politiek theater in het torentje onthaald en bijgepraat met bonussen giga beloningen en declaratie constructies etc.

Het wijzen met het vingertje naar andere (corrupte) landen is best wel komisch, vooral toen de EU naar Rusland wees ivm energie leveranties en de verschillen in prijzen daarin, als het om westerse bedrijven zou gaan zou het marktwerking hebben geheten maar nu het Rusland betreft is het afpersing etc.

Bob de Jong
Bob de Jong
5 jaren geleden

Niets aan de hand want het heeft zeker een reden en een uitkomst die veel voordelen zal krijgen in die nieuwe wereld. De Vrijmetselarij en zijn dubbele bodems, echt niets aan de hand!!

J@n
5 jaren geleden

Je zou toch eens als burger de ongehoorzaamheid moeten kunnen opbrengen om een week lang geen brandstof/sigaretten en drank aan te schaffen.. Als ruim de helft van deze bevolking dat eens zou doen….. ach….zinloze gedachte…

Alfred E. Neuman
Alfred E. Neuman
Reactie op  [email protected]
5 jaren geleden

Al meer dan 2 jaar koop ik geen sigaretten meer in de winkel, ik heb een vaste leverancier die aan huis levert. Scheelt enorm veel geld en nog veel belangrijker: de staat verdient er helemaal niets aan, en dat geeft een heerlijk gevoel kan ik je vertellen.

MoonRaker
MoonRaker
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Roken is dodelijk, vooral als je geen belasting betaald.

Alida
Alida
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Ben zeer benieuwd hoe je dat doet Alfred. Ga zelf bij tijd en wijle naar buitenland en neem dan paar sloffen mee, maar thuis voordelig laten leveren klinkt nog beter.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd-nieuwsfeiten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Jolien
Jolien
5 jaren geleden

En wat te denken van het koninklijk huis? Maxima en Willem die samen per maand >95.000 Euro’s ontvangen en geen belasting hoeven af te dragen???? Zou toch denken dat zij een voorbeeldfunctie hebben.

luna
luna
Reactie op  Jolien
5 jaren geleden

public relations by orange house
onze koning is de nieuwe voc man maar dan zonder vloot maar met een argentijnse die een relatie heeft met zijn calculator
al die micro kredieten.. laat ons niet langer lachen.. waarom komen al die arme mensen met die bootjes toch allemaal …?

peter
peter
Reactie op  luna
5 jaren geleden

En je moet vooral ook de echte reden van het micro krediet doorzien.

Als iemand zijn micro krediet heeft afgelost waar is hij dan voor geslaagd? Voor ‘het praktijk’ middenstands diploma. En wat is dan de volgende stap? Mr/mw is kredietwaardig gebleken en krijgt nu een echte lening.

De lener denkt dat hij zijn slag heeft geslagen met een lening, de uitlener rookt nog eens een dikke sigaar, breed lachend. De derde wereld is in zijn totaliteit wellicht nog niet klaar voor een schulden economie over de hele breedte, maar met de micro kredieten worden ze goed op weg geholpen.

Dank Maxima!

m.b
m.b
5 jaren geleden

Hoe lang komt de politiek nog weg met dit soort grappen. Hoe lang blijven de NL burgers en bedrijfjes braaf betalen ?

Bob de Jong
Bob de Jong
Reactie op  m.b
5 jaren geleden

De politiek blijft met dit soort grappen komen totdat mensen het gaan inzien wat er werkelijk gaande is.

luna
luna
5 jaren geleden

wie kent de film Fist ??
Is een oudje.. maar zo gaan we het hier straks meemaken als we ons niet losmaken van dat enge reptielennest in b r u (l) ss e l..
ook is de film Le Miserable een perfecte film over hoe de opstand tot stand kwam, want wij vinden alles maar goed hier en geloven alles wat de mannen in de gladde pakken zeggen
op een enkeling na.. kik noem geen namen..

Nederland Oh Nederland.. jij bent de ……

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Dit gebeurt niet alleen in Nederland. Dit gebeurt over de gehele wereld. Als die NWO kliek ethiek terug wil brengen, dan kun je nu ook al met menselijke invulling beginnen. Dat gebeurt dus niet en daarom geloof ik die kliek niet. Het is nu ingevuld van ratrace naar afvalrace. Zoek het maar zelf uit systeem of van kastje naar de muur systeem. Er is geen structuur te bekennen. Men lult alles goed tot en met hoger niveau behalen. We leven nu en hebben recht op een fatsoenlijk leven. Onderdak/alle zorg is een recht. Staat in de grondwet. Hoeveel mensen zijn er al niet dakloos geworden door dubieuze constructies van zoals overheid/banken enz.? Hoeveel mensen zijn al de dupe van geen goede zorg? Denk aan juiste medicijnen/bejaarden enz. Hoeveel mensen zijn er al geestelijk de dupe geworden, omdat het systeem voor ging? Wij allemaal! Van dokter tot patiënt. Van kind tot ouder enz. Wij zijn/worden allemaal zwaar onderdrukt. Nu kun je wel accepteren dat het systeem zo is(jezelf er buiten zetten), maar hoe krijgen we menselijke structuur weer terug, als zelfs gemeentes zwaar in de schulden zitten en vast zitten aan regels? Hoelang moeten wij het zien te overleven? Wat willen ze nu eigenlijk van onze kinderen? Heeft een kind net zijn sport gevonden wordt het gebouw afgebroken en een nieuw onderkomen is er niet. Van zulke dingen word je toch onzeker. Kinderen moeten zich nu al als een kameleon gedragen. Telkens opnieuw aanpassen aan veranderingen/chaos. Teamsporten staan onder hoge druk. Teamsporten zijn erg belangrijk om samenwerking te leren. Die koningsspelen kun je net zo goed afschaffen. Breng je kind maar meteen naar voetbal of zwemmen, want bv.korfbal/handbal zijn uitstervende sporten, want daar kan men geen geld aan verdienen en de sporten worden op vaste dagen beoefend en die ruimte is er steeds minder, omdat we naar een 24 uur economie gaan. Zelfs op middelbare scholen waar je een half jaar stage(40 uur per week) moet lopen, heb je geen schoolvakanties(kerst/carnaval/mei) meer. Je krijgt 5 dagen vakantie. Ik vind dit uitbuiterij voor een bedrag van 250 euro per maand.(kind onder 21) En niemand beschermt onze kinderen, ook in andere situaties.
Ik erger me dood over berichten in de media over uitbuiting arme landen, maar hier wordt dat net zo goed gedaan. Op een andere manier welles waar, maar het komt op hetzelfde neer. Ik begrijp gewoon niet, waarom men kinderen(onder 21 jaar) niet beschermd.(zowel fysiek als lichamelijk) Zij hebben al verplichte lasten zoals zorgverzekering, terwijl ze nog op school zitten of niet betaald worden als een volwassene bij werk zonder school. Ouders kunnen het vaak niet opbrengen om die kosten nog op te brengen en dus komt kind/gezin in de problemen/schulden plus bemoeienis overheid. Ook hier weer ontbreekt structuur om iets op te vangen, als het niet gaat zoals het hoort te gaan. Praktijk kinderen zijn de groep kinderen die snel uitvallen. School is te theoretisch en handwerk is er bijna niet meer. Waar ik me ook aan erger is dat oudere mensen zeggen: vroeger moesten wij ook hard werken enz. Maar het punt is dat vroeger het veel anders ging. Je ging als praktijk kind gewoon mee en leerde het vak zo. Zonder diploma’s. Deze ruimte is er niet meer, want je hebt al zelf verplichte kosten/plichten en die moeten betaald worden. Tel daarbij kosten op voor mobiel/kleding enz. Vroeger had je 2 paar kleding. 1 voor de week en 1 voor de zondag en kon je gewoon thuis wonen en waar je eten kreeg. Lijkt me dat dat niet meer mogelijk is. Van beide kanten zit je vast.
Kortom, als we elkaar niet begrijpen, dan wordt het nooit wat. Een kind kan zich niet ontplooien bij onzekerheid op het gebied van ontbreken van bepaalde basis geborgenheid. Vanaf de geboorte zit er al iets flink fout. Er staat al een lening op die baby. Meteen geboren als slaaf, want mensenrechten worden niet meer meegenomen. Zorgeloos ethisch opgroeien als kind bestaat niet meer voor veel gezinnen.
En ik denk dat we dan toch in een derde wereldoorlog terecht komen. Beide systemen zitten vast. Zowel ethisch als het financieel systeem. Alleen door een climax zal er ruimte komen om opnieuw te beginnen en weer iets op te bouwen.
Mensen die geloven in hoger niveau bereiken via technologie, vluchten voor het aardse bestaan/huidige problematiek. Kom op mensen wordt eens realistisch. Natuurwetten werken op peaks/climaxen. Ook in de technologie komen natuurwetten/climaxen voor.

Moonraker
Moonraker
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

“Kortom, als we elkaar niet begrijpen, dan wordt het nooit wat.”

Als ik jouw hele ‘hebben en houwen’ zo eens doorlees dan wordt het inderdaad nooit wat. Ik begrijp best (deels) wat je zegt maar ben het er niet mee eens.

http://www.tijdvoormij.nl/blog/positief-denken-kun-je-leren/

peter
peter
Reactie op  Moonraker
5 jaren geleden

Ik heb geen link voor je Moonraker, maar ook zelf denken kun je leren.

Moonraker
Moonraker
Reactie op  peter
5 jaren geleden

Das een goeie Peter, misschien was “positief” Denken nog een TE positieve benadering op dat hele epistel en zou een link m.b.t. “ZELF denken EN handelen” een betere zijn 🙂

peter
peter
Reactie op  Moonraker
5 jaren geleden

Mijn opmerking was eigenlijk voor jou bedoeld Moonraker. Zelf denken houdt namelijk ook in dat je ook anderen de vrijheid geeft zelf te denken ipv dat je meteen het oordeel ‘negatieve spiraal’ plakt op iemand waar je het dan niet mee eens bent.

En dat terwijl diegene bovendien juist blijk geeft van enig inzicht. Of is het juist de bedoeling dat Elise49 positief in ‘dat’ leven gaat aansluiten dat een ander voor haar heeft uitgestippeld?

Ik begrijp dat je zelf wel een geschikt linkje weet te vinden. 😉

x

Check Also

rutte

Rutte onder vuur: ‘Grootste aanval op democratische rechtsstaat komt van onze premier’

Kamerleden werden bij de toeslagenaffaire tegengewerkt, kregen ...

rutte

De krokodillentranen van Rutte. Langzaam maar zeker opent de beerput

In de kinderopvang-affaire is van duizenden ouders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x