Binnenland

Nederland Belastingparadijs: fiscus sluit honderden geheime deals met multinationals

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We betalen in Nederland meer belasting dan wie dan ook ter wereld. Maar tegelijkertijd zijn we een waar walhalla voor grote buitenlandse bedrijven. Verschillende multinationals zitten met hun hoofdkantoor in Nederland om belasting te ontwijken.

De Nederlandse fiscus legt multinationals in de watten en behandelt bedrijven anders dan burgers, zo blijkt uit een onderzoek van ‘Rambam’ naar het belastingparadijs Nederland.

De programmamakers van het VARA-programma trekken lering uit deze rechtsongelijkheid en bedenken een eigen belastingroute voor hun nieuw geregistreerde merk Lars Gierveld®. Het merk van de gelijknamige ‘Rambam’-presentator wordt op de Britse Maagdeneilanden ondergebracht bij Rambam ltd. Van daaruit kunnen royalties, verkregen uit de deelname van Lars Gierveld® aan de uitzending, belastingvrij doorgesluisd worden naar Nederland, met medeweten van de belastingdienst.

In haar zoektocht naar belastingontwijking ontdekt ‘Rambam’ dat vierhonderd bedrijven van de Forbes 500 (de grootste bedrijven van de VS) zich voor een deel in Nederland gevestigd hebben. Zij profiteren hier van een gunstig fiscaal klimaat en maken dikwijls gebruik van geheime afspraken met de belastingdienst. Hoewel de Tweede Kamer de term ‘belastingparadijs’ verwerpt, werden in het afgelopen jaar 632 van dit soort geheime deals gesloten met multinationals.

Door zich voor te doen als een multinational heeft Rambam inzicht weten te krijgen in de actieve rol die de overheid heeft in het aantrekken van bedrijven. Een medewerker van Economische Zaken, belast met het aantrekken van buitenlandse bedrijven, gaf hoog op over fiscaliteit als handelsinstrument en raadde zelfs een belastingadviseur aan die ervaring heeft met het maken van afspraken met de fiscus.

Kijk de uitzending ‘Nederland Belastingparadijs’ hier terug.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
7 jaren geleden

En dan lees ik toevallig net vanochtend in de VK de column van Bert Wagendorp die uitlegt dat de naheffing van zo’n 200 miljoen euro (uit mijn hoofd) die nederland heeft gekregen van de eu op basis is van het bni dat hoger bleek te zijn door het geld dat hier binnenkomt om daarna doorgesluisd te worden zonder er enigszins signifikant belasting over te betalen.

Maw, als ik het dan goed begrijp betaalt de burger ook deze post. What’s new?

Het wordt echt hoogste tijd dat we stoppen met de banking en corporate union genaamd eu. Kijk naar ijsland dat ‘gedoemd was’ maar desondanks floreert. Ik hoop dat een grexit aanstaande is en groot brittannie ook de stap zet. Genoeg is genoeg.

Met de door de corporates jaarlijks ontdoken belasting kun je er ruim voor zorgen dat niemand meer in bootjes de middellandse zee over hoef of wil. Daar zit echter ook een nadeel aan, wie maakt dan de plee van de maatschappij schoon voor een fooitje? Want daar komt het uiteindelijk op neer. Waarom wil iemand alsmaar meer geld ook al kan hij het nooit opmaken? Als je genoeg geld hebt kun je ieder ander zonder geld voor je laten werken voor een bedrag waar jezelf niet eens uit bed zou stappen.

Power to the people.

Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

Nederland wordt bestuurd door multinationals, na elke verkiezingsronde worden de nieuwkomers in het te vormen politiek theater in het torentje onthaald en bijgepraat met bonussen giga beloningen en declaratie constructies etc.

Het wijzen met het vingertje naar andere (corrupte) landen is best wel komisch, vooral toen de EU naar Rusland wees ivm energie leveranties en de verschillen in prijzen daarin, als het om westerse bedrijven zou gaan zou het marktwerking hebben geheten maar nu het Rusland betreft is het afpersing etc.

Bob de Jong
Bob de Jong
7 jaren geleden

Niets aan de hand want het heeft zeker een reden en een uitkomst die veel voordelen zal krijgen in die nieuwe wereld. De Vrijmetselarij en zijn dubbele bodems, echt niets aan de hand!!

J@n
7 jaren geleden

Je zou toch eens als burger de ongehoorzaamheid moeten kunnen opbrengen om een week lang geen brandstof/sigaretten en drank aan te schaffen.. Als ruim de helft van deze bevolking dat eens zou doen….. ach….zinloze gedachte…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x